R jak Rasiak - Strona 10

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy Rasiak powinien grać w reprezentacji Polski?

Tak
54
42%
Nie
74
58%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 sie 2005, 0:19

cloner pisze:bo strzelal troche mniej bramek anizeli Franek czy Zuraw

Ekhm. Ze co :!: :?: Cloner Ty widzisz tylko tyle :?: Ja zdanie o Rasiaku dosc dawno temu sobie wyrobilem. Pamietam jego "fenomenalny" ciag na bramke podczas meczu w Polsce z USA. Jak dla mnie Rasiak poza gra glowa niewiele potrafi. Choc dzis mial jedna ladna akcje :twisted:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2005, 0:25

serek408 pisze:
cloner pisze:bo strzelal troche mniej bramek anizeli Franek czy Zuraw

Ekhm. Ze co :!: :?: Cloner Ty widzisz tylko tyle :?: Ja zdanie o Rasiaku dosc dawno temu sobie wyrobilem. Pamietam jego "fenomenalny" ciag na bramke podczas meczu w Polsce z USA. Jak dla mnie Rasiak poza gra glowa niewiele potrafi. Choc dzis mial jedna ladna akcje :twisted:
no akurat meczu z USA nie widzialem :(

ja pamietam Rasiaka z meczow wczesniejszych, oraz z tegorocznego sezonu w Lidze angielskiej :)

wg mnie Rasiak powinien grac w Polskiej reprezentacji :)

na 100% w meczu z Walia :!:

Awatar użytkownika
K@rolas_RSP
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K@rolas_RSP » 16 sie 2005, 0:30

a wegług mnie nie ..... ponieważ bramki potrafi strzelać tylko głową a noge ma jak drewno ... czy on kiedyś strzelił bramke nogą :?: :?: moim zdanie w ataku polski powinnie grać ... Franek , Brożek albo Franek , Żuraw ....

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 sie 2005, 0:30

serek408 pisze:Jak dla mnie Rasiak poza gra glowa niewiele potrafi.
I tu sie nie zgodze. pamietasz moze jak gral w ataku z Niedzielanem? czy to w Groclinie czy w reprezentacji (zreszta w meczu z Serbia)? chwilami mial takie zagrania ze naprawde bylem pod wrazeniem. a poza tym pamietam tez z poprzedniego sezonu jedna z bramek jaka strzelil dla Derby, ktora pozniej uznano za bramke kolejki.
Nigdy nie bylem jego fanem i nie sadze zebym byl, ale fakty sa takie, ze wiekszosc z tych, ktorzy sie z niego smieja, znaja go tylko z meczow reprezentacji, a tu faktycznie za wiele nie pokazuje.
fanfci18 pisze:Moze Rasiak nie jest słaby ale powiem tak.Mamy rozumiejący sie duet napastników(przyp.Franek i Żuraw), Szymkowiaka który swietnie z nimi współpracuje i Rasiak kompletnie do tego nie pasuje
Z tym sie zgadzam w 100%. wlasnie o to chodzi, ze on poprostu nie pasuje do tej reprezentacji. Szymek, Franek i Zuraw preferuja bardziej kombinacyjna, szybka gre, a gra z Rasiakiem to raczej wrzutki i strzal glowa albo zgrywanie pilki do partnera.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 sie 2005, 0:31

cloner pisze:no akurat meczu z USA nie widzialem

ja pamietam Rasiaka z meczow wczesniejszych, oraz z tegorocznego sezonu w Lidze angielskiej

wg mnie Rasiak powinien grac w Polskiej reprezentacji

na 100% w meczu z Walia

Moim zdaniem powinien wchodzic za Franka podczas stalych fragmentow gry , a pozniej od razu schodzic :twisted: Ogladajac kazdy mecz reprezentacji spokojnie stwierdzam , ze Rasiakowi po prostu w niej nie idzie. Co innego w klubie gdzie strzela bramki jak na zawolanie. Tak czy siak narazie powinien miec miejsce w kadrze bo nie mamy zbyt wielu tak wysokich , dobrze grajacych glowa zawodnikow. Jednak tylko jako rezerwowy :!:

Awatar użytkownika
K@rolas_RSP
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K@rolas_RSP » 16 sie 2005, 0:36

serek408 pisze:Moim zdaniem powinien wchodzic za Franka podczas stalych fragmentow gry

a moim zdaniem franek powienie wykonywaś rzuty rożne a nie schodzić :lol: :lol: ponieważ czasami nasi wybijają jak ofermy a franek ładnie bije .... a kosowski to bije z rogów "balony" a nie ładne piłki na głowe :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2005, 0:36

K@rolas_RSP pisze:a wegług mnie nie ..... ponieważ bramki potrafi strzelać tylko głową a noge ma jak drewno ... czy on kiedyś strzelił bramke nogą :?: :?: moim zdanie w ataku polski powinnie grać ... Franek , Brożek albo Franek , Żuraw ....
skad Ty sie qrde wziales dzieciak :lol: :lol:

sciagnij sobie kazee, albo inny P2P :D i sciagnij sobie bramki Rasiaka, ktore strzelal dla Derby w poprzednim sezonie :D co jedna to lepsza :) i niektore noga :!: :!:

serek408 pisze:Tak czy siak narazie powinien miec miejsce w kadrze bo nie mamy zbyt wielu tak wysokich , dobrze grajacych glowa zawodnikow. Jednak tylko jako rezerwowy
ano nie idzie, bo nie gra nigdy 90min :!: rzadko gra w 1.skladzie :!:
dzis zagral i od razu piekna bramka :!:

Krzysztof Jarzyna pisze:Z tym sie zgadzam w 100%. wlasnie o to chodzi, ze on poprostu nie pasuje do tej reprezentacji. Szymek, Franek i Zuraw preferuja bardziej kombinacyjna, szybka gre, a gra z Rasiakiem to raczej wrzutki i strzal glowa albo zgrywanie pilki do partnera
a ja sie zgodze w 66,67% - oto nie dla Szymkowiaka w reprezentacji :!:
wiem, wiem, on sie bardzo dobrze rozumie z innymi wislakami :D
ale on gra podobnie jak Kosowski (ciekawe porownanie - prawda ?) :D

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 sie 2005, 0:45

cloner pisze:a ja sie zgodze w 66,67% - oto nie dla Szymkowiaka w reprezentacji
wiem, wiem, on sie bardzo dobrze rozumie z innymi wislakami
ale on gra podobnie jak Kosowski (ciekawe porownanie - prawda ?)
:shock: :shock: no co ty, zartujesz?? to Twoim zdaniem kto ma zagrac na srodku pomocy?? Levandinho z jego opanowanym do perfekcji podaniem do stopera albo bramkarza? czy Mila, ktory sie wywraca jak mocniejszy wiatr zawieje? oswiec mnie :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2005, 0:50

Krzysztof Jarzyna pisze:
cloner pisze:a ja sie zgodze w 66,67% - oto nie dla Szymkowiaka w reprezentacji
:shock: :shock: no co ty, zartujesz?? to Twoim zdaniem kto ma zagrac na srodku pomocy?? Levandinho z jego opanowanym do perfekcji podaniem do stopera albo bramkarza? czy Mila, ktory sie wywraca jak mocniejszy wiatr zawieje? oswiec mnie :D
Lewandowski na srodku obrony (dzis Bak gral baaardzo slabo), a srodek pomocy : tylko Kałużny (tylko musi przejsc do troszke mocniejszej druzyny), a jesli nie to ... Radomski :!:
Mila jest jego zmiennikiem w Austrii W. :D:D:D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 sie 2005, 1:01

cloner pisze: a ja sie zgodze w 66,67% - oto nie dla Szymkowiaka w reprezentacji :!:
ale on gra podobnie jak Kosowski (ciekawe porownanie - prawda ?) :D
I właśnie dlatego od pewnego czasu już nie polemizuję z poglądami Clonera...

Ten post nie będzie polemiką, tylko próbą porównania. Cloner mnie wyłącznie zainspirował

Kosowski- najchętniej przykleiłby sobie piłke do nogi, bo przeszkadza mu biegać. Wracać to on się nie lubi. Kiedy nie ma piłki najchętniej siadłby na murawie i liczyłby chmury. Jednak kiedy ją dostanie, hasa po lewej stronie niczym jelonek w lesie. On nie omija rywali, najwyżej moze się o nich potknąć jak staną mu na drodze. Niczym sprinter ma jasno wyznaczony cel; dobiec przynajmniej do wysokości pola karnego, potem niech się dzieje wola nieba. Widac, że wolny czas spedza w kasynach na graniu w ruletkę. Jego dośrodkowania to czysta loteria, albo w trybuny albo komuś na głowę, cóż zdarza się. Tak było za najlepszych czasów w Wiśle, niestety w Kaiserslautern ma zupełnie inne zadania taktyczne. Widac, że na treningu nie poswięcają mu wiele uwagi (Kasperczak przynajmniej mówił "Dobrze, Kamil dobrze, tylko trochę szybciej, bo jak Cię złapią to Ci piłkę zabiorą"). Dzisiaj pomysłem na grę jest szwendanie się po całym boisku pod pozorem wymiany pozycji z Jackiem Krzynówkiem np. Przecież nie od dziś wiemy, że tak znakomity trener jak Janas potrafi przestawić lewego pomocnika na prawego w pół roku. Oprócz szwendania się czasem dobije jakąś piłkę albo dośrodkuje w trybuny - tego się nie zapomina.

Szymkowiak - blond bóstwo noszone na rękach przez trabzonsporskie kozy. Podobno poszedł do Turcji, bo tam piłkarzom dają znizki na bazarach i w urzedzie podatkowym. Firmowym zagraniem w Wisle było prostopadłe podanie do napastnika F. i Ż. Dla Szymka to bez różnicy. Umiał tak dobrze ich obsłużyć, że dziennikarze pisali o rozgrywaniu w trójkącie. Oprócz perwersyjnych gier lubił położyć sie na boisku i narzekać, że go paluszek boli. Jak nie odgwizdano faulu, uświadamiał sędziego co o nim myśli i dostawał kartonik. Po piłkę wracał się jak zgubił kasę na ruletkę na swojej połowie. Gubił niezmiernie rzadko. Dzisiaj nie dość, że dalej podaje, to strzela a w reprze widzieliśmy, że nie płacze jak go kopną i wraca się po piłkę. Nie mówi co myśli o sędzim, bo robią to za niego nożami po meczu kibice. Jak na pomocnka to chyba full servis, bo bronienia od niego nie wymagamy?

Ja tu nie widze podobieństw.

O widzę, że jak pisałem tego posta, to Cloner zdążył juz wyciągnąć Kałużnego z kapelusza :lol:. Czekamy na więcej :twisted:.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2005, 1:14 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 sie 2005, 1:05

cloner pisze:Lewandowski na srodku obrony (dzis Bak gral baaardzo slabo), a srodek pomocy : tylko Kałużny (tylko musi przejsc do troszke mocniejszej druzyny), a jesli nie to ... Radomski :!:
Mila jest jego zmiennikiem w Austrii W. :D:D:D
To znaczy, ze wg Ciebie powinni grac dwoma defensywnymi pomocnikami? bo rozumiem, ze Sobolewski zostaje? ale przeciez trzeba mecze wygrywac, wyniki 0-0 do konca eliminacji moga nie wystrczyc :lol:
a powaznie to Sobolewski jest idealnym uzupelnieniem... Szymka. jak dla mnie to jest tak jak z Zizou i Klodzikiem, tylko na nizszym poziomie oczywiscie :lol: Sobolewski jest swietny w destrukcji, a jak potrzeba to i uderzy z dystansu i dobrze poda (do PRZODU!!!! :lol: )
a pokaz mi jeden(!) dobry mecz w reprezentacji Radomskiego... nie ma takiego :? a Kaluzny? jak dla mnie to na obecna chwile jest pomylka.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2005, 10:05

Krzysztof Jarzyna pisze:a pokaz mi jeden(!) dobry mecz w reprezentacji Radomskiego
Jak wszedł z ławki z Austria w 80(nie pamiętam dokładnie) minucie i za 5 zszedł z czerwienią.Niewiele brakło i Austryjacy by zremisowali.Powszechnie wiadomo ze jest to ziomek Janasa z reprezentacj młodzieżowej która to ów trener miał okazje prowadzić(grali w niej m.innnym oprócz wspomnianego Radomskiego:Kosa, Baszczu, Głowa, Wichniarek i wielu innych)
Kałużny czasami ma przebłyski, i gola potrafi strzelic(co jest swego rodzaju ewenementem wsród DM w Polsce)ale jego pozorowanie ze niby organizuje gre jest dobijające.Dostanie piłke poda do tyłu i ucieka zeby mu nikt piłki nie oddał.Jak sie nie uda to znowu do tyłu zeby tylko nie było na niego jak cos zawali.
Co do Lewandowskiego to po głebszym zastanowieniu sie dochodze do wniosku ze jest przydatny dla drużyny.Gdyby był tak słaby jak sie o nim mowi to nie grałby w Szachtarze.Wydaje mi sie ze moze sie przydac jako zawodnik wchodzacy z ławki i broniący wyniku.Przy takim rywalu jak Walia(mam na mysli ich brutalna gre) moze sie przydac.A przy krótkiej ławce jeśli chodzi o środkowych obrońców.
Wracając do Rasiaka jest to troche taki nasz John Hartson.W każde innej lidze poza ligami brytyjskimi nie sprawdziłby sie.Słabo gra nogami ale głowa gra dobrze a Rasiak w kadrze jest troche tak jak Żuraw w Celticu(doopoki sie nie przyzwyczaji)bezuzyteczny w tym systemie.

pozdro

mark_p
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mark_p » 16 sie 2005, 11:15

a ja sie zgodze w 66,67% - oto nie dla Szymkowiaka w reprezentacji

Kosowski i Szymkowiak powinni grać w pierwszym
moim zdaniem Kosowski to bardzo wielki talent
a to że teraz gra troszkę słabiej
to nie ma co się dziwić, przecież on wogle nie gra w meczach
a te jego dośrodkowania wysokie , to przypomnij sobie za czasów jak grał w Wiśle były tak samo bite,
a Szymek jednak coś tam gra i ma to pewne miejsce
co do Rasiaka, taki zawodnik też jest potrzebny w kadrze, i jedną połowę przynajmniej w meczach powinien zaliczać

ja bym proponował zagrać 3 nominalnymi napastnikami, z tym że Rasiak i Franek wysunięci
a Żurawski trochę za nimi, Maciek lubi troszkę rozegrać, i się cofnąć więc mu by to pasowało
to byłoby dobre rozwiązanie myśle

skad Ty sie qrde wziales dzieciak
jakaś kultura wypowiedzi obowiązuje

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 sie 2005, 11:58

cloner pisze:Lewandowski na srodku obrony (dzis Bak gral baaardzo slabo), a srodek pomocy : tylko Kałużny (tylko musi przejsc do troszke mocniejszej druzyny), a jesli nie to ... Radomski
Mila jest jego zmiennikiem w Austrii W.

a ja sie zgodze w 66,67% - oto nie dla Szymkowiaka w reprezentacji
Jak ja sie ciesze , ze Cloner nie jest selekcjonerem :D - bez urazy. Od dosc dawna wiem , ze lubisz kontrowresje (szczegolnie jesli chodzi o Polske) , ale stwierdzenie , ze Szymek gra podobnie jak Kosowski jest po prostu chybione :!: W dodatku widzialbys Rasiaka w napadzie , ale kto mialby ten napad oposcic Twoim zdaniem :?: Pilka nozna to nie tylko gra glowa , ale takze bieganie , myslenie na boisku i mile widziana choc drobnostka techniki. Rasiak przegrywa o klase , albo dwie z Frankiem i Zurawiem. Pozatym sa Pawel Brozek , Niedzielan (slaby w grze glawa) i byc moze Olisadebe , ale na niego zbytnio nie licze. Rasiak jest potrzebny do jednego planu . Postraszyc swoim wzrostem Walie , Austrie i Anglie :!: pozniej mozna mu podziekowac :twisted:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 sie 2005, 12:21

fanfci18 pisze:Co do Lewandowskiego to po głebszym zastanowieniu sie dochodze do wniosku ze jest przydatny dla drużyny.Gdyby był tak słaby jak sie o nim mowi to nie grałby w Szachtarze.Wydaje mi sie ze moze sie przydac jako zawodnik wchodzacy z ławki i broniący wyniku.Przy takim rywalu jak Walia(mam na mysli ich brutalna gre) moze sie przydac.A przy krótkiej ławce jeśli chodzi o środkowych obrońców.
Masz racje, tez sie zgadzam, ze jako srodkowy obronca moglby sie przydac (z lawki oczywiscie). tylko nie wiem, czy zauwazyliscie, ale nasz wspanialy selekcjoner, chyba chce odkryc w Levandinho ciag na bramke i zmysl playmakera. nie wiem ile ten czlowiek zagral meczow w reprezentacji, ale moge sie zalozyc, ze jako srodkowy obronca to chyba zadnego. dlatego obecnie "Lewandowski - reprezentacja" jest rownoznaczne z "Lewandowski - srodek pomocy", a to sie nie ma prawa sprawdzic. a szczerze mowic nie wierze, zeby to sie nagle zmienilo, dlatego lepiej niech ta reprezentacja gra bez tego brazylijczyka z polskim paszportem.
Lewandowski - obronca => TAK, Lewandowski - pomocnik =>NIE

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”