Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1898

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sty 2016, 20:20

emski pisze:Nawet jeśli uda się wywinąć z bana to problemem będzie znalezienie zawodnika na zastępstwo Ronaldo.
Przecież dziennikarze już znaleźli. 100 mln za Roberta i klauzula za Neymara. :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sty 2016, 22:45

Należało się spodziewać dzisiaj spokojnego zwycięstwa i dobrze, że wpadło sześć bramek. Jednak wciąż trochę niepokoi inny element - Espanyol miał dzisiaj w ofensywie dużo braków personalnych a mimo to Keylor musiał się sporo nagimnastykować, by utrzymać czyste konto. Gdy przyjdzie trudny mecz, sama jakość ofensywna może nie wystarczyć do zwycięstwa i wypadałoby bronić solidniej.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2460
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 31 sty 2016, 23:50

Espanyol głównie w drugiej połowie miał te okazje. Real już ze Sportigniem grał na wyjebce w obronie w drugiej połowie, jakby im się nie chciało, choć dziś dla odmiany strzelili coś po przerwie.
Zobaczymy jak będą bronić, gdy do przerwy nie będzie piątki a 1:0 czy 2:1.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 01 lut 2016, 0:17

Obrazek

koszmarnie to wyglada-30 goli z czego ZADNEJ z druzyna z topu (barca,atletico,sevilla,valencia,villareal,malaga,bilabo.psg)
Po 22 kolejkach ustrzelił tylko dwie drużyny z pierwszej 10 w tabeli (2 bramki), pozostałe (17) zdobył z drużynami z miejsc 11-20, a w tym aż 12 ekipom z miejsc 15-20.

poza pięcioma bramkami, zdobytymi na cornella el prat, ceerka zdobył tylko dwie bramki na wyjazdach: vigo i eibar (po 22 kolejkach)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lut 2016, 21:52

Czeryszew wypożyczony do końca sezonu do Valencii. Wreszcie sobie pogra po pół roku na trybunach. To dobry piłkarz, spodziewałem się po nim więcej niż po Lucasie Vazquezie, ale w Realu "BBC musi grać zawsze" a Rosjanin na swoje nieszczęście gra na pozycji tego C, które nawet nie jest zmieniane w trakcie meczu.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 01 lut 2016, 23:00

Kluchman pisze:Czeryszew wypożyczony do końca sezonu do Valencii. Wreszcie sobie pogra po pół roku na trybunach. To dobry piłkarz, spodziewałem się po nim więcej niż po Lucasie Vazquezie, ale w Realu "BBC musi grać zawsze" a Rosjanin na swoje nieszczęście gra na pozycji tego C, które nawet nie jest zmieniane w trakcie meczu.
Jeszcze z Valencią wygra puchar króla :D :ozob:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 lut 2016, 3:44

Jutub polecił mi najlepsze rzutu wolne i w nich jest parę CR7.

Potrafił jak wiadomo pierdzielnąć niesamowicie. Ostatnio jednak tego nie robi. Takie pytanie. Kiedy on w ogóle strzelił ostatniego gola z wolnego?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lut 2016, 6:54

8 grudnia w meczu z Malmo. To chyba ostatni bo późniejszego nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lut 2016, 21:30

Na razie najsłabszy mecz Zidane'a. Dużo do poprawy w grze zarówno ofensywnej jak i defensywnej. Do niedoskonałości w obronie się przyzwyczaiłem. Tak dużych odległości pomiędzy strefą rozegrania a graczami ofensywnymi nie widziałem od Beniteza.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 07 lut 2016, 21:36

Kluchman pisze: Tak dużych odległości pomiędzy strefą rozegrania a graczami ofensywnymi nie widziałem od Beniteza.
to w sumie niedawno

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lut 2016, 22:28

Wystarczająco dawno bym się odzwyczaił. :P

Dzisiaj typowy Real Beniteza. Dramatyczna niedokładność w ataku i brak pomysłu.

Oczywiście Benzema powinien strzelić na 2-0 lub podać do Ronaldo na pustą bramkę i byłoby bez stresu, ale to by ogólnego obrazu gry nie zmieniło.

Wielki strzał Modricia pozwolił wygrać i tyle dobrego, bo strat punktów na wyjazdach jest w tym sezonie zdecydowanie za dużo.

Na pewno trzeba też pochwalić Granadę, która po tym co pokazała ma pełne prawo odczuwać niedosyt.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 07 lut 2016, 22:38

Luka co najmniej poziom wyżej od każdego innego gracza na boisku. Fajnie, że strzelił tę bramkę, co prawda w życiu bym go nie winił za gola Granady, ale pewnie sam Chorwat poczuł ulgę, że odkupił swoje winy. Co do meczu- baaaardzo słabo. Co prawda nie widziałem meczu z Betisem, a jedynie skrót, ale podzielam zdanie Kluchmana, że to najgorszy mecz za Zidana. Francuz przede wszystkim musi popracować na ruchem swoich piłkarzy bez piłki, bo dziś wyglądało to fatalnie. A wystarczyło, że któryś ruszył dupę i wbiegł w wolną strefę i natychmiast Real tworzył zagrożenie.
Jeszcze słówko o 2 piłkarzach. Benzema - super, że strzela kolejną bramkę, ale w tym roku to chyba jego najgorsze spotkanie. W szczególności druga połowa. Odniosłem wrażenie, że zmarnowana setka (nie ganię go za brak podania do Ronaldo, prędzej za niedokładny strzał) po podaniu Luki spętała mu nogi i od tego momentu zaczął na siłę szukać podania, jakby chąc zrehabilitować się za zmarnowaną okazję. A miał później przynajmniej 1 sytuację, gdy aż prosiło się o strzał, lecz Francuz z wiadomych jedynie sobie powodów szukał partnerów do zagrania. Druga osoba - Jese. Chłopak nie zagrał w tym meczu niczego spektakularnego, ale jednak dobrze oglądało się jego grę i bardzo mnie cieszy, że mamy na ławce zawodnika, na którego można liczyć w razie niekorzystnego wyniku.

Edit. Jeszcze jedno - może na siłę się czepiam, ale czy nie uważacie, że wyjście Keylora z bramki przy golu Granady było trochę zbyt pochopne?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lut 2016, 22:42

Modrić nie ma żadnej winy przy straconym golu bo piłkę odebrał mu sędzia a nie przeciwnik. Po co ma się mylić jak wszyscy jego koledzy po fachu, skoro może wziąć bezpośredni udział w grze i dodać trochę emocji?

Keylora za samą decyzję o wyjściu bym nie winił, ale też miałem wrażenie, że mógł zrobić trochę więcej przy tym golu.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2460
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 lut 2016, 22:46

Kovacic kolejna zmiana i kolejny już raz bardzo udane wejście. Serio nie wiem co kibice Interu mają do tego chłopaka, mi się za każdym razem podoba jego gra.
Gra dramatyczna. Szkoda to komentować.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 08 lut 2016, 7:55

Pewnie dlatego, że często ucieka od gry lub podaje jedynie do najbliższego zupełnie nie biorąc na siebie ciężaru gry. Choć ja po meczu z Bilbao z początku sezonu jestem do niego optymistycznie nastawiony. Ogólnie uważam, że gdy Mateo wejdzie w mecz jakimś dobrym zagraniem (jak np. wczorajsza przebojowa akcja) to wtedy się odblokowuje i pokazuje wszystko co ma najlepsze. Ale gdy początek nie będzie taki dobry - patrz na pierwsze zdanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”