Everton (zbiorczy) - Strona 90

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Re: Everton (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 04 lut 2016, 16:07

Nie zmienia to jednak faktu, że jest piłkarzem przeciętnym i słusznie został pogoniony. Zresztą, tak jak nasz drugi niedoszły reżyser gry- Gibson :)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 04 lut 2016, 16:44

red, tak szczerze to nie widzę w tych statystykach nic, co by Toma jakoś specjalnie windowało ponad pomocników United. Też nie bardzo wiem do kogo go porównywać, bo Cleverley jest wystawiany na różnych pozycjach w pomocy. Trochę się w tym sezonie leczył, a kiedy gra to notuje całkiem niezłe występy. Trafił do odpowiedniego dla siebie klubu i oby mu się wiodło.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 lut 2016, 16:54

Rossi pisze:Nie zmienia to jednak faktu, że jest piłkarzem przeciętnym i słusznie został pogoniony. Zresztą, tak jak nasz drugi niedoszły reżyser gry- Gibson :)
Dalej podtrzymuję, że wolę swoich przeciętnych grajków do rotacji niż kupowanych za miliony.
red, tak szczerze to nie widzę w tych statystykach nic, co by Toma jakoś specjalnie windowało ponad pomocników United. Też nie bardzo wiem do kogo go porównywać, bo Cleverley jest wystawiany na różnych pozycjach w pomocy. Trochę się w tym sezonie leczył, a kiedy gra to notuje całkiem niezłe występy. Trafił do odpowiedniego dla siebie klubu i oby mu się wiodło.
Kluczowe podania (na 90 minut):
Clev 1.4

Rooney 1.6
Mata 1.6
Martial 1.4
Herrera 1.1
Fellaini 0.9
...
Schweini 0.6
Carrick 0.5
Morgan 0.5

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 04 lut 2016, 16:59

Mam świadomość statystyki kluczowych podań, ale przyznaj, że porównywanie zawodników z bezpłodnej ofensywy van Gaala, do piłkarza z klubu, którego gra z przodu jest jedną z najlepszych w lidze, jest raczej nieadekwatne.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 lut 2016, 17:06

Za Moyesa gra też była "bezpłodna", ale całość zwalano na drugą linię i przede wszystkim wytykano naszemu wychowankowi, że niemal każdy pomocnik w lidze byłby bardziej kreatywny. Tymczasem zmieniono zawondików, ponoć na lepszych, zmieniono trenera i coś się w grze faktycznie zmieniło?

Nie wiem zresztą czy to dobry temat na takie rozważania ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lut 2016, 17:13

myślę, ze jakby Toma wrzucić teraz do United, to nie błyszczałby specjalnie

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 04 lut 2016, 17:23

Miejsce na rozważania pośrednio dobre :) Ale rzeczywiście dyskusja nie na ten wątek, więc krótko ostatnie słowo z mojej strony.
Gra za Moyesa, van Gaala, zmiany kadrowe itd. - temat rzeka, trudno też obiektywnie przyjąć jakieś kryterium porównawcze, nie wiemy jakby grał Cleverley w tym momencie w United. Ja sam Toma bardzo lubiłem, ale raczej muszę się zgodzić z tym co napisał Rossi. Jako uzupełnienie składu pewnie by dawał radę, ale dla mnie to nie był gracz, który mógłby stanowić o sile pomocy drużyny takiej jak MU. Przeszedł do zespołu, gdzie jego rola może być większa (choć też nie jest kluczowym zawodnikiem) i niech mu granie wychodzi jak najlepiej.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 05 lut 2016, 0:06

Co do Cleverleya to pamiętajmy, że on wciąż jest póki co tylko rezerwowym, przynajmniej na ten moment. Póki Barry, McCarthy i Barkley są zdrowi to Tom musi zadowolić się rolą rezerwowego. Ale trzeba przyznać, że jak gra to sprawuje się raczej dobrze. Może bez błysku, ale jest pracowity, ruchliwy i bardzo solidny. Ale pamiętajmy też, że jest też Besić i Gibson też nam sporo dawał swego czasu...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 lut 2016, 12:05

Cleverley zaliczył koilejną asystę, a Martinez nie omieszkał obsypać wychowanka United pochwałami
“I think you do not have a better English player. Technically, he is as good as you get. The way he executes, how he reads the game, for me he is one of the most sensational you are going to see in Premier League history.

“I wouldn’t sell him for any money in the current market. I want to see him go from strength to strength because I know there is so much more to come.”
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... erley.html

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 lut 2016, 12:21

Clev nie miał psychiki do gry w MU i był spanikowany jak 16 latek na randce z najlepszą laska w szkole. Tego nie oddadzą żadne staty.Dodatkowo z tego co pamiętam Clev grywał na boku pomocy u martineza(tak samo tez w wigan) Dajmy sobie spokój z rezerwowym Evertonu.Lingard pokazuje jak wykorzystać szanse, tylko ze on nie jest obsrany jak Tom gdy dostał piłke i nie unika gry.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 lut 2016, 12:37

Po pierwsze - to jest temat o Evertonie, więc wypowiadanie się tutaj o zawodniku Evertonu jest jak najbardziej wskazane.
Po drugie - Tom wykrozystał swoją szansę i był zawodnikiem pierwszego składu Mistrzów Anglii. Potem nie poradził sobie z krytyką, co dowodzi, że nie jest silny psychicznie, ale sam fakt, że został niemal zlinczowany przez kibiców klubu, w którym się wychował jest żenujące. Niestety. Oby Lingarda nie spotkało to samo...
Po tzrecie - trudno powiedzieć, czy jest rezerwowym bo z ławki wchodził ledwie 3 razy. Dużo częściej grał od pierwszych minut, a nie można zapomnieć, że miał już w tym sezonie kłopoty zdrowotne.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 05 mar 2016, 8:44

Właśnie przeczytałem że Everton ma nowego właściciela, czemu o tym taka cisza tutaj ? Jakiś Irańczyk ponoć, wie ktoś o nim coś więcej ? Bogaty czy raczej przyszedł się dorobić na klubie ? Są szanse na transfery porównywalne jakościowo do zespołów z top 4 ?

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Everton (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 23 mar 2016, 16:25

Chyba nie było pisane.
Howard od następnego sezonu w Colorado Rapids. Ciekawe kogo wezmą na Goodison na zastępcę Amerykanina.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Everton (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 03 kwie 2016, 18:09

Dopiero oglądając Manchester United - Everton, dowiedziałem się o odejściu Howarda. Szkoda, jeszcze w zeszłym sezonie twierdzono, że wypełni kontrakt (do 2018 roku), co pewnie pozwoliłoby mu być nr 1 w reprezentacji Stanów na MŚ w Rosji. Zwłaszcza, że w zeszłym roku powrócił do kadry po tym, jak po Mundialu w Brazylii, ogłosił tymczasowe zawieszenie kariery reprezentacyjnej.

Natomiast obecnie trwający mecz na Old Trafford bez emocji. Poza rzutem wolnym Bainesa i jedną akcją Martiala, nic ciekawego...

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Everton (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 kwie 2016, 18:12

blackmore pisze: Natomiast obecnie trwający mecz na Old Trafford bez emocji. Poza rzutem wolnym Bainesa i jedną akcją Martiala, nic ciekawego...
Czyli zupełnie jak w pozostałych 90% meczy United pod van Galem.
Keep LvG at Old Trafford :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”