Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 10

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 15 sie 2005, 21:25

nie wiem czemu tak nazekacie na Kosowskiego, moim zdaniem było wielu gorszych zawodników w tym meczu (Mila, Baszczu) Mysle ze para bocznych pomocników Krzynówek - Kosowski to podstawa, jak narazie nie widze lepszego rozwiązania ... swietnie wymieniaja sie pozycjami i co najwazniejsze Kosa chyba najwiecej ze wszystkich biega na boisku co było widac takze dzisiaj, a jak zagra z Krzynówkiem to dopiero moze byc grozny ..... jak narazie nie widze miejsca w reprezentacji dla Baszczynskiego, grał dzisiaj fatalnie ... te jego niepewne interwencje :?
to martwi szczególnie przed rewanzem z PAO ... teraz własnie widzimy jaką stratą dla Wisły jest kontuzja Błaszczykowskiego

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 15 sie 2005, 22:05

Ale czy Kosa (czemu ma takie samo pseudo jak legenda - Kosecki?) miał choć jedno dobre podanie? NIE!!! Grał jak zawsze piach! Dramatycznie się poruszał na boisku. Grał chaotycznie. Kompletnie nie rozumiał się z Frankiem, Sobolem i Dudką! Próbował wymuszać rzuty wolne bo inaczej mu nieszło! Nawet nie umie się przewracać! Czemu Janas jest tak w niego zapatrzony?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 sie 2005, 22:14

No właśnie Janosik powinien zacząć stawiać na Ebiego. Kosowski już od kilku meczów niec nie pokazuje, a nawet gorzej. No ale właśnie. Rasiak, Kosa - nic nie pokazuje a jednak grają nie zawsze ale grają. I weź tu zrozum selekcjonera. :?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 15 sie 2005, 22:17

nowok pisze:Mysle ze para bocznych pomocników Krzynówek - Kosowski to podstawa, jak narazie nie widze lepszego rozwiązania ...
A ja widzę jakoś! Para pomocników Krzynówek - Smolarek...

nowok pisze:Baszczynskiego, grał dzisiaj fatalnie ... te jego niepewne interwencje
Zauważ jednak, iż Baszczyński nie grał od dwóch tygodni. To jest ważne. Poza tym - inaczej gra się w reprezentacji, inaczej w klubie. ;)

Dosmen pisze:Czemu Janas jest tak w niego zapatrzony?
Ty jeszcze o to pytasz? Ba, odpowiedź jest taka prosta... Kiedyś, w zamierzchłych czasach kamienia łupanego, Kamil Kosowski grał w Wiśle. Wówczas 'Biała Gwiazda' rozbijała takie zespoły, jak Schalke czy Parma... Janas liczy na to, że Kosa powróci do dawnej formy...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 sie 2005, 22:22

Anka pisze:
Dosmen pisze:Czemu Janas jest tak w niego zapatrzony?
Ty jeszcze o to pytasz? Ba, odpowiedź jest taka prosta... Kiedyś, w zamierzchłych czasach kamienia łupanego, Kamil Kosowski grał w Wiśle. Wówczas 'Biała Gwiazda' rozbijała takie zespoły, jak Schalke czy Parma... Janas liczy na to, że Kosa powróci do dawnej formy...
Od tego są treningi żeby trener sprawdzał kto jest w jakiej formie. Wystawianie do meczu zawodnika, który nic nie pokazuje jest nie na miejscu. Wiadomo, że jeśli Kosowski nic nie gra na treningach to nie okaże się przecież nagle gwiazdą w reprezentacji. Niech Janas to przemyśli. Pamiętam też jak go jeszcze wszyscy chwalili w meczu z Anglią kiedy pięknie dograł do Żurawskiego, ale teraz po co pamiętac jak się oglądało jego jeden zły występ.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 sie 2005, 22:37

Tomusmc pisze:Od tego są treningi żeby trener sprawdzał kto jest w jakiej formie. Wystawianie do meczu zawodnika, który nic nie pokazuje jest nie na miejscu. Wiadomo, że jeśli Kosowski nic nie gra na treningach to nie okaże się przecież nagle gwiazdą w reprezentacji. Niech Janas to przemyśli. Pamiętam też jak go jeszcze wszyscy chwalili w meczu z Anglią kiedy pięknie dograł do Żurawskiego, ale teraz po co pamiętac jak się oglądało jego jeden zły występ.
To jeszcze nic. przeciez Kosowski nawet w klubie nie gra a dostaje powolanie. logiczne jest, ze w reprezentacji graja najlepsi, a u nas graja ludzie, ktorzy w klubach graja rzadziej niz w kadrze.
jezeli tak ma byc, to ja juz wole Piotra Brozka, tez nie gra a przynajmniej jest mlody i perspektywiczny. albo niech powola mnie, tez jestem mlody :lol: a biegam na pewno w lepszym stylu niz Kosovskinho...

quetzalcóatl
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: quetzalcóatl » 16 sie 2005, 11:50

mówisz Jarzyna, że biegasz w lepszym stylu od Kosowskiego. To zaiście doskonały powód żeby powołać cię do reprezentacji narodowej.

następny z serii "nie lubie Kosowskiego bo jest brzydki"

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 sie 2005, 12:10

quetzalcóatl pisze:mówisz Jarzyna, że biegasz w lepszym stylu od Kosowskiego. To zaiście doskonały powód żeby powołać cię do reprezentacji narodowej.

następny z serii "nie lubie Kosowskiego bo jest brzydki"
Po pierwsze, proponuje slownik, i pod "I" znajdziesz takie trudne slowo, ktore brzmi "IRONIA". przeczytaj kilka razy, a jak nie zrozumiesz, to wroc tutaj, wskaze Ci kilku specjalistow na forum, ktorzy moga ci to wyjasnic "na przykladzie".

Po drugie, wskaz mi jeden powod, dla ktorego Kosowski jest obecnie powolywany do reprezentacji? swietna forma w klubie? swietna forma w reprezentacji? czekam z niecierpliwoscia.

quetzalcóatl
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: quetzalcóatl » 16 sie 2005, 12:56

no tak.
Zglebiłem się nieprawdopodonie, nie domyśliłem się, że Jarzyna ironizuje. Ojej. (( Szkoda.

Zwracam jeno uwagę na szczegół, że supermanem nie jestem i nie potrafię domyślić się wszystkiego. Twoja złość jest równie uzasadniona jak powoływanie Kosowskiego do reprezentacji. Bo powodów póki co ku temu nie ma.
Ja tu nie bronię postawy Kosy mimo, że wierzę w jego umiejętności i ufam, że przyjdą czasy kiedy będzie przydatny. Na razie nie gra w klubie, więc o reprezentacji kraju nawet nie powinien myśleć. Widać, że nie czuje się na boisku za pewnie, nie wie co zrobić z piłką, w ostatniej chwili zmienia decyzje czy ma uderzać czy podawac.. tak się zachowuje zawodnik, który po prostu dawno w piłkę nie grał. Nie odbierajcie mu jednak umiejętności, bo te na pewno posiada i nie raz już to udowadniał.
Tyle.
albo jeszcze:
Kiedy z kimś rozmawiasz drogi Jarzyna to załóż, że z reguły twój rozmówca dysponuje przynajmniej elementarną inteligencją i nie trzeba mu tłumaczyć do czego służy słownik.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 sie 2005, 22:35

quetzalcóatl pisze:no tak.
Zglebiłem się nieprawdopodonie, nie domyśliłem się, że Jarzyna ironizuje. Ojej. (( Szkoda.

Zwracam jeno uwagę na szczegół, że supermanem nie jestem i nie potrafię domyślić się wszystkiego.
Nie szkodzi, nie kazdy jest doskonaly, wiec sie nie lam :wink:

quetzalcóatl pisze:Twoja złość jest równie uzasadniona jak powoływanie Kosowskiego do reprezentacji.
Ajjj, ze niby ja sie zloszcze?? musze Cie rozczarowac, nie mam takiego zwyczaju, szczegolnie jezeli chodzi o cos tak istotnego jak gra Kamila K.
quetzalcóatl pisze:Ja tu nie bronię postawy Kosy mimo, że wierzę w jego umiejętności i ufam, że przyjdą czasy kiedy będzie przydatny...
...ale poki co, niech oglada mecze reprezentacji w TV... :lol:
quetzalcóatl pisze:Nie odbierajcie mu jednak umiejętności, bo te na pewno posiada i nie raz już to udowadniał.
Wskaz jedno moje zdanie w ktorym "odebralem mu umiejetnosci". czekam.
quetzalcóatl pisze:Na razie nie gra w klubie, więc o reprezentacji kraju nawet nie powinien myśleć.
No i tym sposobem doszlismy do meritum. Wlasnie o to caly czas mi chodzi, co niewatpliwie zauwazyles. mam racje? :D
quetzalcóatl pisze:Kiedy z kimś rozmawiasz drogi Jarzyna to załóż, że z reguły twój rozmówca dysponuje przynajmniej elementarną inteligencją i nie trzeba mu tłumaczyć do czego służy słownik.
Gdybym nie przyjal takiego zalozenia, to przepisalbym Ci w tamtym poscie definicje slowa "ironia", a nie proponowalbym wertowania slownika. do tego tez potrzebna jest "elementarna inteligencja". :wink: pozdro

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 17 sie 2005, 11:25

co do Dudki, i Baszcza ze sie spoxnili...:> to sa jeszcze mlodzi chlopcy musza sie wyszalec a pozniej wyspac porządnie:) ot co:)

hp.marcin
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hp.marcin » 17 sie 2005, 11:48

zostawcie lepiej Kosowskiego on zagral dobrze jak na swoje mozliwosci na ten czas powiedzcie cos o Mili ktory przy kazdej otrzymanej pilce sie wywracal a jesli nie to zwalnial akcje po co nam taki zawodnik w srodku pola co nie potrafi rozegrac szybkiej akcji to jusz lepiej rozgrywali Lewandowski z Soboleskim

Awatar użytkownika
Carvalho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carvalho » 17 sie 2005, 14:00

Mecz był fajny patrząc pod względem tym, że my graliśmy rezerwami,a oni pierwszym składem. Kosa próbował zabłysnąć i znowu mu coś nie wyszło :P, Rasiak ładny gol, Przyrowski mnie troche wystraszył na koniec meczu z tą niepewną interwencją ogólnie mecz był na wysokim poziomie i nie narzekam ;)

Tak na marginesie - komentarz mojego taty do meczu młodzieżówki Polski i Niemiec :
"Nasi jak strzelą gola to już krzyczą jeeeeeeeee,brawoooooo... na niebie fajerwerki, później miś Kolargol i wata cukrowa" buehehehe :lol: :lol:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 17 sie 2005, 14:33

No prosze w nowym rankingu FIFA nasza reprezentacja zajmuje 22 miejsce. Polepszylismy sie chyba o dwa miejsca. Na takim wysokim miejscu nie bylismy juz dawno.
Co do dzisiejszego meczu z Izraelem to stawiam ze wygramy 2:1 po golach Żurawskiego i Krzynowka.

Awatar użytkownika
Carvalho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carvalho » 17 sie 2005, 14:41

Tak jesteśmy na 22 miejscu i awansowaliśmy z 24 lokaty. Jest to nasze najlepsze miejsce w rankingu FIFA bodajże od 12 lat :) za nami plasuje się Korea Południowa. Co do dzisiejszego meczu nie mam złudzeń. Gramy podstawowym składem i wygramy wysoko nad Izraelem ;) pomoże nam w tym to, że ekipa Izraela znajduje się właśnie w generalnej przebudowie :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”