Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1903

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 lut 2016, 22:12

I widzisz, wystarczyło nie pisać, że jesteś grammarnazi :P

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 29 lut 2016, 22:23

masakra, co się ze mną dzieje, za dużo analfabetów czytam

Sergek, kiedyś pisałem, że jestem grammanazi, potem paru takich delikwentów jak Wy nauczyło mnie pokorności i teraz jestem pomniejszy grammanazi i będę nim dalej, nawet pomimo braku cudzysłowu :P każdy błąd uczy, a ja przynajmniej to zapamiętam na wieki :P

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 01 mar 2016, 19:09

http://www.marca.com/futbol/real-madrid ... b459e.html Marca podaje że Real udostępnia na sprzedaż Isco i Jamesa. O ile w tego pierwszego jakos bym był może w stanie uwierzyć ale z Jamesem to już śmieszne jest

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 01 mar 2016, 20:19

rekinho pisze:ycu - pilkarz nie jest kontuzjogenny, tylko podatny na kontuzje. piszę, bo w innym temacie wspomniałeś, że jesteś trochę grammarnazi, no offence
Kontuzjogenny był swego czasu Pepe ;)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 02 mar 2016, 18:20

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-35698646 James lubi ścigać się z policją, właśnie dostał ładny mandat

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 02 mar 2016, 20:23

Navas; Danilo, Varane, Pepe, Nacho; Casemiro, Kroos, James; Lucas Vázquez, Cristiano Ronaldo i Borja Mayoral.
Ciekawy skład. Pierwszy raz od dawna wszyscy zawodnicy zagrają na swoich nominalnych pozycjach.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 mar 2016, 16:53

Jak wygląda status Navasa w Madrycie? Real na ligę szans już nie ma, patrząc na to co pokazują faworytami do wygrania LM też nie są więc zapowiada się sezon bez trofeum. Biorąc pod uwagę bana transferowego, prawdopodobnie nieudany sezon, zbliżające się wybory i ostatnie okno przed przerwą na duże zakupy Perez pewnie ruszy na wielkie zakupy i ponownie zgłosi się po De Geę. Podejrzewam, że Hiszpan sobie zaklepał klauzulę, która pozwoli mu na odejście do Madrytu tak żeby nie było powtórki z lata. I tu moje pytanie, Keylor zdobył sobie publikę? Jak przyjdzie De Gea to Navas z miejsca pójdzie w odstawkę albo zostanie sprzedany. Kibice w Madrycie będą oburzeni?

Średni mecz póki co.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2397
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 mar 2016, 21:31

Keylor publikę zdobył, ale są też osoby, które wymieniłyby go na De Geę, który jest przez nich postrzegany jako bramkarz bardziej kompletny, bo lepiej gra nogami i jest wyższy, dzięki temu jest też nieco lepszy przy górnych piłkach. Keylor po prostu ma genialny refleks i zwinność oraz bardzo dobrze radzi sobie przy pojedynkach z napastnikami. Ja uważam, że Navas jest wystarczająco dobrym bramkarzem dla Realu, w tym sezonie należy do niewielu piłkarzy klubu, którym nic nie można zarzucić i swoją grą, jak również nieskazitelna postawą poza boiskiem zasługuje na ustabilizowanie pozycji w klubie. De Gea pewnie nie byłby tani, a jeśli przyczyniłby się do podniesienia poziomu to w niewielkim stopniu. Dostrzegam w tej drużynie znacznie poważniejsze problemy niż pozycja bramkarza, która jest obsadzona najlepiej od dobrych kilku lat. Jednak Perez prawdopodobnie szykuje już sporą sumkę na potencjalne letnie wzmocnienia i jeśli do zakupów dojdzie, raczej nie obędzie się bez głośnych ruchów. Skoro chciał De Geę poprzedniego lata to z tych samych powodów może chcieć go nadal, zupełnie niezależnie od osoby Keylora.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 mar 2016, 22:37

Nie patrząc na poziom sportowy, David ma w metryce dwie przewagi nad Keylorem. Co ciekawe, mogą one być kluczowe w kwestii kolejnej ofensywy transferowej.
(ur. 7 listopada 1990 w Madrycie)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 06 mar 2016, 1:57

ronaldo chyba czytal nasze ostatnie wpisy na forum, bo dwie bramki strzelił jak stary dobry ronaldo

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 mar 2016, 22:09

Nie wiem czy ktoś juz o to nie pytał, ale gdy Real zwalniał Beniteza to nie było tematu Simeone? To trener z absolutnie najwyższej półki

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 06 mar 2016, 22:19

moze dlatego, ze jest to rownie realne, co kupienie przez real messiego

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 mar 2016, 21:22

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=65272
Po tym jak tydzień temu światło dzienne ujrzał filmik z udziałem zawodników Królewskich, którzy życzyli choremu Piotrusiowi powrotu do zdrowia Real Madryt nie przestał pomagać chłopcu, który cierpi na siatkówczaka obuocznego. Dziś na profilu poświęconym zbieraniu funduszy na kosztowną operację chłopca pojawiła się informacja, według której klub ze stolicy Hiszpanii przekazał pewną kwotę na zabieg dziecka, który ma się odbyć w Nowym Jorku.

Nie wiadomo dokładnie, jaką kwotę władze Los Blancos przekazały na operację chłopca. Na proflu podano jedynie, że klub martwi się losami Piotrusia i chce, by jak najszybciej trafił na stół operacyjny w Nowym Jorku. To jedyna szansa na uratowanie wzroku chłopca.

Redakcja RealMadryt.pl trzyma kciuki za powrót chłopca do zdrowia. Szczegóły możliwości pomocy Piotrusiowi możecie znaleźć tutaj.
Wyrazy wsparcia i filmik swoją drogą, ale przekazanie pieniędzy (pewnie nie małych) to już naprawdę spory gest.

Gdyby Real na boisku prezentował się tak samo jak pod względem działalności charytatywnej, byłoby naprawdę miło.

Tymczasem na jutrzejszy mecz z Las Palmas powołania nie otrzymali Kroos i James. Słusznie. Kroosa trzeba oszczędzać, bo w poprzednim sezonie pod koniec rozgrywek wyglądał na boisku jak zombie a należy do tych, którzy w czasie meczu biegają najwięcej. Mam tylko nadzieję, że nie wróci już na pozycję defensywnego pomocnika, bo nie radzi tam sobie w ogóle. Casemiro ostatnio wykorzystuje szanse i liczę, że w końcu zacznie być podstawowym zawodnikiem w trudniejszych meczach, czego oczekuję od dawna.

Ciekawe tylko co Zidane zrobi z Marcelo, bo jak słusznie ostatnio zauważa hiszpańska prasa, trudno go obecnie przy jeszcze bardziej ofensywnym niż wcześniej stylu gry w ogóle nazywać obrońcą i robi niesamowite dziury.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 13 mar 2016, 22:29

Fachowa analiza dzisiejszego meczu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 mar 2016, 15:56

Wczoraj nareszcie naprawdę dobry mecz z jakimś mocniejszym rywalem. Nie licząc zestawienia obrony był to na ten moment optymalny skład. Casemiro-Kroos-Modrić to obecnie najlepsze zestawienie środka pola, jakie może wystawić ten klub. James w obecnej formie nic nie wnosi i choć jego trochę usprawiedliwiają problemy z kontuzjami, dobrze, że trafił na ławkę. Isco wydaje się być w Madrycie spalony, gra słabo praktycznie cały sezon i po kilku latach brakuje u niego progresu. Można powiedzieć, że nawet się cofa w rozwoju. Spowalnia grę, jest anemiczny, niewidoczny. Madryt jest niecierpliwy i na ten moment wydaje się, że Isco zostanie spieniężony latem (przy założeniu możliwości rejestrowania przez klub nowych zawodników).

Po raz pierwszy od jakiegoś czasu BBC zagrało w komplecie i wypadło to naprawdę nieźle. Można było mieć obawy co do formy Benzemy i Bale'a, ale wydają się mieć nieźle.

Jeszcze o tym nie pisałem, ale muszę przyznać, że nie doceniłem Lucasa Vazqueza. Miałem wiele wątpliwości co do sensu jego sprowadzenia, ale on do siebie przekonuje. Nigdy nie będzie graczem na poziomie pierwszego wyboru, jednak ma coś, czego niektórym zawodnikom brakuje - chęć do pracowania na boisku zarówno z przodu jak i z tyłu. Pod pewnymi względami przypomina Callejona, który z podobnych powodów stał się przydatny i wartościowy, choć mają oni zupełnie różne atuty ofensywne.

Jese także ostatnio prezentuje się znacznie lepiej i być może wróci na swój top.

Nadal mam wiele obaw co do tego, co może wydarzyć się w El Clasico, które może nas wszystkich szybko sprowadzić na ziemię. Mimo to wczoraj wreszcie było widać jakość w grze pozwalającą wierzyć, że w ten Lidze Mistrzów są jakieś szanse na sukces.

Do Keylora nie ma już słów, by go chwalić. Po prostu jest najlepszym zawodnikiem klubu w tym sezonie i nieskromnie napiszę, że ani trochę mnie to nie dziwi. Pomyśleć, że taki bramkarz cały poprzedni sezon przesiedział na ławce, gdy na boisku występował ktoś dużo słabszy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”