AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2907

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Maccaron
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maccaron » 05 mar 2016, 16:06

Milan bez inwestora ma taką sobie, eufemistycznie ujmując, sytuację finansową, to i tłumaczyć się musi.

Dla Romy, Milanu i Interu walka o LM to walka o finansową stabilność, myślę, że Roma ogarnie, pomimo ciężkiego terminarza, bo ma najlepszy skład i najlepiej gra.

Zabawne, że Milan najpierw sfinansował mercato Romie, a teraz za darmo dał zawodnika, który może jej zapewnić LM, wiadomo, że trochę Gallianiego, farta i przypadku, ale fakt pozostaje faktem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 mar 2016, 16:31

W sumie to na letnich transferach z Romy IMHO Mikan wyszedł spoko. Romagnoli już pokazał, że kwota 25 baniek to za niego promocja w obecnych czasach. Z drugiej strony jest Bertolacci, który niewypał, ale Allesio to wynagradza.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 mar 2016, 16:45

Owszem Romagnioli to crack, ale koledze chyba chodziło o kwotę 50mln plus za pół darmo skrzydłowego, który im robi zajebistą robotę a my nie mamy piłkarza na SS i zastępstwa dla Bonaventury.

Maccaron
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maccaron » 05 mar 2016, 16:52

45 mln, w sytuacji Milanu, za super perspektywicznego obrońcę i ot co niezłego pomocnika? Alessio jest znakomitym talentem, to prawda... A tu dochodzi jeszcze wypożyczenie na super warunkach Stephana...

Mnie ten Faraon intryguje, bo na pełnej k...e wszedł w sezon w Romie, a chyba nikt nie wątpi w jego ogromny potencjał - jak zdrowie dopisze, to kto wie czy trochę czasu w tym Rzymie nie będzie robić za gwiazdę, bo po ostatnich sezonach niekoniecznie gdziekolwiek musi się ruszać. Sporo można było słyszeć o jego problemach z glową, ale sporo tych dużych talentów zmarnowało/marnuje się w Milanie... Ciekawe jak będzie z Romagnolim i Gigim.

Sanabria gra świetnie w LaLiga, Sadiq to chyba największy prospekt z całej Primavery w ogóle, do tego Salah rzecz jasna i kilku wciąż zdolnych Latynosów + Soleri - kto wie czy Roma nie ma ustawionego ataku na lata, m.in. dzięki temu co tu dużo gadać szczęśliwemu ruchowi z SES. A na np. Gersona też nie byłoby pewnie kasy, gdyby nie sprzedaż Berto...

Z perspektywy Romy wygląda to świetnie, w każdym razie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 mar 2016, 16:59

Owszem Roma nas wydymała, bo Berto i Faraon to kpina. Tzn. warunki na jakich zmienili klub. Natomiast Romagnoli to fatalny błąd Romy, bo on już gra świetnie a będzie jeszcze lepiej. Co do Allesio to nadal młody chłopak, ale tu już można mówić o pewnej opcji na środek obrony w Serie A.

Maccaron
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maccaron » 05 mar 2016, 17:08

No plan był taki, że Roma buduje zespół na scudetto, problem w tym, że nie miała trenera do wykonania takiego planu. Cały sezon jest w plecy, co dopiero Romagnoli...

Mete, dobrze kojarzę, że pisałes w styczniu, że ten transfer Faraona to kpina, bo Roma go nie wykupi jak Wy Destro? :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 mar 2016, 17:59

Tak :) Niespodziewałem się takiej formy Faraona.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 mar 2016, 18:06

Maccaron pisze:Mete, dobrze kojarzę, że pisałes w styczniu, że ten transfer Faraona to kpina, bo Roma go nie wykupi jak Wy Destro?
Cześć,

Dobrze sobie przypominam, że w letnie mercato intensywnie uczestniczyłeś w dyskusji na temat transferów Dzeko-Bacca ? :)

Pytanie bez podtekstów, tylko że wydaje mi się, że to byłeś Ty,a później zniknąłeś na jakiś czas.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 mar 2016, 18:17

Wiele osób chciało się pozbyć Faraona, tym bardziej boli jego forma w Romie. Dziwne, że tak szybko zarząd i trener postawili na nim krzyżyk, ale logiki w Milanie na próżno szukać. Faraon to nie pierwszy i nie ostatni przypadek błędnych decyzji. Wystarczyło dać mu szansę a z miejsca pokazuje na co go stać, w klubie którego kadra jest o wiele mocniejsza niż nasza, to nie może być tylko szczęście.

Podobnie będzie z De Sciglio, większość chce go odpalić, pójdzie do Juve(gdzie już by grał gdyby Vangioni przybył w Styczniu) i odpali on, a my będziemy potem żałować. W jego miejsce galliani ściągnie Vangioniego i będziemy zagryzać zęby. Nie zawsze to wina zarządu trenera, De Sciglio gra słabo to fakt, ale Faraon jakby był uziemiony za karę(narkotyki :?: ), czas pokazuje, że decyzja była błędna bo taki Balo czy Boateng to też nie świętoszki a, póki co, wpływa na drużynę zaden lub znikomy.

Maccaron
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maccaron » 05 mar 2016, 18:48

Enjo pisze:
Maccaron pisze:Mete, dobrze kojarzę, że pisałes w styczniu, że ten transfer Faraona to kpina, bo Roma go nie wykupi jak Wy Destro?
Cześć,

Dobrze sobie przypominam, że w letnie mercato intensywnie uczestniczyłeś w dyskusji na temat transferów Dzeko-Bacca ? :)

Pytanie bez podtekstów, tylko że wydaje mi się, że to byłeś Ty,a później zniknąłeś na jakiś czas.
Tak. ;)

Jak wspominałem, ja tego Dżeko przeżyję, Sadiq wygląda imponująco za każdym razem jak pojawia się na murawie, Sanabria pomimo kontuzji wyrasta na czołowy młody talent La Ligi w tym sezonie, do tego Salah grający na swoim poziomie i wyjątkowo dobry na ten moment SES, no i całe grono tych Latynosów + Włosi z Primavery, do tego jeszcze Gerson z ofensywnych graczy dojdzie. Bez względu na formę Dżeko, Roma walczyłaby o scudetto z dobrym trenerem, tyle, że ciężko było zwolnić Garcię po wicemistrzostwie rok temu, no ale każdy widział wtedy dlaczego Roma to wicemistrzostwo zdobyła. No i bez względu na formę Dżeko wygląda na to, że Roma nie będzie musiała się martwić o atak.

Ja jestem fanem latynoskiej piłki i Serie A, więc mam nadzieję, że Bacca zostanie, ale zapowiada się na taki burdel w okienku transferowym, że jakoś nie byłbym tego pewien zwłaszcza jak Milan nie wywalczy LM...

A Mete spytałem, bo ja bym Gallianiego jakoś nie krytykował, pewnie SES nie poszedłby grać do jakiejś Bologni, a po połowie sezonu w Monaco ciężko było przypuszczać, że tak szybko się ogarnie. Summa summarum Milan dostanie za niego 15 mln, co w obliczu tego jak zaczął w Romie (zobaczymy czy to utrzyma) wygląda tak sobie, ale w perspektywie ostatnich jego sezonów nie wygląda źle. Czasem po prostu bywa, że w jednym miejscu jakiś gracz nie wypala, myślę, że w tym przypadku, w przeciwieństwie do De Sciglio, sam zawodnik do tego się walnie przyczynił. Przecież nie ma przypadku, że wrócił do Włoch, nabrał motywacji i wygląda jak dawny SES, po dłuższym okresie mizernej gry i dziwnych pojawiających się wobec jego osoby plotek. A jego potencjał każdy fan Serie A zna doskonale.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 mar 2016, 19:03

:beer: nie miałem w zamiarze być uszczypliwy, nie chciałem jakoś się teraz mądrzyć, że miałem rację czy coś, ale właśnie wydawało mi się, że w mercato byłeś aktywny - dobrze, że wróciłeś - może na dłużej.

Ja nie uważam, że z El Shaarawym to dobry interes.Sam byłem zwolennikiem tego aby został w Milanie, ale nie wiedzieć czemu go nie chcieli.Mam wrażenie, że woleliby przyjąć z bezrobocia Mesbaha,Muntariego czy Essiena niż z powrotem El Shaa.Nie wiem z jakiego to powodu, dziwi mnie to bardzo, że nawet nie rozważano nawet tego, żeby mógł luzować w drugiej rundzie Bonaventure (bo kto to ma robić?nie ma nikogo poważnego na lewą stronę) i oddano za grosze (wiem, że jego forma w momencie po pobycie w Monaco mogła wydawać się słaba, ale w dzisiejszej piłce płaci się za byle wafla poważniejsze pieniądze) do bezpośredniego rywala w walce o Serie A gdzie Egipcjanin strzela, dogrywa i robi punkty rzymianom.Hipotetyczna sytuacja - Roma go kupuje za 12 mln €, w lato przychodzą jacyś bogaci frajerzy z Anglii i płacą lekką ręką za Faraona ze 30 mln bo to dla nich grosze.Przebitka jest ? Jest.LM przy pomocy Stephana jest ? Jest.Same profity.A tylko tyle, że Galliani oddał go za damski [ch**].

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 05 mar 2016, 19:26

Zapomnieliście jeszcze o Perottim którego tu wielu nie chciało a on praktycznie z SES robi dziś atak Romy.
A jak mało brakowało, żeby obaj byli od stycznia u nas....

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 mar 2016, 19:38

Sam jestem ciekaw mocno jak De Sciglio grałby w innej ekipie, nie ważne czy w Juve(choć chciałbym) czy Napoli,Roma, PSG bądź inny. Czy problem jego leży w nim tylko czy może środowisko mu nie pasuje. Pokazał wielki talent ale dziwnie zgasł

Maccaron
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maccaron » 05 mar 2016, 21:48

Enjo pisze:Ja nie uważam, że z El Shaarawym to dobry interes.Sam byłem zwolennikiem tego aby został w Milanie, ale nie wiedzieć czemu go nie chcieli.Mam wrażenie, że woleliby przyjąć z bezrobocia Mesbaha,Muntariego czy Essiena niż z powrotem El Shaa.Nie wiem z jakiego to powodu, dziwi mnie to bardzo, że nawet nie rozważano nawet tego, żeby mógł luzować w drugiej rundzie Bonaventure (bo kto to ma robić?nie ma nikogo poważnego na lewą stronę) i oddano za grosze (wiem, że jego forma w momencie po pobycie w Monaco mogła wydawać się słaba, ale w dzisiejszej piłce płaci się za byle wafla poważniejsze pieniądze) do bezpośredniego rywala w walce o Serie A gdzie Egipcjanin strzela, dogrywa i robi punkty rzymianom.Hipotetyczna sytuacja - Roma go kupuje za 12 mln €, w lato przychodzą jacyś bogaci frajerzy z Anglii i płacą lekką ręką za Faraona ze 30 mln bo to dla nich grosze.Przebitka jest ? Jest.LM przy pomocy Stephana jest ? Jest.Same profity.A tylko tyle, że Galliani oddał go za damski [ch**].
Mnie nie chodzi o to, że to był jakiś dobry ruch Gallianiego, czy dobry interes zrobił Milan, ale IMHO być może prawdziwe są plotki, że Shaarawy chciał wrócić do Włoch, ale niekoniecznie do Milanu, a Galliani i Milan pewnie jednak jakąś kasę by za niego przytulili, to wypadło na Romę, bo Faraonowi pasowało, więc agent się skontaktował już na początku stycznia (tak plotkowano) i dawała ona nadzieję dla Milanu, w przeciwieństwie do Monaco, że za SES przy jakimś farcie zapłaci.

A co do duetu Perotti-El Shaarawy, to przecież nawet kibice Romy krytykowali to okienko w wykonaniu swojego klubu. Z drugiej strony kibice Milanu, a przynajmniej ich część krytykowała Gallianiego, że nie ma zapisu o obowiązkowym wykupie. Mniej więcej takie było położenie tych piłkarzy w styczniu.

I jeszcze co do przeszłości Stefana w Milanie, no to sorry, koleś po 2,5 roku kiepskiej gry, do tego stopnia, że zrezygnowało z niego nawet Monaco, kilka dni potrenował u Spalettiego, wyszedł na Frosinone chyba i wyglądał rewelacyjnie - można gadać o kontuzjach, trenerach, ale co najmniej w dużym stopniu chodziło o jego motywację i nastawienie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 mar 2016, 22:11

Ja byłbym ostrożny z tym żałowaniem Bertolacciego. Jego talent jest niewątpliwy, jego cena została wywindowana przez prośbę Sinisy o ściągnięcie go - owszem, ale to nie jest tak, że Gallianiemu wskazano anonima, a ten rzucił na stół za niego 20 milionów euro. Roma zresztą faktycznie na nim zarobiła tylko trochę ponad połowę z tego. To perspektywiczny zawodnik, który nijak nie pasuje do taktyki preferowanej przez trenera. To moim zdaniem główna ofiara zmiany stylu gry na 4-4-2, gdzie dosłownie nigdzie nie ma miejsca dla niego. Krytykowanie go za występy na CM jest równie uzasadnione jak krytykowanie rok temu Hondy za grę na prawej pomocy. To pozycja dla niego tak nieodpowiednia, że albo minie mnóstwo czasu zanim się zaadaptuje i trener znajdzie na niego pomysł (jak Sinisa z Hondą), albo będzie musiał odejść, by znów błyszczeć w systemie pozwalającym mu na grę wyżej.
Byłbym również ostrożny z tą rozpaczą nad odejściem Faraona. To niekorzystne na krótką metę, nawet bardzo, ale nie bez powodu trener nagle mówi, że to nadal gracz Milanu i nie wyklucza żadnego scenariusza w jego przypadku. Jeszcze może się okazać, że ci, którzy byli pierwsi do gnojenia Gallianiego za brak obowiązku wykupu w umowie, będą się cieszyć z powrotu Faraona do Milanu.
Wreszcie, bardzo mnie śmieszy kalkulacja, że Milan wydał 45 milionów na dwóch graczy Romy, a oddał Faraona. Jeśli tak to liczycie, to musicie pamiętać, iż Faraon też ma cenę wykupu w umowie i to zwróci kilkanaście milionów przekazanych Romie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”