Polscy kibice - Strona 310

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 09 lis 2015, 9:23

Też, barwy to barwy. Nie wazne czy szalik, flaga, koszulka, czapka i czy smyczka.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lis 2015, 9:31

DDK pisze:Też, barwy to barwy. Nie wazne czy szalik, flaga, koszulka, czapka i czy smyczka.
OK. To fanatycy wymyślili klubowe koszulki? Czy może tylko wymyślili, że można w nich wyjść nie tylko na mecz? Rzuć jakimiś źródłami bo piszesz o tym od kilku stron, ale nie wiem szczerze mówiąc jak się zabrać do poszukiwań źródeł tych rewelacji. Wspominane tu było coś o historii ruchu kibicowskiego czy coś w ten deseń, ale jeżeli to możliwe to prosiłbym o bardziej konkretne ukierunkowanie na kwestię koszulek, nie jestem zainteresowany całym, obszernym tematem. Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8725
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lis 2015, 10:54

Mentor pisze:To fanatycy wymyślili klubowe koszulki?
Fanatycy jako pierwsi zaczęli zakładać te klubowe koszulki na trybunach. Pierwszy polski kibolski szalik powstał w 1969roku w Bytomiu.

http://www.olimpijska2.pl/index.php?opt ... Itemid=132 - polecam 25 odcinków o historii kibicowania w Polonii (i nie tylko). Miłej lektury wszystkim życzę. :beer:

Najprawdopodobniej pierwsza fana w Polsce:

Obrazek

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2898

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 lis 2015, 10:21

https://www.youtube.com/channel/UC1Kw8f ... GRKLymYRow jak ktoś nie widział kartoflisk to polecam, bardzo fajnie się ogląda.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 lis 2015, 13:56

Ruch po meczu w Krakowie dostal 10 meczów wyjazdowych kary i dodatkowo 3 mecze im odwieszono. Pierwszy zakaz był w Łęcznej gdzie weszli chyba w 300 osób. Drugi zakaz wczoraj w gliwicach gdzie weszli w ponad... 3000.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... d9MmE9i_Qg

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 sty 2016, 18:50

Co prawda temat to 'polscy kibice', ale raczej traktowany jest o kibicach 'ogólnie'.

Na dwa lata więzienia z okresem próby jednego roku sąd w Kijowie skazał 22 - letniego kibica, za wszczęcie bójki z murzynem, podczas meczu fazy grupowej ligi mistrzów pomiędzy Dynamem Kijów a Chelsea Londyn. :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 mar 2016, 11:20

- we Wrocławiu ostro było :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 mar 2016, 11:34

Pawelec w Śląsku już kopę lat, Zieliński jest Ząbkowic Śląskich a to fanklub Śląska a Kiełb to nigdy nie wydawał mi się normalny :wink:

W sumie to zawsze we Wrocławiu się zapierali, że mecz z Zagłębiem to dla nich zwykły mecz, bo Zagłębie to żaden rywal derbowy, ale ostatnio chyba jednak zaczęli przywiązywać do tego większą wagę. Dodatkowo klub w fatalnej kondycji sportowej, finansowa niby coraz lepiej, ale szału nie ma więc ciśnienie kiedyś musiało ulecieć.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 mar 2016, 8:39

Obrazek

To Stec ma teraz problem. Ciekawe czy będzie miał honor i prywatnie przeprosi kibiców Lecha.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 11 mar 2016, 12:48

Bienias pisze:prywatnie przeprosi kibiców Lecha
Po prawdzie, to powyższe dotyczy tego czy Lech współpracuje z kryminalistami, ergo że wspiera działalnośc przestępczą, nie tego że nie ma wśród kibiców Lecha kryminalistów.

Zresztą dziwi mnie takie podejście. Staruch jest bandytą, bo uderzył piłkarza, więc czy Legia powinna iść do sądu za stwierdzenie o współpracy z bandytą? Owszem, później wymuszono pewne rzeczy na Rzeźniczaku, ale fakt pozostaje faktem i dopóki takie rzeczy będą się działy, a ludzie za nie odpowiedzialni będą wpuszczani na stadiony, to normalności nie będzie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 mar 2016, 12:58

czarny samael pisze:Staruch jest bandytą, bo uderzył piłkarza
No to mam pytanie: nigdy w zyciu nikogo nie uderzyłes? czy można cię nazywać bandytą?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 mar 2016, 13:03

cloner pisze: - we Wrocławiu ostro było
Ja na miejscu piłkarzy, bym się odwrócił na pięcie i poszedł do szatni. Będzie misiek jeden z drugim wydawał pozwolenie na to, kto może nosić klubową koszulkę, a kto nie. Rozumiem napiętą sytuację we Wrocławiu, ale chyba się w dupach poprzewracało.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 mar 2016, 13:09

Duch pisze:Ja na miejscu piłkarzy, bym się odwrócił na pięcie i poszedł do szatni.
Wszyscy chyba koszulek nie zdjęli. Zresztą, nie mam pojęcia, nie mój klub, nie interesuje mnie to. A i piłkarzom nikt nie bronił iść do szatni, przecież żaden kibic by za nimi nie pobiegł przez murawę :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 mar 2016, 13:24

cloner pisze:Wszyscy chyba koszulek nie zdjęli. Zresztą, nie mam pojęcia, nie mój klub, nie interesuje mnie to. A i piłkarzom nikt nie bronił iść do szatni, przecież żaden kibic by za nimi nie pobiegł przez murawę
Jasna sprawa, chociaż wydaje się oczywiste, że presja była spora. Nie zdziwiłbym się, gdyby ci którzy koszulki oddali obawiali się jakiegoś oklepu na mieście :wink:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 11 mar 2016, 13:50

Duch pisze:Ja na miejscu piłkarzy, bym się odwrócił na pięcie i poszedł do szatni. Będzie misiek jeden z drugim wydawał pozwolenie na to, kto może nosić klubową koszulkę, a kto nie. Rozumiem napiętą sytuację we Wrocławiu, ale chyba się w dupach poprzewracało.
Dokładnie.
cloner pisze:No to mam pytanie: nigdy w zyciu nikogo nie uderzyłes? czy można cię nazywać bandytą?
Jest różnica między kłótnią, a napadem. Staruch na niego napadł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”