Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 420

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 11 mar 2016, 9:27

Inne plotki mówiły wcześniej, że Alaba chciaby odejść, bo chce grać w drugiej linii. No to w Barcy by sobie w drugiej linii nie pograł :P
IMO Alaba ta chce się ruszać z Monachium jak Busquets z Barcelony a przynajmniej jest podobnie ważny dla Bayernu jak Sergio dla Barcy
Transfer marzenie, ale nierealny

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 mar 2016, 11:06

Na razie Alaba ma ważny kontrakt do 2018 r.

Jeżeli Bayern byłby nawet skłonny sprzedać go, to pewnie nie teraz, a jeśli już, to za spore pieniądze (zważywszy, że to najlepszy lewy obrońca świata, myślę, że spokojnie 70-80 mln euro wchodziłoby w grę).
Tyle że właśnie - Alaba marudzi, że chce grać w pomocy, a ci, którzy chcieliby go kupić, to raczej jednak na lewą obronę. I koło się zamyka...

Realnie patrząc, do EURO nie padną żadne decyzje ani w kierunku przedłużenia, ani (ewentualnej i raczej wątpliwej) sprzedaży. Zabawa zacznie się w drugiej połowie roku.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 11 mar 2016, 11:16

dla mnie alaba jest wart tyle ile wart byl suarez. jesli bayern postawilby parafke przy 70mln to placilbym im od reki (barca akurat bedzie miala do wydania ok 80mln latem, a szukają tak naprawde dwoch pilkarzy: stopera i mlodego napastnika).
w barcelonie napewno nie lewa obrona ale stoper obok piquenbauera- to bez dwoch zdan.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2298
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 mar 2016, 11:04

Alaba przedluzyl do 2021,swietna informacja :).

To chyba ucina plotki o ewentualnym transferze do Barcelony czy City.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 mar 2016, 11:14

Enjo pisze:To chyba ucina plotki o ewentualnym transferze do Barcelony czy City.
No raczej :D Wprawdzie w środę był jednym z najsłabszych na boisku, ale takie wpadki na szczęście rzadko mu się przytrafiają (gra na okrągło, może trochę zmęczenie robi swoje).

Piękny sygnał - najlepszych z Bayernu po prostu się nie wykupuje :smoke:

Małe podsumowanie aktualnych kontraktów czołowych i przyszłościowych graczy (także nie ma tu Francka, Arjena i Philippa, dla których wiadomo, że kariera powoli dobiega końca):

2019: Neuer, Lewandowski, Thiago, Vidal, Bernat
2020: Costa, Kimmich
2021: Boateng, Martínez, Müller, Alaba

Jeszcze transfer definitywny Comana i kręgosłup drużyny na kolejne lata mamy stabilny :afro:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 20 mar 2016, 14:08

ponoć Bayern osiągnął porozumienie z Rennes na temat Dembele w lato. Zostanie wypożyczony na rok do Rennes 2017/2018 do Bayernu, no to francuskie skrzydła się szykują. Coman Dembele

http://www.espnfc.com/soccer-transfers/ ... ne-dembele

następne źródło mówi podobnie. Ciekawe ile bedzie kosztował skoro ponoć Rennes krzyczało od Barcy 35 mln Euro

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 mar 2016, 9:03

Na razie Dembele temu zaprzecza, więc pożyjemy, zobaczymy ;)

Sama konstrukcja byłaby interesująca - póki co, na kolejny sezon skrzydła wydają się być zabezpieczone, ale zarówno Ribery jak Robben to zawodnicy już nie tak młodzi, obydwóm kończą się za rok kontrakty (Ribery będzie miał 34, a Robben 33 lata w 2017 r.), do tego dochodzą urazy, więc bardzo prawdopodobne jest, że któryś z nich za rok się z nami pożegna (mimo, że pewnie obydwaj będą chcieli zostać). Układ Coman-Costa z wchodzącym Dembele + jeden z weteranów byłby znakomity :)

Awatar użytkownika
Bebeto
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebeto » 23 mar 2016, 16:52

Neuer - Alaba, Hummels, Bonucci, Alex Sandro - Dembele, Vidal, Pogba, Costa - Lewandowski, Dybala

Mój skład marzeń :peace:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 mar 2016, 14:31

Wygląda na to, że Bayern szuka napastnika. Plotki o Bacce a teraz ojciec Lukaku powiedział, że ten będzie musiał wybrać między United a Bayernem. Jak myślicie co to oznacza? Kogoś do rotacji z Lewym i Mullerem czy następca Roberta?

Ciekawi mnie jak będzie grał Carlo. Patrząc na potencjał Bayernu to 442/4411 lub 433.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 mar 2016, 9:16

Szukamy nowego napastnika jako zmiennika dla Thomasa i Roberta (i przy okazji jako następcę Goetzego, którego dni są, jak się wydaje, już policzone w Monachium).

Co do systemu, to oczywiście trudno na ten moment stwierdzić to jednoznacznie, jednak wiele wskazuje, że będzie to 4-2-2-2 (dwóch skrzydłowych i dwóch napastników z przodu) - choćby właśnie fakt szukania trzeciego napastnika. Zresztą gra Bayernu w ofensywie opiera się przede wszystkim na skrzydłowych, nie sądzę, żeby Ancelotti chciał to rewolucjonizować.

Na dzień dzisiejszy wygląda na to, że pożegnamy się z Benatią (Juventus?) i Goetze (tu trudno powiedzieć, nie chce mi się za bardzo wierzyć w ten powrót do BVB, ale kto wie). Pewnie puścimy też Rode, jeśli będzie chciał odejść, oraz Tasciego (chyba, że z Holgerem będzie gorzej niż myślimy). Także z pewnością kupujemy latem nowego środkowego obrońcę (Tah?, Romagnoli? Mustafi?) i zapewne napastnika (tu trudno prorokować...), prawdopodobnie również środkowego pomocnika (Diawara? a może jednak Gundogan, a w drugą stronę Goetze?). Z prawym obrońcą wstrzymałbym się do 2017 r., czyli do końca kontraktu Rafinhy, bo Lahm ma jeszcze 2 lata przed sobą, a nie sądzę żeby chciał je spędzić na ławce rezerwowych; podobnie jak z nowym skrzydłowym (chyba, że plotki o wstępnym zakontraktowaniu Dembele są prawdziwe, jeśli tak, to tylko przyklasnąć).

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 03 kwie 2016, 11:33

Chłopaki fani Bayernu. Piszę pracę magisterską pod tytułem: "Zarządzanie klubem sportowym na przykładzie Bayernu Monachium" I chciałem zapytać czy macie może jakieś fajne artykuły,teksty,raporty o tym klubie? Chodzi mi głównie o zarząd,hierarchię jaka tam jest oraz o finanse klubu. Każda pomoc się przyda :) Z góry dzięki!

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 03 kwie 2016, 11:58

dziki16 pisze: Chłopaki fani Bayernu. Piszę pracę magisterską pod tytułem: "Zarządzanie klubem sportowym na przykładzie Bayernu Monachium" I chciałem zapytać czy macie może jakieś fajne artykuły,teksty,raporty o tym klubie? Chodzi mi głównie o zarząd,hierarchię jaka tam jest oraz o finanse klubu. Każda pomoc się przyda :) Z góry dzięki!
http://swissramble.blogspot.com/search/ ... n%20Munich

Tu coś możesz mieć na ten temat.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 kwie 2016, 8:48

dziki16 pisze: Chłopaki fani Bayernu. Piszę pracę magisterską pod tytułem: "Zarządzanie klubem sportowym na przykładzie Bayernu Monachium" I chciałem zapytać czy macie może jakieś fajne artykuły,teksty,raporty o tym klubie? Chodzi mi głównie o zarząd,hierarchię jaka tam jest oraz o finanse klubu. Każda pomoc się przyda :) Z góry dzięki!
Poszperaj w tym wątku, można dokopać się do różnych interesujących w tym względzie informacji, szczególnie sprawozdań finansowych:
http://www.transfermarkt.de/fc-bayern-e ... id/1927376

Co do władz:
http://www.fcbayern.de/de/club/fcb-ag/organe/
http://www.fcbayern.de/de/club/fcb-ev/organe/

A tu jeszcze wątek nt. ostatniego rocznego zgromadzenia członków Bayernu:
http://www.transfermarkt.de/jahreshaupt ... id/1928483

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2629
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 09 kwie 2016, 19:33

Stuttgart - Bayern 1:3

Bayern znów nie zachwycił, ale dość pewnie pokonał na wyjeździe Stuttgart. Pierwszy gol mógł paść już w 3 min., kiedy to po akcji Goetze piłka ostatecznie nie trafiła do Ribery'ego. W 11 min. pierwszą okazję stworzyli sobie gospodarze - po dośrodkowaniu Kosticia z rzutu wolnego z bliska uderzał Didavi, ale zbyt lekko, w efekcie Neuer zdołał obronić. Bayern nie uzyskał jakiejś zdecydowanej przewagi, ale i gospodarze nie ruszyli wyraźnie do przodu, stwarzając zagrożenie głównie po stałych fragmentach gry. Najlepszy w Bayernie był dziś Ribery, i to właśnie po jego podaniu w pole karne Niedermaier niefortunnie trafił w Tytonia, co poskutkowało samobójczą bramką (większość źródeł przypisuje samobója Niedermaierowi, ale gdyby Tytoń nie dotknął piłki, wyszłaby ona za linię końcową). Na początku 2. połowie podwyższył Alaba - Austriak ograł dość łatwo Sunjicia i zdobył drugiego gola. W 63 min. kuriozalnego gola kontaktowego zdobył Didavi - leżąc kopnął piłkę w kierunku bramki, niespodziewanie lobując Neuera. Stuttgart nie poszedł jednak za ciosem, wręcz przeciwnie - to Bayern, mimo gry na pół gwizdka, stwarzał sobie kolejne sytuacje. Trzeciego gola dla Bawarczyków zdobył strzałem sprzed pola karnego wprowadzony w 2. połowie Douglas Costa. Lewandowski zagrał przeciętne spotkanie - pokazywał się na pozycjach, walczył, zaliczył asystę przy trzecim golu, ale też zawalił gola dla Stuttgartu (wyłożył piłkę Didaviemu) i po raz kolejny nie zdobył bramki.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 kwie 2016, 11:35

Obrazek

Mario sie zegna powoli z klubem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”