AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2920

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 mar 2016, 20:17

ja nie rozumiem nagonki na adriano (moze nie nagonki, ale pewnej wyraźnej niechęci), przy normalnej linii pomocy jaka jest np w napoli czy juventusie, mysle ze gość byłby w stanie wpakować te 10-15 bramek w sezonie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2016, 20:23

IMHO problem jest taki, że nie dość że nie ma odpowiedniej pomocy to jeszcze do tego Adriano i Bacca razem ze sobą nie stanowią dobrze dobranego duetu. Mieli dobry początek, ale w ostatecznym rozrachunku po prostu są zbyt podobni i obaj tracą jak grają za daleko od pola karnego. Dlatego choćby rola Nianga była dość istotna.

Mi Adriano nie przeszkadza, no poza kontraktem bo jest dość duży jak na rezerwowego (a jak myślimy o czymś więcej to Luiz to taki bardzo dobry rezerwowy).

Wcale się nie zdziwię jak po sezonie jeden z dwójki Adriano-Bacca odejdzie a może być nawet obaj.

BTW - jak jeszcze Nelio Lucas woził się z Gallianim to namawiał go na zakup Gabriela Barbosy a nie Adriano. O wiele lepiej byśmy a tym wyszli.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 mar 2016, 9:04

http://gazzettaworld.gazzetta.it/interv ... n-striker/

Ciekawy wywiad z Di Francesco, czyli najpoważniejszym kandydatem na naszego trenera. Choć po tym wywiadzie jego szanse pewnie zmalały drastycznie. Kto przeczyta będzie wiedział dlaczego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2288
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 mar 2016, 10:03

Fajny wywiad,ciekawe spojrzenie na futbol.

Gdyby niestety Mihajlovic musial odejsc (nie chcialbym tego) to wlasnie najbardziej chciałbym Di Francesco a nie Prandellego czy innego Mazzariego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 mar 2016, 11:30

Ja w sumie jestem przekonany, że Sinisa odejdzie. Ostatnia wypowiedź Berlu to raczej zagrywka polityczna w ramach kampanii. Tak przynajmniej twierdzi prasa, bo jak wiadomo Sinisa ma dobre notowania u kibiców a Galliani fatalne. Jeżeli rzeczywiście warunkiem do pozostania Serba jest wygrana z Juventusem to jest po prostu odroczenie wyroku. Nie ma się co oszukiwać - nie mamy żadnych argumentów by wygrać z nimi w finale. Wyjdą pewnie pierwszym składem a nawet jakby wyszli rezerwami to mają tak mocne, że by pewnie dali rade.

Nie mam nic przeciwko zwolnieniu Serba. Osobiście uważam, że wykonał kawał dobrej roboty i dałbym mu jeszcze rok pracy pod warunkiem, że w klubie wreszcie zbuduje się kadra na miarę oczekiwań. Jednak jeżeli klub by go zwolnił i zatrudnił trenera, ale takiego o uznanej marce, który już w świecie futbolu coś wygrał i udowodnił to spoko. Dla przykładu - zwalniają Serba i biorą Conte. Zgoda. Nie jestem fanem Conte, nie bylem i nigdy nie będę, ale w karierze coś wygrał i wykonał dobrą robotę w Juventusie. Ale jak ma miejsce Serba ma przyjść kolejny gość w jego stylu albo Prandelli, Mazzari, itp. to sensu nie widzę. Co mnie prowadzi do kolejnego akapitu.

Też uważam Di Francesco za najlepszego z kandydatów, cenie go i podoba mi się jego styl pracy. W sumie jak ma inaczej jak jego głównym rywalem jest...Brocchi. Tylko problem jest taki, że Di Francesco osiągnął do tej pory w karierze mniej więcej to samo co Serb, tj. wziął drużynę, która miała skończyć w drugiej połowie tabeli i wprowadził ją do górnej części tabeli. W klubie bez żadnej presji, bez zidiociałego prezydenta i idioty na posadzie DS. Sassuolo to modelowo zarządzany klub w lidze, który ma jasny i przejrzysty plan i go realizują. Dodatkowo trener nie ma stawianych warunków z dupy i nikt nie ingeruje w jego pracę. W Milanie w tym momencie nie ma graczy, którzy byliby w stanie zrealizować jego wizję gry. Tu potrzeba by było wielkiego mercato i pewnie jeszcze większych wydatków niż przed rokiem.

Zresztą kluczowa sprawa w odnośnie nowego trenera - on będzie musiał grać 4312. A przynajmniej tak zacząć sezon, udowodnić że nie ma racji bytu ta taktyka teraz, tracąc masę punktów i tym samy skreślając kolejny sezon. A wygląda na to, że Di Francesco ma swoje ustawienie i jak ktoś go chce to musi to zaakceptować.

Reasumując jeżeli Berlu zwolni teraz Serba to przyzna się do błędu i zatrudniając Di Francesco popełni ten błąd drugi raz, bo na miejsca jednego trenera zatrudni drugiego bardzo podobnego. Z drugiej strony jak zatrudni Brocchiego to znów pokaże, że w klubie nikt nie myśli, bo mamy Inzaghi-bis.

Najpierw zmiany na stanowiskach decydenckich w klubie. I nie mówię tu o Sabatinim dla pomocy Gallianiemu, czy DS z Avellino, który po prostu zamieni Maiorino, który odpowiadał za odbieranie graczy na lotnisku czy na dworcu.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 27 mar 2016, 15:44

Niezłe pokłady beki mają dziennikarze Calciomercato pisząc, że Zieliński może być alternatywą Witsela(bo za drogi).

Baśka zatrudniła dyrektora(dosłownie dyrektorkę) ds. finansowych.

Plotek o Di Francesco nie mam co komentować, póki co.
Jeśli Silvio, po tylu latach, się raptem obudził i widzi problem w Gallianim to gratuluję inteligencji.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 mar 2016, 22:36

Berlusconi is angry with Galliani for selling El Shaarawy to Roma (Roma are expected to buy him). #CorSport
Hmm Berlu ma tysiące powodów by być złym na Gallianiego, ale nadal go trzyma. To jak dla mnie to może zwolnić go nawet za to, że Niedziela Wielkanocna była jest w niedziele.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 28 mar 2016, 11:45

Trwają rozmowy na. dwuletniej umowy dla Zapaty.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 mar 2016, 11:46

Oprócz Zapaty Galliani spotkał się również z agentem Boatenga w sprawie przedłużenia umowy, ale na razie nie wiadomo co z tego wyniknie. Żart, niesmaczny żart. Zarówno nowa umowa dla Zapaty jak i potencjalna nowa umowa dla Boatenga. Jeszcze są plotki o możliwym przedłużeniu wypożyczenia Balotelliego.

A i zaproponowano nam Andriję Zivkovicia. Nie widziałem go, z tego co kojarzę to jedna z legend ostatnich FM-ów. Kończy mu się kontrakt z Partizanem, ale połowa karty jest w rękach jego agenta, tego Zahvi czy jak mu tam było. Tak że trzeba by było tylko odkupić te 50%, bo włoskie prawo nie zezwala na 3PO.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 mar 2016, 10:38

Jeszcze w temacie świąt - ten cały nasz murzynek co miał przebite blachy "urodził się" ...3 razy - w 1987, 1990 oraz 1996.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 mar 2016, 17:22

Gdybym był kibicem normalnie zarządzanego klubu to bym się nie obawiał, ale coraz więcej plotek o możliwym odejściu Donnarummy a Galliani ma już nawet rozpytywać się o kilku bramkarzy. Jak sprzedadzą Gigiego po tym roku to ja już mam dość chyba.

O Di Francesco:
http://www.football-italia.net/82011/di ... 9s-saviour

Mała ciekawostka - po raz pierwszy od 30 lat przychody Milanu będą niższe od przychodów Romy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 mar 2016, 18:00

Ogolnie ostatnie mercato moglo byc jedynym w ciagu nastepnych kilku lat kiedy Budzet transferowy byl bardzo sensowny I bylismy swiadkami kilku ciekawych transferow...

Pomijajac to w kwietniu lece do Mediolanu. Zamierzam troche pozwiedzac miasto I oczywiscie San Siro a takze obejrzyc Milan z Carpi. Mialbyc weekend z meczem Juve ale tyle czasu czekalem na potwierdzenie termini ze gramy jednak w sobote ze cala podroz finansowo jak I problem z wolnym w pracy przerosly mnie I odpuscilem to sobie...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2288
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 mar 2016, 18:18

Polecam muzeum Milanu,18 € wejście ale atrakcje swietne.

Poza tym centrum jest super,ale zwiedzania na nie wiecej niz 3 dni.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 mar 2016, 19:14

mete pisze: Mała ciekawostka - po raz pierwszy od 30 lat przychody Milanu będą niższe od przychodów Romy.
Znasz jakieś szacunki?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 mar 2016, 19:20

Tylko Milanu i Romy, czyli 200 mln Milanu i o 7 więcej Rzymian.
Obrazek
Z twittera acmilan24.com
Ostatnio zmieniony 29 mar 2016, 19:23 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”