Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 607

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
11%
Real 2016/2017/2018
3
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
33%
Bayern 2020
1
6%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
2
11%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
6%
Inny
3
17%
blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 10 kwie 2016, 21:21

FRYDERYK SZOPEN pisze:ja z rok temu pisalem ze to zespol ktory defenbsywnie jest najlepszy w 21 wieku
Pod jakimi względami jest lepszy od Chelsea z sezonu 2004/2005? Pytam bez napinki, po prostu jestem ciekawy poglądów ; )

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 10 kwie 2016, 21:23

kiedys dalem staty
tamta chelsea miala lepsza statystyke straconych goli-tzn miala ich mniej. ale wyobraz sobie ze atletico w kwietniu-czylui po prawie calym sezonie-dopusczza do niecalych 2 DWOCH strzalow na bramke/na mecz. jak zyje takich cudow nie widzialem.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 10 kwie 2016, 21:29

Kumam. Atlético oglądam tylko w Lidze Mistrzów oraz starciach z Realem/Barceloną w Primera División, zatem nie chcę oceniać ich postawy defensywnej w przekroju całego sezonu, ale w sumie patrząc na te najbardziej prestiżowe mecze, to rzeczywiście gra obronna godna olbrzymiej pochwały.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 kwie 2016, 21:29

FRYDERYK SZOPEN pisze: gadalem dzis z kumplem ktory powiedzial mi tak: atletico zalsuguje na lige mistrzow. powiedzial to tak jak slynny tekst z kill billa: zaslugujemy na smierc.
i ja sie z tym zgadzam. jesli JESLI jakis zespol zasluzyl na wygranie ligi mistrzow w ostatnich latach jest to atletico. zespol to kompletnie niesamowity. ktos napisal po meczu z barca ze jakby ich wsadzic do anglii to juz swietowalilby mistrza. ja z rok temu pisalem ze to zespol ktory defenbsywnie jest najlepszy w 21 wieku. zaluje ze nigdy nie wpadli na bayern. zrobiliby z nich nalesniki
Zgadza się, dlatego mam w podpisie najlepszego trenera świata. :P Marzy mi się Simeone w Arsenalu. Taka odskocznia od tego co teraz mamy, czyli DYSCYPLINA.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 10 kwie 2016, 21:32

simeone kazdemu sie marzy.

jedna dobra wiadomosc: nie bedzie trenowal raalu :)

ogolnie dziwne ze argentynska fed nie dala mu z 10mln za reprezentacje. facet jest komletnym szokiem. nie znam w historii trenera ktory z przecirt nej druzyny zrobil potege i ją UTRZYMAŁ. bo w tym jest klucz. on wszedl na szczyt i tam sie utrzymał. co wiecej. on ten szczyt zdobywa. bedac normlanym nie robiac akcji w stylu np. mou. nie oskarza nie krytykuje, mowi ZAWSZE z szacunkiem dla innych druzyn.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 10 kwie 2016, 21:38

Ja to bym bardzo chcial, aby LM wygralo Atletico tak jak Leicester mistrzostwo Anglii. Takie historie sa po prostu mile dla ducha gdzie Ci biedniejsi ogrywaja bogatszych. Wtedy wiesz, ze pieniadze to nie wszystko.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 10 kwie 2016, 21:40

ozob pisze: Wtedy wiesz, ze pieniadze to nie wszystko.
nie do konca to prawda atletico tez wydaje gruba kase:) godin czy griezman to nie sa goscie za 1mln euro.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 10 kwie 2016, 21:44

No, ale w porownaniu z tym ile wydaje na pensje i tranafery Barca, Real, City, PSG czy Bayern to jednak jest sporo mniej. Trzeba tez pamietac, ze sami swego czasu spieniezyli Falcao.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 10 kwie 2016, 21:46

kiedys byla zlota jedenstaka wegier kocisa puskasa cibora. ktora nic nie wygrala a i tak do dzis jest legendą. moze kiedys tak samo bedzie sie mowilo o atletico simeone-o ile nie wygraja lm.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 kwie 2016, 21:58

FRYDERYK SZOPEN pisze: nie do konca to prawda atletico tez wydaje gruba kase:) godin czy griezman to nie sa goscie za 1mln euro.
Tylko weź pod uwagę to, że on z przeciętnych, lub dobrych, niektórych może nawet i bardzo dobrych zawodników stworzył potęgę, która w LL jest na poziomie Barcy i Realu. Przecież takie Atletico przed Simeone to była parodia w obronie. W ofensywie byli mocniejsi, ale z tego co pamiętam to zawsze wszystko pieprzyła im gra defensywna. Tak mi się tylko wydaje, wnioskuje to z własnych obserwacji i mogę za dobrze nie pamiętać tamtych czasów, ale taki obraz Atletico zapadł mi w pamięci.

Godin i Griezmann, to nie kosztowali mało, ale on zarobił dużo kasy dla klubu, więc wydaje to co tak naprawdę zarobił dzięki jego sukcesom.
FRYDERYK SZOPEN pisze: simeone kazdemu sie marzy.
Wiadome. Chociaż nie każdy może przepadać za jego stylem. Aczkolwiek widać, że gość potrafi zrobić coś z niczego (może za mocne słowo, ale przed Simeone Atletico było 2 poziomy niżej).

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 kwie 2016, 22:03

Ciekawią mnie reakcje jak przyszedł Simeone do Atleti, pewnie dużo narzekania było, że niedoświadczony, że w Europie nikogo poważnego nie trenował itp. ;)

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 10 kwie 2016, 22:17

guru pisze: Przecież takie Atletico przed Simeone to była parodia w obronie.
tu jest klucz.
wyobraz sobie ze simeone przejal atletico i TAKIM SKLADEM dogra lige i juz wtedy zaczal masakrowac.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 10 kwie 2016, 22:26

guru pisze: Chociaż nie każdy może przepadać za jego stylem.
osobiscie dla mnie jako fana pilki na plus (ty jako fan ars tez pewnie) wiec dla mnie to wielka kontrowersja bo wcale tak nie jest jak pisza media. atletivo potragfi grac niesamowicie zajebista pilke of. byla valencia na camp nou tego lysego z arabi, ale atletivo co gralo przez 60 minut na camp nou o mistrza panie! oni atakowali jak wsciekle psy tam wcale nie bylo oborny. wlasnie u simieneo niesamowite jest to ze gosc potrafi i bronic (najlepiej na swiecie) ale tez i atakowac (koke!!).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 kwie 2016, 22:39

Widze Szopen, ze z tym kolega poszlo pare glebszych dzisiaj, ze tak Atletico slodzisz :>

Ogolnie kibice Atletico maja obsesje na punkcie LM. Nawet w jednej z najpopularniejszych przyspiewek na VC stoi "La liga de campeones es mi obsesión".

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 kwie 2016, 3:17

Szopen, poczekaj chwilę juz niedługo Atleti trafi na Bayern. Już w najbliższych półfinałach. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”