Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1405

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 kwie 2016, 20:03

Dziwnie się to czyta Morrow bo jakby zamienic w kluby z Manchesteru to jestem pewny na 100% że po naszej wygranej z WBA i porazce City z totkami byś nie pisał że juz jestesmy w LM :wink: .Pisałbys to co ja, ze trudne mecze z PSG ze jeszcze Arsenal Chelsea Stoke Sout, ze City ma Ville Crystal u siebie że za 3 kolejki mozemy byc za rywalem :wink:

Dla mnie mecz z Totkami jest meczem waznym ale nie kluczowym .Kuczowy to moze byc mecz z WHU w 37 kolejce

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 kwie 2016, 20:31

Trzeba pamiętać ze w City wrócili kontuzjowani - zwłaszcza De Bruyne, który z miejsca pokazał, dlaczego za nim tak tęsknili...

Carrick, szkoda gadać. Zresztą podobnie jak Arteta w tym sezonie, co ma cały z głowy. Jeszcze niedawno obaj piłkarze byli kluczowi w United i Arsenalu, ba - wyróżniali się w lidze, a teraz bieda straszna i pewnie obaj w czerwcu odejdą.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 kwie 2016, 20:41

Coś w tym jest. Możliwe, że przeceniam City w stosunku do MU ale tak jak wspomniałem wcześniej tu nie tyle chodzi o City co o MU. Ta drużyna nie potrafi wygrywać w przekonujący sposób i co ważniejsze nie potrafi wygrywać regularnie. Potrafi ograć Arsenal a chwilę potem przegrać z West Bromem i zostać zdeklasowana przez Liverpool. To jest moim zdaniem czynnik, który sprawia, że ta LM i top4 jest daleko.

Dla mnie nie tyle mecz z Totkami co każdy kolejny w tej chwili jest już kluczowy. Po prostu biorąc pod uwagę nasz styl gry i regularność uważam, że dotarliśmy do etapu gdzie nie ma marginesu błędu i straty punktów już nie będą wybaczane jak wcześniej. Naturalnie mogę się mylić i cała czołówka może dalej tak kaleczyć do samego końca jak to robi od 32 kolejek. Nie ma się co oszukiwać, rywalizacja MU z City to w tej chwili wyścig ślepego z kulawym. Oczywiście możemy i przegrać z Totkami a Pelle rzucić wszystko na LM i wręcz na złość następcy olać ligę co dałoby jakąś nadzieję na przeskoczenie City. Mimo wszystko widząc jak MU takimi meczami jak z City, Arsenalem czy remisami Chelsea któryś już raz budzi nadzieje na ratowanie tego sezonu a potem też któryś raz notuje kuriozalny mecz z West Bromem albo serię porażek z drużynami okolicy strefy spadkowej, trudno mi liczyć, że teraz nagle LVG zafunduje nam najdłuższą serię zwycięstw w sezonie. Zwłaszcza jak oglądam każdy kolejny mecz gdzie tak jak przez cały sezon chodzimy chwiejnie po linie a granica między zwycięstwami a porażkami jest ledwo widoczna i w głównej mierze opiera się na farcie albo interwencjach De Gei.

Za Fergusona byłbym spokojny o finał tego sezonu (chociaż nie zapomnę roztrwonienia tych 8 pkt przewagi i przegrania majstra w 2012). Przy obecnym MU im teoretycznie prostszy przeciwnik tym bardziej spodziewam się straty punktów.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 kwie 2016, 20:50

Tak szamoczecie w kolejnym juz sezonie, ale jestescie tylko punkt za City z duzo lepszym skladem. Trzymam za Was kciuki w walce o to 4 miejsce.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 kwie 2016, 20:57

No byłoby ciekawie gdyby Guardiola przyszedł do City po wygranie LM a tu dostaje zespół w LE :mrgreen:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 kwie 2016, 21:01

Jak slucham wypowiedzi Pellegriniego w radio to nie moge sie oprzec wrazeniu, ze on ma juz po prostu wyjebane.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 03 kwie 2016, 23:37

ozob pisze:ze on ma juz po prostu wyjebane.
Ja mu się nie dziwię. Wygrywa grupę w LM, gra dalej w Pucharze Ligi oraz Anglii, do tego walka o mistrzostwo, a ci go informują, że bez względu na wszystko, od przyszłego sezonu Guardiola... Jeżeli Chilijczyk godnie odejdzie z Etihad (jakieś trofeum), a później Guardiola zacznie się bawić w swoje autorskie pomysły typu Zabaleta jako rozgrywający, a Fernandinho na stoperze, to jeszcze władze Obywateli pożałują tej decyzji.
MGiggs pisze:Rojo był dramatyczny
Fakt, nieźle nim Deulofeu mieszał.

Miło, że postrzegacie Chelsea jako zespół, który może urwać punkty City i Tottenhamowi : D

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 10 kwie 2016, 16:21

United: De Gea, Fosu-Mensah, Smalling, Blind, Rojo, Schneiderlin, Carrick (c), Mata, Lingard, Martial, Rashford
Subs: Romero, Darmian, Valencia, Young, Fellaini, Herrera, Memphis.

Tottenham: Lloris (c), Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Dembele, Lamela, Eriksen, Alli, Kane
Subs: Vorm, Son, Mason, Trippier, Chadli, Wimmer, Carroll.

Fosu-Mensah od początku na prawej obronie. Odważnie, gracze z ofensywy Tottenhamu lubią się wymieniać pozycjami, zobaczymy jak sobie poradzi młody Holender. Do środka obrony Spurs wraca Verthongen, z jednej strony klasowy obrońca, ale z drugiej sporo czasu leczył kontuzję. Na powtórkę z Demichelisa bym jednak nie liczył :P

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 kwie 2016, 19:41

Mój ulubiony komentarz wobec tej sprawy, znaleziony na fb:
Napastnik gra na lewym skrzydle.
Lewy pomocnik gra na szpicy.
Rozgrywający gra jako wahadlowy.
Prawy pomocnik gra jako rozgrywający.
Środkowy defensywny pomocnik gra jako środkowy obrońca.
Środkowy obrońca gra jako lewy obrońca.
Zawodnik, który parę tygodni temu łapał formę, konsekwentnie sadzany na ławce.
Louis van Gaal - taktyczny geniusz!

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 10 kwie 2016, 19:44

Van Gaal coraz bardziej kreatywny. O co chodziło z tym Matą na wahadle i Youngiem w ataku? Kluczowy moment to strzał Martiala w Llorisa, była szansa na 3 punkty pomimo bardzo przeciętnej gry. Rojo, Blind i Darmian przy bramkach śmiech na sali, jeżeli 18latek z kilkoma występami w karierze ma w 67 minut łącznie mniej więcej tyle samo udanych zagrań co wymieniona trójka to można tylko załamać ręce.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 kwie 2016, 20:33

Umarłem :rotfl:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 kwie 2016, 21:58

Meczu nie oglądałem. Nie chciało mi się patrzeć na to co ten pajac zrobił z moim klubem.

Wchodzę na mufc.pl
Van Gaal: to był wyrównany mecz - 23 kom.

I se myślę. Bezczelność typa nie zna granic. Spierdalaj.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 kwie 2016, 22:24

piotrcies pisze: https://www.facebook.com/www.JOE.co.uk/ ... 1/?fref=nf

Umarłem
Leżę :roftl3:

Ja oglądałam kawałkami, bo akurat coś tam w kuchni robiłam, potem Zośkę trzeba było położyć spać itd. Jakoś jednak nie żałuję...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 kwie 2016, 7:12

Można być pewnym, że jak United przegrywa to tutaj jakoś większa "dyskusja". "Dyskusja" w cudzysłowiu, bo trudno o takiej mówić jak czyta się między innymi argumenty typu "Prawym pomocnik jako rozgrywający". Od kiedy to Lingard - o chyba o nim mowa - jest prawym pomocnikiem? Grał tam z przymusu, bo gwiazdy sprowadzone za miliony gorzej tam sobie radziły.

Bardzo dobry początek meczu w naszym wykonaniu, gdzie ładnie zamknęliśmy Spurs. Świetnie graliśmy pressingiem, ładnie operowaliśmy piłką, ale brakowało groźnych sytuacji. Później jedną, czy dwie stworzyli gospodarze i wyglądało to tak jakbyśmy się przestraszyli. Po przerwie bramka dla Spurs i rzuciliśmy ręcznik. To niedopuszczalne. Niedopuszczalne.

Niedopuszczalne jest również to, że w tym klubie gra zawodnik pokroju Rojo. Nie jestem w stanie zrozumieć, czemu wciąż pomijany jest CBJ, który wyglądał po lewej stronie zdecydowanie lepiej niż Argentyńczyk.
Niedopuszczalne jest to, że kolejny raz młodzian wchodzi do składu i jako jedyny potrafi się wywiązać ze swoich obowiązków.
Niedopuszczalne jest to, że Carras jest wciąż pierwszym wyborem. Rozumiem, że kontuzja Schweiniego pokrzyżowała plany Luiego i Carras jest jedynym grajkiem, który może grać w roli DLP, ale można by spróbować innego wariantu. Ot np. chociażby rzucić Mensaha...Uwielbiam Carrasa, ale już od dawna widać, że lata robią jednak swoje i powinien robić jedynie za zmiennika.

Cóż, oberwaliśmy od zespołu lepszego pod każdym względem. Kolejne wyrazy uznania dla pracy Pochettino.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 kwie 2016, 10:15

Kamil232 pisze: Meczu nie oglądałem. Nie chciało mi się patrzeć na to co ten pajac zrobił z moim klubem.

Wchodzę na mufc.pl
Van Gaal: to był wyrównany mecz - 23 kom.

I se myślę. Bezczelność typa nie zna granic. Spierdalaj.
Na pewno Van Gaal to przeczytał :D :roftl3:

#mufc 39 goals from 32 games... Less than Bournemouth, only three more than Sunderland, four more than Norwich....
#mufc have now lost 29 Premier League games since Sir Alex Ferguson retired. His last 29 league defeats came between Nov ’07 and May ’13.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”