Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 531

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 14 kwie 2016, 0:42

Ogladanie drugiej polowy jedynie na telefonie i to wsrod ludzi to zadne ogladanie, wiec czuje sie, jakbym nie widziala meczu :( Ale nic, nadrobie. W kazdym razie napisze tyle tylko, ze jestem mega szczesliwa, Atleti jest wielkie, jest najcudowniejsza, waleczna, ukochana ekipa :) Po prostu nie wierze w to, ze awansowalismy!Zapowiada sie obejrzenie od nowa z odtworzenia juz na spokojnie, jak emocje opadna, wtedy bedzie mozna ucieszyc sie jeszcze bardziej, a tymczasem jutro rano trzeba wstac do roboty. Ale i tak jest pieknie, bo wygralismy :beer:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 kwie 2016, 0:42

silnoworny pisze: brawa dla atleti i doktora ktorego serdecznie pozdrawiam bo mieszkalem chwile w brukseli i ze slysznia go znam
Dziekuje i rowniez pozdrawiam. Mam nadzieje, ze slyszales o mnie tylko dobre opinie, bo to prawda, ze jestem dosyc znany w srodowisku polonijnym, ale nie wszyscy wypowiadaja sie o mnie w pozytywnym tonie ;)

PS Lucas jest szefem. Ile ten gosc rozegral meczow w doroslej pilce (nie liczac ogorkowych rezerw)? 15? Czasami mam wrazenie, ze Cholo nawet z Lewczuka w ciagu roku zrobil czolowego obronce swiata.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 14 kwie 2016, 0:44

Lucas sprawdzil sie z rywalem niemal najtrudniejszym z mozliwych, wiec najgorsze ma juz za soba. Ale i tak wiedzielismy, ze beda z niego ludzie :D

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 14 kwie 2016, 0:48

Doktorku, co ty taki trzeźwy?! :mrgreen:

silnoworny
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: silnoworny » 14 kwie 2016, 0:49

Dr.Football1 pisze: Dziekuje i rowniez pozdrawiam. Mam nadzieje, ze slyszales o mnie tylko dobre opinie, bo to prawda, ze jestem dosyc znany w srodowisku polonijnym, ale nie wszyscy wypowiadaja sie o mnie w pozytywnym tonie
jakbym dluzej zostal to bylbym w Sokole jedynym napastnikiem ktory cos tam strzela :D bede jeszcze nieraz w brukseli przelotem to sie zgadamy.

mzatlanta ogladnij caly mecz i wtedy walnij posta z wrazeniami :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 kwie 2016, 15:13

Atleticos, jak sie spalo? :)

W robocie dzisiaj meczarnia, kazda minuta uplywala jak godzina, ale i tak bylo warto. Nie zaluje ani jednej kropelki wypitego alko, a wrecz przeciwnie - trzeba bylo nawalic sie jeszcze bardziej.

Jutro w losowaniu oby tylko nie Real - nie przez to, ze sie ich boje, a po prostu juz rzygam tymi derbami.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 kwie 2016, 15:30

Ty tu nie ściemniaj tylko lepiej wytłumacz się po teraz po tym całym jęczeniu jak to się sezon skończył i jakie baty Atletico dostanie. Powinieneś dostać order Chaosa :P

A tak poważnie to gratuluję i jestem pod wielkim wrażeniem Atletico. Przewinęło się tam tylu piłkarzy bardziej i mniej istotnych a ta drużyna z każdym rokiem wydaje się jeszcze mocniejsza. Odchodzi jeden napastnik przychodzi kolejny, do którego z miejsca ślinią się wszyscy giganci. Nie wiem czy w tej chwili jest klub, który lepiej szlifuje graczy od Atletico.

Wczoraj najbardziej mi imponował Filipe. Gość, który w Chelsea był tylko żeby pozwiedzać Londyn a jak już przyszło wejść na boisko kopał się po czole mimo, że klub i trener niby byli skrojeni pod niego wczoraj wyglądał znowu jak najlepszy LB na świecie. Kapitalne zawody w jego wykonaniu zwieńczeniem, których była ta kontra. No ale na wielkie pochwały zasługuje cały zespół, stoperzy, którzy zamurowali bramkę, Gabi, który zrobił interwencję dwumeczu, Antek, który zrobił dwie bramki czy Saul, który posłał asystę roku. Znakomitą ekipę sobie stworzył Simeone, jak już było wspominane, jeśli jakiś zespół miał dostać LM za zasługi w ostatnim czasie to IMO powinno to być Atletico.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 14 kwie 2016, 15:52

Również się dołączam do gratulacji. Także doceniam to, co zaprezentował Filipe, który niezwykle umiejętnie łączył postawę w obronie z dynamicznym wyprowadzeniem kontrataku. Słowa uznania dla Yannicka Ferreiry Carrasco. Weźmy pod uwagę, że gospodarze musieli odrobić stratę z pierwszego meczu, zatem nie tylko solidna gra w defensywie była podstawą do awansu, dlatego zwracam uwagę na tych, którzy dali sygnał Barcelonie, że musi być czujna i nie będzie to wyczekiwanie na jeden moment w przeciągu tych 90. minut. Belgijski piłkarz był bardzo aktywny, często z przekonaniem wdawał się w drybling, jak i próbował szczęścia oddając strzały z dystansu. Oczywiście, ter Stegena pokonał Griezmann, ale właśnie o takich ludziach, jak Filipe, Carrasco, czy Juanfran, który zostawił całe zdrowie na boisku, nie należy zapominać. Gabi miał kapitalną interwencję i ogólnie grał dobrze, ale nie odbyło się bez potknięć i rozgrywał ten mecz na pograniczu dalszego uczestnictwa a wcześniejszego zejścia z boisku z powodu kartki/kartek.

W jednym mnie Atlético denerwowało. Gdy Barcelona przyciskała, to w momencie przejęcia piłki przez gospodarzy, postępowali z nią bardzo nonszalancko, tj. albo szybko tracili, albo zaczęli się bawić w okolicach własnego pola karnego w krótkie podanie. Np. Griezmann miał dwie FATALNE straty, które de facto powinny się zakończyć golem dla Barcelony. Nie wiem, z czego to wynikało, ale skoro Rojiblancos zdecydowali się na takie zamknięcie na własnej połowie, to po prostu musieli wybijać tę piłkę do przodu, żeby zniewelować prawdopodobieństwo głupiej straty w obrębie własnej "szesnastki". Czego nie robili.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 kwie 2016, 16:47

Morrow pisze: Ty tu nie ściemniaj tylko lepiej wytłumacz się po teraz po tym całym jęczeniu jak to się sezon skończył i jakie baty Atletico dostanie. Powinieneś dostać order Chaosa
No chyba nie uwierzyles w to? Przeciez to zarty byly. Od poczatku wiedzialem, ze ich pykniemy na luzaku :)

Imponujaca jest ta statystyka mowiaca, ze zawodnicy Atletico przebiegli 12 kilometrow wiecej od Katalonczykow. Ambicja, zaangazowanie, walka - jednym slowem "Cholismo" :ok:

A propos Filipe, to od razu po powrocie z Chelsea wygladal jak wrak czlowieka, ale od mniej wiecej polowy sezonu gra jak z nut i dla mnie to w ostatnich tygodniach zdecydowanie najlepszy lewy obronca swiata.

Mefju
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefju » 14 kwie 2016, 18:51

Simeone jest pierdolonym geniuszem. Jak wcześniej napotykalem na innych forach/twitterze, ta slawetna statystyke ukazujaca poprzednie wyniki meczu Barca-Atletico na przestrzeni ostatnich kilku spotkan to krecilem zawsze glowa. Cieszylem sie jako kibic, ze moj klub ogrywa Atletico Cholo, ale to bylo cos czego nie potrafilem pojac. Jak taki trener, z taka charyzma, tak potrafiacy ustawiac rywali i spotkania pod swoj zespol, mogl przez ostatnie 7 meczow nie wygrac z Barca? Wczoraj nastapil kres tej jakze klamliwej statystyki.

Powtorze raz jeszcze- Cholo jest pierdolonym grniuszem... NIe mowie juz nawet o tym jak on nastawia swoich zawodnikow, jak zapieprzaja w obronie, jak trzymaja dyscypline, jak zostawiaja pluca i serce na boisku. Chodzi mi o neutralizowanie przeciwnika.. Atletico Simeone jest wyrachowane do granic mozliwosci. Im wiecej o tym mysle, tym bardziej przekonuje sie do mysli, ze wynik z pierwszego spotkania to tez 'zasluga' Cholo, i ze on tego chcial. Byl pewien swoich zawodnikow, wiedzial jak napsuc Barcelonie krwi, wiedzial ze w dwumeczu LM wiecej od niego zalezy, niz w przypadkowym meczu ligowym. Wiedzial i to zrobil. Ustawil Barcelone z wielkie MSN pod swoje dyktando.

I mozna szukac dziury w calym.. Mozna przerzucac sie flmikami z yt czy fotkami czy reka byla w polu karnym czy przed. Prawda jest taka, ze w tym dwumeczu awansowala druzyna lepsza. Barcelona jakby wsadzila ta jedna bramke to bylby to wynik niesprawiedliwy. Zawodnicy dumy katalonii po prostu na nia nie zasluzyli.

Takze grane Cholo! Sciskam kciuki za Atletico w LM :wink:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 14 kwie 2016, 20:21

Wcale sie nie spalo :P Za duzo emocji, trzeba bedzie dzisiaj te nieprzespana nocke odespac porzadnie. Dopiero siadam do ogladania wczorajszego meczu w calosci, choc oczy sie zamykaja :wink:

Za wielu to nas tutaj nie ma do swietowania- tylko Dr i ja :) Ale milo poczytac tyle gratulacji!Skoro rozne osoby, kibice roznych klubow z roznych lig twierdza, ze Atleti bylo zespolem lepszym i zaslyzylo na ten awans to cos w tym jest.
Absolutnie zgadzam sie z tym, ze Cholo jest geniuszem. Choc nie zawsze sie z nim zgadzam, nieraz nie rozumiem jego decyzji itp. itd. ale to, co zrobil i robi z naszym zespolem jest absolutnie nie do podwazenia. W ogole zlapalam sie na tym, ze w ogole nie potrafie sobie wyobrazic jego odejscia, gdyby takie cos mialo nastapic, jego ewentualnego nastepcy...A przeciez nie bedzie nas trenowal wiecznie...a szkoda, chcialabym, zeby to bylo mozliwe :?

Rozne Atleti mialo momenty, byl i ten genialny sezon i zeszly- tak naprawde dosc sredni i duza czesc tego zagrana mocno ponizej oczekiwan a jednak...cos jest inaczej niz w roku ubieglym. Wtedy wygladalo tak, jakbysmy z gory wiedzieli, ze w LM i tak nic nie ugramy, w lidze podobnie, niby walczylismy do konca, ale tak bardziej pro forma bo i tak, zreszta ciagle byla o tym mowa- celem bylo zachowanie tego 3 miejsca w lidze etc. I wydawalo mi sie, ze po nieudanym epizodzie z Jacksonem Martinezem teraz bedzie podobnie (nie tak dawno Filipe mowil w wywiadzie o przegranej juz dla nas lidze!)
A tu...prosze. Po beznadziejnej nieraz grze nagle cos poszlo do przodu i nastapilo to chyba- jak pamietamy- po Derbach Madrytu. Wychodzi na to, ze Rojiblancos naprawde pod koniec sezonu zalapali forme, albo tez Cholo wzbudzil w nich az taka chec do gry, walki, ze beda gryzc trawe juz do konca sezonu. Nie mam zreszta nic przeciwko temu :D
Ciesze sie z pochwal dla Gabiego, bo on bardzo dlugi czas gral po prostu slabo i nasz srodek pola tracil przez to ogromnie duzo. Tymczasem ostatnio forma poszla w gore u naszego kapitana, podobnie jak u Koke.

O samym meczu moge sie wypowiedziec, jak juz uda mi sie obejrzec, w kazdym razie ciezko jakos dociera do mnie to, ze powtorzyla sie sytuacja z sezonu 2014. Niesamowita sprawa. Ale teraz kwetsia tego, na kogo w tym polfinale trafimy, szczerze mowiac mecz zarowno z Bayernem, jak i z City wydaje mi sie szalenie ciekawy, ale ponowne Derby Madrytu to jest cos, czego niestety nie da sie wykluczyc, ze moze nastapic...choc oby nie. Ale znow final sprzed dwoch lat gdyby mial sie powtorzyc...sama juz nie wiem, co bym chciala :wink:

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 14 kwie 2016, 22:29

Ja osobiście chciałbym dla Atletico wylosowania Manchesteru City, bo to najsłabsza drużyna w stawce. Z drugiej jednak strony pięknie by było gdyby Cholo zjadł taktycznie Bayern i pokazał, że mówienie o geniuszu Guardioli jest nieco przesadzone. Oczywiście nie odmawiam Hiszpanowi sukcesów z Barcą, ale mimo wszystko w Bayernie nie wypełnił jak dotąd swojego celu. Poza tym starcie Defensywy Atletico vs Lewandowski, chciałbym to zobaczyć. Trzeba przyznać, że Jackson Martinez był nietrafionym transferem, bo to piłkarz który potrzebuje podań, sam nic nie skonstruuje, natomiast Ci którzy grają obecnie w ataku, czyli Griezmann, Carrasco czy Torres mają w sobie to coś co pozwala im na tworzenie sytuacji nie tylko sobie ale i partnerom z drużyny. Jeszcze raz gratuluję awansu i życzę zwycięstwa w LM.

Awatar użytkownika
Ondrej
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ondrej » 16 kwie 2016, 11:39

Wracają jeszcze do meczu z Barceloną to trzeba zaznaczyć, że Cholo zadbał o to, by nie przemotywować swoich chłopaków. Grali blisko przeciwnika, agresywnie, ale rozważnie, sytuacja z Camp Nou z czerwoną kartką powtórzyć już się nie mogła. Może jakby MSN było w lepsze formie, to wyglądałoby to inaczej, ale było widać, że starali się nie dawać Barcelonie pretekstu do jakiś symulek :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 kwie 2016, 21:09

No coz, mecz mily, lekki i przyjemny. Granada miala kilka dobrych momentow (zwlaszcza Rochaina), ale w sumie spotkanie pod kontrola i 3 punkty w pelni zasluzone.

Wiadomo, ze Koke potrafi zagrac cudowne pilki, ale to jak do tych prostopadlych podan potrafi wyjsc Torres, nalezy pokazywac mlodziezy na calym swiecie. To potrafi naprawde niewielu pilkarzy, a dodatkowo ostatnimi czasy Dzieciak wykancza te pilki jak za najlepszych czasow. Nowy kontrakt juz w drodze mam nadzieje.

Bramki Correi ciesza mnie podwojnie. Mam ogromna slabosc do tego chlopaka.

Teraz trzeba czekac na cud na CN.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1507
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 17 kwie 2016, 21:16

Właśnie się dokonuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”