Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 kwie 2016, 19:51
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 18 kwie 2016, 20:28
maxskr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 kwie 2016, 8:36
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 kwie 2016, 16:06
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 20 kwie 2016, 20:51
maxskr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 20 kwie 2016, 23:06
maxskr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 kwie 2016, 7:34
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 kwie 2016, 10:23
Ja tam dalej jestem sceptycznie nastawiony. Tego, że dystans się znowu zmniejszy spodziewałem się już w meczu na Stamford gdzie City wygrali zaskakująco łatwo. Newcastle zrobiło prezent ale nie zmienia to faktu, że City w 4 kolejkach musi raz przegrać albo dwa razy zremisować. I to wszystko przy założeniu, że MU wygrywa 4 mecze do końca sezonu. To, że City walczące w LM się jeszcze potknie jestem sobie w stanie wyobrazić, MU regularnie punktujące już mniej, bardzo chętnie przyjmę niespodziankę ze strony LVG w tej kwestii. Tak jak pisałem i zdania nie zmieniam:MGiggs pisze: Morrow- pamietasz jak pisałem ze mecz z Totkami nic nie oznacza? Mamy 2 punkty straty do City.
City w sobotę może znowu dostać psychologiczną przewagę, jak ograją Stoke na Etihad to będą mieli +5 pkt (biorąc pod uwagę bilans +6) nad MU i mecz więcej ale za to kolejnym rywalem MU będzie Leicester. To tylko z pozoru nie ma znaczenia ale np. takie MU ma 5 pkt nad Liverpoolem ale The Reds zagrali mecz mniej więc tak po prawdzie też siedzą MU na plecach choć tego nie widać. City poza Stoke u siebie, do końca sezonu zostały wyjazd z Southampton, Arsenal na Etihad i pewnie mecz przyjaźni ze Swansea na wyjeździe w ostatniej kolejce. MU ma jeszcze Leicester u siebie i wyjazdy z Norwich oraz West Hamem, w ostatniej kolejce gramy z Bournemouth i tu też spodziewam się luźnego meczu. City pewnie jeszcze straci punkty (trzeba nam > 2), trudno mi tylko uwierzyć w to, że MU w tej sytuacji i grafiku zdobędzie komplet zwycięstw. Przypomnę tylko, że rekordowa seria zwycięstw ligowych MU w tym sezonie (którą możemy za tydzień wyrównać z Lisami) to 3 i miała ona miejsce we wrześniu i została przedzielona porażką z PSV w LM. To a nie siła City jest moim zdaniem głównym czynnikiem, który budzi mój sceptycyzm. To co mnie zaskoczyło i czego nie przewidziałem to postawa Arsenalu, który niespodziewanie dla mnie dołączył do tej walki o 4 miejsce, biorąc pod uwagę, że będą jeszcze grali z drużynami walczącymi o utrzymanie i City to właśnie Kanonierzy mogą być tu jakimś game changerem.Morrow pisze: Już nawet jestem w stanie uwierzyć, że City przegra te dwa mecze do końca sezonu (np. z Arsenalem i Chelsea). Za to trudno mi sobie wyobrazić, że w tym czasie MU wygra 6 albo 5 meczów z rzędu. Diabły to drużyna wciąż nijaka, spodziewam się meczów jak dzisiejszy w jej wykonaniu, albo wymęczone zwycięstwa i wyniki na styku albo będą straty punktów. Tak jest od miesięcy i nic nie zwiastuje, że w końcówce sezonu coś się zmieni w tej kwestii.
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 kwie 2016, 14:42
dziś zaległy mecz z WBA. Mam nadzieję, że jednak wezmą się do roboty i wygrają, bo sytuacja rzeczywiście robi się niezbyt ciekawa.Morrow pisze: To co mnie zaskoczyło i czego nie przewidziałem to postawa Arsenalu, który niespodziewanie dla mnie dołączył do tej walki o 4 miejsce, biorąc pod uwagę, że będą jeszcze grali z drużynami walczącymi o utrzymanie i City to właśnie Kanonierzy mogą być tu jakimś game changerem.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 kwie 2016, 14:48
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 23 kwie 2016, 19:04
maxskr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 kwie 2016, 20:59
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 kwie 2016, 11:08
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 kwie 2016, 11:22
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 kwie 2016, 11:45