Derby D'Italia - Bój o Italie !

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post autor: Chlopaczek » 20 sie 2005, 0:21

Dobra panowie bo odeszliscie od tematu.Rozmowy o Romie to w temacie AS Roma.Nie chce sie bawic w moderatora ale trzymajmy sie sedna sprawy.

Inter jak do tej pory tylko raz zdobyl superpuchar Wloch (super paka Trapa :) ).Inna sprawa ze ten puchar nie ma zbyt dlugiej historii.Stara Dama zanotowala jesli sie nie myle 4 tryumfy w meczu o superpuchar i dzisiaj bedzie starala sie dogonic Milan ktory wygral go 5 razy (tu tez moge sie mylic bo nie pamietam wszystkiego).Bukmacherzy stawiaja na klub z Turynu.Nie wiem czy wynika to z atutu wlasnego boiska czy z przekonania o ogromnej sile Jufe ale fakt faktem (z drugiej strony kurs na Inter w okolicach 3.7 wydaje sie bardzo kuszacy szczegolnie wobec kontuzji w szeregach Starej Damy).
Ciekawe jaka taktyke wybierze Capello tzn. najbardziej interesuje mnie czy zagra dwoma defensywnymi pomocnikami czyli Emersonem i Vieira.Taka zapora moze byc trudna do sforsowania nawet dla duetu swietnych napastnikow Interu.Juz wiadomo ze Vieira bedzie duzym wzmocnieniem (strzela asystuje nawet drybluje chociaz troszke ostro gra).
Druga sprawa ktora mnie szczegolnie interesuje jako fana Milanu to postawa Abbiatiego.To dobry bramkarz ale troszke zapomniany.Ja jednak pamietam 2 lata temu gola w CI z Lazio jak zle wybil pilke pod nogi napadziora przeciwnikow :lol: Wracajac do tematu to jego forma jest niewiadoma ale z pewnoscia bedzie stawal na glowie aby dobrze wypasc.
Oby to nie przekreslilo moich nadziei na wiele bramek bo jednak chyba kazdy woli ogladac popisy napastnikow niz obroncow i bramkarzy (cos jak w tamtym roku Milan-Lazio w ktorym padly 3 bramki chociaz mam nadzieje ze nie tak jednostronny jak wspomniany wyzej mecz o superpuchar).
Swietnie ze Canal+ po raz pierwszy bedzie przeprowadzal transmisje z tego wydarzenia a co za tym idzie wiecej osob ma szanse zobaczyc ten mecz.Pamietajcie o 21 na canal+ niebieskim ogladajcie jak macie a jak nie to idzcie do kogos kto ma :wink:
Obu druzynom jeszcze raz powodzenia.Romie rowniez go zycze ale to juz na sezon ligowy.

Forza Milan.

Wróć do „Włochy”