FMy - Strona 197

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 20 sie 2005, 11:45

możesz mu zmienić pozycje w opcji treningu klikasz na grupy potem wybierasz piłkarza i zmieniasz mu pozycję na taką jaka tobie odpowiada , ale po jakim czasie zacznie na niej wymiatać to nie wiem :D :wink:

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 20 sie 2005, 12:00

BartiX_FCI pisze:Ja mam abrdzo wazne pytanie: Jak chce jakiegos pilakrza "przekierowac" na inna pozycje towiem jak to zrobic itd...:D ale mam pytanie po jakim czasie mu sie ta pozycja zmieni...bo ja go wystawiam na ta popzycje a on am same slabe oceny :/ :|
Ta opcja na trenigu słabo działa. Dałem raz piłkarzowi przekierowanie i przez 4 sezony nie zmienił pozycji :/

Niklos
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Niklos » 20 sie 2005, 12:23

Znam sposób jak łatwo sprzedać piłkarza :). Wlanczamy zawodnika ktorego chcemy sprzedac i dajemy proponuj klubom i nic nie ustawiamy i naciskamy zglos klubom (czy cos takiego). Po pewny czasie przy zawodnikow pojawi sie znaczek (OZD) co bedzie znaczęło że pojawiły sie kluby , które sa zainteresowane kupnem. Jeśli jednak ten trick nie przynosi rezeltatów to oznaczy to że musimy zmienić cene piłkarza na mniejszą. Ktoś się z tym już spotkał ??

Awatar użytkownika
MrWoodstock
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MrWoodstock » 20 sie 2005, 12:29

Niklos pisze:Znam sposób jak łatwo sprzedać piłkarza :). Wlanczamy zawodnika ktorego chcemy sprzedac i dajemy proponuj klubom i nic nie ustawiamy i naciskamy zglos klubom (czy cos takiego). Po pewny czasie przy zawodnikow pojawi sie znaczek (OZD) co bedzie znaczęło że pojawiły sie kluby , które sa zainteresowane kupnem. Jeśli jednak ten trick nie przynosi rezeltatów to oznaczy to że musimy zmienić cene piłkarza na mniejszą. Ktoś się z tym już spotkał ??
szczerze mowiac to niczego wielkiego nie odkryles :P
Ja tak robie czesto. bo to jest oplacalne. Szczegolnie jak sie wzielo zawodnika z wolnego transferu :)

Awatar użytkownika
beku
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: beku » 20 sie 2005, 12:36

MrWoodstock pisze:
Niklos pisze:Znam sposób jak łatwo sprzedać piłkarza :). Wlanczamy zawodnika ktorego chcemy sprzedac i dajemy proponuj klubom i nic nie ustawiamy i naciskamy zglos klubom (czy cos takiego). Po pewny czasie przy zawodnikow pojawi sie znaczek (OZD) co bedzie znaczęło że pojawiły sie kluby , które sa zainteresowane kupnem. Jeśli jednak ten trick nie przynosi rezeltatów to oznaczy to że musimy zmienić cene piłkarza na mniejszą. Ktoś się z tym już spotkał ??
szczerze mowiac to niczego wielkiego nie odkryles :P
Ja tak robie czesto. bo to jest oplacalne. Szczegolnie jak sie wzielo zawodnika z wolnego transferu :)
Chyba robi to każdy :P najgorsze jest to , że jeśli proponujesz zawodnika innym klubom i jeśli jemu się to nie spodoba to wygłasz komunikat , że jesteś "nie niezastąpiony" i wtedy obniża Ci się w twoim profili LOJALNOSĆ , mi najbardzie spadło do 3 :) a teraz gram BVB i mam 17 :D

Awatar użytkownika
BartiX_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartiX_FCI » 20 sie 2005, 13:26

<LILI> Romanista pisze:możesz mu zmienić pozycje w opcji treningu klikasz na grupy potem wybierasz piłkarza i zmieniasz mu pozycję na taką jaka tobie odpowiada , ale po jakim czasie zacznie na niej wymiatać to nie wiem :D :wink:
lol...masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem ? napisalem ze wiem ajk to zrobic...ale chce sie dowiedziec po jakimc zasie on ta pozycje zmieni...bo jakos sezon minal a moj zawodnik dalej tej pozycji nie zmienil :|

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 20 sie 2005, 13:30

sory stary źle przeczytałem nie wiem jak u ciebie ale mi zawodnik zmienił pozycję po 3 tygodniach(w grze a przestawiłem go dziś rano zagrałem pare meczy i mu sie przestawiło) od dnia którego go przestawiłem mianowicie daniela de riddera z ataku przestawiłem na środek pomocy i chasa jako rezerwowy na środku jest zmiennikiem De Rossiego ale jak tamten ma kontuzje to nawet nieźle sobie radzi

Awatar użytkownika
BartiX_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartiX_FCI » 20 sie 2005, 13:37

Kurde....ciekawe od czego to zalezy.....a jak mu mam zmienic pozycje to mam go wpuszczac na ta pozycje ? czy jak ? bo jak go wpuszczam to ma slabe noty :/

gianbuffon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 20 sie 2005, 13:42

ja znam sposob, jak zniechecic kluby do swojego najlepszego pilkaeza( jak o tym wiecie to sorki): gram hull city i ostatnio najlepsze kluby interesowaly sie moimi najlepszymi zawodnkami,np k. nowakiem. a ja nie zamierzam sie go pozbywac. i wtedy zmienilem mu status na niezastapiony dla druzyny(jesli juz taka pilkarz ma to dajcie inna i z powrotem zmiencie na nieztsapiony) jak tak zrobilem to OZD zniklo! jesli by zloyl jakis klub oferte to pilkarz moglby powiedziec ze chce grac w lepszym klubie, czy jakos tak. dlatego jest to przydatne. pozdro

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 20 sie 2005, 13:50

Gram od nowa Realem, z Robsonem najnowszym i na początku sezonu moj skład wygląda :
Casillas-----Salgado-Woodgate/Pavon-Terry-Roberto Carlos----Beckham-Zidane-Simao----Julio Babtista----Owen-Raul/Robinho

Rezerwa: Diego Lopez, Pavon/Woodgate, Diogo, Guti, Gravesen, Robinho/Raul, Ryan Babbel

na razie właśnie awansowałem do Ligi Mistrzów, Robinho gra genialnie :P

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 20 sie 2005, 13:52

Kurde....ciekawe od czego to zalezy.....a jak mu mam zmienic pozycje to mam go wpuszczac na ta pozycje ? czy jak ? bo jak go wpuszczam to ma slabe noty :/

ja tam go wpuszczam tylko niekiedy ale noty ma dobre przeważnie 7 .

a co do tego jak zniechęcic klub to ja robie tak
jak nie chce szprzedzać piłkarza to daje mu cene od której zaczynam rozmowy z innym klubem na 300 mln euro daje nie na sprzedaż i niedostępny do wypożyczenia i klub sie odczepia

Awatar użytkownika
arasreal
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arasreal » 20 sie 2005, 16:02

Witam
Oto moj sklad w Rushden&Diamonds - jestem w Premiership:p
Gk - Janukiewicz, Stack
Obr - Crainey, A. Ferdinand, L. Traore, Senderos, Eriksen, Z. Rehman, S. Gray
Pom - Hugo Viana, Guarin, Romagnoli, Donovan, Kleberson, Makelele, Helder Barbosa, Gargula, Stevanovic, Ederson, Kelly
Nap - MAxi Lopez, Riordan, Mido, C. Cole, Kluivert.
Co sezon awansowalem o klase rozgrywkowa wyzej w switnym stylu. Taktyka jaka gralem do tey pory sprawowala sie dobrze, ale w Premiership juz nie skutkuje. Na szecs meczow mam 1 remis i reszta do tylu. Obawiam sie ze jest to spowodowane tym ze reputacja klubu jest regionalna :twisted:
czy wie ktos jak zmienic reputacje :?: Moj sklad w porownaniu z innymi druzynami jest o wiele silniejszy a mimo to nie potrafie wygrac.

Awatar użytkownika
arasreal
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arasreal » 20 sie 2005, 16:11

OK juz jest krajowa. Chyba po porazce z Chelsea 5-2 :evil:

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 20 sie 2005, 16:14

Ja dziś 1 raz grałem w necie i nawet fajnie sie gra :)

Awatar użytkownika
MrWoodstock
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MrWoodstock » 20 sie 2005, 17:20

Hmmm jak dla mnie zmienianie pozycji zawodnikow to tylko pogarszanie gry tych zawodnikow.
Zwroccie uwage ze jesli uzyjecie edytora to kazdy zawodnik ma wpisane odpowiednie cyferki na dana pozycje.
Wiec jak z srodkowego pomocnika ktory ma np. 20 gre na srodku chcecie zrobic np. prawego pomocnika to moze sie nie udac i to bardzo. Gdyz w edytorze moze miec 0 gre na prawej stronie.
A pozniej bedziecie sie dziwic ze slaba gra na skrzydle ...
To juz nie jest tak jak w poprzednim CMie ze obojetnie jaki zawodniki np. z Obrony mogl grac tam na kazdej pozycji.
Teraz jest tak zrobione ze trzeba sie sugerowac tym co ma wpisane w profilu.
Jesli ma wpisane np. Of.pomocnik/Napastnik (srodek) to nie znaczy ze bedzie grac dobrze tu i tam (oczywiscie sa tez wyjatki) bo jesli ma wpisane w osobistych pomocnik to bedzie lepiej grac w pomocy.
I w dodatku teraz jest w FMie dosc realistycznie zrobione bo kazdy zawodnik ma cyferki odpowiadajace jego pozycji.

Pozdro for All

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”