Manchester City - Real Madryt - 1/2 LM 2016 - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto zagra w finale?

Manchester City
5
36%
Real Madryt
9
64%
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Manchester City - Real Madryt - 1/2 LM 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 maja 2016, 21:13

Gdybanie po 25 minutach to jeszcze nic złego, niektórzy wieszczyli łatwe 3-0 dla Realu parę dni przed meczem. Przed dwumeczem z PSG zresztą też to mówili, nic się nie zmienia.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 807

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 04 maja 2016, 21:14

Dajcie jakiś link z polskim komentem.[k****] nic mi nie działa.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 maja 2016, 21:14

kaczy pisze: Byl rykoszet przy bramce czy nie ?
Po jednej z powtórek też mi się wydawało, że poszło po rykoszecie, ale pewny nie jestem

Wolał bym finał City - Atleti niż kolejne derby Madrytu, ale rewanż za niedawny mecz o puchar równie mocno kusi

Jak De Bruyne będzie się tak nabierał to już niech podziękuje za tę grę, głupia żółta kartka i stracona akcja

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 04 maja 2016, 21:16

ryba_82 pisze:Dajcie jakiś link z polskim komentem.[k****] nic mi nie działa.
http://livemecz1.com/transmisja2.php

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 maja 2016, 21:18

Jasne, że za chwilę wszystko może się odwrócić za sprawą jakiejś bramki z dupy ale piszemy o tym co widać na ten moment. A za nami blisko 3/4 dwumeczu a City nadal nie stworzyło pół groźnej sytuacji i ciągle wyglądają jakby grali na środkach uspokajających mimo że potrzebują bramki. Jak wcisną coś na 1:1 w 90 minucie to chwała im ale na ten moment się na to nie zanosi. Wciąż jednak liczę na Obywateli, choćby ze względu na atrakcyjność spotkania.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 04 maja 2016, 21:18

Winien być karny dla Realu za tę rękę w polu karnym?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 maja 2016, 21:23

City po prostu tego nie ma.

Szkoda, ze to nie Juventus jest w tym polfinale.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 04 maja 2016, 21:23

Był spalony? Niby Pepe był wychylony na powtórce, ale mam wątpliwości

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 maja 2016, 21:29

Dr.Football1 pisze:City po prostu tego nie ma.

:beer: wystarczył mecz z Sevillą. City grało solidnie, ale 1/2 to dla nich być może za dużo
Chemik pisze:Był spalony? Niby Pepe był wychylony na powtórce, ale mam wątpliwości
Moim zdaniem cały szereg z Pepe na czele był na lekkim spalonym

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 04 maja 2016, 21:34

Tomusmc pisze:

:beer: wystarczył mecz z Sevillą. City grało solidnie, ale 1/2 to dla nich być może za dużo
Powiedziałbym raczej, że bardziej przychylne okoliczności w meczu z Bayernem, ale w sumie szkoda do tego wracać, chociaż siedzi we mnie ten dwumecz do tej pory.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 maja 2016, 21:37

Marcinhp pisze:
Tomusmc pisze:

Powiedziałbym raczej, że bardziej przychylne okoliczności w meczu z Bayernem, ale w sumie szkoda do tego wracać, chociaż siedzi we mnie ten dwumecz do tej pory.
Do tego nie ma co wracać. Trzeba było strzelać w Sevilli, a nie marnować na potęgę to nie trzeba by się martwić Bayernem. Drugie miejsce zawsze jest trudniejsze co pokazała droga Juve i City

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 807

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 04 maja 2016, 21:39

Do momentu kontuzji Kompanyego wyglądało to obiecująco,później posypało się jak domek z kart.Tak jakby piłkarze City nie wierzyli iż są w stanie awansować bez swojego kapitana.Ostatnie kilka minut pierwszej połowy dają jakiś promyk nadziei.Słabo szczególnie pomoc z naciskiem na piłkarzy ofensywnych.Pellegrini dawaj Iheanacho.....

Real mnie zaskoczył,myślałem,że wyjdą bardziej ofensywnie.Nie chcę być złym prorokiem dla fanów Królewskich ,ale Ronaldo chyba zakończył już ten mecz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 maja 2016, 21:40

Trzeba trochę ruszać dupę, bo ta pasywność w defensywie mnie rozbraja. Jakby zzamiast słupka wpadł z tej akcji gol to byłby gol kuriozum ze względu na "zaangażowanie" Realu w grę defensywną.

Rozumiem, że nie ma wielkiego parcia, ale trzeba przycisnąć i coś jeszcze strzelić.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 maja 2016, 21:43

Słabizna do tej pory. Real robi swoje a City wyszło jak po 0:0 i liczenie na karne a nawet w tym nie wyglądali na zdeterminowanych. Zauważcie ile więcej miejsca mają obie ekipy w stosunku do wczorajszego meczu. Real daje trochę przestrzeni ale Obywatele nie wyglądają w ogóle na przygotowanych do gry z przodu, nie widać tam żadnego pomysłu na rozpracowanie Realu. Strzał Fernandinho w słupek to ich jedyne zagrożenie po 135 minutach dwumeczu, w obronie też nie wyglądają na monolit, stąd krytyczne komentarze.

Yaya póki co jest obok meczu, gra totalnie na alibi, poza jedną świetną piłką do Clichy'ego tylko statystuje, De Bruyne spanikowany, nie ogarnia w ogóle Carvalaja po swojej stronie, który zrobił asystę. Navas to jeździec bez głowy i tu chyba trzeba Sterlinga, Aguero totalnie wyłączony. Real robi swoje, boki obrony chodzą jak trzeba, Isco i Modrić mają sporo przestrzeni z czego korzystają a obrona i Navas póki co nie mają za wiele do roboty.

Jak City chce marzyć o awansie to musi podkręcić tempo i poszukać tej bramki. Pellegrini póki co poza czekaniem na Real na swojej połowie nie pokazał za wiele w tym dwumeczu, teraz ma najlepszą okazję żeby to zmienić. Odpaść z Realem to żaden wstyd ale jeśli nic się nie zmieni w przebiegu gry to będzie wyglądało to tak jakby City odpadło jeszcze zanim mecz się zaczął.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 04 maja 2016, 21:44

Ja to generalnie mam wrażenie, że City wyszło z podobnym nastawieniem jak w pierwszym spotkaniu i w zasadzie nawet nie mieli przed spotkaniem żadnego pomysłu na atak. Jest na pewno mniej chaosu, mniej niedokładności w ich poczynaniach niż w pierwszym meczu, ale cóż z tego, jeśli nie potrafią wyjść nawet z czymś tak trywialnym jak kontratak - vide końcówka pierwszej połowy i ślamazarny De Bruyne. Niemniej uważam, że w Belgu cała nadzieja. Widać, że on i Toure szukają piłki, ale bezskutecznie, bo Real bardzo dobrze ustawia się w drugiej linii i w zasadzie świetnie środkową strefę ogranicza w kontekście prostopadłych piłek. Generalnie tutaj wszystko może się zdarzyć - ultra przeciętna Chelsea potrafiła ogrywać Barcelonę czy Bayern w finale, więc w sumie lepiej pohamować hormony i poczekać do końca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”