Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Re: Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 wrz 2015, 18:05

Pojemność 18027. Średnia widzów w poprzednim sezonie: 6107. Średnia widzów w obecnym sezonie: 7961. Ilość kompletów widowni: 0.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 06 wrz 2015, 18:31

No to po co Pogoni nowy stadion? Mają fajny stary stadion, klimatyczny, ludzi chodzi 40%, po co budować coś nowego?

18000 się tam mieści?!?! a jakbym miał strzelac to bym powiedział ze max 10tys.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 06 wrz 2015, 19:18

DDK pisze:No to po co Pogoni nowy stadion? Mają fajny stary stadion, klimatyczny, ludzi chodzi 40%, po co budować coś nowego?

18000 się tam mieści?!?! a jakbym miał strzelac to bym powiedział ze max 10tys.
kilka sektorów zakrywała w ostatnim czasie reklama azoty, więc pojemność jest mniejsza niż te 18 tyś. Co do fajnego klimatycznego stadionu to nie wiem czy to komentować. To jest ruina na poziomie zrównanego już z ziemią stadionu łks-u.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 06 wrz 2015, 19:45

ale w razie potrzby chyba można zdjąc tą reklame? Zresztą narazie chyb anie ma takiej potrzeby.

Czy ruina? Po prostu stary stadion, własnie dla mnie bardzo klimatyczny. Coś podobnego jak na Ruchu tylko większy.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 15 wrz 2015, 17:30

Byłeś kiedyś na tym stadionie?
Najlepiej w listopadzie gdy pada a piłkarze kopią się w czoło.O siadaniu na krzesełku można zapomnieć.Powiesz:Kibicujesz to drzesz ryja i stoisz te 90 minut.Ale jak to nie jest piekiełko to tak nie wygląda.Ludzie siedzą.Na gazetach pod tyłkiem.Zastanawiam się czy na jakimkolwiek stadionie w Ekstraklasie jest jeszcze taki stadion jak w Szczecinie tzn. "podkowa"-niezamknięty.
Kibice w Szczecinie nie oczekują fajerwerków ,ale coś takiego jak w Tychach.Nie za drogo a ładnie i funkcjonalnie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 15 wrz 2015, 18:26

byłem, co prawda chyba w sierpniu ale byłem. I własnie brakuje mi takich stadionów, niezamkniętych, niezadaszonych, takich w starym stylu.

Pytanie czy jest sens budować nowy stadion na 15tys, skoro tutaj jest miejsca na 18000.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 15 wrz 2015, 19:46

DDK pisze:byłem, co prawda chyba w sierpniu ale byłem. I własnie brakuje mi takich stadionów, niezamkniętych, niezadaszonych, takich w starym stylu.

Pytanie czy jest sens budować nowy stadion na 15tys, skoro tutaj jest miejsca na 18000.
Tak, bo nie liczy się ilość tylko jakość. Skoro stadion nie jest zapełniony praktycznie nigdy, to nie potrzeba nam misia na miarę możliwości, tylko kameralny, nowoczesny stadion, na którym możliwe będzie (trzymam kciuki) rozegranie meczu w europejskich pucharach. Dla mnie to żadna przyjemność moknąć na meczu. Poza tym kilka obsranych toi toi postawionych nad trybuną też nie wygląda zbyt klimatycznie. To nie oldschool tylko wiocha.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 22 wrz 2015, 2:04

DDK pisze:Pytanie czy jest sens budować nowy stadion na 15tys, skoro tutaj jest miejsca na 18000.
Może faktycznie lepiej byłoby na 20-25 tysięcy. Pamiętam,za czasów Bekdasa ,jak było ponad 20 tys. na meczach.Serpentyny i głośny doping na młynie...Powoli wraca moda na kibicowanie Portowcom.Ale żeby to było na stadionie a nie przed telewizorem i ilością "polubień" na fejsbuku to musi się poprawić komfort na stadionie dla kibiców. Jeżeli kibic ma zostawić kasę to trzeba się postarać.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 18 maja 2016, 4:33

Nie wiem czemu tak szybko pozbywają się Michniewicza.Osiągnął wynik na miarę możliwości tej drużyny.Fakt-wiosna była słaba w wykonaniu Portowców.Słaba,że aż oczy bolały...ale kto ma go zastąpić?Dźwigała?Synalka trenera nam tu chcą jeszcze sprowadzić?
Skorża?Stać nas?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 maja 2016, 13:43

A Azoty? Inwestują czy nie?

Michniewicz wykonał dobrą robotę, kontrakt wypełnił i zarząd miał pełne prawo go nie przedłużać. Mnie tam gra Pogoni męczyła, a pomimo lepszej kadry koniec ten progres był chyba zbyt mały, ale z drugiej strony cały rok bez napastnika też swoje robi.

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 18 maja 2016, 13:58

Mówił sam Czesiu ,że gra o większe cele bez napastnika typu 10-15 bramek jest bardzo ciężka .Powiedział ciekawe słowa co do Zwolińskiego - że jest to zawodnik tylko wykańczający akcję i podobno inne osoby też to potwierdzają ,więc będzie miał chłopak ciężko bo od napastników często wymaga się tego rozegrania itd.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 19 maja 2016, 2:46

Boromir pisze: A Azoty? Inwestują czy nie?
Inwestują ,ale nie w takim stopniu jaki by satysfakcjonował kibiców.Więcej rocznie miasto daje kasy niż Azoty.
krzysiu pisze: co do Zwolińskiego
Runda wiosenna w jego wykonaniu to był dramat.Bramki,które zdobył w tym okresie ,to głównie przypadek/fuks.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 maja 2016, 10:37

Marcin Brosz ma być nowym trenerem ponoć.
Wielki fachowiec :beer:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 maja 2016, 17:15

A jednak Kaziu Moskal.

Awatar użytkownika
Sektor
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sektor » 17 cze 2016, 11:12

Jest już wstępny rysunek nowego stadionu Pogoni Szczecin

Obrazek

Dokładnych wizualizacji możemy spodziewać się w połowie lipca.

Stadion ma kosztować około 180 milionów PLN - Tutaj nie ma co ukrywać, cena na pewno wzrośnie, pewnie do około 200 milionów
Stadion pomieści około 22-23 tysiące kibiców - Według mnie pojemność idealna dla Pogoni
Rozpoczęcie budowy w lato 2017, gotowy stadion na jesień 2019

Pisanie (jak w postach wyżej) że nie potrzebny jest nowy stadion to jakaś bzdura. Podczas kolejek które gramy o października do marca-kwietnia, na ten stadion po prostu nie chce się chodzić. Ciężko przyciągnąć ludzi na archaiczny obiekt praktycznie niezadaszony, który trybuny ma daleko oddalone od boiska. Jedno z największych Polskich miast które ma drużynę od lat w Ekstraklasie (Pogoń zajmuje 8 miejsce w tabeli wszech czasów Polskiej piłki) po prostu zasługuje na nowy stadion. Już nie mówiąc o jego pojemności (to za chwilę) ale po prostu, o komforcie oglądania meczu. Takie stadiony jak mamy teraz były fajne 10, 15, 20 lat temu a nie dzisiaj.

I chodzi o stadion o pojemności więcej niż 15 tysięcy kibiców. Takie stadiony są dobre np. w Gdyni czy Lubinie, ale na Szczecin to za mało. Miasto ma 400 tysięcy mieszkańców, aglomeracja czyli miasta i gminy skupione wokół Szczecina to kolejne 200. Do tego w województwie Zachodniopomorskim w większości miast kibicuje się głównie Pogoni. Potencjał mamy przeogromny, dlatego uważam, że stadion o pojemności 23 tysiące kibiców jest jak najbardziej potrzebny.

Zobaczcie, co nowy stadion zrobił z frekwencją w Tychach, w których jest wyższa frekwencja niż na kilku klubach Ekstraklasy. Bo nikt mi nie powie, że aż tylu koneserów 3 poziomu piłki w Polsce mamy w Tychach :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”