Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 11

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 02 sie 2005, 22:05

z oficjalnej:
"Wynik Badań bramkarza Lecha Poznań, Waldemara Piątka są pozytywne. Piątek jest zdrowy i w ciągu 2-3 tygodni będzie mógł wznowić treningi. - Teraz jeszcze czeka mnie tydzień odpoczynku - mówi lechita - Za jakieś dwa tygodnie będę mógł już uczestniczyć w zajęciach i za miesiąc rozpocznę treningi z pełnym obciażeniem."

elegancko :D a juz myslałem ze to koniec Piątka a jednak nie jest tak zle ... niech szybko wraca do formy bo Kotorowski jak narazie w lidze nie błyszczy :?

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 12 sie 2005, 1:54

niestety w temacie Lecha Poznan cicho :( i musze pisac pod sobą :/

z Lechpoznan.net

"416 tysięcy złotych Lech Poznań zapłacił za Pawła Sasina. Nie wszystkie pieniądze jednak wpłynęły na konto Śląska, bo część skasował Janusz Cymanek, współwłaściciel klubu i były prezes

Sasin przed rokiem został wypożyczony z trzecioligowego wówczas Śląska do pierwszoligowego Lecha Poznań z opcją transferu definitywnego. Poznański klub już w czerwcu podjął decyzję o wykupieniu zawodnika, który był jednym z najlepszych piłkarzy zespołu w minionym sezonie i zbierał bardzo pochlebne opinie. Lech miał do końca lipca dopłacić 416 tysięcy złotych i mimo że poznański klub nie narzeka na nadmiar pieniędzy, na Sasina fundusze się znalazły. Nie wszystko wpłynęło jednak na konto Śląska. Część otrzymał Janusz Cymanek, akcjonariusz wrocławskiego klubu i były prezes."

wiecej na http://mozi.cougar.superhost.pl/index.p ... s&idn=2350

i bardzo dobrze, Sasin w poprzednim sezonie najbardziej angazowal sie w gre ze wszystkich zawodników ..... zawsze na pełnym gazie i oby tak dalej !!

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 17 sie 2005, 16:50

.....i oczywiscie nikt nie odpisuje w temacie Lecha .... pewnie, lepiej jest napisac w temacie : bajki albo cos w tym rodzaju :/ ehhh

... ja jednak nie pozwole temu tematowi umrzec !! :wink:

Samba Ba piłkarzem Lecha Poznań
Dziś piłkarzem Lecha został Senegalczyk Pape Samba Ba. Kontrakt został podpisany na dwa lata. Ostatnio Samba Ba był związany z Karvanem Jevlakh.

fotki z podpisania kontraktu: http://lech.poznan.pl/index.php?action=news&id=2290

mam nadzieje ze cos wniesie do zespołu podobnie jak ten Anderson, który bardzo pozytywnie sie zaprezentował. Lechowi potrzeba swierzosci, niestety zawodzi Iwan :( a miałem nadzieje ze pokaze niedowiarkom ze jeszcze na cos go stac mimo zaawansowanego wieku.

Awatar użytkownika
RTS
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RTS » 17 sie 2005, 17:08

Trener Lecha o Samba Ba

- To na pewno obiecujący zawodnik - mówi Czesław Michniewicz- ma spory potencjał i gdy nadrobi drobne braki w treningach będzie bardzo przydatny drużynie. W tej chwili trenuje więcej od innych, by wrócić do formy. Przed nami dwa mecze, w których będzie brany pod uwagę przy ustalaniu składu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2005, 21:12

oj, ciężko byłop - ale się udało.
Kolejorz wygrał w końcu w Lubinie 5:4 - ach, 3 gole ziomka Reissa :)
Lech już przegraywał 3:1 i muszę przyznać, że już traciłem nadzieję na jakiekolwiek pkt, a tu taka koncówka.
Normalie jeszcze nie mogę uwierzyc - ide wypić za Leszka :wink:

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 20 sie 2005, 21:26

hehe no wynik naprawde hokejowy ale najwazniejsze ze 3 pkt jadą do Poznania :D a co do Reissa to ten facet sie chyba nigdy nie starzeje, jest niesamowity ........ :D

PS. ojoj Fieldy nie słyszałes ze prawdziwy kibic Lecha nie pije leszka :wink: zrobiłbys tak jak ja i zatrzymał jakies wesele .... hehe wyborowa wymiata !!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2005, 21:28

fieldy pisze:ide wypić za Leszka
nie napisałem, że Leszka - tylko, że za Leszka [lecha] a z piwek to przeważnie Zubra [tuż za rogiem jest sklepik :wink: ]

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 20 sie 2005, 21:32

upsss no to wybacz ..... ta weselna wyborowa jeszcze szumii :wink:
ale Żubr to niestety tez produkt Kompanii Piwowarskiej :wink: ale juz sie nie czepiam dzisiaj jest świeto Lech cudem ratuje 3 pkt !!! pozdro dla nielicznej (niestety) grupy fanów Lecha na tym forum!!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 sie 2005, 21:33

tyle bramek już chyba lech dawno niezdobył.no i lech ma reissa:D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 sie 2005, 13:58

Nie mogłem ze wczorajszego meczu. Ale Lech zalatwil Zagłebie. 2;0 po 10 minutach a Beżek spokojny a Czesiu miał plan. Jak Ivan zagrał to Reissa ta piłke na wolne pole co zakończył z powietrza widziałem ze tego meczu nie moga przegrać. Reiss zagrał jak profesor. Szczerze mówiac to ten mecz był tylko na tak :D Czyli ofensywa obroncy nie byli potrzebni...

Na koniec czerowna kartka dla tego nowego Brazylijczyka ale sędzie nic nie widział ponoc uwierzył na słowo zawodnika Lecha. Co prawde cios był makasryczny i nie powinny mu dac kartki a kulke.. prostak jakich mało. Czerwone kolejka Idea Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2005, 9:10

Podobno Beszek - coś ma do Cześka, że ten wywierał presję na sędziach w przerwie meczu.
Ponoć szykuje się afera :lol:
Jedyną nieprawidłowością w tym meczu był foul zawodnika Zagłębia, chyba na Mowliku [gdzie Mariusz uderzony w twarz padł na murawę i stracił przytomność - za takie idiotyczne zachowanie powienien zostać zdyskwalifikowany na conajmniej 2 lata]

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 26 sie 2005, 22:25

Lech-Korona 0-0 ........ Kolejorz miał wiele dogodnych sytuacji ale zabrakło skutecznosci, inaczej niz to miało miejsce przed tygodniem w Lubinie. Jednak zawodnicy imponowali zaangażowaniem i mecz stał na dobrym poziomie .... szkoda straty 2 pkt ale lepsze to niz nic, niech tylko piłkarze Lecha ustabilizują skuteczność a moze byc ciekawie, bo akcje wyprowadzają bardzo dobrze ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 sie 2005, 13:10

fieldy pisze:Podobno Beszek - coś ma do Cześka, że ten wywierał presję na sędziach w przerwie meczu. Ponoć szykuje się afera :lol:
Bo Beszek to taki nasz ligowy Mourinho najpierw sędziowe jaj nie mieli w pucharze Polski. Nie wiem może sprawdzał ??

Ale najlepsze jest jak on sie wypowiada po Polsku. Jak kiedyś na fazie go słuchalem to nie mogłem z gościa normalnie mnie rozwalił na deski trzema zdaniami : Ma Tu przyjeżdzata po punkta. kopata strzelata kiwata i wygrywata. Ma lubie dobra piłka i grata dobra piłka. Bratuje nam szczeście, ale grata dobra pilka. Ja mysleć ze my walczyc i to dobra grata. Liczyć sie punkta. :lol: :lol:

A co do wczorajszego meczu do jak by Gajtek w pierwszej połowie strzelił podcinka to 1:0 i 3 pkt. na Bługarskiej na 100% ale ten na siłe po długim ... i słupek potem Lech tez miał okazje ale widać był jak by "za bardzo chcieli" Ten nowy Samba pierszy kontakt z piłka i strzeł z takiej odległości :twisted: Może coś pokaże w Lechu.

Dobry napisz Fani Lecha zrobili z tym Tyskie. :lol: Brawo za pomysłowość :!: KONIEC PICIA :!: ZACZYNACIE PALIĆ :?: :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 wrz 2005, 19:30

Samba Ba - świetny zawodnik -- potrafi minąć kilku rywali, nie boi się pojedynków jeden na jeden.

Dziś Kolejorz zwycięrzył w derbach Wlkp z Amicą 4:1 [na wyjeździe ]
:lol:

Widać, że po niezbyt udanym początku sezonu [tylko pkt w 2 pierwszych meczach] Lech zaczyna się rozkręcać [jak pewni podadzą na TVN - Lokomotywa ruszyła ... coś napewno wymyślą ] :lol:

2 bramki strzelił Gajtek, po jednej Nawrocik [oby zdrowie dopisywało] i Telichowski - ten zawodnik już niedługo może być w kręgu zainteresowań Janasa [tylko się nie śmiać]
W meczu młodzieżówek jest wyróżniającym się zawodnikiem [w ostatnim meczu przyćmił samego Dudkę - którego niektórzy już chcialiby widzieć w pierwszej kadrze]

Błażej świetnie gra w defensywie - i co ważne bardzo dobrze radzi sobie w akcjach ofensywnych - takich obrońców w kadrze nam potrzeba.

Kolejorz po 6 kolejkach IDEA ekstraklasy staje się rewelacją rozgrywek [chyba niewiele osób wierzyło na początku w dobrą grę Lechitów jeszcze w tej rundzie] zajmujemy 2 miejsce.

Oby tak dalej :wink:

Awatar użytkownika
majo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majo » 11 wrz 2005, 20:18

Brawo Lech!!! Oby tak dalej ja od początku trzymałem za nich kciuki bo wiedziałem że w tymsezonie będą dobrzy. Moim zdaniem mają szanse odnieść większy sukces niz dwa sezony temu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”