WŁOCHY - Euro 2016 - Strona 4

Jaki wynik osiągnie reprezentacja Włoch podczas Euro 2016?

Odpadnie w grupie
3
27%
Odpadnie w 1/8 finału
4
36%
Odpadnie w ćwierćfinale
2
18%
Odpadnie w półfinale
1
9%
Zdobędzie srebrny medal
0
Brak głosów
Zdobędzie mistrzostwo Europy
1
9%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 31 maja 2016, 11:02

A nie wydaje mi sie. Sa gracze ktorych trzeba wprowadzac, a nie zostawiac w domu, bo preferuje sie swoich ulubiencow. Mowie to Romagnolim, Ruganim, Berardim, Bernardeschim, a w kadrze sa juz przeciez tacy wymiatacze jak Veratti, Florenzi, Insignie i grono bardzo dobrych/dobrych grajkow typu Zaza, Jorginho, Sturaro lub Faraon.

Wierze, ze oni wszyscy moga decydowac o jakosci Italii na nastepnych MS, ale koniecznym jest zeby byli oni juz w kadrze na to Euro po to by dojrzewali jako druzyna.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 31 maja 2016, 11:20

i do tego Ventura to nie Conte o tym też trzeba pamiętać

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 31 maja 2016, 11:49

Fakt ozob, jak wymieniłeś tych piłkarzy to nie wygląda to tak źle. Obrona z Romagnolim i Ruganim w środku, Florenzim i De Sciglio na bokach, pomoc z Verattim, Jorginho i Stuaro, na skrzydłach El Shaarawy i Insignie, a na szpicy Berardi. Buda to oczywiście Nowy Gigi. Przesadziłem z czarną wizją.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2016, 14:22

Włosi teraz mają znacznie lepsze pokolenie niż ostatnio. Jak przyjdzie trener, który będzie potrafił to wykorzystać to może nie będziemy mieli takich "niespodzianek" jak w tej kadrze.

Conte stracił dwóch liderów. To fakt, ale powołania są takie, których nie da się obronić. Tak że mam nadzieję, że w razie słabego wyniku nie będzie zwalał na wszystkich innych a nie na siebie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 maja 2016, 15:16

Po graczach których powołał Conte można odnieść wrażenie, że chce po prostu powiedzieć w szatni swoim zawodnikom 'Teraz albo nigdy', czego takiemu Jorginho czy Ramagnoliemu już by powiedzieć nie mógł.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2016, 15:24

Przeczuwam, że dla wielu graczy to naprawdę teraz albo nigdy i nie chodzi mi tylko o wiek.

Fajnie, że dla przykładu jedzie piłkarz Milanu na Euro w kadrze Włoch. Problem jest jednak taki, że jedzie najsłabszy z 4 bocznych obrońców Milanu. I takich przykładów jest więcej.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 maja 2016, 20:07

Hehe,jakie to prawdziwe.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2016, 20:14

O ile jeszcze Ruganiego potrafiłbym zrozumieć, bo zna kolegów z drużyny, ustawienie, itp. (ale na przestrzeni całego sezonu Romagnoli bardziej zasłużył) tak dlaczego jedzie dla przykładu Sturaro kosztem Jorginho, Giaccherini kosztem Bonaventury czy dlaczego w ogóle jedzie De Sciglio, Eder to już nie za bardzo. No, ale Conte jest trenerem i on odpowiada, choć przeczuwam jak to się skończy w przypadku słabego wyniku.

Z Milanu jedzie ten co najmniej zasłużył, najsłabszy z 4 bocznych obrońców Milanu . To niech mówi za wszystko.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 maja 2016, 20:20

Ale Rugani zaczal dopiero grac pod koniec sezonu,w momencie powolania (tego pierwszego) byl sztywno przyklejony do lawki.W sumie idac tokiek znajomosci to taki Padoin czy De Ceglie tego znaja Gigiego,Bonucciego,Barzagliego...
Sam bardzo lubie Ruganiego,ale uwazam ze lepszy w sezonie byl Romagnoli oraz przede wszystkim wiecej gral.

Nikogo innego tak nie trawie jak Conte.Kolesiostwo,nepotyzm i kolezenskie decyzje wraz mizerna gra reprezentacji to cechy Conte.
Mam nadzieje,ze zjebie konkretnie w Chelsea.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2016, 20:26

Tak jak pisałem - IMHO na Euro bardziej zasłużył Romagnoli, ale to jeszcze mogę jakoś przetrawić. Choć trzeba dodać, że na ten moment Rugani nie jedzie - niby jest na liście rezerwowych. Tak samo jak mogę jakoś przetrawić brak Donnarummy. Inne decyzję już nie jeżeli się potwierdzą a wszystko wskazuje na to, że tak.

Wiem, że niektórzy mówią, że Giaccherini jest uniwersalny, ale Bonaventura gra na wszystkich tych pozycjach co on i pewnie z lepszych skutkiem. Na pewno na nominalnej lepiej. Sturaro ma jechać kosztem Jorginho, który na przestrzeni całego sezonu był po Verrattim najlepszym włoskim pomocnikiem. Eder, który strzleił na wiosnę jednego gola. De Scilgio to już nawet nie wiem jak mam określić a i pewnie gdyby nie kontuzja to i Montolivo by pojechał.

Motta ma dostać 10. We włoskich mediach społecznościowych niezadowolenie. Wiem, że to niby numer, ale we Włoszech to raczej jest NUMER i byle komu się go nie daje.

Conte nigdy nie ceniłem. Może przeciwny mu w Milanie nie byłem (to chyba nie trudne mając tuzów na ławce jak Pippo czy teraz Brocchi), ale dla mnie to nie jest klasowy trener i za Allegrim może buty nosić. Chelsea powinna go dość mocno zweryfikować.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 31 maja 2016, 20:40

Sturaro i Jorginho powinni byc w kadrze. Nie powinno byc za to Parolo.

Obrazek

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 31 maja 2016, 22:00

Bramkarze: Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Lazio), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)

Obrońcy: Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Angelo Ogbonna (West Ham)

Pomocnicy: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Matteo Darmian (Manchester United), Daniele De Rossi (Roma), Mattia De Sciglio (AC Milan), Stephan El Shaarawy (Roma), Alessandro Florenzi (Roma), Emanuele Giaccherini (Bologna), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Parolo (Lazio), Stefano Sturaro (Juventus)

Napastnicy: Eder (Inter), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Graziano Pelle (Southampton), Simone Zaza (Juventus)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 maja 2016, 22:53

cały czas myślalem, ze wy żartujecie z tym brakiem jorginho, nie mogłem uwierzyć, że conte jest aż takim skończonym kretynem

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 31 maja 2016, 23:02

Ja w ogole nie ograniam obecnosci Marchettiego, De Sciglio, Gacka, Parolo, Immobile i Edera.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

WŁOCHY - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 03 cze 2016, 3:41

Obejrzałem w końcu, z kilkudniowym opóźnieniem, mecz Włochy - Szkocja. Niby Włosi zaprezentowali się dobrze, ale na tle słabego rywala nie był to zbyt przekonujący występ. W 1. połowie Squadra Azzura zamknęła Szkotów na ich połowie, trzech świetnych sytuacji nie wykorzystał Giaccherini (dobitka z bliska po rzucie wolnym obroniona przez Marshalla i dwa pudła). Najlepiej we włoskiej ekipie spisywał się Candreva. Włosi dopięli w końcu swego w 57 min., kiedy to świetnym strzałem przy słupku popisał się Pelle. Po zdobyciu gola Włosi zostawili rywalom nieco więcej miejsca, ale beznadziejni Szkoci nie potrafili skonsturować prawie nic sensownego – dopiero w 78 min. Ritchie trafił w boczną siatkę, i był to pierwszy strzał w wykonaniu Szkotów. Grali wolno, bez pomysłu, a w pierwszej połowie praktycznie nie istnieli w ofensywie. Jeśli ten mecz był reprezentatywny dla obecnego poziomu szkockiej kadry, to na awans na duży turniej jeszcze poczekają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA E: Belgia, Włochy, Irlandia, Szwecja (EURO 2016)”