Mieszkasz w UK, popytaj ludzi, ogromna większość jest za wyjściem. Więc jak spytasz 5 osób to na pewno ktoś ci udzieli odp.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 cze 2016, 21:18
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 cze 2016, 9:13
Tak tylko napisalem. Znam odpowiedz, ale ciesze sie, ze czuwasz. Brawo Ty.
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 cze 2016, 11:49
Nie dzieci, a auta.Zaczęło się już w kwietniu. W mojej karierze jeszcze nigdy nie było tylu chętnych do rejestrowania samochodów. Oczywiście nie prowadzimy żadnych badań i nie pytamy klientów, skąd wzięli pieniądze na auto, ale nie ma żadnego innego logicznego wytłumaczenia niż pieniądze z 500 plus - mówi Jarosław Chwiałkowski, dyrektor wydziału.
Wśród tłumu rejestrujących samochody trudno spotkać kogoś, kto oficjalnie przyznałby się do tego, że za pieniądze z 500+ kupuje auto. Ale wystarczy postać w kolejce i przysłuchać się rozmowom. Do okienka czeka mąż z żoną. Z rozmów między nimi wynika, że mają trójkę dzieci. Pieniądze dostają na dwójkę, czyli tysiąc złotych miesięcznie. Najstarsze dziecko musi mieć 13 lat, bo liczą, że pieniądze w tej wysokości będą otrzymywali jeszcze przez pięć lat. Na samochodowe potrzeby postanowili przeznaczyć połowę otrzymywanej kwoty. Sprzedali stare auto i wzięli na raty dwuletniego hyundaia.
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 cze 2016, 14:41
Jakie to [k****] smutne i jakie prawdziweTo jest tak:
- PiS wyskakuje z kolejnym durnym pomysłem, który najprawdopodobniej uderzy Cię mocno po kieszeni.
- Zaczynasz szukać alternatywy.
- Patrzysz na Korwina, który coś znowu bredzi, że program 500+ to kolektywizacja dzieci.
- Poziom żenady osiąga poziom krytyczny i zwracasz się w kierunku PiS-u.
- Ale to jednak debile i nieudacznicy. Rozglądasz sie dalej.
- Patrzysz na KUKIZa, ale sala jest pusta.
- Ok. Lecisz dalej - narodowcy. Kowalski wpadł pod wpływy jakiegoś heretyka i walczy z kościołem i Grzesiem Braunem. Ruch Narodowy licytuje się z Ziemkiewiczem, kto jest bardziej narodowy, a Bosak udostępnia na zamkniętych grupach jakieś wypociny o zdradzie ideałów. Żenadłeś. Rozglądasz się dalej.
- Grzegorz Braun. Twarde 0,1% elektoratu.
- Koniec. Nic na tej prawicy dla Ciebie nie ma.
- Wtedy dostrzegasz, że po drugiej stronie jest Petru i KOD i znowu patrzysz na Kaczyńskiego jak na męża stanu.
- Kółko się zamyka.
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 08 cze 2016, 15:12
Luminos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 cze 2016, 15:52
ozob pisze: Zaczęło się już w kwietniu. W mojej karierze jeszcze nigdy nie było tylu chętnych do rejestrowania samochodów. Oczywiście nie prowadzimy żadnych badań i nie pytamy klientów, skąd wzięli pieniądze na auto, ale nie ma żadnego innego logicznego wytłumaczenia niż pieniądze z 500 plus - mówi Jarosław Chwiałkowski, dyrektor wydziału.
Wśród tłumu rejestrujących samochody trudno spotkać kogoś, kto oficjalnie przyznałby się do tego, że za pieniądze z 500+ kupuje auto. Ale wystarczy postać w kolejce i przysłuchać się rozmowom. Do okienka czeka mąż z żoną. Z rozmów między nimi wynika, że mają trójkę dzieci. Pieniądze dostają na dwójkę, czyli tysiąc złotych miesięcznie. Najstarsze dziecko musi mieć 13 lat, bo liczą, że pieniądze w tej wysokości będą otrzymywali jeszcze przez pięć lat. Na samochodowe potrzeby postanowili przeznaczyć połowę otrzymywanej kwoty. Sprzedali stare auto i wzięli na raty dwuletniego hyundaia.
Raczej sam się pogrążył traktowaniem Narodowców.Kukiza pogrążył sojusz z narodowcami, ale poniekąd go rozumiem, bo chciał się dostać do sejmu, więc nie będąc pewnym, ten jeden procent go ratował.
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 08 cze 2016, 16:51
Żadne z tych krajów, a szczególnie nie Tajwan, nie należy do oficjalnego sojuszu. Chiny nie zaatakują kraju z bazami USA, więc wspominana Republika Chińska pasuje jak ulał. Podobnie Wietnam, który ma realne zatargi.
Tak naprawdę, to i Kukiz i Korwin mają dużo więcej realnych wpadek. Petru walnął się w paru wywiadach i zrobiono z tego wielkie halo. Facet jest jedynym konsekwentnym liberałem, tj. tak światopoglądowym jak i gospodarczym. Eurosceptycy nie są prawdziwymi liberałami, bo nie rozumieją, że brak UE oznacza zróżnicowanie prawne na terenach tak eksportowych, jak i importowych co do handlu, mniejszy przepływ ludzi, czy większe problemy w przepływie kapitału. Na to wchodzą możliwe cła, specjalnie wprowadzane ograniczenia dla zagranicznych firm i brak stabilności, gdzie jakiś świr (jak rok, czy dwa lata temu w Rosji) może tylko rzucić pomysłem by ograniczyć własność prywatną zagranicznych inwestorów. I łup, inwestycje spadają na łeb.Luminos pisze: Petru kandyduje do miana największej porażki tych wyborów. Z gościa, który zebrał całkiem pokaźny elektorat klasy średniej i z programem , który zachęcał liberałów, którzy nie mieli po drodze z Korwinem, zrobił się typowy spec od internetowych memów i bycia anty-PiS. Wziął ze sobą Gasiuk-Pihowicz jako drugą najważniejszą osobę w partii i tworzy nowe pokłady żenady.
To oni obniżyli wynik Kukiza, nie odwrotnie. On potrzebował jakichś struktur, które będą zbierać podpisy itp., ale przez nich część ludzi nie głosowała na niego.Kukiza pogrążył sojusz z narodowcami, ale poniekąd go rozumiem, bo chciał się dostać do sejmu, więc nie będąc pewnym, ten jeden procent go ratował. Niektórzy posłowie naprawdę dobrze przygotowani merytorycznie, pomimo tego, że w niektórych kwestiach się z nimi nie zgadzam.
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 cze 2016, 17:54
Facet jest jedynym konsekwentnym liberałem, tj. tak światopoglądowym jak i gospodarczym.
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 cze 2016, 17:59
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 cze 2016, 18:10
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 cze 2016, 18:17
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 08 cze 2016, 18:47
Mylisz libertarianina z liberałem IMO.
Tu się zgadzam. Mocarstwa będą się prztykać na terenie mniejszych, czego przykładami są Syria, czy Ukraina, a mogą być np. Koree.
Ostatnie zdanie mojego poprzedniego posta:Kluchman pisze: Samael - Moim zdaniem całkowicie mijasz się w prognozach. Jeśli WB wyjdzie z UE to UE nie będzie sobie radzić w inny sposób. To będzie początek końca UE, która się po prostu rozpadnie lub przynajmniej znacznie osłabi swoją pozycję. Walka elit politycznych toczy się o to, by utrzymać przekonanie społeczeństwa Europy, że warto utrzymywać UE w obecnej formie, gdy nie warto tego robić. UE była piękną ideą integracji ekonomicznej niezależnych państw opartej na wolnym przepływie towarów, usług, kapitału i osób. Praktycznie niczym więcej. Niewiele z tej idei zostało. Obecnie mamy UE, która jest w dużo większym stopniu tworem politycznym niż ekonomicznym. Nawet waluta Euro ma podstawy głównie polityczne.
Więc to nie tak do końca, że ja mówię że zrobi na pewno jedno z tych rzeczy.Unia nie może sobie pozwolić by dalej być tym czym jest. Albo się rozpadnie, albo się mocniej zintegruje. A jeśli wykruszać się będą sceptycy, to reszta po prostu proces integracji między sobą przyspieszy.
Zauważyłbym, że mówisz o dwóch krajach UE
Nie pisałem o sankcjach, pisałem o powrocie do stanu sprzed wejścia do pierwszych paktów, leżących u podstaw ww organizacji.
Mylisz się. W ich interesie będzie pokazać, że wyjście z UE jest kosztowne. Poza tym stracą instrument kontrolujący prawo brytyjskie, więc nie będzie WB tutaj nic różniło od Turcji. Wszystkie umowy międzynarodowe będzie trzeba od nowa utworzyć.
I jak uważasz kogo za to obwinią?
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 cze 2016, 19:01
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 cze 2016, 19:19
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/czd-otrz ... ugu/eltb3nozob pisze: Przyznaje, ze ogladalem rano na zywo debate w sejmie dotyczaca strajku pielegniarek w CZD. PiS rzadzi 7 miesiecy i z pewnoscia zdawalo sobie sprawe ze zlej kondycji finansowej szpitala, ktora ma korzenie miedzy innymi w rzadach PO, ale jak do tej pory PiS nie zrobil nic w kwestii rozwiazania tych problemow, a w miedzy czasie przeznczyl 27 mln dla Rydzyka.
masacra
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio