Osasuna Pampeluna (zbiorczy)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 02 cze 2006, 9:15

Szukałem takiego tematu jak ten jednak nie znalazłem. Tutaj wypowiadamy się na temat Osasuny. W tym roku była ogromnym zaskoczeniem zajmując czwarte miejsce w lidze. Nie dawno pożegnał się z tym klubem Javier Aguirre, który teraz będzie trenował zespół Atletico Madryt.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 14:56

Osasuna zainteresowana Pawlem Brozkiem :shock: Pewnie Trzeciak i Urban go polecili Baskom :)
Fajnie by bylo jakby jakis Polak zagral w PD.
Co do klubu to napewno latwiej byloby Brozkowi sie zaaklimatyzowac w tym klubie, bo juz kilku naszych rodakow tam w przeszlosci gralo: Urban, Ziober, Kosecki czy Trzeciak.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lip 2006, 15:41

Brożek do Osasuny może iść spokojnie. O grę bym się nie martwił bo z takim Miloseviciem na pewno ma szansę wygrać rywalizację. Tym bardziej, że Serb jest już podstarzały. Może zatem będzie w końcu po dość długiej przerwie jakiś Polak w La Liga. A perspektywa gry w tym sezonie w Champions League jeszcze tylko dodaje atrakcyjności tej ofercie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lip 2006, 16:47

No akurat z Savo to rywalizacji nie wygra. Milosevic to stary wyga i będzie grał jeszcze. Kim jest Brożek przy Savo? Generalnie mógłby przejść, ale na regularne występy od pierwszych minut nie ma co liczyć.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lip 2006, 16:56

No niby Savo ma swoją wypracowaną renomę. Jeśli jednak nie z nim to zawsze można powalczyć z Webo. Oprócz nich jest jeszcze chyba tylko jeden napastnik więc Brożek na straconej pozycji nie będzie. Prędzej czy później się przebije. Milosevic też nie będzie grał wiecznie :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 lip 2006, 17:15

Wszyscy sprzedali już Brożka, tylko czy ktoś zapytał Cupiała, Petrescu czy zainteresowanego co o tym sądzą :o?

A Paweł nie jest głupi, swoje wie, sodówka mu do głowy jeszcze do głowy nie uderzyła itp., więc nawet nie ma co się zastanawiać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lip 2006, 17:23

Jak narazie to ani Brozek nie jest w Osasunie, tym bardziej na dzien dzisiejszy nie widze wiekszych szans na wygranie przez niego rywlizacji z Savo ani z Webo, ktorzy byli waznymi ogniwami w minionym sezonie :P
A perspektywa gry w tym sezonie w Champions League jeszcze tylko dodaje atrakcyjności tej ofercie
Tylko perspektywa, bo Osasuna jeszcze w LM nie ma i wydaje mi sie a raczej jestem prawie pewien, ze ta druzyna nie zawita w CL w tym sezonie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lip 2006, 17:31

Messi E2 Ronaldinho pisze:Tylko perspektywa, bo Osasuna jeszcze w LM nie ma i wydaje mi sie a raczej jestem prawie pewien, ze ta druzyna nie zawita w CL w tym sezonie
Ja myślę, że jednak zawita. Nie ma już tam tego cudotwórcy poprzedniego sezonu Javiera Aguirre na ławce trenerskiej lecz mimo wszystko ekipa z Pampeluny będzie rozstawiona w trzeciej rundie. To powinno wystarczyć. Z kim by w tych eliminacjach nie grała będę za nimi trzymał...chyba, że tym kimś będzie Legia. Ile można czekać na Ligę Mistrzów po wschodniej stronie Odry...

Awatar użytkownika
brym
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brym » 17 lip 2006, 21:59

Brożek ma duże szanse wygrac rywalizacje z Webo zresztą na początku sezonu Webo grac nie będzie bo ma kontuzje

Awatar użytkownika
zizou888
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zizou888 » 17 lip 2006, 22:21

przeciez to zainteresowanie brożkiem to pewnie jedna wielka ściema, az mi sie nie chce wierzyc że ktos taki jak on mogłby zagrac w osasunie... czcze gadanie... :roll:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 17 lip 2006, 23:07

przeciez to zainteresowanie brożkiem to pewnie jedna wielka ściema, az mi sie nie chce wierzyc że ktos taki jak on mogłby zagrac w osasunie... czcze gadanie...

Też mi się tak wydaje , pewnie rozglądają się za napastnikiem i Brożek jest jednym z kandydatów . A ludzie myślą , że już kontrakt podpisuje ...

kvmil
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kvmil » 16 cze 2016, 15:33

Wrócą do Primera? W pierwszym meczu rozpykali Gironę 2-1. Został rewanż za dwa dni, ale to chyba czas na ekipę z Nawarry. Co prawda Borussia już im największą gwiazdę, Mikela Merino, ściągnęła, no ale jakoś stęskniłem się za nimi w pierwszej lidze.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 cze 2016, 15:40

Ja tez bym ich chcial z powrotem w La Liga. Po pierwsze, maja fajna szkolke, z ktorej czesto wychodza bardzo ciekawi pilkarze (w ostatnich latach Raul Garcia, Azpilicueta, Monreal, bracia Flano czy wlasnie wspomniany wyzej Merino), a po drugie czesto w Pampelunie punkty tracil Real ;)

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 16 cze 2016, 15:42

Ja tam wolę Gironę z prostego powodu, dawno nie było i pewnie szybko nie będzie takiego fajnego zestawu beniaminków. Mamy już wracające po latach Alaves i debiutanta Leganes. Jest jeszcze szansa na pierwszy sezon w PD Girony. Z tych którzy spadali w ostatnich latach to mogłaby wrócić Mallorca.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 16 cze 2016, 15:43

Oby zostali na długo w Segunda. Girona jest w stanie u siebie awansować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”