Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 23

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 20 sie 2005, 16:54

rotfl.. czemu Kłos ma być jedynym obrońcą?? poprzyj to argumentami bo nierozumie:) Baszczu I Dudka grali dobrze z Serbią.. a Głowacki jest prawie swiezo po urazie i Janas chce mu dac spokoj narazie:P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 sie 2005, 15:21

Juz jutro rewanz w Atenach na ktory czeka cala Polska :D :twisted: - Obysmy po meczu mogli otwierac szampany i alkohole :twisted:

Ale nie tak predko :!: Oli zastrzega Wislakow , ze strzeli im pare goli. Kibice P'thinaikosu takze na niego licza ... ciekawe.
Engel chce strzelic gola na poczatku. Miejmy nadzieje , ze po ewntualnej bramce Wislacy nie przejda do obrony bo to bylo by kamikadze :!: Jesli strzela powinni pojsc za ciosem
A co pilkarze mowia :?: ano to , ze pojada tam z takim nastawieniem jakby w pierwszym meczu bylo 0-0. Ale czy aby napewno :?: Przed Tblisi tez tak mowili ...

A niech Wisla poplynie na podboj Europy :!: Do jutra :!:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 sie 2005, 15:38

Wg mnie wszysto bedzie zalezec od psychiki. oliwkowcy na pewno zaatakuja od poczatku i niesieni przez 65tys (wszystkie bilety juz sprzedane) fanatykow beda grozni. jezeli Wisla przetrzyma poczatek - nie powinno byc zle. a jezeli udaloby im sie strzelic pierwszym bramke, to jestem pewny ze awansuja. boje sie, ze jak PAO strzeli gola to moga posypac sie nastepne... ale przede wszystkim nie mozna bronic wyniku. jak dzisiaj przeczytalem w "PS" Engel powiedzial, ze jak Wisla sie broni to wszyscy sie boja (tzn. kibice Wisly i lawka :lol: ). bo taka jest prawda, ze chwilami to nie wiadomo co oni robia w tej defensywie. wiec trzeba maksymalnie utrudnic gre w srodku Biscanowi i Flavio, z prawej strony ma grac Papadopoulos, a on nie jest typowym skrzydlowym, wiec nalezy sie spodziewac, ze czesciej bedzie go mozna spotkac w polu karnym. z lewej ma grac Wooters, ktory jest cwaniakiem, ale nie imponuje szybkoscia. Jezeli Wisla opanuje srodek - nie bedzie zle. Brozek z Frankiem moze cos ukluja w przodzie.
Boje sie jeszcze jednego - ze oliwkowcy mogli przez te 2 tygodnie bardzo poprawic motoryke i ze juz nie bede przegrywac pojedynkow biegowych z Wislakami, jak to mialo miejsce w Krakowie (obroncy z Brozkiem).

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 sie 2005, 15:46

A sie tylko boje by Wisła nie zaczeła jak Wisła.... Bo zauwazyłem że ta Engela drużyna ma takie same nawyki jak Liczki :roll: i Henia im duzej graja tym lepiej. I na max obroty wchodzą od 20 minuty. To troche źle aleto jest mankament naszej ligi ze Oni maga grac tylko 30 a i tak wygraja. Ale jestem dobrej mysli

Nie przewiduje innego wyniku niz awans Wislaków. Grecy może zaczna twardo i z rozmachem ale trzeba na nich usiąśc i duśić po czym sie wycofać jak Grecy przetrzymają i liczyc na duet ogrodników który wyrwie Koniczynki razem z korzeniami [patrz: Franek - Brożek] :twisted: 8)

Rewanz z Baszczem ale bez Kuby Błaszczykowskiego szkoda bo ja bym go widział w miejsce Uche. Lepiej mi wygląda współpraca na lewej stronie Baszczu - Błaszczykowski. Ale trudno. Pewnie El Toro skała i Radek Sobolewski bo trzeba tam zdominować Greków na flankach Uche i Zieńczuk.

Bedzie dobrze nie ma co sie bać w końcu Wisła ma przewage :twisted:

JAZDA JAZDA JAZDA :arrow: BIAŁA GWIAZDA

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 22 sie 2005, 16:07

Zgadzam się z Zazą. Uważam, że pierwsze 30 minut będzie decydujące. Jeśli Wiślacy nie stracą w tej części gola to wszystko powinno pójść raczej gładko. Przydałoby się wyprowadzić kilka składnych kontr już w pierwszej połowie (dobrze jakby choć jedna zakończyła się golem :wink: ) bo dzięki temu Wiślacy nabiorą większej pewności siebie.

O motywację się nie martwię - to akurat specjalność Engela.

Natomiast nie byłbym taki pewny, czy taka duża publiczność będzie niekwestionowaną przewagą Greków. Oni chyba też po raz pierwszy będą grać przed taką dużą publicznością. Publicznością, która dużo wymaga i z każdą kolejną nieudaną akcją presja na nich będzie się zwiększać. A to wprowadzi w poczynania Koniczynek nerwowość. Myślę, że to może się przełożyć na liczbę zawodników obecnych na boisku :twisted: .

Boję się tylko o Sobolewskiego. Coś mi się wydaje, że jak ktoś go sprowokuje to on nie będzie się patyczkował tylko wjedzie mu z wyprostowanych nóg w Achillesy... :? Boje się, żeby faceta nerwy nie poniosły i nie wyleciał.

PS. Taka mnie myśl naszła. Co by było, gdyby Wisłę prowadził dalej Liczka...Na tą myśl dosłownie przeszły mnie ciarki po plecach! Obrona już w Krakowie! Ale na szczęście to już przeszłość nie warta puszczenia kleksa w gacie... :twisted:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 sie 2005, 16:12

mam nadzieje na awans.taką przewage nie można roztwonić.Tylko żeby mentalnie byli gotowi.

JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 22 sie 2005, 16:16

jakby nas liczka trenował to niebyłoby nic??:D a juz napewno nie 3-1 w pierwszym meczu:D

co do składu, to mamy w pauliste ktory moze wejsc za sobola zaraz po zoltku dla niego.. bo pozniej moze byc zbyt pozno, a chyba jest juz gotowy zagrac nawet 45 minut.. jesli radek dostanie zoltko wzesniej to niebedzie sie patyczkowac co tylko go zdjac... kij z jego dumą jak ma oslabic zespol w tak waznym momencie:) pozniej wpuscic stolara za pomocnika(pewnie uche) i penkse za FrankaD: awans mamy w kieszeni:D

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 sie 2005, 16:16

Szanse na wejście do grupy są bardzo duże. Wisła będzie graż z kontry czyli to co Wiślacy lubią najbardziej ;) Ale mimo wszystko zbyt pewny awansu nie jestem.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 22 sie 2005, 16:21

ci co niesą pewni awansu mają w pamieci mecze Wisły sprzed lat, w ktorych przegrywali i teraz jest tak ogromna szansa ze moga niedopuszczac do siebie tej mysli ze jest tak blisko:)

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 22 sie 2005, 16:46

wedBug mnie wiselka powinna rozpoczac meczyk optymalnym ustawieniem 4-4-2 i bo grecy napewno bede cisneli, a sedzie bedzie Anglik, wtedy obroncy wisly beda mogli se pozwolic na ostrzejsze wjazdy podczas naciskow grekow :) Wisla nie powinna dac sie zepchnac do obrony ale powinna raczej graczkontry przez pierwsze 45 minut, bo wtedy szybki brozek moze zostac zatrzymany tylko w nieprzepisowy sposob ;) (tylko zeby go nie polamali :P) ale zrestza co ja moge tu wymyslac, nie jestem specjalista, Engel wie chyba najlepiej jak ustawic zespol ;)

Awatar użytkownika
krzsmi11
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzsmi11 » 22 sie 2005, 17:00

Czesc.Jestem tu nowy :D .Mieszkam w Krakowie wiec jestem kibicem Wiselki!!(Cracovii tez kibicuje,ale w mniejszym stopniu)Niedopuszczam innej mysli do siebie jak ta,ze Wisla awansuje do LM.Poprostu nie moga zmarnowac tej szansy jaka sobie sami stworzyli...Jutro bedzie dobrze.Napewno.Wydaje mi sie ze jednak przyjma Grekow na swojej polowie i beda sie starac wyprowadzac kontry.Majac takich szybkich zawodnikow jak Brozek czy Uche z pewnoscia jakas akcja im wyjdzie.Do boju Biala Gwiazdo!!!

Awatar użytkownika
WestCoast
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WestCoast » 22 sie 2005, 17:02

jak znam zycie to wiselka dostanie dwie brameczki i odpadnie:p ale chcialbym zeby awansowala choc nie jestem jej fanem ani kibiceb ani...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 sie 2005, 17:03

Engel sam zapowiedział, że Wisełka nie będzie wybijać piłek na auty. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby grać z kontry, ale decyzje pozostawiam trenerowi. Mam nadzieję, że da radę zrobić to co udało mu się z Polską w 2002 roku :twisted: Jest wspaniałym trenerem i ma do dyspozycji wspaniałych zawodników. Chciałbym żeby Uche zagrał lepiej niż poprzednio albo na tym samym poziomie i strzelił bramkę 8) Cała Polska z Wiślakami!

Awatar użytkownika
krzsmi11
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzsmi11 » 22 sie 2005, 17:06

Rzeczywiscie z ta obrona najlepiej nie jest (szczegolnie przy stalych fragmentach) ale z taka sila ofensywna jaka dysponuje Wisla napewno uda sie jej cos strzelic.Powiem Ci, ze ja np tez nie jestem fanem Legii czy Groclinu ale jesli chodzi o puchary to kibicuje wszystkim Polskim druzynom...Miejmy nadzieje ze awansujemy..

Awatar użytkownika
WestCoast
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WestCoast » 22 sie 2005, 17:09

[quote="Tomusmc"] Chciałbym żeby Uche zagrał lepiej niż poprzednio albo na tym samym poziomie i strzelił bramkę 8)

co ty drugi szczesny jestes?? czy co?? :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”