Tak jak w temacie. Mamy dwa dni przerwy od EURO 2016 więc możemy pobawić się w małe podsumowania. Przedstawiajcie tu swoje typy najlepszych, waszym zdaniem, piłkarzy podczas fazy grupowej. Mile widziane również argumentacje i dyskusja a nie tylko suche składy.
Na górze ankieta.

- tylko dwie drużyny nie straciły gola w fazie grupowej. Neuera jednak nigdy w życiu bym tu nie umieścił, bo już zdążył popajacować przed polem karnym i mogło się to skończyć nieszczęśliwie dla Niemców. Fabiański zagrał dwa mecze, świetnie wykorzystując absencję Szczęsnego. We wszystkich meczach bronił dość pewnie i nie przypominam sobie sytuacji, by popełnił jakiś większy błąd.
- zdecydowanie najlepszy lewy obrońca tych Mistrzostw. Dotychczas grał jako mocno "wysunięty" obrońca, taki jakby trochę skrzydłowy, ale nawet whoscored zalicza go jako lewego defensora, więc ja też mogę. Dużo rajdów bokiem, to właśnie lewe skrzydło pracowało u Walijczyków najciężej.
- gość jest nie do przejścia, perfekcyjnie wykorzystuje swoje atuty fizyczne, robił z Lewandowskim co chciał. To dzięki niemu Niemcy nie stracili dotychczas gola, zdecydowanie najlepszy stoper tych Mistrzostw, praktycznie bezbłędny.
- pierwszy z Chorwatów. Nie powiem, lekka była posucha na tej pozycji. Srna przede wszystkim z Turkami zagrał koncertowo. Z Hiszpanami też trzymał równy poziom.
- jeśli trzeba by było wyróżniać jakąś indywidualność u Węgrów, to będzie to na pewno ten zawodnik. Fundament zespołu, kapitan i świetny zawodnik, radzi sobie we Francji znakomicie. A wrzuciłem go na lewą stronę, bo tak grał wczoraj i szło mu super.
- ciągnie grę Szwajcarii, prawe skrzydło jest tam ciągle aktywne. Póki co bez gola, ale z jedną asystą, a kto ogląda mecze, ten widzi jego zaangażowanie, szczególnie w grę ofensywną zespołu.
- nie sposób tu nie wrzucić bohatera gospodarzy. Zapewnił dwa zwycięstwa, wszystko golami pięknej urody. To on błyszczy w zespole Francuzów i przyjął po cichutku rolę lidera zespołu.