Piłka w TV - Strona 179

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 cze 2016, 12:15

Telecentrum czego? Jezeli gosciu odpowiada tylko za rozmowy przychodzace i nie prowadzi lub nie ma wgladu do statystyk to, co on moze wiedziec?

Maja minimalny wplyw na decyzje biznesowe poniewaz Polacy nie wprowadzaja w zycie swych grozb. Gdy tylko naucza sie to robic to uwierz, ze taki Polsat zacznie wyciagac wnioski z nagromadzonych stystyk czy to z internetu czy z rozmow telefonicznych. Dlatego wylewanie zali na konsultantow przez telefon czy to przez internet ma sens skoro przyznales, ze takie statystki sa prowadzone, a dane zbierane.

I o jakich tych faktach piszesz? Gadanie w stylu "Mam kumpla" to ma byc dowod na co?
Ostatnio zmieniony 17 cze 2016, 12:24 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 cze 2016, 12:25

Czyli Twoj kolega nie ma wgladu do statystyk?

Piszac "wedle moje wiedzy nie mają (lub mają minimalny) wpływ na decyzje biznesowe" mowisz jakbys znal strategie firmy od jakiegos dyrektora, a nie od jakiegos koleszki nadzorujecgo centrum polaczen przychodzacych.

Brawo Ty. :wink:
Ostatnio zmieniony 17 cze 2016, 12:31 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 17 cze 2016, 12:26

Argument o nagrywaniu rozmów jako poparcie krzyczenia na szaraczków ujdzie, ale przecież są sytuacje, gdy takiej zależności nie ma. Ile razy na dworcu widziałem kupujących bilety i pretensje do pani kasjerki: "50 zł za normalny do....?!!!", tak jakby to ona ustalała ceny. Innym razem na festiwalu filmowym czekałem z ludźmi na seans, a jeszcze poprzedni się planowo nie skończył i z 5–6 osób podeszło do grupki nastoletnich praktykantów, których jedynym zadaniem było stanie i rozdawanie biuletynów, i zaczęło drzeć na nich mordę, że co to ma być, że już 18:00... Młodziki zaczęły tłumaczyć, że oni tylko mają praktyki i broszury rozdają, ale gdzie tam. Tamci uparcie do nich, że sobie w kulki z nimi lecą i z ryjem, że aż się niosło po całym holu.
Tak samo irytują mnie wszelkie informacje przy kasie w Empiku o jakichś promocjach albo ledwo przekroczę czubkiem buta próg sklepu, a już do mnie lecą i: "JAKI ROZMIAR?", ale mam na uwadze, że odgórnie im to każą, zatem to też nie jest ich wina.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 cze 2016, 12:38

blackmore pisze: Argument o nagrywaniu rozmów jako poparcie krzyczenia na szaraczków ujdzie, ale przecież są sytuacje, gdy takiej zależności nie ma. Ile razy na dworcu widziałem kupujących bilety i pretensje do pani kasjerki: "50 zł za normalny do....?!!!", tak jakby to ona ustalała ceny. Innym razem na festiwalu filmowym czekałem z ludźmi na seans, a jeszcze poprzedni się planowo nie skończył i z 5–6 osób podeszło do grupki nastoletnich praktykantów, których jedynym zadaniem było stanie i rozdawanie biuletynów, i zaczęło drzeć na nich mordę, że co to ma być, że już 18:00... Młodziki zaczęły tłumaczyć, że oni tylko mają praktyki i broszury rozdają, ale gdzie tam. Tamci uparcie do nich, że sobie w kulki z nimi lecą i z ryjem, że aż się niosło po całym holu.
Tak samo irytują mnie wszelkie informacje przy kasie w Empiku o jakichś promocjach albo ledwo przekroczę czubkiem buta próg sklepu, a już do mnie lecą i: "JAKI ROZMIAR?", ale mam na uwadze, że odgórnie im to każą, zatem to też nie jest ich wina.
Mam takie samo podejście - nie widzę sensu w wyżywaniu się na ludziach za to, jacy są ich pracodawcy. Dlatego jak ktoś np. na fejsie CP wyzywa, że admin strony to debil, bo wkleja wciąż te same odpowiedzi, wydaje mi się to śmieszne. Ktoś mu tak przykazał, co on ma mieć do dodania? Dlatego też w żadnym momencie nie wyzywałam na pana konsultanta, tylko na jego firmę. Mimo że zaczął cisnąć kit i kłamać, przez co miałam ochotę nazwać go debilem ;)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 cze 2016, 12:44

Slabe. Bez podawania nazwiska moglbys sprecyzowac zakres obowiazkow i realny dostep do prowadzonych satystyk, ale oczywiscie nie zrobisz tego. O rzeczywisty wplyw tych danych no profil biznesowy nie pytam Ciebie bo musialbys znac jakiegos dyrektora, a nie koleszke/Twojego przelozonego z praktyk. :wink:

Choc dziekuje, ze przyznajesz mi racje, ze satystyki sa prowadzone oraz, ze maja choc minimalny wplyw na decyzje biznesowe (wiekszy zalezy od rozleglejszego sprzeciwu ludzi posiadajacych abonament).

EDIT: Jednakze do tej pory rozmawialismy o wplywie skarg konsumentow i danych gromadzonych z tego tytulu na decyzcje biznesowe w zakresie rezygnacji z dodatkowych oplat stosowanych przez Polsat. Zgodni jestesmy, ze dopoki slowa nie pojda w czyny dopoty Polsat bedzie uskutecznial swoje praktyki.

Jezeli jednak spojrzymy na druga strone medalu i dzialania Polsatu polegajace na wprowadzaniu dodatkowych oplat to twierdzenie: "Statystyki nt. zadowolenia klienta oczywiście są prowadzone, ale wedle moje wiedzy nie mają (lub mają minimalny) wpływ na decyzje biznesowe" jest dalece bledne, glupie i naiwne. Dlaczego? Poniewaz Polsat zbierajac takie dane jest w stanie mierzyc poziom niezadowolenia, ktorego moze decydowac o zasadnosci wprowadznia takich oplata czy tez o usuwaniu kanalow typy ZDF z listy progtamow. To jest dokladnie to co nazwalem "dokrecaniem sroby" w jednym z wczesniejszych wpisow. Oczywiste jest wiec, ze gromadzenie takich danych ma wplyw na decyzje biznesowe.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 cze 2016, 14:41

Kończy mi się umowa z nc i chcę wypowiedzieć, płacę koło 100 zł rachunku i chciałbym zmienić, ale interesuje mnie tam full sport.Możecie coś polecić ? Przeszukałem upc, ale z tego co widziałem to oferta dupy nie urywała, a i tak sporo kosztuje...

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 cze 2016, 15:10

Poczekaj do rozpoczecia nowego sezonu.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 cze 2016, 18:49

Oferty przedłużenia umowy z nc+:

1.Paczka C+ minus Canal+Discovery,Canal+Seriale i Canal+VOD za 85zł,czyli 10zł drożej niż obecnie przy czym tracę jeszcze trzy programy;
2.Cała paczka C+ oraz Eleveny za 120zł,czyli dorzucają La Liga,a chcą 45zł więcej;

:roftl3: :roftl3:
Poupadali tam już chyba na głowę całkiem,oferty żenujące.Wygląda na to,że trzeba kończyć z nimi współpracę i przerzucić się na naziemną plus sport przez internet.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 cze 2016, 19:28

Ja dziś wysłałem wypowiedzenie umowy, ciekawe czy zadzwonią i zaproponują coś adekwatnego do moich potrzeb.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 cze 2016, 19:37

Raczej zadzwonią,ciekawe tylko czy zaproponują coś co można zaakceptować.Miałeś już jakieś oferty Enjo?

Ja mam umowę do końca września,więc mam jeszcze czas na wysłanie wypowiedzenia.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 cze 2016, 19:48

Najlepiej mieć starsze dekodery, znaleźć kogoś do multiroomu i płacić rachunek na pół. Przy prawie pełnym pakiecie (C+, Cinemax, Filmbox, HBO, Eleven) wychodzi po 63zł. Taniej się nie da ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 cze 2016, 20:03

Ryba - tak, dzwonili naście razy, ale albo nie miałem czasu, albo byłem w pracy albo robiłem coś innego to raz mi coś tam zaproponowali - 120 zł za to co mam, dokładnie :rotfl4:.

Wstrzymam się na razie i mam nadzieję, że coś ciekawego dostanę.Chciałbym zejść z rachunkiem na jakieś 70 zł.Ponadto otworzę sobie konto skąd będę płacić rachunki za nc+ i tam też jest cashback więc może wyjdzie jeszcze taniej.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 cze 2016, 20:06

Trzeba kombinować bo inaczej ostatniego grosza Nam zabiorą ;) propozycje mają najlepszą na rynku, ale w stosunku do ceny wygląda to nieludzko czasami. Ja jednak jestem zadowolony, że tak mi się udało :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 cze 2016, 20:24

BZ WBK ma promocje, gdzie 290 zeta można wyciągnąc za opłacanie nc+ z ich konta. Dokładniej mówiąc 20 zł miesięcznie zwracają z abonamentu przez cały rok.
Ja przedłużyłem, zrezygnowałem z dwóch kanałów z paczki C+ (Seriale i Discovery) i mam 10 zł taniej niż wcześniej

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 cze 2016, 20:29

To ile teraz placisz fieldy?

Co najlepsze zalogowalem się na swoje konto na stronie nc plus,a tam oferta 93,23 zl z pelna paczka Canal plus oraz Elevenami.Nie kumam....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”