Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza? - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Shevchenko 7
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shevchenko 7 » 22 sie 2005, 20:38

Ja od 2001 zbierałem BRAVO SPORT. Ale dopiero 2 tygodnie temy uświadomiłem sobie że jest to dziadostwo. Teraz czytam PIŁKĘ NOŻNĄ.
Z tego roku ma tylko2 numery ale z tamtego (roku) 10.
Podobnie jak niektórzy z was prawie wszystkich informacji dowiadję się z interntu. Prasę kupuję po to aby umocnić swą wiedzę o mojej ulubionej dyscyplinie sportu czyli Piłce Nożnej.

P.S. Pozdrawiam fanów "Piłki Nożenej" i "Piłki nożnej PLUS"

Bayer Fan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bayer Fan » 22 sie 2005, 20:44

Shevchenko 7 pisze:P.S. Pozdrawiam fanów "Piłki Nożenej" i "Piłki nożnej PLUS"
Ja zrezygnowałem z kupowanie PN+,niestety jakoś tak nagle odechciało mi sie tego pisemka.Dawniej było lepsze,a teraz już jest gorzej.Bynajmniej nie wykluczam,ze kiedys jezeli poziom podskoczy do góry zaczne kupować znowu :)

Awatar użytkownika
Shevchenko 7
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shevchenko 7 » 23 sie 2005, 9:36

Bayer Fan pisze:
Shevchenko 7 pisze:P.S. Pozdrawiam fanów "Piłki Nożenej" i "Piłki nożnej PLUS"
Ja zrezygnowałem z kupowanie PN+,niestety jakoś tak nagle odechciało mi sie tego pisemka.Dawniej było lepsze,a teraz już jest gorzej.Bynajmniej nie wykluczam,ze kiedys jezeli poziom podskoczy do góry zaczne kupować znowu :)
A nie jesteś zainteresowany kupnem Piłki Nożnej ( bez PLUS )??

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2005, 11:28

Ale chyba zauważyliscie ze PN plus idzie w kierunku Europy. Zmieniła sie i to znacznie tym bardzie że ja ją kupuje od 1996 roku a nawet i wcześniej. Teraz każda prasa typy miesieczniki w europie jest takim stylu. Wiem co mówie bo kupuje kilka europejskich miesięczników jak Empik nie nawala. :lol:

A co do PN tygodnika to jakzawsze biblia od zawsze co wtorek kawa z rana i PN :D Dzisiaj też jest nawet dają Interowe szanse jak co sezon na scudetto. :roll: i pisza o ruchach kadrowych w Primera Division i Serie A.

Warto też kupować Tygodnik w stylu gazety codziennej pt: "Tylko Piłka" kolejna biblia potrawią tak napisac statystyki z przed 100 i takie rzecz ze w pale sie nie mieści. Az dziw bierze że potrafia je znaleść. Istny raj dla Buka :D

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 sie 2005, 11:53

Tylko "Piłka Nożna" i "Pilka Nożna Plus". Innych regularnie nie kupuję. Dzisiejszego numeru jeszcze nie mam bo nie wynurzyłem się jeszcze z chałupy, ale za chwile po niego skoczę. Polecam ten tygodnik każdemy kto jeszcze o nim nie słyszał, choć wątpie czy ktoś taki się znajdzie. Jedyną wadą pisma, jestfakt, że jest ono tygodnikiem, i muszę tyle na nie czekać. W PN+ co miesiąc dostajemy więcej artykułów, m.in. od A do Z, jeden z moimch ulubionych działów.
Co Bravo Sport - najgorsze co mogło powstać. Mieszają w umysłach młodych dzieciaków samymi plotkami, które nie wiadomo skąd biorą. Dają dodtaki niczym z "Kaczora Donalda". Zero profesjonalizmu.
Z innych czasem zakupię Przegląd Sportowy, kiedy już zupełnie nie mam co czytać. No i oczywiście dodatek sportowy w "Dzienniku Bałtyckim".:wink:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 23 sie 2005, 11:53

Podobnie jak zapewne niektorzy z was kupowałem przez kilka lat tygodnik ''Piłka Nożna".Ostatnio jednak przerzuciłem sie na inny tygodnik''Tylko Piłka" i uwazam ze jest o niebo lepszy tak samo od piłki noznej jak i od tygodnika kibica.Choć swym stylem cześciowo przypomina ten drugi tygodnik.Jedynym minusemtygodnika"Tylko Piłka"jest jego mała dostępność.

Cygar
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cygar » 23 sie 2005, 11:59

Ja kupuje W SEZONIE poniedzialkowy lub wtorkowy SPORT - jedyna gazete w ktorej podaja sklady w jakich graly klubu z lig europejskich, szerokie opisy meczy polskiej ekstraklasy. Natomiast nie stac mnie na codzuienne prenumerowanie wiec wiele dowiaduje sie z internetu.
Nastepnie czasem kupuje Pilka Nozna - interesujace artykuly.
Zdarza mi sie nabyc PN+, pare lat wstecz kupowalem Bravo Sport - kupilem okolo 10 numerow. Przyday sie gdy brat mial wziac kolorowe gazety z obrazkami zeby wycinac i robic tzw kolarz.

Bayer Fan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bayer Fan » 23 sie 2005, 12:11

Shevchenko 7 pisze:A nie jesteś zainteresowany kupnem Piłki Nożnej
Jestem :) Napisz do mnie na GG numer:3511877.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2005, 12:38

Piotr pisze:Jedynym minusem tygodnika "Tylko Piłka" jest jego mała dostępność.
No nic dodać ja też mam probelm ze nawet musze jeżdzic po nią na stacje paliw. Widze że to wszędzie jest problem. Bo w kioskach i punktach Kolportera jest tak jak by sie nie sprzedawała. Ostatnio nawet gość na stacji zostawił mi bo byłe tylko jedna. :shock: taka gazeta i tak mało ludzi kupuje albo tak mało drukuja ...

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 sie 2005, 13:24

Ja nawet nie miałem okazji widzieć na oczy tygodnika Tylko Piłka, nie wiem gdzie mógłbym go dostać a z wielką chęcią kupował bym go co tydzień. Wydaje mi się że dobrym rozwiązaniem dla tej gazety była by możliwość zamówienia przez internet prenumeraty.
A tymczasem ostatnio kupuję dosyć regularnie Przegląd Sportowy, nie dość że jest tani to jest również bardzo ciekawy. Kiedyś kupowałem Bravo Sport co uważam za wielki błąd, ta gazeta to było jedno wielkie badziewie. Aż normalnie bierze mnie złość jak patrze ile to pieniędzy wydałem na to :evil: Chyba jednak wybiore się w podróż i poszukam kiosku z gazetą Tylko Piłka bo widze że naprawde warto a tym bardziej że to tylko 2 złote tygodniowo :)

Cygar
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cygar » 23 sie 2005, 16:00

Ja mam dostęp do szerokiej gamy czasopism na stacji PKP. TYlko PIlka jest bukmacherska. Intresujace czasopismo. Natomast Bravo polecam laikom pilkarskim - wielkie kluby, wielcy pilkarze, duzo zdjec, rozne informacje ktore sie moga podobac. Dla tych laikow jest idealne - jest jest to znowu taki shit tylko pismo dla okreslonej grupy kibicow futbolu.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 23 sie 2005, 16:24

Zakładając ten temat chciałem się m.in właśnie dowiedzieć jakie są gazety o sporcie, piłce nożnej. Ja mam właścieiwie dostęp tylko do Przeglądu Sportowego, PN, PN+ no i do tych kolorowych. PS kupuje raz lub dwa razy na tydzień (fundusze :roll: ), PN kupowałem kiedyś, ale na prawdę wydawała mi się ta gazeta co raz gorsza, a jak przeczytałem artykuł o Bundeslidze (jakiś kwietniowy numer) to zrezygnowałem z tego czasopisma i od tamtego czasu nie nabyłem ani jednego numeru. Głównym źródłem informacji pozostaje internet.

Przez ostatni tydzień byłem w górach, wchodze do jakiegoś Kolportera i się zdziwiłem :shock: Sport, Tygodnik Kibica, Tylko Piłka, to co wymieniłem wyżej i coś jeszcze o sporcie. Tych gazet nie widziałem nigdy wcześniej w zwykłym kiosku, tylko w Gdyni w empiku. Przywiozłem te numery do domu, są dobre, ciekawego artykuły, ale w sumie nic nadzwyczajnego. A teraz pozostaje mi tylko Przegląd, chyba, że poprostu za słabo szukam w moim mieście :P

Szkoda, że w Polsce nie ma gazety typu Kicker :roll: Bardzo bym chciał, aby np. Pan Roman Kołtoń stworzył jakieś specjalne, polskie pismo o Bundeslidze 8)

Awatar użytkownika
Shevchenko 7
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shevchenko 7 » 23 sie 2005, 19:02

Bayer Fan pisze:
Shevchenko 7 pisze:A nie jesteś zainteresowany kupnem Piłki Nożnej
Jestem :) Napisz do mnie na GG numer:3511877.
Nie mogę do ciebie na pisać bo moje gg nie działa.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Magazyn Futbol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 paź 2007, 10:26

Oprócz kultowego magazynu Piłka Nożna od kilku dni w kioskach możemy dostać wymienione powyżej w temacie magazyny. Co o nich sądzicie ?
Kiedyś kupowałem magazyn Futbol, ale jeszcze pod inną redakcją i według mnie za dużo tam było rodzimej piłki.

Zapraszam do polemiki

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 10 paź 2007, 13:13

Nie kupuje gazet od hoho. Czasmi siegam po takie tytuly na jakies dluzsze wyjazdy zeby nie pasc z nudów. Dla mnie najlepszym zrodlem inforamcji jest wlasnie pilka.pl wiec juz dawno zrezygnowalem z takich gazet na rzecz internetu :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”