Wisła Kraków vs FC Panathinaikos - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 23 sie 2005, 23:42

bagg pisze:Co Ty się ak do nich przyczepiłeś?? Grali bardzo dobrze....w pewnych momentach lepiej od PAO a w drugich gorzej(ale nie znacznie). Nawiązali walkę grali do ostatniej chwili(prawie). Zobaczyłem wspaniałe widowisko i za to Wiśle i PAO dziękuje. Potrafili się podnieść w ciężkich chwilach. Ale Ty potrafisz tylko krytykować
Z calym szacunkiem, ale klasowa druzyne poznaje sie nie po tym, ze gra momentami lepiej od przeciwnika, tylko ze potrafi wygrac nawet jak jest w slabszej dyspozycji (==> PAO :? ). a poza tym, to te "lepsze" momenty to 3 sytuacje Zienczuka i gol Sobolewskiego. jakby nie Majdan w kilku sytuacjach to byloby pozamiatane juz ok.80minuty. gral dobrze, a przy 2 bramkach zawalil... traca jedna bramke, za chwile druga, pozniej podnosza sie z kolan, strzelaja gola i sa w LM... i nagle jak w juniorach... nie wiem, moze mysleli, ze PAO poczeka na nich zeby wrocili do obrony... i gdzie tu szukac pozytywow?? naprawde mam dosc pieknych porazek, wolalbym juz brzydkie zwyciestwa...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 sie 2005, 23:43

;(.Nie mogę, rozpacz.Ale to wynika z czegoś innego.Wisła grała mądrze, troche ze szczęściem, ale nie było * , żeby ktoś wszedł w okolice bramki.Jeden, jedyny stały fragment ustawił mecz.Akurat w najgorszym momencie.Potem gol Sobola i kolejny rykoszet Greków.A potem dogrywka, gdzie tylko liczyłem na cud.W pół godziny, na fali, z przewagą gracza, wiedziałem, że Grecy strzelą.Ehh, mam żal, brakowała szczęścia, Marek Zieńczuk ---> nie martw się, i tak jesteście najlepsi.

Wisłooo, i tak kochamy Cię, mistrz, mistrz Nasz TS :!: :!:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 sie 2005, 23:44

bagg pisze:
Dobrze że odpadli juz teraz przynajmniej wstydu nie bedzie Rolling Eyes Bravo z takim graniem nie zasługują na LM i widać że chyba nigdy tam nie zagoszczą. A i + bo w telewizji beda normalne mecze a nie sromotne porażki gwiazd z krakowa Razz

Co Ty się ak do nich przyczepiłeś?? Grali bardzo dobrze....w pewnych momentach lepiej od PAO a w drugich gorzej(ale nie znacznie). Nawiązali walkę grali do ostatniej chwili(prawie). Zobaczyłem wspaniałe widowisko i za to Wiśle i PAO dziękuje. Potrafili się podnieść w ciężkich chwilach. Ale Ty potrafisz tylko krytykować :roll:
Grali lepiej :roll: drużyna która gra dobrze nie traci 4 bramek i nie daje przeciwnikowi stzrelać 30 razy na bamke :roll: Widowisko bylo dobre ale co z tego jak niesmak pozostaje ale teraz mi to wisi ja nigdy nie przepadałem za wisła :)

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 23 sie 2005, 23:44

Niggaz pisze:...................... Wisła Kraków [*]

Głupi byłem bo za bardzo wierzyłem a teraz mi żal. Trudno mi napisać coś sensownego na temat samego spotkania. Losy meczu zmieniały się jak kalejdoskop bo tak właśnie grali Wiślacy. Czasem bardzo dobrze, czasem fatalnie. Radosław Majdan - powiedziałbym, że fenomen gdyby nie to, że podczas rzutów rożnych lepiej gdyby go wcale nie było bo nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Nie mniej jednak gdyby nie on to byłby pogrom raczej a tak jest ... sromotna porażka :roll: Niech Wisła i reszta polskich drużyn wraca do szkoły i uczy się grać w piłkę. Nie przypadkowo Grecy rok w rok grają w LM. Obrona grała bardzo przyzwoicie ale co z tego skoro podczas stałych fragmentów można było rzucać monetą czy padnie bramka dla Greków. Pomoc również niby świetnie ale nie przez cały mecz. Sobolewski świetna pierwsza połowa, kapitalna bramka, niepotrzebna czerwona kartka i to by było na tyle. Frankowski jak nie dochodzi do sytuacji, nie strzela bramek to gra przeciętnie i tak było dziś. Brożek nie lepiej. Uche uznał chyba, że jako jedyny pomocnik może sobie pozwolić na tylko lekki przebieżki bo po co się przemęczać. Paulista świetnie, Penksa to samo. Kużba to jest jedna wielka pomyłka ale nie liczyłem na absolutnie nic z jego strony.
Najbardziej boli mnie to, że Grekom nie szło ale Wisła pomogła i przegrała na własne życzenie. Gdzież im do LM. Długa droga przed nami. Ja pewnie tego nie zobaczę. Lepiej sobie nie robić nadziei. Jutro stawiam 50 zł na awans Zurychu to mi się humor poprawi a może też pośmieje się troche z Legionistów.
Sam bym tego lepiej nie ująl.Choć z paromastwierdzeniami sie nie zgadzam się .Każdy z Greków przewyższał Wiślaków o klasę.Moementami mimo to Wisła potrafiła "przycisnąć"i pokazać jak się gra ale to momentami.
W Polsce każdego "łupią" jak chcą a jak przychodzi gra w Europie to nic nie pokazuja ;(.Mówwi się trudno.Ja dzisiaj obstawiłem 30zł na awans Greków i Zurychu.Więć 50% juz mam a raczej 100% Choć jestem za Legią to ani Wisła ani Legia w Pucharach reprezentują kompletnne dno.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2005, 23:46 przez MacGyyer_1990, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sie 2005, 23:45

gilardino11 pisze:albo krytykują najlepszą drużynę w polsce
A co może mam ją chwalić za to, że mogła wejść do LM ale na własne życzenie nie zrobiła tego popełniając takie błędy, że szkoda gadać? Ja rozumiem, że jest najlepsza w Polsce ale cóż z tego. Mogę podziękować za wspaniałe emocje i za walkę ale krytyka to normalna rzecz i na to zasługują w dużej mierze.
nowok pisze:szkoda ze nie uznali gola Penksy ... nie wiem co im tam nie odpowiadało
Penksa pomógł sobie ręką później. Było to wyraźnie widać i nie ma wątpliwości.

Odnośnie Gmocha to naprawdę był świetny.
"Gekas obrabia dół" :arrow: Złote Usta

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 23 sie 2005, 23:45

Nowok tej bramki nie uznali, bo byla reka Pensky. A Radek gral dobrze, mimo tych 2 zlych wyjsc, ale nie piszcie mi tu ze to slaby bramkarz itp., bo w tym spotkaniu sie spisal na medal chlopak.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 23 sie 2005, 23:48

Krzysztof Jarzyna pisze:naprawde mam dosc pieknych porazek, wolalbym juz brzydkie zwyciestwa...

to kibicuj Juve albo Chelsea ;) choć tam nie wszystkie zwycięstwa są brzydkie.

Chodzi mi o to, że było widać wolę walki. Nie cały czas oczywiście, ale odnosiło się wrażenie, że chłopaki chcą wygrać. Ta 3 bramka PAO to wina zamieszania i oczywiście też tego, że się nie wrócili. Tylko teraz prawie każdy kto najpierw mówił jaka ta Wisła dobra, że wygrała 3:1 zacznie ją krytykować. Rozumiem słowa krytki się należą, ale patrzmy na to z perspektywy 2meczu. Wiślacy przegrali tylko/aź jedną bramką. I nie grali źle.
Pokazali Charakter. I może rzeczywiście to nie jest jeszcze poziom LM :roll: i też wolałbym jakieś brzydkie, niezasłużone zwycięstwo Wisły, ale tak nie jest. Ale nie oznacza to, że teraz trzeba zmieszać z błotem Wisłę. Nie zagrała tak źle.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 sie 2005, 23:50

MacGyyer_1990 pisze:[
.Każdy z Greków przewyższał Wiślaków o klasę..
bez przesady. Wisla ma slaba obrone i dlatego odpadla

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 23 sie 2005, 23:52

forzaROSSONERI pisze:Nowok tej bramki nie uznali, bo byla reka Pensky. A Radek gral dobrze, mimo tych 2 zlych wyjsc, ale nie piszcie mi tu ze to slaby bramkarz itp., bo w tym spotkaniu sie spisal na medal chlopak.
Dobry bramkarz powinien dobrze wychodzić do piłki, dobrze bronić strzały z dystansu, i dobrze grać na przedpolu, a Majdan na przedpolu grał do dupy. Zawalił dwie bramki i chociaż, że w meczu bronił dobrze, te dwa gole mocno mu ciążą. Nie powiem, ze jest słabym bramkarzem, bo niejest, ale gra na przedpolu to na pewno jego najgorsza strona....

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 23 sie 2005, 23:54

Bienias pisze:
bez przesady. Wisla ma slaba obrone i dlatego odpadla
wez nie przesadzaj.obrona grala dobrze wg mnie. rownie dobrze mogles napisac, ze ma slaby atak i dlatego odpadla, bo 1 bramka przy takich okazjach wola o pomste do nieba.
Bonso pisze:
Dobry bramkarz powinien dobrze wychodzić do piłki, dobrze bronić strzały z dystansu, i dobrze grać na przedpolu, a Majdan na przedpolu grał do dupy. Zawalił dwie bramki i chociaż, że w meczu bronił dobrze, te dwa gole mocno mu ciążą. Nie powiem, ze jest słabym bramkarzem, bo niejest, ale gra na przedpolu to na pewno jego najgorsza strona....
zawalil jedna bramke, ta ostatnia. fakt, ze na przedpolu sie zawachal dwa razy, ale za pierwszym razem mu ktos dupe uratowal, nie wiem czy nie Baszczynski czasem, no a za drugim to juz ewidentnie jego wina. a do reszty puszczonych bramek nie mozna miec zastrzezen.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2005, 23:59 przez forzaROSSONERI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 23 sie 2005, 23:58

no mozliwe ze była reka, ja nie widzialem widocznie jestem bardziej slepy niz sądzilem .... szkoda ze Frankowski i Brożek zawiedli, nie ma co owijac w bawełne mimo ze mieli pare akcji to byli cieniem tych piłkarzy którzy 2 tygodnie temu strzelali bramki PAO .... trzeba wrócic do rzeczywistosci, nie bedzie Ligi Mistrzów dla Polaków ......... oby tej jesieni nam jeszcze Repra nie popsuła bo to bedzie juz koniec naszej piłki.

Awatar użytkownika
TwisT_ReD
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TwisT_ReD » 23 sie 2005, 23:58

Szkoda mi Wisly bo chcialem zeby wkoncu sie udalo, no ale coz mowi sie trudno i trzeba isc dalej. Z szacunkiem dla zespolu oprocz Frankowskiego, bo za bardzo kozaczyl dzisiaij na lamach faktu i byl pewny awansu. Jak widac cfaniactwo nie poplaca :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 sie 2005, 23:58

Wisla ma ma słabą: Obrone , pomoc , atak o bramkarzu nie wspomne a i zapomniałem trener też super coach nie jest. Wisła jest za słąba na LM i sobie na to nie sasłużyła wiec nie ma co narzekać :roll:

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 23 sie 2005, 23:59

Kurde nie będziemy teraz rozstrzygać gdzie jest błąd,że nie awansowali...
Pewne jest jedno za szybko uwierzyli po bramce na 2-1 a potem na 2-2(nie uznanej) się rozluznili i daltego taki obórt sprawy.
Majdan popełnił katastrofalny bład na 3-1 ,każdy to widział.
Ogołnie Wisła zagrała słabo jako zespoł.Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 sie 2005, 0:00

Moze masz racje ale obrona nie popisala sie w tym meczu. glowacki juz poraz kolejny mial udzial prz bramce

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”