Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 23 mar 2016, 18:29
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 mar 2016, 18:35
w Lidlu (promocja trwa) parowar który kupiłem kosztuje 99zł. A jak się komuś nie chce bawić w parowary, to zawsze zostaje garnek, troche wody, sitko i pokrywka. W parowarze pójdzie jednak szybciej, bo się od razu nagrzewa i paruje, no ale prądu pobiera z drugiej strony.... ten model akurat 800W, ale stwierdziłem, że jak czajnik bierze 2200 i żyje (a dużo go uzywam), to z parawarem też dam radę. Zwłaszcza, że to naprawdę genialne do szybkich posiłków. Takie fileciki niecałe 10 minut i gotowe.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 mar 2016, 19:22
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 mar 2016, 20:14
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 25 lip 2016, 0:48
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 lip 2016, 11:25
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 25 lip 2016, 11:35
BadBoy pisze: Papryczki Habanero ktoś jadł? Moc niesamowita. Zawsze jak robiłem spaghetti d'ollio które ubóstwiam to dawałem 3 pepperoni bo lubię ostre. Ale ostatnio dorwałem właśnie Habanero. I przed chwilą zrobiłem owe danie ale po skrojeniu jednej papryczki jakoś mała objętościowo mi się wydawała, więc skroiłem drugą. Błąd! podejrzewam że pół by starczyło
"Nutella" na bazie awokado jest świetna. Możesz też wykorzystać kawałki awokado do sałatek, wrapów i omletów. Ale zblendowane do zielonych koktajli i zup-kremów.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lip 2016, 14:34
fieldy
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 27 lip 2016, 1:33
Po co Ci mikrofala?Żarcie z mikrofali dla mnie zawsze smakuje tak samo.Jak podgrzane gumowate "coś".
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2016, 9:17
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 lip 2016, 11:33
Dostaliśmy w prezencie ślubnym. Przydaje się raz na kilka tygodniPietroBosman pisze:Po co Ci mikrofala?Żarcie z mikrofali dla mnie zawsze smakuje tak samo.Jak podgrzane gumowate "coś".
Zrobiłem spaghetti carbonara. Według tego filmiku:
Smakowało lepiej niż w restauracjach -gdzie zazwyczaj dają inny ser(parmezan tak się nie topi) i dodają śmietanę(a to pewnie żeby ukryć smak sera) i jeszcze czosnek i cebulę. W ogóle śmietana,czosnek i cebula to też znalazłem na necie w przepisach na carbonarę...we Włoszech nigdy na takie składniki nie trafiłem w tym daniu.I wolę tą wersję włoską.Smaczniejsze.
Oczywiście najważniejsze są składniki.Jak zastąpisz parmezan czymś innym...to nie jest już to.

futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 lip 2016, 13:11
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 27 lip 2016, 14:09
I jest to smaczniejsze od tego co podają w Polsce.Kropka.
Nie no spoko...tak pytam.W pracy mam mikrofalę i jak tylko mogę staram się tego nie używać.
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2016, 17:14
fieldy
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio