Freddy Adu - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 19 sie 2005, 21:51

<LILI> Romanista pisze:
Dombroś pisze:Według mnie będzie gwiazdą, ale nie pokroju Pele czy Mardony a raczej Ronaldinho czy Adriano. Jest bardzo rozwinięty piłkarsko jak na swój wiek i ma dużą szanse na jeszcze większe rozwinięcie skrzydeł :wink: .Ale po ostatnim meczu DC United vs. Chelsea sam powiedzial że jego ulubionym klubem na świecie jest właśnie Chelsea i ma nadzieję na gre w tym klubie...
Ja chętni widział bym go w trykocie Barcy.......... :roll:
a ja myślę że Ronaldinho czy Adriano są juz wiekszymi gwiazdami od Pele czy Maradony i on też bendzie lepszy bo ,gdy grał Maradona czy Pele to futbol nie był jeszcze tak rozwinięty i piłkarze nie byli az tak rozwinięci technicznie . Tylko pomyśl logicznie czy jakby dać maradone Czy Pele z dawnych lat do dziśiejszej jakiejś drużyny to czy by sobie tak dobrze pogrywali , i z taką łatwością mjali by Chivu, Puyola czy ferdinanda nie sondzę .
Mijaliby ich z taka sama łątwoscia. Puyola, Neste, Samuela i jeszcze wiecej ... Przeciez to nie wina Pele czy Garrinchy ze ich przeceiznicy nie stawiali duzego oproru. Dlatego Garrinha przechodzil sobie wszytkich 11 a otem sie wracal i jeszcze raz ich osmieszal ... Garrincha wkrecilby kazdego w tych czasach i Pele tez. Takie jest moje zdanie ..

POZDRO

Awatar użytkownika
WestCoast
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WestCoast » 19 sie 2005, 21:52

RoRo pisze:
WestCoast pisze:ja tez a w angli sie zmarnuje. jaki ostatnio talent sie rozwinal w angli ( nie anglik)??
Clichy, Flamini, Sanderos, a to sam Arsenal :]

POZDRO

no tak nie liczac arsenalu hehe. ( a senderos to se tak duzo na wyspach nie pogrywa) ( a flminiego to anglicy nie wynalezili tylko go chamsko podkradli)

owad
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: owad » 19 sie 2005, 22:21

bedzie dobry adu:)
Pele nie był wcale lepszy od Zidana:)
tylko wtedy był inny futbol:)

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 19 sie 2005, 22:59

owad pisze:bedzie dobry adu:)
Pele nie był wcale lepszy od Zidana:)
tylko wtedy był inny futbol:)
Pele to fenomen i nie można do niego porównywac zawodników.To prwda że wtedy były inne czasy ale skoro nawet dzisiaj jest tak znany to musiał być wtedy wielki. Według mnie nie będzie już drugiego Pele który zdobędzie tyle tytułów :wink:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 24 sie 2005, 17:22

Freddy Adu 16-letni zawodnik amerykanskiego klubu DC United Waszyngton z Major League Soccer zostal nominowany do nagrody FIFPro Young Player of the Year.

Adu jako 14-latek podpisal zawodowy pilkarski kontrakt z liga MLS i obecnie wystepuje juz swoj drugi sezon w skladzie mistrza USA druzynie DC United,ktorej trenerem jest Polak Piotr Nowak.Zawodnik ostatnie dwa tygodnie nie gral z powodu kontuzji,ale dzisiaj ma wystapic w Pucharze USA kiedy jego zespol podejmie FC Dallas.

Obok Freddy Adu do corocznej nagrody FIFPro zostali nominowani tacy pilkarze jak: Wayne Rooney (Manchester United), Arjen Robben (Chelsea FC), Christiano Ronaldo (Manchester United), Robinho (Real Madrid), Javier Alejandro Mascherano (Sport Club Corinthians), Bastian Schweinsteiger (F.C. Bayern Munchen), Dong Fangzou (Manchester United), Francesc Fabregas (Arsenal), Rio Antonio Mavuba (Bordeaux), Giorgio Chiellini (Juventus) i Obafemi Martins (Inter).

Uroczyste przyznanie tytulu dla najlepszego mlodego pilkarza na swiecie odbedzie sie 19 wrzesnia 2005 w Londynie na Wembley Conference and Exhibition Center.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2005, 15:19 przez MLSoccer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 24 sie 2005, 22:16

MLSoccer pisze:Freddy Adu 16-letni zawodnik amerykanskiego klubu DC United Waszyngton z Major League Soccer zostal nominowany do nagrody FIFA Young Player of the Year.

Adu jako 14-latek podpisal zawodowy pilkarski kontrakt z liga MLS i obecnie wystepuje juz swoj drugi sezon w skladzie mistrza USA druzynie DC United,ktorej trenerem jest Polak Piotr Nowak.Zawodnik ostatnie dwa tygodnie nie gral z powodu kontuzji,ale dzisiaj ma wystapic w Pucharze USA kiedy jego zespol podejmie FC Dallas.

Obok Freddy Adu do corocznej nagrody FIFA zostali nominowani tacy pilkarze jak: Wayne Rooney (Manchester United), Arjen Robben (Chelsea FC), Christiano Ronaldo (Manchester United), Robinho (Real Madrid), Javier Alejandro Mascherano (Sport Club Corinthians), Bastian Schweinsteiger (F.C. Bayern Munchen), Dong Fangzou (Manchester United), Francesc Fabregas (Arsenal), Rio Antonio Mavuba (Bordeaux), Giorgio Chiellini (Juventus) i Obafemi Martins (Inter).

Uroczyste przyznanie tytulu dla najlepszego mlodego pilkarza na swiecie odbedzie sie 19 wrzesnia 2005 w Londynie na Wembley Conference and Exhibition Center.
A to FIFA przyznaje tę nagrode? Czy jakoś internauci tip. Jak tak to Mascherano nie ma sznas.
MLSoccer masz gdzieś listę zwycięzców tego plebiscytu? Ja masz to wrzuć ją tu.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 25 sie 2005, 15:34

Dokladnie chodzi o organizacje FIFPro czyli organizacje skupiajaca pilkarzy zawodowych na calym swiecie,ktora to organizuje.Tez sadzilem,ze jest to jakis organ FIFA ale jest to niezalezna organizacja.Poprawilem moja wiadomosc juz na ten temat.

FIFPro skupia 40 krajow z calego swiata i bedzie publiczne glosowanie na ktoregos z tych mlodych pilkarzy a to strona i informacje o nagrodzie dla najlepszego mlodego pilkarza na swiecie:

http://www.fifpro.org/index.php?mod=one&id=14287

stasiuu
Trampkarz
Trampkarz

Freddy Adu - Jean Carlos Chera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stasiuu » 27 sie 2005, 10:43

Freddy Adu ma ogromny talent ale jest ktoś lepszy od niego i duzo młodszy. widzieliście jak gra Jean Carlos Chera ?? Chłopak ma 9 lat a gra jak ronaldinho (no może troszke przesadziłem) ale jestem pewien że w przyszłości freddyego adu będzie kiwał z zamknietymi oczami.
http://www.soccerclips.net/jeancarlos/jean_carlos.zip Tu mozecie ściągnąć krótki filmik na którym jest ten zawodnik i jego wyczyny.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Re: Freddy Adu - Jean Carlos Chera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 27 sie 2005, 11:10

stasiuu pisze:Freddy Adu ma ogromny talent ale jest ktoś lepszy od niego i duzo młodszy. widzieliście jak gra Jean Carlos Chera ?? Chłopak ma 9 lat a gra jak ronaldinho (no może troszke przesadziłem) ale jestem pewien że w przyszłości freddyego adu będzie kiwał z zamknietymi oczami.
http://www.soccerclips.net/jeancarlos/jean_carlos.zip Tu mozecie ściągnąć krótki filmik na którym jest ten zawodnik i jego wyczyny.
Lepszy ?? :lol: :lol: :lol: Ehh :roll: :?

Po pierwsze patrz z kim ten Chera gra. To sa osmiolatki i wogole dzieci. Adu gra z doroslymi mezczyznami !!!! Nie mozesz ich porownywac !!! Freddy jest zdecydowanie duzo lepszy i do tego nie mam watpliwosci, Chera moze i ma wielki potencjal ale narazie moze tylko czyscic buty Adu i uczyc sie od niego ...
gra jak ronaldinho
NO COMMENTS
(no może troszke przesadziłem)
Troszke ?? :roll: Weisz kto to jest Ronalidnho ?? :>

POZDRO

stasiuu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stasiuu » 27 sie 2005, 11:15

Nie nie wiem kto to jest ronaldinho... chodzi mi o to że w tym wieku co był ronaldinho to on tak gra, a nie że gra tak jak 24 letni ronaldinho. Narazie jest też słabszy od Adu ale ma dopiero 9 lat ! Za 10 lat będzie wymiatał tak że masakra. pozdro

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 27 sie 2005, 11:41

stasiuu pisze:Nie nie wiem kto to jest ronaldinho... chodzi mi o to że w tym wieku co był ronaldinho to on tak gra, a nie że gra tak jak 24 letni ronaldinho. Narazie jest też słabszy od Adu ale ma dopiero 9 lat ! Za 10 lat będzie wymiatał tak że masakra. pozdro
Przepraszam a skad wiesz jak gral Ronaldinho w wieku 10 lat ?? :wink:

POZDRO

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 06 paź 2005, 16:52

Freddy Adu 16-letni fenomenalny amerykanski zawodnik wystepujacy w Major League Soccer zdobyl bramke w wygranym meczu jego zespolu DC United 3:1 (1:0) z Realem Salt Lake.

W 30 kolejce w MLS mistrz ligi DC United Waszyngton,ktorego trenerem jest Piotr Nowak gral wyjazdowe spotkanie w Salt Lake City z miejscowym Realem.Freddy Adu wpisal sie na liste strzelcow w 50 minucie zdobywajac bramke na 2:0 dla DC United po bardzo ladnej indywidualnej akcji.Nastolatek otrzymal pilke przed polem karnym gwaltownie przyspieszajac mijajac jednoczesnie jednego z obroncow.Drugiego defensora gospodarzy mlody napstnik oszukal driblingiem na polu karnym po czym nie dal szans obrony bramkarzowi Realu Salt Lake.Dodatkowo Adu asystowal przy trzeciej bramce strzelonej przez Christiana Gomeza.

Druzyna Nowaka,ktora juz wczesniej awansowala do play-offs w MLS wygrala zdecydowanie ten mecz i walczy o pierwsze miejsce w Konferencji Wschodniej z New England Revolution.Do konca regularnego sezonu w MLS pozostalo juz tylko 2 kolejki po czym osiem najlepszych zespolow zagra w play-offs o mistrzostwo ligi w USA.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 08 paź 2005, 14:22

A ja mam do was pytanko na temat Freddy'ego Adu.
Otóż kolega mi mówił dzisiaj w szkole że Adu już kiedyś (a dokładnie 2 lata temu , tak mówi mój kolega) miał przejść do Interu Mediolan ale........ mama mu nie pozwoliła :? . Czy on mówił prawdę?? Mi osobiście wydaje się że to BUJDA.

Awatar użytkownika
adamek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamek » 08 paź 2005, 15:02

nie do Interu ale do ManUtd to było właśnie dokładnie 2 lata temu... nie pozwolili mu rodzice ale powiedzieli że jeśli chce sie rozwijac to niech gra w swojej narodowości(narazie).

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 paź 2005, 16:44

Ma ktos moze obecną metryczke adu .
Bo jak miał 14 lat to mierzyl 168 cm i wazyl 69 kg .
Jestem ciekaw jakie ma teraz warunki fizyczne 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”