Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 sie 2016, 21:17
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 08 sie 2016, 21:58
Wiesz, on nie ma takiego nazwiska, żeby Interowi było przykro go zwalniać za rok. Co by nie mówić zaliczył poważną wpadkę ostatnio, choć tytuły ma, także przywrócenie świetności wielkiemu klubowi na jego podwórku. IMO Interowi potrzeba "trenera na ligę", chociaż nadal uważam, że LE jest w zasięgu. O mistrzostwie nie ma co marzyć, a tylko ono uratowałoby byłego trenera Ajaxu za rok, jeśli będzie możliwość sprowadzenia Simeone.
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 sie 2016, 22:02
Enjo

czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 sie 2016, 11:06
Martin Pellegrino
Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 09 sie 2016, 11:18
no tak, ale jakbyś wziął pod uwagę dorobek punktowy w lidze, to w tym ostatnim sezonie zdobyliśmy bodajże kilkanaście punktów więcej niż w najlepszym Mazzariego. A to jest chyba najbardziej miarodajny wynik.Martin Pellegrino pisze: Właśnie przeczytałem ciekawa statystykę. Inter pod Mazzarrim zdobył średnio 1.65 punktu na mecz. Pod Mancinim 1.63. Przyznam sie, ze jestem dość zaskoczony. Wydawało mi sie ze Mancini podniósł poziom, a wychodzi na to, ze poziom gry Interu sie nie podniósł tylko poziom ligi spadł.
orzeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 sie 2016, 11:25
Raczej wyrównał. Skoro większa ilość punktów dawała niższe miejsce, to znaczy że czołówka ligi miała większą przewagę nad resztą stawki. A to akurat dobrze świadczy o Mancinim, bo wychodzi na to zę w bardziej wyrównanej lidze zajął lepsze miejsce.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 sie 2016, 11:31
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 09 sie 2016, 13:53
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 09 sie 2016, 14:44
Ja ani się tego nie spodziewałem, ani nie uważałem, że to niemożliwe, szczególnie po 1szych kilkunastu kolejkach, w których gra byłaprzeciętna, ale wyniki vbyły i myślałem, że dzięki temu w końcu zaskoczy również styl. Zastąpienie Mazzariego Mancinim uważałem za dobry ruch, chociaż i tak uważam, że to trener co najwyżej dobry, i tyle. Mistrzostwa z Interem zdobył po tym jak usunięto mu z ligi rywali i odkupiliśmy od nich paru zawodników. Wcześniej nie umiał na poważnie zagrozić Juventusowi w walce o scudetto chociaż Moratti ładował niezłą kasę w klub. W LM teżnigdy nie poszalał. Większego szacunku nabrałem do jego umiejętności po zdobyciu tytułu z City. Fakt, dostawał tam w zasadzie kogo tylko chciał, ale była to bardzo konkurencyjna liga, a i zespół nie załamał się pomimo utraty fotelu lidera na rzecz United i odrobił 8 punktów straty, zwyciężając po drodze w derbach (z góry przepraszam jak coś pomieszałem). No i ta niesamowita końcówka ostatniego meczu sezonu. Wtedy pomyślałem, że może jednak ten chłop ma charakter i umie przygotować zespół również mentalnie. Dlatego sądziłem, że na odbudowę Interu, przywrócenia mu miejsca w czołówce Serie A to dobry wybór. Ale później było już tylko gorzej. Nietrafione transfery, brak zbilansowania kadry, w któej próżno było szukać rozgrywającego, mózgu drużyny, a raczej kilku drwali w środku pola i ze 2 niezłych technicznie graczy z wizja rozsianych gdzieś po skrzydle czy nie wiadomo gdzie (Jovetic, Ljajic), ciągłe roszady składem, kupowanie piłkarzy i nie dawanie im szans gry (nie rozumiem jak można odstawić takiego gościa jak Shaqiri po zaledwie pół roku, tym bardziej, że koleś grał słabo również przez brak pomysłu Mancio na miejsce na boisku dla Szwajcara), upieranie się na wydawanie kasy na przeciętnych piłkarzy jak Perisic i Eder, za których wartość moglibyśmy kupić kogoś kto naprawdę zrobi różnicę. Mancini podjął zbyt dużo błędnych decyzji, żeby go jakoś przesadnie bronić. Fakt, moment zwolnienia jest niefortunny, ale samo zwolnienie to dobra decyzja, tego nie było sensu ciągnąć w nieskończoność, Mancini jest zbyt ograniczonym trenerem żeby zaprowadzić nas na naprawdę godne miejsce w futbolowej hierarchii we Włoszech i Europie.
TS borys IFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 sie 2016, 16:39

coco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 sie 2016, 16:43
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sie 2016, 16:45
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 sie 2016, 16:55
a pro po Wengera, Laudisa podaje że Mancini będzie czyhał na posadę w Arsenalu, mówi się, że to ma być ostatni sezon Wengera, i ponoć Mancini też tym się kierował nie podpisując nowego kontraktu z Interem. Zobaczymy czy to bajki, bo czasu jeszcze sporo, wiele może się zmienić, ale to już nie pierwsza wzmianka o Mancinim jako szkoleniowcu Arsenalu.
coco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sie 2016, 17:27
ozob
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio