Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1323

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 sie 2016, 21:17

Nie ma co skreslac faceta przed sezonem.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 08 sie 2016, 21:58

coco pisze: Wygląda na to że projekt Simeone 2017-2018 legł w gruzach. Poczekam z osądami, ale boję się o Inter pod Holendrem.
Wiesz, on nie ma takiego nazwiska, żeby Interowi było przykro go zwalniać za rok. Co by nie mówić zaliczył poważną wpadkę ostatnio, choć tytuły ma, także przywrócenie świetności wielkiemu klubowi na jego podwórku. IMO Interowi potrzeba "trenera na ligę", chociaż nadal uważam, że LE jest w zasięgu. O mistrzostwie nie ma co marzyć, a tylko ono uratowałoby byłego trenera Ajaxu za rok, jeśli będzie możliwość sprowadzenia Simeone.
No, ale na taki scenariusz jego zatrzymania mógłbym przystać :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 sie 2016, 22:02

Kto teraz decyduje o wyborze trenera, czyim pomyslem byl De Boer ? Ci Chinczycy, Thoir czy moze cos sugerowal Moratti ?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 08 sie 2016, 23:04

Enjo pisze: Kto teraz decyduje o wyborze trenera, czyim pomyslem byl De Boer ? Ci Chinczycy, Thoir czy moze cos sugerowal Moratti ?
IMO dziwne by było gdyby to nie byli Chińczycy, skoro to Thoir go sprowadzał, a oni mieli wejść z nim w spór od razu po przejęciu klubu.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 sie 2016, 11:06

Właśnie przeczytałem ciekawa statystykę. Inter pod Mazzarrim zdobył średnio 1.65 punktu na mecz. Pod Mancinim 1.63. Przyznam sie, ze jestem dość zaskoczony. Wydawało mi sie ze Mancini podniósł poziom, a wychodzi na to, ze poziom gry Interu sie nie podniósł tylko poziom ligi spadł.

Mancini musiał poleciec. Co do tego nie mam żadnych watpliwości. Szkoda, ze tak późno. Oby nie odbiło sie to na przygotowaniach do sezonu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 448

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 09 sie 2016, 11:18

Martin Pellegrino pisze: Właśnie przeczytałem ciekawa statystykę. Inter pod Mazzarrim zdobył średnio 1.65 punktu na mecz. Pod Mancinim 1.63. Przyznam sie, ze jestem dość zaskoczony. Wydawało mi sie ze Mancini podniósł poziom, a wychodzi na to, ze poziom gry Interu sie nie podniósł tylko poziom ligi spadł.
no tak, ale jakbyś wziął pod uwagę dorobek punktowy w lidze, to w tym ostatnim sezonie zdobyliśmy bodajże kilkanaście punktów więcej niż w najlepszym Mazzariego. A to jest chyba najbardziej miarodajny wynik.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 sie 2016, 11:25

Martin Pellegrino pisze: wychodzi na to, ze poziom gry Interu sie nie podniósł tylko poziom ligi spadł.
Raczej wyrównał. Skoro większa ilość punktów dawała niższe miejsce, to znaczy że czołówka ligi miała większą przewagę nad resztą stawki. A to akurat dobrze świadczy o Mancinim, bo wychodzi na to zę w bardziej wyrównanej lidze zajął lepsze miejsce.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 sie 2016, 11:31

Mazzara cenię mniej niż Manciniego i na pewno notował gorsze wyniki, ALE: on grał Belfodilem, Jonathanem, Rickym i innymi tuzami. Rano to grał co mecz (no bo kto miał grać?), a jak przyszedł Rolando to był naszym najlepszym zawodnikiem (to jest ten defensor co przed Interem nie poradził sobie w Napoli, a po Interze grzał ławę w Anderlechcie). Teraz jak patrzę na ten skład to dziwię się, że oni potrafili w ogóle z kimś wygrać :D
Mazzar jednak wypromował Kovacicia i Icardiego.

Mancio miał jednak lepszą pozycję i potrafił sobie wywalczyć ciekawszych zawodników, jednak efekt końcowy był tylko trochę lepszy niż za Betona.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 09 sie 2016, 13:53

Dla wszystkich tych kwestionujących wyniki osiągane przez Mancieniego w Interze - czego wy się spodziewaliście ? Że z przemeblowanym składem, w większości z odzysku i w stylu last minute mieliśmy prawo oczekiwać coś więcej niż 4 miejsce ?

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 09 sie 2016, 14:44

MarcinW pisze: Dla wszystkich tych kwestionujących wyniki osiągane przez Mancieniego w Interze - czego wy się spodziewaliście ? Że z przemeblowanym składem, w większości z odzysku i w stylu last minute mieliśmy prawo oczekiwać coś więcej niż 4 miejsce ?
Ja ani się tego nie spodziewałem, ani nie uważałem, że to niemożliwe, szczególnie po 1szych kilkunastu kolejkach, w których gra byłaprzeciętna, ale wyniki vbyły i myślałem, że dzięki temu w końcu zaskoczy również styl. Zastąpienie Mazzariego Mancinim uważałem za dobry ruch, chociaż i tak uważam, że to trener co najwyżej dobry, i tyle. Mistrzostwa z Interem zdobył po tym jak usunięto mu z ligi rywali i odkupiliśmy od nich paru zawodników. Wcześniej nie umiał na poważnie zagrozić Juventusowi w walce o scudetto chociaż Moratti ładował niezłą kasę w klub. W LM teżnigdy nie poszalał. Większego szacunku nabrałem do jego umiejętności po zdobyciu tytułu z City. Fakt, dostawał tam w zasadzie kogo tylko chciał, ale była to bardzo konkurencyjna liga, a i zespół nie załamał się pomimo utraty fotelu lidera na rzecz United i odrobił 8 punktów straty, zwyciężając po drodze w derbach (z góry przepraszam jak coś pomieszałem). No i ta niesamowita końcówka ostatniego meczu sezonu. Wtedy pomyślałem, że może jednak ten chłop ma charakter i umie przygotować zespół również mentalnie. Dlatego sądziłem, że na odbudowę Interu, przywrócenia mu miejsca w czołówce Serie A to dobry wybór. Ale później było już tylko gorzej. Nietrafione transfery, brak zbilansowania kadry, w któej próżno było szukać rozgrywającego, mózgu drużyny, a raczej kilku drwali w środku pola i ze 2 niezłych technicznie graczy z wizja rozsianych gdzieś po skrzydle czy nie wiadomo gdzie (Jovetic, Ljajic), ciągłe roszady składem, kupowanie piłkarzy i nie dawanie im szans gry (nie rozumiem jak można odstawić takiego gościa jak Shaqiri po zaledwie pół roku, tym bardziej, że koleś grał słabo również przez brak pomysłu Mancio na miejsce na boisku dla Szwajcara), upieranie się na wydawanie kasy na przeciętnych piłkarzy jak Perisic i Eder, za których wartość moglibyśmy kupić kogoś kto naprawdę zrobi różnicę. Mancini podjął zbyt dużo błędnych decyzji, żeby go jakoś przesadnie bronić. Fakt, moment zwolnienia jest niefortunny, ale samo zwolnienie to dobra decyzja, tego nie było sensu ciągnąć w nieskończoność, Mancini jest zbyt ograniczonym trenerem żeby zaprowadzić nas na naprawdę godne miejsce w futbolowej hierarchii we Włoszech i Europie.

Pytanie tylko czy De Boer może dać nam coś więcej. Mam nadzieję, że tak, choć osobiście wolałbym np. Pellegriniego, ale może nas nie stać.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 sie 2016, 16:39

De Boer ma ponoć w kontrakcie zapis że w przypadku gdy Simeone wyrazi chęć przejęcia Interu, to Holender rozwiąże umowę polubownie. Zobaczymy, liga rusza niedługo, trzeba dać chłopowi szansę.

2010-2011 Ajax Amsterdam
Mistrzostwo Holandii
3 miejsce w grupie LM

Obrazek

2011-2012: Ajax Amsterdam
Mistrzostwo Holandii
3 miejsce w grupie LM

Obrazek

2013-2014: Ajax Amsterdam
Mistrzostwo Holandii
3 miejsce w grupie LM

Obrazek

2014-2015: Ajax Amsterdam
V-ce Mistrzostwo Holandii
3 miejsce w grupie LM

Obrazek

2015-2016: Ajax Amsterdam
V-ce Mistrzostwo Holandii
III runda el. LM odpadnięcie z Rapidem Wiedeń 4-5 w dwumeczu
3 miejsce w grupie LE

Obrazek

Patrząc na to z kim przyszło mu grać w LM, to uważam że zrobił całkiem dobre wyniki z Ajaxem, kompromitacją jest ostatni sezon, ale może zwyczajnie już się wypalił.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 sie 2016, 16:43

Widać, że facet lubi zajmować 3. miejsce, to dobrze wróży ;)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sie 2016, 16:45

Nowy Wenger? :wink:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 sie 2016, 16:55

ozob pisze: Nowy Wenger?
a pro po Wengera, Laudisa podaje że Mancini będzie czyhał na posadę w Arsenalu, mówi się, że to ma być ostatni sezon Wengera, i ponoć Mancini też tym się kierował nie podpisując nowego kontraktu z Interem. Zobaczymy czy to bajki, bo czasu jeszcze sporo, wiele może się zmienić, ale to już nie pierwsza wzmianka o Mancinim jako szkoleniowcu Arsenalu.

Santos zaakceptował ofertę Interu za Barbose, czekamy jeszcze na odpowiedź Wolfsburga odnośnie Luiza Gustavo.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sie 2016, 17:27

To sobie wymienia. :rotfl4:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”