Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1469

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
bebeto83
Junior
Junior
Reputacja: 2

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bebeto83 » 09 sie 2016, 11:32

Czytałem na tym forum, że Real wydymał Juventus, bo wypożyczył Moratę do Turynu, ci im go ograli, a Madryt zapłacił za to tylko 10 mln.

Jak zatem nazwać sytuację, gdzie klub oddaje za parę tysi młodego gracza, de facto na 4-letnie wypożyczenie i płaci za ogranie go 105 mln euro? :rotfl4:

Beka z kibiców Manu, serio :lol:, śmiesznie wyglądają te próby pocieszania się i odwracania kota ogonem, że nie zostało się wydymanym :boruta:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sie 2016, 11:34

Kamil232 pisze: Dodałbym, że miał jeden sezon rewelacyjny. Pierwsze dwa w Napoli? odpowiednio w lidze 17 i 18 goli. Wynik jak na dzisiejsze standardy przeciętny. Jeden rewelacyjny sezon to miał i Vardy, ale chyba nikt nie chce za niego dać 90 baniek.
Nie chcę Ci psuć zabawy, ale Vardy w tamtym sezonie strzelił 24 bramki, a Igła strzelił 58 goli. To trochę różnica taka jak pomiędzy zrobieniem "1" i "2".
Ostatnio zmieniony 09 sie 2016, 11:34 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 sie 2016, 11:34

Kamil232 pisze: pasuje ci wyznawco judaizmu?
Nie, wyznawco pislamu. Carroll przechodził do LFC w innych latach. Może jeszcze wymień wtopy transferowe LFC poprzedniej dekady. Btw, jak tam Di Maria? Nic na nim nie straciliscie. :D

WP/maciek

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 sie 2016, 11:35

Ty ogólnie czytasz co się do ciebie pisze? Nikt go nie oddał. Nikt go nie chciał oddać. Zrobiono wiele, żeby go zatrzymać, ale chłopak uznał, że Turyn będzie lepszym miejsce na tamtym etapie kariery.

Beka z kibiców Chelsea, którazy mają tupet wyśmiewać kwoty za transfery :rotfl4: Od kiedy kibicujesz CFC? Od miesiąca ? :haha:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2016, 11:36

Kamil232 pisze:
guru pisze:
Kamil232 pisze: Pogba= Benteke, Firmino, Ings.
Firmino to wtopa? Nie był wart kasy za którą przyszedł do LFC? [k****] w ostatnich latach MU przepłaca za piłkarzy, a ty sie smiejesz z LFC... :haha:
No to. Benteke, Caroll, Ings.

pasuje ci wyznawco judaizmu?
albo

herrera, fellaini, depay.

Żebyś był zadowolony. To mój ukłon w stronę narodu wybranego.

Jestem przekonany, że z jednego Pogby będzie więcej pożytku niż z tych trzech. Po stokroć wolę takie transfery, konkretna kasa za konkretnego zawodnika niż szukanie półśrodków w imię oszczędności.

Bale kosztował 4 mln mniej. Czy w Kogutach zrobił więcej niż Pogba w Juve? Nie sądze. Jak Paul załatwi nam majstra to już się zwróci. Tyle.

WP. Wyznawcy judaizmu, naród wybrany i te sprawy / maciek

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 sie 2016, 11:45

Kamil232 pisze: albo

herrera, fellaini, depay.
Już lepiej, jak widać lepiej najpierw prześwietlić swoje podwórko, a nie bezsensownie cisnąć inny klub jakby miał jakiś związek z tym transferem.
Kamil232 pisze: Jestem przekonany, że z jednego Pogby będzie więcej pożytku niż z tych trzech. Po stokroć wolę takie transfery, konkretna kasa za konkretnego zawodnika niż szukanie półśrodków w imię oszczędności.
Zgadzam się.
Kamil232 pisze: Żebyś był zadowolony. To mój ukłon w stronę narodu wybranego.
Również pozdrawiam wyznawców pislamu. :beer:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 sie 2016, 11:49

guru, Kamil - obaj dostaliście po 1 WP, ale widzę, że jest potencjał na więcej. Jedziecie dalej.

Mam nadzieję, że tym razem dobrze przeczytałem Wasze posty...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2016, 11:59

Nie rozumiem dlaczego za nazwanie kogoś wyznawca judaizmu, przedstawicielem narodu wybranego dostaje się WP. Facet sam pisał, że jest żydem, więc o co biega?

Od razu mówię, że proszę nikogo nie karać, za nazwanie mnie Chrześcijaninem.

Przykre to ale to chyba wciąż jednak naleciałości gorszego traktowania narodu wybranego i podchodzi pod antysemityzm. Naprawdę nazwanie żyda, żydem to nie obraza. Bycie żydem to nic gorszącego, gorszego. Żydzi nie są gorszą rasą. To nie lata 30-te.

Ale zostawmy to.

Wracając do tematu widzę, że wielu boli dupa, że wracamy. Cóż przez te 3 lata większość pierwszy raz w życiu widziało United na łopatkach. Ale przeznaczenie tego klubu jest inne i wraca na należne mu miejsce.

Nie bez przyczyny tacy zawodnicy jak Mchitaryan, Pogba, Zlatan zrezygnowali z występów w Lidze Mistrzów, na rzecz odbudowy United. Wiedzą jakie jest DNA tego klubu. I nie chodzi tylko o kase. Liverpool też ma jej w bród, a tak poważni gracze tam nie spoglądają. Podobnie było z City dopóki nie byli w LM.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sie 2016, 12:05

Kamil232 pisze:Wracając do tematu widzę, że wielu boli dupa, że wracamy. Cóż przez te 3 lata większość pierwszy raz w życiu widziało United na łopatkach. Ale przeznaczenie tego klubu jest inne i wraca na należne mu miejsce.
Wracamy? Mówisz jakbyście wczoraj wygrali LM, a nawet w niej nie zagracie. Sorry, możesz tak powiedzieć za rok jak wygracie PL.

Nie będzie wcale takie łatwe wygranie w tym sezonie PL, mogę powiedzieć że będzie nawet trudniejsza niż zwykle. Pamietajmy że MC i Chelsea mają nowych trenerów i nie są to jakieś popierdółki tylko zwycięzcy oni budowali dzisiejszą Barce czy Juve, a Ty lekką ręką mówisz że nas dupa boli.

bebeto83
Junior
Junior
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bebeto83 » 09 sie 2016, 12:05

Kamil232 pisze: Nie bez przyczyny tacy zawodnicy jak Mchitaryan, Pogba, Zlatan (...) poważni gracze (...)
Ale co to są za zawodnicy? Wieczny przegrany-dziadek Zlatan na emeryturze? Drugi Balotelli, czyli piłkarz-celebryta ze średnimi statystykami, przepłacony 3-krotnie Pogba i jakiś Ormianin, który nigdy nie grał w żadnym poważnym klubie, ani nic nie wygrał? Bądźmy poważni, to są gracze, co najwyżej dobrzy, ale żaden z nich nie jest TOPEM.

PS
Gdzie Wy "wracacie"? Bo nie rozumiem tworzenia takich stwierdzeń przed rozpoczęciem sezonu. Jak zajmiecie 5 czy 7 miejsce, to tez powiecie, że "wracacie"? :rotfl4:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sie 2016, 12:06

Kamil232 pisze:DNA tego klubu
Dna to można jeszcze dotknąć.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sie 2016, 12:08

Kupiliscie bardzo dobrego zawodnika, ktory w zamysle Mou ma polaczyc obrone z atakiem, ale ja tu jestem ciekaw jak on sie wkomponuje w gre z tylko jedym partnerem w pomocy w 4-2-3-1.

W Juve blyszczal, liderowal gdy biegali obok niego Claudio i Khedira albo tylko jeden z nich. Gdy jednak przyszlo mu grac z kim innym to juz tak nie ogarnial i wygladal jak na Euro.

PL bedzie w tym roku ciekawa do sledzenia.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2016, 12:10

bebeto83 pisze:
Kamil232 pisze: Nie bez przyczyny tacy zawodnicy jak Mchitaryan, Pogba, Zlatan (...) poważni gracze (...)
Ale co to są za zawodnicy? Wieczny przegrany-dziadek Zlatan na emeryturze? Drugi Balotelli, czyli piłkarz-celebryta ze średnimi statystykami, przepłacony 3-krotnie Pogba i jakiś Ormianin, który nigdy nie grał w żadnym poważnym klubie, ani nic nie wygrał? Bądźmy poważni, to są gracze, co najwyżej dobrzy, ale żaden z nich nie jest TOPEM.

PS
Gdzie Wy "wracacie"? Bo nie rozumiem tworzenia takich stwierdzeń przed rozpoczęciem sezonu. Jak zajmiecie 5 czy 7 miejsce, to tez powiecie, że "wracacie"? :rotfl4:
Nie będę odpowiadał na ten post bo mi uwłacza. Podobnie jak reszcie użytkowników tego forum. Zlatan 150 krotny mistrz kraju, wielokrotny król strzelców to wieczny przegrany i mający średnie statsty?

Mchitarian wicemistrz Niemiec najlepszy gracz Bundesligi 2 ligi na świecie wg. rankingu UEFA to zawodnik nie grający w poważnym klubie?

Co ma cena Pogby to jego klasy sportowej?

Idź stąd.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 sie 2016, 12:16

Może mi ktoś podać drugi taki klub, który nie grając w LM byłbyw w stanie ściągnąć takich graczy? Jaki dokonał tego ostatnio? Wloski zapomniał od jakich graczy Juve zaczynało w 2011?

Do czego United wraca? Prawdziwe United to takie, które rok w rok jest faworytem do wygrania wszystkiego i jest w stanie to wygrać. Gracze zdają sobie z tego sprawę. Mam nadzieję, że za niedługo podobnie będzie w Milanie, bo to ostatnio się działo w obu klubach to jest sytuacja daleka od normalności.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2016, 12:22

Lepiej bym tego nie ujął. Chciałbym dać like, ale nie mogę :(

A co do tego, że wracamy to wszyscy dookoła czują, stąd tutaj taki ruch. Piszecie o 5/7 miejscu itd. sami w to nawet nie wierzycie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”