Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1471

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2016, 12:56

WYSZEDŁ MU JEDEN SEZON? ... :rotfl4:
Pierwsze dwa sezony w Napoli

32 mecze 17 goli
37 meczów 18 goli.

To ma być warte 90 baniek?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 sie 2016, 12:57

bebeto83 pisze:
wloski pisze: Pogbę zna każdy i taka jest różnica.
I to tym właśnie cały czas mówię! Pogba to piłkarski celebryta, czysto sportowo to gracz po prostu dobry, nic więcej. Balotellego też znają wszyscy, czy to jakiś wyznacznik zajebistości? Nie sądzę.
Opowiadasz bzdury jakich mało jakoby Pogba na obecnym rynku, gdzie za Higuaina płaci się blisko 100kk, a za przeciętniaków z premier league ponad 40 mln, Pogba jest wart max 40 mln. euro. To trolling i nic więcej.

Jak tak lubisz statystyki, to wg whoscored, któe bazuje TYLKO na cyferkach, Pogba jest najlepszym środkowym pomocnikiem wśród najlepszych lig w Europie.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 sie 2016, 12:59

Co tu się... :shock:

Nie rozumiem tej gadki - Juve powiedziało 100, United dało 100. Napoli powiedziało prawie 100, Juve dało prawie 100. Stać, to kupują.
Podobnie z Balem, Ronaldo i pewnie Neymarem.

Dlaczego akurat ONI byli tacy drodzy? Bo nie ma innych podobnych do nich w danym momencie. Suarez i Higuain byli zawodnikami ciągnącymi swoje zespoły, Neymar, Bale i Ronaldo niezwykłymi talentami, które zresztą wypalały. Pogba jest ich odpowiednikiem obecnych czasów. Gdzieś za nim wśród młodych zdolnych i już mających sukcesy (tak, tak wicemistrzostwo Europy, finał LM, czy kolejne puchary w samych Włoszech są sukcesami, serio...) są Veratti i Icardi i jakoś nie widzę żeby mogli pójść dziś ze swoich klubów za 50 mln euro.

Kogo innego MU, Real, Barca, czy Juventus miałyby w danym momencie kupić? Matiudi zamiast Pogby? Bacca zamiast Higuaina? Bony zamiast Suareza? Michu za Bale'a? Bent za Ronaldo? Przecież 3 ostatni strzelali podobną ilość goli w Premier League...

Ciekaw jestem jaka będzie gadka jeśli serio Chelsea kupi Lukaku za 70 mln funtów. :wink:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 sie 2016, 13:14

I jeszcze coś - my już kiedyś oszczędziliśmy. Za Ronaldo kupiliśmy Valencię. Solidny ligowiec, ale sorry, nic więcej. I co nam to dało? Od odejścia Ronadlo nie było zawodnika, który by go realnie zastąpił.

Najbliżej podobnego statusu był Di Maria, ale wtedy nie graliśmy w LM, a trenował nas Moyes i do tego to był pierwszy rok po odejściu SAFa.

Od tej pory wygraliśmy 2 tytuły mistrza - przez 7 lat (!!!), Puchar Anglii (teraz), Puchar Ligi i 4 Tarcze (yyyyyeah...).
W LM: 1/4 -> finał (po półfinale z Shalke) -> odpadamy w grupie -> 1/8 -> 1/4 -> nie gramy -> odpadamy w grupie.
1 wynik na miarę United - finał z Barcą, gdzie byliśmy tłem.

Jak się chce wygrywać i być wśród najlepszych, to trzeba wydawać i podpisywać świetnych zawodników. U nas 7-ka to zawsze była potęga. W czasach sukcesów Fergusona: Cantona->Beckham->Ronaldo. To są lata gdzie United było topem topów i przez ten okres tylko Real i Barca mogą nas przeskoczyć w sile, chociaż oba kluby też miały swoje problemy (mityczna 1/8 Realu i okres przed Rijkardem Barcy). Ja chcę powrotu takiego MU i mam nadzieję że to dostanę.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 sie 2016, 13:20

Nie wiem co czarny Pogba ma do judaizmu i PISu ale widzę, że fajnie się tu bawicie.

Jak MU za rok skończy znowu na 5 miejscu to będzie można mówić o frajerstwie i bece z Diabłów. Jak wrócą do czołówki PL, wrócą do LM i w niej namieszają to będzie można mówić o tym, że United wróciło na właściwe tory. Teraz na jedno i drugie jest moim zdaniem za wcześnie.

Wyśmiewano MU jak kupowali, za wówczas chore kwoty, Carricka, Rooneya czy Ferdinanda. Po latach każdy z tych transferów okazywał się strzałem w 10 i promocją bo wszyscy Ci gracze zapisali się w historii klubu. Jak Pogba wskoczy na wyższy poziom i jego wartość wzrośnie a klub dzięki, między innymi, jego grze wróci do europejskiej czołówki to za kilka lat nikt nie będzie narzekał na kwotę transferu. Podobnie jest z Higuainem. Jeśli Juve z Argentyńczykiem w składzie i przy jego udziale osiągnie zamierzone cele to nikt nie będzie żałował tych 90 milionów. Wszystko zweryfikuje boisko a nie miliony emotek i obrzucanie się inwektywami.

MU postawiło na Pogbę. Można było czaić się na Matuidiego, również bardzo dobrego ale tańszego o kilkadziesiąt baniek. Tu doszedł jeszcze marketing, wiek i potencjał Paula. Ktoś to oszacował, ktoś musi tym potencjałem sportowym i marketinowym pokierować i ktoś jest za to rozliczany. Nie red85, Kamil232 ani bebeto83. Zainwestowano w Pogbę jako nową twarz MU, szefa środka pola, który ma z Mourinho i Zlatanem dać sukcesy a najbliższe lata pokażą czy było warto.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 sie 2016, 13:43

Kamil232 pisze: Facet sam pisał, że jest żydem, więc o co biega?

Co?! Jak możesz być tak bezczelny? Nigdy tak nie napisałem, ty sam zacząłeś mnie wyzywać od żydów w temacie politycznym. Jestem katolikiem, a Ty mnie człowieku non stop wyzywasz od żydów- tak to jest dla mnie obraza.

Pogba wart max 40 mln? na poziomie Mane? Co się przeczyta to już się nie odczyta. :haha:

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 09 sie 2016, 14:18

jesli mowa o pieniadzach, dwa kluby z manchesteru w dwa lata wydaly na transfery ponad 730mln euro. dla porownania barca i madryt mniej niz 250mln.
w takim to idzie kierunku.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sie 2016, 14:21

Taka kasa jaka jest w PL pozwala mi przypuszczac, ze jak nie nastapi jakis kataklizm to czolowka angielska odstawi finansowo wkrotce Real i Barce tak jak to zrobila z reszta Europy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2016, 14:21

Co?! Jak możesz być tak bezczelny? Nigdy tak nie napisałem, ty sam zacząłeś mnie wyzywać od żydów w temacie politycznym. Jestem katolikiem, a Ty mnie człowieku non stop wyzywasz od żydów- tak to jest dla mnie obraza.
Nie kłam. Kiedyś tak napisałeś. Ten post potem poleciał więc nie jestem w stanie udowodnić. Wprowadzasz ludzi w błąd, a potem każesz ich karać. Skąd mam mieć pewność, że teraz piszesz prawdę? Znowu jak nazwę Cię katolikiem zaczniesz potem składać do modów skargi o karanie mnie. Co za gość.

Nie red85, Kamil232 ani bebeto83. Zainwestowano w Pogbę jako nową twarz MU, szefa środka pola, który ma z Mourinho i Zlatanem dać sukcesy a najbliższe lata pokażą czy było warto.
Wg. takiego podejścia nie ma co w ogóle prowadzić dyskusji o transferach. Przecież nic nie da się powiedzieć czas pokaże. Tak można gadać o nołnejmach o których nie wiele można powiedzieć, a nie jednym z najlepszych piłkarzy globu. Jest transfer normalne są więc dyskusje o nim i da się przewidzieć w dużym stopniu co się stanie. Rachunek prawdopodobieństwa świadczy o tym, że będzie jednym z liderów nowego United i opłaci się danie dużej kasy. Może okazać się inaczej, ale nie wiele na to wskazuje. Niemniej jednak jeśli tak się stanie to będzie duże zaskoczenie na to chwile jest to bardzo przemyślany ruch. 20 mln mniej nic by w tej kwestii nie zmieniło.

jesli mowa o pieniadzach, dwa kluby z manchesteru w dwa lata wydaly ponad 730mln euro. dla porownania barca i madryt mniej niz 250mln.
Lepiej pisz ile Madryt wydawał gdy nie mógł przejść 1/8, albo Katalonia jak nie mogła wydrzeć się z Pucharu Uefa z Hespem w bramce. To by było porównywalne do obecnej sytuacji United. My też jak zdobywaliśmy LM czy graliśmy w finale wydawaliśmy grosze, bo to jasne, że najlepszy klub w Europie ma niemal idealny skład i potrzebuje tylko polerki.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 09 sie 2016, 14:24

ten cały bebeto to zwykły frustrat który nie wytrzymał bólu dupy i musiał się zarejestrować akurat dzisiaj żeby wylać tu swoje żale :angry2: Przecież ta cała akcja transferowa, marketingowa została przprowadzona w taki sposób że Pogba się zwróci na momencie. Dlatego też proponuje skupić się na czym innym niż to ile MU wydał.
Pozostaje mieć nadzieję że żyłka trenerska MU nie przepadła gdzieś w Londynie i będzie wiedział jak wykorzystać tych których dostał, a dostał wiele, cały szkielet drużyny.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 09 sie 2016, 14:30

ozob pisze: Taka kasa jaka jest w PL pozwala mi przypuszczac, ze jak nie nastapi jakis kataklizm to czolowka angielska odstawi finansowo wkrotce Real i Barce tak jak to zrobila z reszta Europy.
jesli mialbym wrozyc z fusow to za 3-4 sezony ani barcelone ani real nie bedzie stac na transfery crackow tak jak czynily to do tej pory. tzn nie beda mogly rywalizowac z anglikami na takim poziomie finansowym aby wydac 200mln na jednego pilkarza-super gwiazdora-bo tak to moze wygladac. jesli rynek sie nie uspokoi, a watpie aby sie uspokoil-jakis leszcz typu ayew chodzi dzis w cenie 25mln euro, bedzie obled.
w tych czasach chyba najlepiej jest stosowac taktyke "na wengera" czyli skupowac wszystko co mlode i zdolne i jeszcze tanie. najlepiej z fracji bo oni maja rok konia wsrod mlodziezy. gorzej ze jest tam na miejscu psg ktory za chwile skupi wszystkich co lepszych mlodych francuzow i upchają ich w tej swojej czarnej szkolce :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 sie 2016, 15:13

FRYDERYK SZOPEN pisze: w tych czasach chyba najlepiej jest stosowac taktyke "na wengera" czyli skupowac wszystko co mlode i zdolne i jeszcze tanie. najlepiej z fracji bo oni maja rok konia wsrod mlodziezy. gorzej ze jest tam na miejscu psg ktory za chwile skupi wszystkich co lepszych mlodych francuzow i upchają ich w tej swojej czarnej szkolce
Tez tak mysle. Najgorsze, ze zaraz beda placili miliony za 17-latkow, ktorym zaoferuja niebotyczne kontrakty, ryjac im beret. Chociaz wlasciwie to juz sie dzieje.

Niezla gownoburze urzadziliscie. Ja w sumie tez lubie czasami sie posmiac z przeplacajacych Angoli, ale tutaj poziom hejtu i napinki dorownal zlotym czasom politycznego. Apeluje o spokoj :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 sie 2016, 18:16

Kamil232 pisze: Nie kłam. Kiedyś tak napisałeś. Ten post potem poleciał więc nie jestem w stanie udowodnić. Wprowadzasz ludzi w błąd, a potem każesz ich karać. Skąd mam mieć pewność, że teraz piszesz prawdę? Znowu jak nazwę Cię katolikiem zaczniesz potem składać do modów skargi o karanie mnie. Co za gość.
Nigdy tak nie pisałem. Możesz mnie nazywać katolikiem, bo nim jestem. Do modów nie wnosiłem żadnej skargi, nie jestem takim płaczkiem jak ty. Ja również zostałem ukarany za pislam. Co za gość.
FRYDERYK SZOPEN pisze: jesli mowa o pieniadzach, dwa kluby z manchesteru w dwa lata wydaly na transfery ponad 730mln euro. dla porownania barca i madryt mniej niz 250mln.
Fajny moment wybrałeś. Real, który nawet w tym okienku na siłe nie musi nikogo kupować bo najwyraźniej nie mają już za kogo. Skład jest kompletny. Doszedł Morata za 30 mln, bo taką miał klauzulę i kto ma jeszcze niby ich wzmocnić? Zobaczymy jak będziesz śpiewał jak w jednym momencie trzeba będzie wymienić Suareza, Messiego i Inieste... Manchester nie potrzebował 1-2 transferów zawodników z topu, tylko co najmniej kilku. Nawet na ten moment nie mają wcale kompletnej kadry. Niestety, przebudowy są kosztowne.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 09 sie 2016, 19:16

guru pisze: Fajny moment wybrałeś.
myslisz ze chcialoby mi sie siedziec i liczyc te wszystkie cyferki? naprawde tak pomyslales?
dane sa z hiszpanskiego artykulu/niusa.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 sie 2016, 19:39

FRYDERYK SZOPEN pisze: myslisz ze chcialoby mi sie siedziec i liczyc te wszystkie cyferki? naprawde tak pomyslales?
dane sa z hiszpanskiego artykulu/niusa.
Nie. Ale oni też poszli na łatwiznę. Nie ma to jak porównywać 2 potęgi, które w ostatnich 3 latach wygrały na przemian LM. Real, Barca, Real. Drużyny, które są na topie, mają świetnych piłkarzy do MU, które nie może się otrząsnąć po odejściu Fergusona. W tym wypadku nie wystarcza zakup jednego Pogby i sprzedaż gorszego zawodnika z drużyny za 70 mln, czy 50 mln jak to robi Real. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”