Manchester City (zbiorczy) - Strona 156

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 14 sie 2016, 17:03

W takiej sytuacji to jestem za. Od dawna czyta się o odejściu Bravo (informacje wyszły nagle znikąd, co wskazuje na to, że to prawda) i bardzo tego nie chciałem, ale jeśli można zarobić 12 baniek na transferze 33letniego zawodnika i to nie zaburzy poziomu kadry, to pozostaje tylko klepnąć. A z Bravo będzie dużo pożytku dla Obywateli.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 sie 2016, 17:51

Mam nadzieję, że Guardiola się ogarnie i zostawi Harta. Przecież to absolutny TOP bramkarzy w lidze
Przecież to totalny średniak. Widać Gaurdiola jest ogarnięty skoro go odstawia od składu. Bravo to będzie duże wzmocnienie City.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 14 sie 2016, 17:58

Zastanawia mnie co będzie z Hartem jeśli już definitywnie będzie na oucie z klubu. W Arsenalu jest Cech, w Chelsea Courtois, w Tottenhamie Lloris, a MU naturalnie i tak odpada. Reszta klubów z Anglii to już byłby dla niego raczej mocny regres kariery, a nawet jeżeli to wątpię, żeby te drużyny były chętne na płacenie sporej kasy na transfer i pensję. A ta zakładam, że jest jedną z najwyższych wśród bramkarzy na świecie, co sprawy nie ułatwia. Zbliżona sytuacja do tej Szczęsnego, ale trzeba też wziąć pod uwagę, że Anglicy nie lubią się za bardzo ruszać z Premier League. Wg mnie Guardiola może popełnić spory błąd rezygnując z Harta na rzecz Bravo, czy kogoś innego, ale może te kombinacje ostatecznie zaprocentują.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 14 sie 2016, 18:02

Nie lepiej byłoby zostawić Harta i za rok wprowadzić do pierwszego składu Rulliego? Bravo to dobry bramkarz, ale 25 mln za 33-latka? Bez jaj.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 14 sie 2016, 18:11

Bienias pisze: Przecież to totalny średniak.
Poproszę o argumenty.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 14 sie 2016, 20:29

maxskr pisze: Zastanawia mnie co będzie z Hartem jeśli już definitywnie będzie na oucie z klubu. W Arsenalu jest Cech, w Chelsea Courtois, w Tottenhamie Lloris, a MU naturalnie i tak odpada. Reszta klubów z Anglii to już byłby dla niego raczej mocny regres kariery, a nawet jeżeli to wątpię, żeby te drużyny były chętne na płacenie sporej kasy na transfer i pensję. A ta zakładam, że jest jedną z najwyższych wśród bramkarzy na świecie, co sprawy nie ułatwia. Zbliżona sytuacja do tej Szczęsnego, ale trzeba też wziąć pod uwagę, że Anglicy nie lubią się za bardzo ruszać z Premier League. Wg mnie Guardiola może popełnić spory błąd rezygnując z Harta na rzecz Bravo, czy kogoś innego, ale może te kombinacje ostatecznie zaprocentują.
Liverpool?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 14 sie 2016, 20:32

Kariusa kupili, kawał bramkarza z niego będzie.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 14 sie 2016, 20:38

Guardiola to jest mózg. Wyda w cholerę kasy na jakiegoś dziadka, mając do dyspozycji dobrego bramkarza, bo ten umie czasem lepiej kopnąć piłkę. Jak ten typ miałby prowadzić jakiś normalny klub, który nie spełnia każdej jego zachcianki?

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 14 sie 2016, 20:39

Myślałem nad Liverpoolem, ale 1 Karius, a 2 to o czym pisałem z £ - Liverpool się trzyma swojej polityki i taki transfer by się w nią nie wpisywał. Hart będzie w nieciekawym położeniu jeśli sprawy się tak potoczą.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 14 sie 2016, 21:05

ycu pisze:
maxskr pisze: Zastanawia mnie co będzie z Hartem jeśli już definitywnie będzie na oucie z klubu. W Arsenalu jest Cech, w Chelsea Courtois, w Tottenhamie Lloris, a MU naturalnie i tak odpada. Reszta klubów z Anglii to już byłby dla niego raczej mocny regres kariery, a nawet jeżeli to wątpię, żeby te drużyny były chętne na płacenie sporej kasy na transfer i pensję. A ta zakładam, że jest jedną z najwyższych wśród bramkarzy na świecie, co sprawy nie ułatwia. Zbliżona sytuacja do tej Szczęsnego, ale trzeba też wziąć pod uwagę, że Anglicy nie lubią się za bardzo ruszać z Premier League. Wg mnie Guardiola może popełnić spory błąd rezygnując z Harta na rzecz Bravo, czy kogoś innego, ale może te kombinacje ostatecznie zaprocentują.
Liverpool?
Jak wszyscy napisali - kupiliśmy Kariusa i to (ciekawe jak Mignolet będzie się dalej spisywał) on najprawdopodobniej zostanie nr 1. Gdyby nie to to pewnie byśmy mogli po tego Harta skoczyć.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 14 sie 2016, 21:24

Diamen23 pisze: Wyda w cholerę kasy na jakiegoś dziadka, mając do dyspozycji dobrego bramkarza
ustalmy jedno. ten "jakis dziadek" jest po prostu lepszym bramkarzem od tego "dobrego"

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 14 sie 2016, 21:26

bravo to oczywisty upgrade nad hartem, podejrzewam, że na guardioli ciazy presja wygrywania od początku, jesli ma hajs to czemu ma nie sprowadzić lepszego bramkarza?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 21:27

Juventini wiedzą najlepiej, że wiek u bramkarza nie gra roli ;)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 14 sie 2016, 21:47

rekinho pisze: bravo to oczywisty upgrade nad hartem, podejrzewam, że na guardioli ciazy presja wygrywania od początku, jesli ma hajs to czemu ma nie sprowadzić lepszego bramkarza?
Może i byłby to upgrade, tylko czy dobrym ruchem będzie odpalenie jednego z najlepszych bramkarzy w Anglii ostatnich 10 lat, który jest jednocześnie symbolem klubu ? Hart tak naprawdę raczej nigdy nie zawodził, jak każdemu zdarzały mu się babole, ale w ogólnym rozrachunku bramka to było chyba najmniejsze zmartwienie każdego trenera w City. Nie wydaje mi się, że Pep potrzebuje zmieniać bramkarza, ale to już jego wizja zespołu.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 21:51

Jednak Hart potrafił wpuścić mnóstwo baboli czy w City czy w Reprezentacji. Bramkarzom się to zdarza, ale wydaje mi się, że w ostatnich latach to z największych klubów, akurat Joe popełnia te błędy najczęściej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”