Manchester City (zbiorczy) - Strona 158

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 22:27

Mignolet to osobna sprawa, bardziej mi chodziło o kluby, które rządzą w LM, a nie w LE :P Hart przy okazji pokazał babole w meczu z Walią, a to na Wyspach mocno boli

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 sie 2016, 22:28

Nie spinaj, ciesz sie zyciem, jedz do londynu I walcz o UK...
Peace!

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 sie 2016, 22:29

Z Hartem jest podobna sytuacja jak z wieloma innym angielksimi kadrowiczami. Przereklamowani i przepłacani. Miewają świetne mecze, zdarzy im się zagrać na światowym poziomie, ale regularnie tego poziomu nie prezentują.

Nie wiem czy Bravo jest lepszy, bo nie widziałem go aż tyle razy, żeby to stwierdzić, ale Hart to żaden wymiatacz, żeby być zszokowanym taką decyzją Pepa.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 22:31

Szok o tyle, że Hart kojarzy się tylko z City. Wielu się zmieniało, ale nie on

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 14 sie 2016, 22:39

gilardino11 pisze: Hart to [k****] kolo bravo nawet nie lezal.

Pewnie dlatego nie gra w LM Bo maja dwoch swietnych bramkarzy I jeden gra w lidze a drugi w LM.
Krytykujesz Harta, ale ile jesteś w stanie wskazać jego baboli z zeszłego sezonu, jakoby nie leżał obok Bravo? Poproszę o wymienienie konkretnych spotkań (które z pewnością oglądałeś i możemy to zweryfikować) zamiast kompilacji z youtube'a.
A teraz zapytam, czy oglądałeś występy ter Stegena z okresu, gdy na dłuższy czas zastąpił w bramce Bravo, gdy ten wypadł Barcelonie? Skoro obydwaj świetni.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 22:46

Szczerze to i ja bym nie potrafił powiedzieć w jakim meczu Hart zrobił babola (na pewno z Walią i to dwa, do tego LM), ba nawet bym nie pamiętał gdzie Gigi popełnił błąd, ale wiem, że na przestrzeni paru sezonów było ich dużo :) to tak jak z Detruelem w Barcelonie, niby grał w wielkim klubie, ale bramkarzem był nijakim (oczywiście Joe przewyższa go o kosmos), ale tu porównanie, że w Barcelonie bramkarz jest bezrobotny. Ok takie słowa nie padły, ale w wielu aspektach tak to brzmi

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 14 sie 2016, 22:48

ale zdajecie sobie sprawę, że bramkarzy rozlicza się nie tylko z baboli? bo widze tutaj panuje myślenie zero-jedynkowe, albo interwencja stadiony świata albo babol, a między nimi są tez sytuacje 50-50 czyli jak bramkarz obroni to zajebiście, jak nie obroni to trudno, nie jego wina
róznica miedzy bramkarzami jest taka, że ci najlepsi wyciągają wiecej sytuacji 50-50 niż reszta

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 sie 2016, 23:05

janop pisze: Pytanie jaką Hart ma pozycję w szatni. Mogę się mylić, ale to może być jedna z tych sytuacji kiedy zmiana zawodnika na trochę lepszego (nie wchodzę w dyskusję czy Bravo faktycznie takim jest) niekoniecznie wpłynie dobrze na drużynę.
Dokładnie. Guardiola mimo tych czułych pożegnań w Monachium miał tam w Bayernie trochę kwasów z szatnią. Yaya miał u Obywateli mocną pozycję, wiadomo, że z Pepem za sobą nie przepadają, teraz szykuje się trudna relacja z Hartem, który jest jednym z symboli City. To może mu utrudnić robotę.

Joe nie jest ideałem ale to naprawdę dobry bramkarz mimo fatalnego Euro. Porównywanie go z Bravo i mówienie, że jeden jest dużo lepszy od drugiego jest IMO niewłaściwe bo obaj to świetni fachowcy ale mają różne atuty. Pep po prostu szuka bramkarza dobrze grającego nogami a Hart nie jest w tej kwestii orłem i tu jest cała filozofia.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 14 sie 2016, 23:19

guardiola niby (?) miał kwas z szatnią, ale nie przekladało się to na niekorzyść drużyny w trakcie sezonu (jak u np mourinho, ktory rozjebał dwie szatnie). nic dziwnego, że na hiszpana narzekal głównie troglodyta jakim jest ribery, a w barcelonie ibra

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 23:21

Odnośnie kwasów to Mourinho miał je mieć z Matą, a ten dzisiaj w podstawowym składzie strzelił bramkę więc albo zależy od trenera albo po prostu przeszłość nie przekłada się na rzeczywistość

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 15 sie 2016, 0:00

rekinho pisze: ale zdajecie sobie sprawę, że bramkarzy rozlicza się nie tylko z baboli? bo widze tutaj panuje myślenie zero-jedynkowe, albo interwencja stadiony świata albo babol, a między nimi są tez sytuacje 50-50 czyli jak bramkarz obroni to zajebiście, jak nie obroni to trudno, nie jego wina
róznica miedzy bramkarzami jest taka, że ci najlepsi wyciągają wiecej sytuacji 50-50 niż reszta
Oczywiście, dlatego zamiast rzucania pustymi hasełkami, staram się przenieść dyskusję na analizę rozgrywanych meczów.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 15 sie 2016, 0:10

O [k****] ile postów najebaliście :shock:

Ja rozumiem,że można uważać Bravo za lepszego bramkarza niż Joe,ale jak czytam teksty "Bravo Harta zjada na śniadanie" czy "Przecież to totalny średniak" to nie wiem czy się śmiać czy płakać.Ktoś tam pisał iż Hart podobnie jak większość angielskich piłkarzy jest przereklamowany a ja na przekór będę twierdził iż chyba w żadnym innym kraju rodowici piłkarze nie są tak krytykowani za błędy, słabsze mecze czy inne występki jak w Anglii.Zwyczajnie o babolu Harta brytyjska prasa pisze dużo więcej niż innego golkipera,bo jest Anglikiem,pierwszym bramkarzem reprezentacji a do tego gra w czołowym klubie Anglii.City oglądam regularnie i dobrze pamiętam gdy Hart wszedł do zespołu na stałe i wywalczył sobie bluzę z numerem 1.Fachowiec,bramkarz przez duże B,jak ktoś twierdzi inaczej to albo nie ogląda City i nie ma zielonego pojęcia o czym pisze albo przekłamuje rzeczywistość.Nie raz czy nie dwa ratował nam dupsko i popisywał się kosmicznymi interwencjami.W dodatku jak to blackmore fajnie ujął ma niebieskie serce.Jako ten nieliczny obok Vinniego i Zabalety.

Cóż transfer Bravo wydaje się przesądzony,Mirror pisze już nawet,że Hart został poinformowany iż może odejść w przypadku gdy Obywatele pozyskają nowego golkipera(w grę ma wchodzić Everton i Sevilla).Dla mnie to Pep może już wypierdalać razem z tą swoją rewolucją,nie odpala się w taki sposób piłkarza,który ma w sercu Manchester City a do tego nie jest łamagą a wręcz przeciwnie.
Chemik pisze:Nie lepiej byłoby zostawić Harta i za rok wprowadzić do pierwszego składu Rulliego?
Rulli to raczej melodia przyszłości.Niby go kupiliśmy,ale od razu został wypożyczony do Realu Sociedad a w styczniu zostanie wykupiony przez nich na stałe.Z tym,że City przez kilka sezonów będzie miało prawo pierwokupu za 12mln. co jednoznacznie wskazuje iż jeśli gość wskoczy na światowy poziom to mamy bramkarza na lata za czapkę gruszek.Na chwilę obecną widocznie na Eastlands uznano iż jeszcze za wcześnie.

Guardiola odlatuje co raz bardziej:
Pep Guardiola: "I think Kolarov had one of the best performances I have seen in a central defender [vs Sunderland]."

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 sie 2016, 0:16

ryba_82 pisze: "Bravo Harta zjada na śniadanie"
Długo czekałem na odpowiedź, ale się doczekałem ;) to było lekko prowokacyjne, ale cieszę się, że ktoś się odezwał. Szanuję Harta jak najbardziej, ale wydaje mi się, że powoli się wypala. Ja bym dał mu szansę, ale macie nowego trenera i nowe myśli szkoleniowe. Taki Bravo może pograć jeszcze parę lat na świetnym poziomie, który dzisiaj pokazał w finale Copa

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 15 sie 2016, 0:30

Tomusmc pisze: Szanuję Harta jak najbardziej, ale wydaje mi się, że powoli się wypala.
Tomusmc, ale w zeszłym sezonie Hart wielokrotnie formą nawiązywał do dyspozycji z mistrzowskich rozgrywek 11/12 oraz 13/14. Zresztą swego czasu o tym z rybą_82 w tym temacie pisaliśmy. Taki naprawdę słaby mecz Anglika to ten z WBA, poza tym to jeden z nielicznych Obywateli, którzy przez pełen sezon trzymali wysoki, równy poziom. W Europie, jak Anglik miewa gorsze mecze, tak dał już się poznać szerszej publiczności z bardzo dobrej strony. Wspomnijmy jego mecze z Barceloną i Realem.
Ja pamiętam o jego wpadkach z Walią oraz Islandią, ale po pierwsze, to Euro, gdzie cała Anglia dała ciała, ale nie tylko ona. Spójrz na turniejową postawę De Bruyne; napiszesz, że się wypala? A przecież zagrał beznadziejnie. Ilu Hiszpanów rozczarowało? Albo jak katastrofalnie grał taki David Alaba, jeden z najlepszych na świecie na swojej pozycji? Myślę, że powinniśmy rozmawiać o Harcie przede wszystkim jako bramkarzu Manchesteru City, a nie reprezentacji Anglii.
ryba_82 pisze: jak ktoś twierdzi inaczej to albo nie ogląda City
Chyba właśnie tutaj jest pies pogrzebany.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 15 sie 2016, 0:38

Tomusmc pisze: Szanuję Harta jak najbardziej, ale wydaje mi się, że powoli się wypala.
A mi się wydaje,że od momentu gdy odszedł Mancini to obronę mamy na poziomie dolnej połówki Premier League.I nie mówię tu o nazwiskach,bo za Pelle zwyczajnie w defensywie byliśmy przeciętni.Problemy Kompany'ego chyba wszystkim znane,masa urazów,taktyka,co sezon nowy środkowy obrońca a co za tym idzie babol za babolem wśród defensywy.Nie bez przyczyny wyśmiewani na forum byli Demichellis i Mangala.....Za Włocha Złote Rękawice dla Joe sezon po sezonie.Nie mam zamiaru tu robić Boga z Harta,ale Guadriola właśnie próbuje odstrzelić świetnego bramkarza który jest Obywatelem z krwi i kości dając mu zagrać aż 45 minut w sparingu z Arsenalem :suicide:

Poza tym jeśli Hart się wypala to czemu w barwach City zagrał wyborny ubiegły sezon?Jeśli do kogoś nie można mieć pretensji za ubiegłą kampanię to właśnie do niego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”