Ja rozumiem,że można uważać Bravo za lepszego bramkarza niż Joe,ale jak czytam teksty "Bravo Harta zjada na śniadanie" czy "Przecież to totalny średniak" to nie wiem czy się śmiać czy płakać.Ktoś tam pisał iż Hart podobnie jak większość angielskich piłkarzy jest przereklamowany a ja na przekór będę twierdził iż chyba w żadnym innym kraju rodowici piłkarze nie są tak krytykowani za błędy, słabsze mecze czy inne występki jak w Anglii.Zwyczajnie o babolu Harta brytyjska prasa pisze dużo więcej niż innego golkipera,bo jest Anglikiem,pierwszym bramkarzem reprezentacji a do tego gra w czołowym klubie Anglii.City oglądam regularnie i dobrze pamiętam gdy Hart wszedł do zespołu na stałe i wywalczył sobie bluzę z numerem 1.Fachowiec,bramkarz przez duże B,jak ktoś twierdzi inaczej to albo nie ogląda City i nie ma zielonego pojęcia o czym pisze albo przekłamuje rzeczywistość.Nie raz czy nie dwa ratował nam dupsko i popisywał się kosmicznymi interwencjami.W dodatku jak to blackmore fajnie ujął ma niebieskie serce.Jako ten nieliczny obok Vinniego i Zabalety.
Cóż transfer Bravo wydaje się przesądzony,Mirror pisze już nawet,że Hart został poinformowany iż może odejść w przypadku gdy Obywatele pozyskają nowego golkipera(w grę ma wchodzić Everton i Sevilla).Dla mnie to Pep może już wypierdalać razem z tą swoją rewolucją,nie odpala się w taki sposób piłkarza,który ma w sercu Manchester City a do tego nie jest łamagą a wręcz przeciwnie.
Rulli to raczej melodia przyszłości.Niby go kupiliśmy,ale od razu został wypożyczony do Realu Sociedad a w styczniu zostanie wykupiony przez nich na stałe.Z tym,że City przez kilka sezonów będzie miało prawo pierwokupu za 12mln. co jednoznacznie wskazuje iż jeśli gość wskoczy na światowy poziom to mamy bramkarza na lata za czapkę gruszek.Na chwilę obecną widocznie na Eastlands uznano iż jeszcze za wcześnie.Chemik pisze:Nie lepiej byłoby zostawić Harta i za rok wprowadzić do pierwszego składu Rulliego?
Guardiola odlatuje co raz bardziej:
Pep Guardiola: "I think Kolarov had one of the best performances I have seen in a central defender [vs Sunderland]."