Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1475

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 15 sie 2016, 12:23

Ja ciągle liczę ze Roo pójdzie na ławkę, bo facet naprawdę nic nie daje tej drużynie. Za tydzień chciałbym zobaczyć coś takiego :
-------Ibra-------
Martial-Mata-Miki
----Pogba---Morgan

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 15 sie 2016, 12:35

Możliwych wariantów jest naprawdę dużo, nie wykluczając gry trójką w środku. Również te z Rooneyem wyglądają dobrze, gdyby tylko mieć pewność, że nasz kapitan będzie się odpowiednio prezentował. No właśnie, gdyby tylko... Jose pewnie będzie próbował różnych kombinacji, aż wyłonią się te najbardziej optymalne. Myślę, że jeśli Rooney będzie odstawał, to Jose będzie reagował. Zbyt wiele jest teraz nazwisk, które mogą wprowadzić jakość, żeby się bawić w ciągłe uszczęśliwianie Wazzy.

Mefju
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefju » 15 sie 2016, 12:48

Jak widzicie miejsce Pogby w skladzie?
- tak jak w reprezentacji tj. środkowy pomocnik do pary z drugim ŚP
- typowa '10' za plecami Ibry

Tyle dobrego, ze Francuz daje duzo nowych mozliwosci dla Mourinho, ale nie oszukujmy sie - za taki pieniadze wielu kibicow bedzie od niego oczekiwalo cudow. Ja osobiscie jestem troszeczke sceptycznie nastawiony do pomyslu, aby Francuza stawiac glebiej. Chociaz z drugiej strony pamietam slowa Conte, ktory za czasow prowadzenia Juve powiedzial, ze Pogba na '10' ma za dlugie nogi.

Pewnie wszyscy gracze fantasy zachodza w glowe :P

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 sie 2016, 12:55

Mefju pisze: Jak widzicie miejsce Pogby w skladzie?
ŚP z Schneiderlinem.
Nie ma szans na 10tkę, toteż nie będzie wymogu dużej ilości goli, ani szczególnie wielkiej asyst.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 sie 2016, 12:59

red85 pisze: - Bailey z Blindem kolejny raz wyglądali bardzo solidnie. Ten pierwszy to bestia, a Dailey jest kolejny zawodniku po Antku, który udowadnia, że eksperymenty poprzednika Mou wcale nie były takie pozbawione sensu
Bailly ma znakomite wejście do drużyny i do ligi. To, że chłopak ma potencjał i siłę bestii było wiadomo ale do tej pory imponuje mi dojrzałością i koncentracją. Co prawda w tych dwóch meczach miał zachowania pepepodobne ale liczę, że to będzie fundament naszej obrony na lata.

Blind się z nim ostatnio dobrze uzupełnia i Daleyowi wróciła świeżość, której brakowało na koniec poprzednich rozgrywek, wczoraj zaliczył kilka fajnych interwencji ale przy bramce się nie popisał, Smith go zrobił jak juniora.
red85 pisze: - Na tle słabiutkiego rywala nie popisała się druga linia i nie muszę chyba powtarzać jak bardzo czekam na Pogbę? :)
Tu dla mnie trochę czepianie się dla czepiania. Z przodu bez fajerwerków ale jeśli chodzi o kontrolę gry nie było źle. Może i zachowawczo i dość siermiężnie grali ale w środku pola mecz wyglądał tak jak powinien wyglądać pojedynek kandydata do mistrzostwa ze średniakiem ligi. Herrera popisał się kilkoma niezłymi zagraniami i myślę, że Jose jeszcze zrobi z niego użytek.

Do minusów dopisałbym za to Martiala, który wczoraj niewiele pokazał. Asysta do Roo to był nieudany strzał i IMO nie rzutuje na ocenę.

Co do reszty zgoda. To taki okres w sezonie, że liczą się przede wszystkim punkty, zresztą przez cały sezon będzie się liczyło przede wszystkim to i po to zatrudniono Portugalczyka. Zaczynamy od wygrania pucharu, 3 punktów na wyjeździe i lidera w pierwszej kolejce. Dobry początek, zwłaszcza, że Totki i Arsenal już nas muszą gonić.

Pogba zapewne wskoczy do składu na miejsce Herrery i będzie "tym drugim" pomocnikiem. Rola Francuza pewnie będzie zależna od rywala, inaczej wyjdziemy na Bournemouth a inaczej na City. Podejrzewam, że na słabszych rywali Pogba będzie grającym głębiej pomocnikiem bo tam trzeba będzie się przebijać przez zasieki, z trudniejszymi przeciwnikami Mou może go przesuwać wyżej a za jego plecami stawiać zasieki. Rola Rooneya czy nam się podoba czy nie wydaje się niepodważalna i być może Mourinho będzie nim rotował (nie ma oporów go zmieniać w każdym meczu) ale nie wierzę, że posadzi go na dłużej na ławce.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 sie 2016, 13:27

czarny samael pisze:
Mefju pisze: Jak widzicie miejsce Pogby w skladzie?
ŚP z Schneiderlinem.
Nie ma szans na 10tkę, toteż nie będzie wymogu dużej ilości goli, ani szczególnie wielkiej asyst.
Nie widzę tego. Raz, że postawa Pogby w takim ustawieniu to wielka niewiadoma, a dwa - Morgana zupełnie nie widzę w roli tego cofniętego, bardziej zdyscyplinowanego taktycznie, wyprowadzającego piłkę od obrońców. Zresztą, wydaje się, że obecnie Morgan nie jest zbytnio ceniony przez Mou, więc nie podejrzewam, że nagle Francuz będzie pierwszym wyborem. Na chwilę obecną najbardziej prawdopodobnym scenariuszem wydaje się mimo wszystko para Fells-Pogba i jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w praktyce.
Morrow pisze:Może i zachowawczo i dość siermiężnie grali ale w środku pola mecz wyglądał tak jak powinien wyglądać pojedynek kandydata do mistrzostwa ze średniakiem ligi
Jak dla mnie to nie średniak, a drużyna, która będzie walczyć o utrzymanie. W pierwszej połowie w zupełności nie kontrolowaliśmy meczu, a druga linia biegała zagubiona. Fells jeszcze jako tako wyglądał, ale Ander poza bodaj jedną piłką do Valencii, nic nie pokazał. Oczywiście tragedii nie było, ale ja już przestałem wierzyć, że pewnych zawodników stać na więcej. Oczywiście po cichu liczę, że jednak mnie zaskoczą ;)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 sie 2016, 14:52

red85 pisze: Nie widzę tego. Raz, że postawa Pogby w takim ustawieniu to wielka niewiadoma, a dwa - Morgana zupełnie nie widzę w roli tego cofniętego, bardziej zdyscyplinowanego taktycznie, wyprowadzającego piłkę od obrońców. Zresztą, wydaje się, że obecnie Morgan nie jest zbytnio ceniony przez Mou, więc nie podejrzewam, że nagle Francuz będzie pierwszym wyborem. Na chwilę obecną najbardziej prawdopodobnym scenariuszem wydaje się mimo wszystko para Fells-Pogba i jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w praktyce.
Dla mnie Fellaini to kompletna porażka i w ogóle nie biorę go pod uwagę.

Dalej - Pogba nie będzie grał na 10tce. Niech wszyscy o tym zapomną, bo na tę pozycję jest Roo, Mata i Mkhitaryan, nie licząc mogących zagrać na tej pozycji Depaya, Martiala, ale także Rashforda i przede wszystkim Ibry.

Pogba został kupiony do pomocy, a wątpię by nagle Jose przeszedł na 4-3-3.

Ergo, zostaje 8 i 6 (nie przez przypadek Pogba dostał ten numer), a Fellaini nie jest dobry w odbiorze - po prostu. W odbiorze dobry jest Morgan i Carrick, więc któryś z nich musi grać obok Pogby.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 sie 2016, 15:11

czarny samael pisze: Dla mnie Fellaini to kompletna porażka i w ogóle nie biorę go pod uwagę.
No ale nie rozmawiamy chyba o najbardziej prawdopodobnym scenariuszu. Czyż nie?
A Mourinho zdaje się cenić Fellsa całkiem wysoko. Zagrał od początku w dwóch ostatnich meczach i nie wydaje się, żeby szybko z niego zrezygnował.
"With Fellaini I always have the feeling that he was not loved by the general Red people," Mourinho said. "But, if he plays like he’s playing now, they have to love him because he’s being so important for us."

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 sie 2016, 15:19

red85 pisze: No ale nie rozmawiamy chyba o najbardziej prawdopodobnym scenariuszu. Czyż nie?
Jeśli tak, to tym bardziej nie ma co myśleć o zmianie ustawienia, czy stawiania Pogby wyżej, a jedynie o partnerze dla niego. Czyli ktoś z zestawu Carrick, Fella i Morgan. Herrera jest rezerwowym za Francuza w najlepszym dla siebie wypadku, a 10 jest obstawiona na wszystkie możliwe sposoby.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 sie 2016, 22:16

Dzisiaj nasze nasza drużyna u-23 mierzyła się z Leicester. Lisy wystąpiły w bardzo mocnym zestawieniu, gdzie nie brakowało reprezentantów (ot chociażby Kapustka). My natomiast z dobrą obroną, ale im bliżej bramki rywala - tym gorzej. Dość powiedzieć, że na napadzie musiał zagrać Weir, a za skrzydłowych robili Kehinde (środkowy pomocnik) oraz Olosunde (obrońca).

Leicester przez większość meczu - czego można było się spodziewać - atakowało, ale kilka razy świetnie interweniował Johnstone. Znowu z bardzo dobrej strony pokazał się Tuanzebe, który wygląda na tym poziomie jak bestia, a przecież nie skończył jeszcze 19-stu lat. Mam nadzieję, że ktoś w klubie ma jakiś plan na jego i WIlliamsa karierę, bo mamy naprawdę dwie perły na środku obrony i szkoda by było zmarnować ten potencjał.

Koniec końćów udało się szczęśliwie wygrać 1:0 po świetnej bramce Mitchella w samej końcówce (lob zza pola karnego po asysście Johnstonea :mrgreen: ) :ozob:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 sie 2016, 22:37

Mecz wygrany ale po takim okresie przygotowawczym nie spodziewam sie fajerwerkow, sam Jose mowi ze trzeba duzo pracy.

Zatasnawiałem się czemu MOu odpalił Bastiana a stawia na Felsa bo to samo jest troche smieszne ale zauważyłem jak świetnie Blind rozgrywa od obrony a Bailly z piłka wyglada swietnie(ogolnie wyglada mega obiecujaco) i nie wiem czy MOu nie ma takiego wlasnie pomyslu na MU.Fels felsem .. niespodziewałem sie ze MOU na niego bedzie stawiał w tej strefie boiska.Gdzie wiec wyladuje POgba który w defensywie orłem nie jest?

Jesli sprowadzimy Fonte to bedzie to kozacki transfer- bardzo dobry doswiadczony obronca który nie ma urazów- totalne przeciwienstwo szklanego Jonesa. Jak ten transfer dojdzie to finalizacji bede spokojny bo kadra bedzie kozacka.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 sie 2016, 22:43

MGiggs pisze: Jesli sprowadzimy Fonte to bedzie to kozacki transfer- bardzo dobry doswiadczony obronca który nie ma urazów- totalne przeciwienstwo szklanego Jonesa. Jak ten transfer dojdzie to finalizacji bede spokojny bo kadra bedzie kozacka.
Czytałem o kwocie 9 mln funtów. Prawda to? Dlaczego tak tanio? Ma może kontrakt jeszcze ważny przez rok, czy co? Dziwne, że Liverpool go nie kupił, być może za tani. :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 sie 2016, 22:47

Fontee jest mega niedocenianym piłkarzem.Fakt ma swoje lata(83 rocznik) ale konskie zdrowe(4 mecze opuścił chyba w 3 sezony) bardzo rowna forma, dobrze rozgrywa co jest ważne w dobrym klubie, swietnie warunki fizyczne. Ja sie dziwie ze nikt go nie kupił...Arsenal Liverpool MU....serio.Facet jak wszedł do podstawy na Euro to nagle Portugalia była mocarna w obronie. Za taka kase....a nie lepiej Mangale kupic :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 sie 2016, 22:54

W sumie wszystko byłoby fajnie gdyby nie fakt, że mamy w rezerwach dwa megatalenty na stoperze. Przy zakupie kolejnego można śmiało założyć, że przez następne 2 sezonu szansy na dobre nie dostaną. Już przecież teraz Smalling powinien mieć duże problemy aby wskoczyć do 11-stki...

Niestety, ale wcale się nie zdziwię jeśli to będzie właśnie normalka w nadchodzących sezonach - kadrę uzupełniać będziemy kupując doświadczonych, a nie swojakami ;/

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 sie 2016, 23:05

Jeżeli dzięki temu macie zdobywać trofea to w czym problem? Oczywiście sezon zweryfikuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”