Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 15 sie 2016, 13:27

czarny samael pisze:
Mefju pisze: Jak widzicie miejsce Pogby w skladzie?
- tak jak w reprezentacji tj. środkowy pomocnik do pary z drugim ŚP
- typowa '10' za plecami Ibry
ŚP z Schneiderlinem.
Nie ma szans na 10tkę, toteż nie będzie wymogu dużej ilości goli, ani szczególnie wielkiej asyst.
Nie widzę tego. Raz, że postawa Pogby w takim ustawieniu to wielka niewiadoma, a dwa - Morgana zupełnie nie widzę w roli tego cofniętego, bardziej zdyscyplinowanego taktycznie, wyprowadzającego piłkę od obrońców. Zresztą, wydaje się, że obecnie Morgan nie jest zbytnio ceniony przez Mou, więc nie podejrzewam, że nagle Francuz będzie pierwszym wyborem. Na chwilę obecną najbardziej prawdopodobnym scenariuszem wydaje się mimo wszystko para Fells-Pogba i jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w praktyce.
Morrow pisze:Może i zachowawczo i dość siermiężnie grali ale w środku pola mecz wyglądał tak jak powinien wyglądać pojedynek kandydata do mistrzostwa ze średniakiem ligi
Jak dla mnie to nie średniak, a drużyna, która będzie walczyć o utrzymanie. W pierwszej połowie w zupełności nie kontrolowaliśmy meczu, a druga linia biegała zagubiona. Fells jeszcze jako tako wyglądał, ale Ander poza bodaj jedną piłką do Valencii, nic nie pokazał. Oczywiście tragedii nie było, ale ja już przestałem wierzyć, że pewnych zawodników stać na więcej. Oczywiście po cichu liczę, że jednak mnie zaskoczą ;)

Wróć do „Anglia”