Manchester City (zbiorczy) - Strona 163

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 15 sie 2016, 16:47

Co do karnych to on wczoraj jakiś rekord wyrównał. Bodajże ilość obronionych karnych podczas gry w jednym klubie.

Przekleję z wykopu.
Walcott był 11. graczem, który stanął naprzeciwko Mignoleta, i jak się okazało 5. który nie zdołał pokonać belgijskiego golkipera.
Jest to najlepszy wynik wśród bramkarzy, którzy mieli okazję bronić więcej niż 10 rzutów karnych grając w jednym klubie.

Mignolet tym samym wyrównał rekord Dmitriego Kharine, który grając w Chelsea w latach 1992-99 również obronił 5 jedenastek spośród 11 prób.

Top 5 takiego zestawienia.
5. Edwin van der Sar (Fulham) - 19 strzałów/7 obron (37%)
4. Bryan Gunn (Norwich City) - 10/4 (40%)
3. Manuel Almunia (Arsenal) - 14/6 (43%)
1. Dmitri Kharine (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool) - 11/5 (45%)

Awatar użytkownika
Sterstox
Junior
Junior
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sterstox » 15 sie 2016, 16:52

Ja myślę żę będzie tak. Loris Karius prędzej czy później wskoczy do bramki Liverpoolu, pokaże na co go stać, Mignolet wyląduje na ławce i sfrustrowany brakiem gry odejdzie po sezonie do innego klubu. Swoją drogą to będąc w temacie zatytułowanym Manchester City to Loris Karius jest absolwentem Akademii Piłkarskiej Manchesteru City :P

Tak btw, ciekawi mnie co z Kelechi Iheanacho. Czy młody Nigeryjczyk rozwinie swoje skrzydła u Guardioli, czy Pep da mu trochę pograć, czy będzie się kisił na ławce. W poprzednim sezonie po Kunie Aguero był drugim najlepszym strzelcem zespołu. Chłopak ma niesamowity potencjał ale mi się nie wydaje że nie pasuje do filozofii Pepa, Guardiola nie przepada za takim typem napastnika i to mnie martwi. A szkoda by taki talent się zmarnował, jak na przykład John Guidetti.

Liczę że swoją szansę dostanie tez młody belgijski stoper Jason Denayer który nawet zagrał na Euro. Mówi się o nim jako młodsza wersja Kompany'ego, a już wole by mu dano szansę niżeliby na stoperze grywał beznadziejny i ślamazarny Mangala.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 15 sie 2016, 16:53

Sterstox pisze: Ja myślę żę będzie tak. Loris Karius prędzej czy później wskoczy do bramki Liverpoolu, pokaże na co go stać, Mignolet wyląduje na ławce i sfrustrowany brakiem gry odejdzie po sezonie do innego klubu. Swoją drogą to będąc w temacie zatytułowanym Manchester City to Loris Karius jest absolwentem Akademii Piłkarskiej Manchesteru City :P
Na pewno. Karius został po to sprowadzony i pewnie by grał gdyby nie to, że został skasowany przez El Generale Lovrena. Kwestia jak będzie Szymonowi szło dopóki Loris nie wróci.

Awatar użytkownika
Sterstox
Junior
Junior
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sterstox » 15 sie 2016, 16:59

Tego nie wiem i w sumie mało mnie to interesuje :P. Nie chce być chamski ale to temat Manchesteru City ;) Aczkolwiek Kariusowi który jest produktem szkółki City życzę jak najlepiej.

Oprócz mnie tu na forum jest jeszcze jakiś sympatyk Manchesteru City :)?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 sie 2016, 18:42

Sterstox pisze:Tego nie wiem i w sumie mało mnie to interesuje :P. Nie chce być chamski ale to temat Manchesteru City ;) Aczkolwiek Kariusowi który jest produktem szkółki City życzę jak najlepiej.

Oprócz mnie tu na forum jest jeszcze jakiś sympatyk Manchesteru City :)?
Ja byłem dosyć blisko City, w latach 09-12. Potem mi jakoś przeszło, ale mimo wszystko dalej im po cichu kibicuje.
Steve Ireland, Adebayore, Boyata, Vieira, A. Johnson itd. To była paka.
Po prostu co wakacje jeździłem do Manchesteru na kilkanaście dni i w tamtych czasach na bieżąco śledziłem wszelkie fanpejdże. Byłem na kilku meczach, zebrałem parę autografów i mam nawet ich oficjalną koszulkę.
Oczywiście w kwestiach kibicowskich preferuję monogamię, i moim jedynym klubem jest Kotwica Kołobrzeg. Jeśli chodzi o światowy futbol to od kiedy na poważnie interesuję się piłką (2000r.) sympatyzuję z madryckim klubem.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 sie 2016, 19:21

Ja pamiętam City z Anelką, Sibierskim, Wanchopem, Shounem Wright-Phillips, Distinem z Kevinem Keegenem na ławce. Nawet im wtedy troche kibicowałem z uwagi na Robbiego Fowlera na lawce rezerwowych. Potem przyszli szejki i wszystko sie zjebało.

Ale jedno trzeba im oddać na plus (posród tysiecy minusow) zrobili im taką akademie dla dzieciaków, że za 5-10 lat co trzeci home grown player w Premier League będzie pochodził z akademi City. Nawet legendy United Neville, Scholes Irwin i kto tam jeszcze swoje dzieciaki posłali do szkółki City.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 sie 2016, 20:02

Wy serio z tym, że Hart to światowej klasy bramkarz? :shock: To maks poziom...Seamana. Fakt, jest świetny na linni, ale to nie wystarcza by go zaliczać do ścisłego topu. Anglicy od czasów Shiltona nie mieli światowej klasy fachowca.

Co do super-hiper bramkarzy z Barcy - już był taki jeden - Valdes się nazywa, fani Blaugrany stawiali go wyżej niż Cassilasa, kiedy ten jeszcze był top3 na świecie i co? Wiadomo - kontuzja, ale po odejściu z FCB jakiejś zawrotnej kariery nie zrobił...

Obecnie to Buffon - nie bójmy się tego powiedzieć - prawdopodobnie najlepszy GK w historii, De Gea, Cortouis, Neuer (aczkolwiek zaradzają mu się co raz częściej głupie błędy), może Cech i długo, długo nic...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 sie 2016, 20:57

MazurXIII pisze: Cortouis
Zwłaszcza po ostatnim cudownym sezonie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2016, 21:36

Aktualizacja. Gerard Romero (bardzo wiarygodne źródło w Hiszpanii) podaje, że w zasadzie wszystko jest już dogadane i Bravo ostatecznie wyląduje w City :o Jestem zaskoczony mimo wszystko. Oczywiście trzeba czekać na kolejne potwierdzenia, ale wygląda to poważnie. Ma zagrać jeszcze w rewanżowym meczu z Sevillą (17.08) oraz na inaugurację sezonu z Betisem (20.08) i koniec.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 sie 2016, 21:39

Sterstox pisze: Oprócz mnie tu na forum jest jeszcze jakiś sympatyk Manchesteru City :)?
ryba często lubi tu pogadać ze sobą i City na forum jest kojarzone z jego osobą.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 sie 2016, 21:40

Na tt wiele źródeł podaje, że deal done.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 sie 2016, 21:57

20 mln ponoć
Mentor pisze: Aktualizacja. Gerard Romero (bardzo wiarygodne źródło w Hiszpanii) podaje, że w zasadzie wszystko jest już dogadane i Bravo ostatecznie wyląduje w City
Zwłaszcza, ze Lucho się nie zgadza na transfer
Pewnie nie opublikowano jego protestu :smile2:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2016, 22:41

Nie zgadza to może zbyt harde określenie. Gdyby miał taką możliwość to pewnie wolałby dysponować wedle uznania oboma zawodnikami. Zresztą pewnie dobrze wiesz jak sprawa wygląda, decyzja Barcelony jest jak najbardziej do - nomen omen - wybronienia.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 15 sie 2016, 23:20

Sterstox pisze: Oprócz mnie tu na forum jest jeszcze jakiś sympatyk Manchesteru City ?
:witam: Tylko ja i zazwyczaj piszę w temacie City sam ze sobą :D Ostatni raz takie poruszenie tutaj wywołał majster za Manciniego.

Jeśli wierzyć twitterowi to Bravo w czwartek będzie już piłkarzem City.21,7mln. funtów i czteroletni kontrakt.Grubo jeśli spojrzymy na wiek Chilijczyka.Oby był z tych co Buffon czy van der Sar,czyli z tych pięknie się starzejących :wink: A już tak całkiem serio to mam nadzieję iż Hart zostanie i wygra rywalizację z Bravo choć nie będzie łatwo bo wszystko wskazuje iż Claudio jest sprowadzany jako pierwszy bramkarz City,więc będzie miał spory handicap.

Na miejsce Bravo Barca ma pozyskać Diego Alvesa z Valencii.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 sie 2016, 23:24

Hart pewnie zostanie na sezon i powalczy o skład. Tzn posiedzi sobie na ławce, bo wątpię, żeby teraz zmienił klub. Szczerze to on nawet nie ma gdzie iść... No chyba, że chce się stoczyć i grać w Evertonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”