Podróże - Strona 10

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 lip 2016, 22:00

Byłeś może w soborze nowodziewicznym, tam jak od centrum się idzie w stronę parku olimpijskiego? Słyszałem, że gruby pożar niedawno tam był i strawił trochę zabytkowych wieżyczek. Wgl. to wielkie zazdro. Gdzie masz nocleg? Ja kilka lat wstecz byłem w hostelu koło stacji 'park kultury'. Przez most Chmielnickiego najczęściej się przeprawiałem na drugą stronę rzeki.
Nie wiem czy ten trip do Astany przez Omsk cię nie wymęczy za bardzo, lepiej jakbyś sobie nocleg ogarnął, bo te 12h to może być walka o przetrwanie. Ale skoro bilety pobukowane to już za późno na zmiany repertuaru. pzdr

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 lip 2016, 22:13

Tam akurat nie dotarłem. Nocuje w hotelu slawianka. Wyszlo $35 za noc ze śniadaniem wiec nie chciało mi się bawić w hostele. :-)

Zobaczymy co będzie w Omsku. Jak będzie zle to pójdę na dworzec i będę tam czekal.

Bardziej bym chcial nocleg w Minsku, bo tam będzie masakra - przylot po nieprzespanej nocy o 5 rano i pociąg o 23:56. O 3:30 pobudka na kontrole graniczne wszystkie :D ale wiza nie pozwala na nic innego niestety. :-(

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 lip 2016, 10:55

Pozdrawiam z Syberii. Pogoda zajebista.

Obrazek

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 30 lip 2016, 10:59

Kup mi taką Ładę.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 sie 2016, 20:18

Wczoraj zabukowałem nocleg za 199 euro(z podatkiem) w Rzymie, a już dziś postanowiłem zakupić nową wycieczkę. :D Mianowice lecę do Madryt 21-26 września na mecze Realu z Villarreal oraz Atletico z Deportivo la Coruna. Za nocleg na 5 nocy w Madrycie dałem ledwie 150 euro, a za bilety ciut powyżej 80 euro. IMO dobra opcja bo nie będę już się pchał do Hiszpanii w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 sie 2016, 20:26

Astana okazala się mocno [ch**]. Miasto kompletnie bez duszy. Ale w sumie do 1998 byla mniejsza od Lublina a rozrosła ssie za kasę z ropy. Taki maly Dubaj. Chciałem kupic szalik klubu tutejszego co z Celtikiem zremisowal, ale się nie da nigdzie. Nie ma na żadnych straganach a w sklepie adidasa czuli ich sponsora tylko Man Utd Real itp. Słabo. No ale klub istnieje tylko od 2009 roku. Cieszę się ze juz stąd wyjeżdżam.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1533
Kibicuję: FC Barcelona

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 sie 2016, 0:22

Slim91 pisze: Wczoraj zabukowałem nocleg za 199 euro(z podatkiem) w Rzymie, a już dziś postanowiłem zakupić nową wycieczkę. :D Mianowice lecę do Madryt 21-26 września na mecze Realu z Villarreal oraz Atletico z Deportivo la Coruna. Za nocleg na 5 nocy w Madrycie dałem ledwie 150 euro, a za bilety ciut powyżej 80 euro. IMO dobra opcja bo nie będę już się pchał do Hiszpanii w tym sezonie.
No i ładnie :spoko: ja przylatuję do Madrytu późnym wieczorem 23.09, a wylatuję rano 26.09, to możemy zgadać się na wspólne 2-dniowe zwiedzanie, hmm?
W którym pensjonacie noclegujesz? O meczu żadnym nie myślałem, a może by warto na jakiś się wybrać :think: na której stronie bilety kupowałeś? Widzę, że jeśli bym już się zdecydował, to mowa tylko o meczu drużyny z lepszej części Madrytu, bo graja 24/25.09.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 sie 2016, 0:53

Los Angeles na bodajże Chamartin. Bardzo blisko Bernabeu obok stacji metra Nuevos Ministros.
Keres pisze: na której stronie bilety kupowałeś?
Bilety na mecz :?: Nie kupowałem i chyba nie będę. Po prostu kupię w kasie przed stadionem, ale jeszcze się zastanowię co będę z tym robił.

Ogólnie jaram się jak pochodnia myśląc o tym wypadzie. Jeszcze o 15.00 nic nie planowałem, a bilety zakupiłem z noclegiem 2h później. Miałem jechać na mecz z Bilbao(23.10), ale bilety lotnicze poszły w górę prawie 30 euro więc stwierdziłem, że można 2 mecze zrobić za jednym zamachem i już odpuścić na jakiś czas Madryt. Tym bardziej, że mecz z VFC będzie wieczorem na Bernabeu, a na tym mi zależało.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 sie 2016, 1:25

Zrozumiałem, że bilety na mecz 80 E, a nie za loty :angry2:
Ten Hostal Los Ángeles, to na Cuatro Caminos, ale to szczegół, bo wiem o który chodzi. Tyle, że mnie za 3 noce 640 zł wyskoczyło.
Bilet na mecz, to gdybym już miał kupować, to przed spotkaniem. Zapytam Dr. na privie po ile mogą chodzić, bo nie wiem czy tu zagląda.
Ogólnie, to w pełni rozumiem ekscytację. Taki zakup daje dużo radości na myśl o wyjeździe :wink: BTW. W dzisiejszych czasach, to naprawdę niewiele trzeba, żeby zrealizować jakąś podróż :D

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 sie 2016, 1:48

Ja zabukowałem nocleg na jakiejś promocji dzisiejszej. Ostatni taki pokój wziąłem. Po normalnej cenie byłoby 260 euro, a ja zapłaciłem 154 bodajże.
Keres pisze: na Cuatro Caminos
Co za szczegół :?: 10 minut od Bernabeu na nogach.

Gdzie masz nocleg :?:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 sie 2016, 7:32

Hehe, chodziło mi że szczegół, czyli nic takiego ważnego dobrą lolalizację masz.
Noclegów jeszcze nigdzie nie kupowałem, tylko w Lizbonie mam u koleżanki, o czym pisałem w domku.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 17 sie 2016, 22:58

Zapomniałem napisać, tu strona od Dr. z cennikiem na Atletico http://en.clubatleticodemadrid.com/tick ... d-alaves-2
Mam nocleg na Calle Luis Vélez de Guevara; 4,2 km od Ciebie i 2 km do Vicente Calderon.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 sie 2016, 11:01

Zmiana planów w porównaniu z tym co pisałem w Domku. Interesuje mnie teraz coś w niedalekiej odległości od Kielc albo bezpośrednio w Kielcach. Macie coś godnego polecenia?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 sie 2016, 11:06

DDK pisze: Zmiana planów w porównaniu z tym co pisałem w Domku. Interesuje mnie teraz coś w niedalekiej odległości od Kielc albo bezpośrednio w Kielcach. Macie coś godnego polecenia?
https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#safe= ... +i+okolicy

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 19 sie 2016, 11:45

cloner nie wiem po co w ogóle tak piszesz. Przecież takie coś, to DDK sam może sobie znaleźć. Jemu chodzi o opinie ludzi z forum, którzy zwiedzali okolice Kielc.

A DDK nie czyta, lub nie zapamiętuje postów z domku. Z janopem pisaliśmy o: Zamku w Chęcinach [16 km od Kielc], Skansenie w Tokarni [21 km, na tej samej trasie co Chęciny], Jaskini Raj [11 km, też na trasie, bilety lepiej zarezerwować], Bazylice na Świętym Krzyżu [35 km] i Zamku Krzyżtopór w Ujeździe [60 km]. Dodam jeszcze Dąb Bartek [15 km], a na trasie do dębu koleżanka mówiła, że ostatnio otwarli oceanarium http://oceanika.pl. No i Park Miniatur w Krajnie [22 km] http://www.sabatkrajno.pl/galeria/aleja-miniatur o którym kompletnie zapomniałem, a mam do niego 6 km :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”