Co zrobic? - Strona 2

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 07 lip 2004, 16:06

Jak dla mnie to Polska moze walczyc o zwyciestwo a nie o remis z Anglikami.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 07 lip 2004, 21:31

Jak dla mnie to Polska moze walczyc o zwyciestwo a nie o remis z Anglikami
Jeżeli Anglicy będą grali w najmocniejszym składzie to módlmy się o remis i nie liczmy na zwycięstwo.

Jeśli chodzi o personalia: Janas powinien zostać zwolniony zanim zaczął pracować jako trener reprezentacji. Prościej: nie pownien wogóle zostać trnerem reprezentacji Polski. Przeciż on hańbi nasz kraj.

Bramkarz to oczywiście Dudek, nieraz udowodnił, że można na niego liczyć, choć zdarzały się wpadki, ale o wiele częściej był podporą naszej reprezentacji. Jeśli chcemy dojść do MŚ 2006 to na środku obrony powinni grać Bąk i Hajto, którzy grają w reprezentacji razem od lat i mają bardzo dobre zgranie. Lewa obrona to chyba Żewłakow, prawa Kłos. Lewa pomoc to oczywiście Krzynówek. Prawa pomoc Kosowski lub Smolarek. Środek pomocy: troszeczkę wysunięty Szymkowiak i cofnięty Mila. Atak to Olisadebe i Niedzielan. Żurawski nie umie się w kadrze odnaleźć a myśle że Oli nie zawiedzie, poza tym jest w wysokiej formie.

Jeśli chodzi o Rasiaka. Ja nie wiem po co wogle Janas na niego stawiał. Przecież on tylko potrafi grać główką, choć też niezawsze mu wychodzi. Zero techniki, zero zwodów, zero strzałów nogą. Zero umiejętności. U niego tylko główka funkcjonuje.

Engel niewątpliwie powinien wrócić. Doprowadził naszą reprezentację do MŚ 2002 i jeszcze było nam mało?Od kilkudziesięciu lat nie graliśmy na MŚ i jeszcze go zwolniliśmy?Przecież teraz to jest najlepszy Polski trener wraz z KAsperczakiem. Niestety PZPN go nie lubi. Jak zwykle wszędzie układy... i tylko to się liczy.

Awatar użytkownika
Ronni
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ronni » 22 sie 2004, 23:05

Widzialem niestety caly mecz Polska -Dania(1-5) to byla masakra. 20 minut dobrej gry , potem bramka i chlopakom podcielo to skrzydla!! W reprezentacji nie ma lidera ktory by w takiej sytuacji krzyknol chlopaki ku.... gramy!!! Niemam y lidera, i czytalem ostatnio wywiad z Tomaszem Zdeblem i mowil ze w reprezentaccja jest dobierana dzieki ukladom z zawodnikami !!!! Więc nikt mi niepowie ze rasiak to dobry zawodnik albo Lewandowski, oki pilki niepotrafią podac. Zurawski wszedl podanie od Gorawskiego i bramka
chociaz Macius nas uratowal i strzelil chonorowego gola!!1 Chwala jemu za to i Wiselce ze ma takiego zawodnika ktory kręcil obrońcami Realu

adro
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adro » 29 sie 2004, 8:20

Co zrobic w sytuacji gdy druzyny klubowe nie istnieja na arenie miedzynarodowych rozgrywek , ok Wisla i raz groclin , ale to nie moze przycmic miernoty polskiej pilki klubowej(meczarnie amiki z jakims Honvedem , kompromitacja Lecha z Terekiem , przegrana w zezlym sezonie odry z amatorami z irlandii porazki z Ventspilsem , Cementarnica , Fylkirem ) . Nie ma w Polsce wielkich pilkarzy , po prostu sport ten uprawiaja przypadkowi ludzie , ktorym albo w szkole nie wyszlo albo co . Techniki zero , przyjecia zero , rozegrania i pomyslunku zero . Jedynym ratunkiem jest rozpieprzenie PZPN i wywalenie janasa . Na jego miejsce powinno sie powolac selekcjonera z zagranicy , najlepiej Niemca , ktory da wpieprz tym panienkomm , skoncza sie uklady , zacznie sie ostry zapieprz i rygor , niech zawodnicy chodza jak zegarki , a nie jakies pseudozgrupowania , gdzie zawodnicy tylko sie wyleza, wypoczna , nazra jakis smakolykow na koszt skorumpowanego PZPN. Po prstu ostry zapieprz od rana do wieczora , z tych pseudoreprezentantow mozna zrobic druzyne skoro z takiej przecietnej grecji trener zrobil bdb druzyne , zdyscyplinowana , wybiegana, laknaca sukcesu . Tak jak wagner , dal wpierdziel reprezentantom tak i tu potrzeba trenera z jajami tyle ode mnie . Jezeli ci nie beda chcieli ciezko pracowac bo przyzwyczaili sie do luksusow to zrezygnowac z tej reprezentacji i zaczac szukac ludzi , ktorzy beda chcieli ciezko pracowac , a nie tylko sie op....dalac , poza tym nalezy zaczac prace u podstaw , wiecej wf w szkole po 2 godziny dziennie, jakies sks-y czy zajaecia sportowe po lekcjach i szukac powtarzam szukac wsciekle ludzi utalentowanych gotowych do ciezkiej pracy . Te eliminacje sa juz przegrane nie mamy szans , ale mozemy wygrac przyszlosc ,perspektywa polskiego futbolu nie musi prezentowac sie wylacznie w czarnych barwach i nie musimy byc skazani na programy typu Przezyjmy to jezcze raz , w ktorych jest pokazywana druzyna gorskiego, albo piechniczka i w ktorych niezyjacy Ciszewski cieszy sie z gry Bonka , Laty, Deyny , Kasperczaka, Gadochy , Buncola,itditd .PZDR

adro
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adro » 29 sie 2004, 9:14

Co do naszych zagranicznych "gwiazdeczek" to tylko siedza w jakis srednich europejkich klubach , albo grzeja lawy , wyjatkiem jest dudek , ktory nie wim jakim cudem zalapal sie do Liverpoolu

Morientes
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

HALA MADRID!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morientes » 29 sie 2004, 9:17

Co zrobić żeby polskie drużyny nie kończyły przygody z pucharami na pierwszej czy ewentualnie drugiej rundzie? To banalnie proste! Jak dla mnie problem tkwi w tym, że polskie drużyny dostajš za odpowiednie miejsca w lidze prawie tyle samo pieniędzy - przepa?ć między pierwszš, a ostatniš jest zapewne spora, ale ogólnie lider tabeli dostaje podobne pienišdze co druga i trzecia drużyna. Wg mnie trzeba zabrać kasy tym z ostatnich miejsc na korzy?ć tych pierwszych - tak jak w systemie niemieckim. Rozumiem, że kasa wszystkiego nie załatwia, ale to pierwszy krok do sukcesu, no chyba nie musze jeszcze mówić co sie robi z kasš.

A co do braku techniki naszych rodaków i innych takich pierdół: - to jest po prostu prze?wiadczenie, że "Polak nie potrafi", że to kraj brudnych pieniędzy, nieczystych zagrań, przekrętów, wtyków, znajomo?ci - dla polskiego, uczciwego Raula Gonzaleza nie ma tu zbyt dużo miejsca - tacy od razu lecš za granice żeby tam zniknšć w tłumie profesjonalistów... hhehe - wymy?lam - kto se chce ten drugi tekst wzišć na serio to już na własnš odpowiedzialno?ć 8)

(za pewne znalazłby sie jakiś gość który by mnie skarcił za polskie litery dlatego od razu mówie, że wiem co to jest kodowanie)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”