Temat medyczny

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 wrz 2016, 16:43

Jako, ze na forum posiadamy wysokiej klasy, wykwalifikowanych lekarzy (Morrow) oraz farmaceutow (Ycu), to mysle, ze warto zalozyc taki temat, w ktorym ww (o ile bede mieli na to ochote) oraz byc moze inni uzytkownicy beda w stanie sobie pomoc w malych problemach ze zdrowiem. Nie ukrywam, ze bede zapewne pierwszym beneficjentem tego topiku, poniewaz w mojej rodzinie hipochondria skutecznie przekazywana jest z pokolenia na pokolenie, choc kilka prawdziwych chorob rowniez u mnie stwierdzono, a ile jeszcze przede mna!

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 wrz 2016, 16:44

Jeśli to mają być małe problemy, to Doktorze masz bana na korzystanie z tego tematu.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 wrz 2016, 16:46

Temat potrzebny bo wiele postów ginie w czeluściach domku, a przecież choroba może przyjść każdego dnia więc nie trzeba będzie kopać tylko od razu leczyć objawy dzięki ojcowi założycielowi - Jackowi :mrgreen:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 wrz 2016, 16:58

Ja od kilku dni zmagam się z katarem i lekkim przeziębieniem. Klima w kabinie działa za mocno i chyba przez to się załatwiłem.
Wpieprzyłem już wszystkie Gripexy, teraz wykańczam Febrisan.
Zamiast kawy pijam gorącą (nie wrzącą) herbatę z miodem i ekstraktem z cytryny.
Zazwyczaj przy niegroźnych infekcjach stosuję taką praktykę. Do tego można jeszcze dołożyć czosnek.

Okres jesienny się zbliża, więc co raz bardziej będziemy podatni na choroby.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 04 wrz 2016, 17:10

ycu powinien opisać wszystkie narkotyki z jakimi się zetknął. Opisać działanie, skutki uboczne, cene i gdzie kupić najlepiej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 wrz 2016, 5:52

A jednak zastrzyk w bark malo dal. Bol powrocil, kolejna noc nieprzespana i wakacje w Polsce najprawdopodobnie trzeba bedzie anulowac.

Dziekuje ci, zycie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 wrz 2016, 10:32

Jak rucham trzecią godzinę bez przerwy to zaczynam odczuwać ból rąk w okolicach bicepsów od podpierania, zastanawiam się czy nie cierpię na jakiś wrzodziejący zanik mięśni kończyn górnych, a może brak jakiś witamin? Z góry dziękuję za porady.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 wrz 2016, 10:44

sickstick pisze: Jak rucham trzecią godzinę bez przerwy to zaczynam odczuwać ból rąk w okolicach bicepsów od podpierania, zastanawiam się czy nie cierpię na jakiś wrzodziejący zanik mięśni kończyn górnych, a może brak jakiś witamin? Z góry dziękuję za porady.
Ruchać można w innych pozycjach. Jesteś zdrowy. Proszę bardzo.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 05 wrz 2016, 10:57

No nie wiem, mitomania to jednak choroba jest ;)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 wrz 2016, 13:00

sickstick pisze: Jak rucham trzecią godzinę bez przerwy.
Strasznie brzydkie te panny musisz obracac skoro Ci az tyle schodzi. :rotfl:

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 05 wrz 2016, 13:12

sickstick pisze:Jak rucham trzecią godzinę bez przerwy to zaczynam odczuwać ból rąk w okolicach bicepsów od podpierania, zastanawiam się czy nie cierpię na jakiś wrzodziejący zanik mięśni kończyn górnych, a może brak jakiś witamin? Z góry dziękuję za porady.
Diagnoza: Nie podpieraj się o ścianę podczas masturbacji :P

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 05 wrz 2016, 14:00

A ja nie mogłem oddać dziś krwi, bo mam za niski poziom hemoglobiny :/

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 wrz 2016, 17:53

Umre.

W piatek dostalem zastrzyk w bark z Diprophos. Nie wiem co to za gowno, ale kilka godzin pozniej chcialem dzwonic po karetke - nadcisnienie, dusznosci, pikawa jak Ferrari. Od tamtej pory praktycznie nie zmruzylem oka, a to juz trzeci dzien. Czuje sie jakbym wycpal z 5 gramow amfy na raz i teraz mial zjazd. A najgorsze - reka nadal boli i mam wrazenie, ze bol sie rozprzestrzenil i nawet dretwieja mi palce czego wczesniej nie bylo. Jestem wycienczony fizycznie i psychicznie.

Jutro wracam do tego lekarza i boje sie, ze zalatwi mi spotkanie z grabarzem tym razem jakims innym specyfikiem. Chociaz moze lepszy grabarz niz kontynuacja tej gehenny.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 wrz 2016, 19:40

Miło by było jakby ktoś Ci zrobił jakieś badania obrazowe tego barku choćby podstawa jak RTG i USG. Bo tak to jesteś leczony na czuja a efekt z tego żaden.

Dostałeś zastrzyk żeby miejscowo zmniejszyć Ci stan zapalny. Diprophos to steryd więc tłumaczy wszystko co później opisywałeś, jako działania uboczne podkręca metabolizm stąd skok ciśnienia i tętna. Bezsenność przez 3 dni i zombie mode już niekoniecznie.

Żaden ze mnie ortopeda ale z boku nie wygląda to dobrze bo z tego co opisujesz to powoli pachnie "zamrożonym barkiem" choć jak sam siebie określasz hipochondrykiem to jak mówię - najpierw diagnostyka a nie zgadywanie co Ci może pomóc. Skoro miejscowo sterydy nie pomagają i ból Cię dalej niszczy to następna w kolejce pewnie będzie blokada nerwu albo mocniejsze zastrzyki.
Jeśli dobrze Ci to zdiagnozowali to jak leczenie zachowawcze nie pomaga to trzeba się bawić w chirurgię i długotrwałą rehabilitację. Szybko do tej roboty raczej nie wrócisz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 wrz 2016, 20:37

Nie do konca na czuja, bo robili mi zwykle przeswietlenie i echo (tutaj tak to sie nazywa, nakladaja zel i jezdza taka 'golarka' po skorze). Babka od razu powiedziala, ze to 'tendinite' (google mowi, ze po polsku to zapelenie sciegien). Lekarz gadal, ze przydalby sie tez rezonans, ale trzeba dlugo czekac na to.

Szczerze mowiac myslalem, ze on mi daje wlasnie blokade, a nie jakies sterydy.

A bezsennosc i ogolna depresja moze miec tez cos wspolnego z Tramadolem, ktory zarlem przez 3 tygodnie jak cukierki. Sam juz nie wiem.

Boje sie jak cholera kolejnej bolesnej i nieprzespanej nocy. Same mi lzy do oczu naplywaja jak o tym pomysle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”