Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 32

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2196
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 25 sie 2005, 17:54

Po kolei:

Gr. A:
Dwie silne drużyny - Bayern i Juve, które powalczą o pierwszą pozycję [oczywiście stawiam na Juve] i dwie słabsze, które o trzecią lokatę będą walczyć [właściwie z nich dwóch faworyta nie widzę].

Gr. B:
Podobna sytuacja jak w grupie A. Dwie dobre drużyny [Arsenal, Ajax] - obie lubię, więc jest mi obojętne kto będzie wyżej ;) i dwie słabsze [Sparta i Thun], z których stawiam na Czechów.

Gr. C:
Tu moim faworytem jest oczywiście Barca. Pozostałe drużyny powalczą o pozycję drugą.

Gr. D:
Jak wyżej ;) Manchester nie powinien mieć większych problemów z teoretycznie słabszymi przeciwnikami. Jednak ja - mając w pamięci pojedynek z Porto, gdzie byliśmy faworytem - wstrzymam się z wielkim optymizmem.

Gr. E:
Grupa średniociekawa :P Zapewne dwie pierwsze pozycję zajmą Milan i PSV, chociaż mogą zdarzyć się pewne niespodzianki, bo dwa pozostałe zespoły nie są jakimiś tam cieniasami ;)

Gr. F:
Faworyt murowany - Real. O miejsce drugie powinny walczyć Olimpique i Olimpiacos. Faworyta wskazać nie potrafię, jednak wolałabym aby wyżej była drużyna z Francji :)

Gr. G:
Zawsze wynajduje się jakieś 'grupy śmierci' i to chyba jest właśnie ta. Stawiam tu na dwie drużyny angielskie, ale nie można wykluczyć, że Sevilla też powalczy, bo jest ciekawym i dobrym zespołem :)

Gr. H:
Pomijając drużynę ze Słowacji - grupa bardzo ciekawa i ciężko wytypować faworyta. Tu też będą toczyć się ciekawe boje :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 sie 2005, 18:07

Corinthians 100% racji jesli chodzi o klasyki 8) to jest sól tej ziemi 8) a tam mało.

Jaszcze dzis bedzie terminarz to bedzie można wpasować te mecze miedzy mecz ligowe i zobaczy sie czy nie bedzie czasem kłopotu. Bo to różnie bywa jak zaczyna sie liczyc liga.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 25 sie 2005, 18:13

Dla mnie najciekawsza wydaje się grupa G, z Chelsea, Liverpoolem, Betisem i Anderlechtem. Żal mi Hiszpanów, bo tak na prawdę trudno im będzie pokonać Chelsea. Londyńczycy grają obecnie bardzo dobrze, a przecież mecze w LM będą rozgrywane za jakieś trzy tygodnie, co oznacza, że 'The Blues' jeszcze bardziej się mogą rozkręcić.

Jeżeli chodzi o LFC, to ich los jest mi obojętny. ;) Ale chciałabym, żeby z grupy wyszedł Liverpool i Betis, a Chelsea została w Pucharze UEFA. :twisted: Ależ to byłaby radość... Cóż, teraz tylko czekajmy na rozwój wydarzeń w tej grupie.

Jeżeli chodzi o sytuację FC Barcelony, to sądzę, że spokojnie awansują, To nie jest drużyna, która bagatelizuje słabszego statystycznie rywala. Jeżeli przegrywają z jakimś Schakhtarem, to tylko i wyłącznie dlatego, że grali rezerwą. Według mnie w grupie C awansują do dalszej części rozgrywek Barca i Werder. PUEFA zadowolić się będą musieli Włosi, a PAOK zostanie z niczym. :wink:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 sie 2005, 18:32

Gr. A:
Najnudniejsza grupa. Dwa "szlagiery" skoncza sie pewnie po 1-0, bramka w 88min "strzelona" a raczej wepchnieta z 3 metrow. Brugge i Rapid sa tu dla towarzystwa.

Gr. B:
Arsenal wreszcie nie powinien miec klopotow z awansem. Wbrew pozorom Ajax nie bedzie mial tak latwo, FC Thun - jak nie straca 15 bramek to bedzie sukces...

Gr. C:
Wlosi, Niemcy i Grecy :angry: brakuje tylko Anglikow i grupa marzen :? Barcelona bedzie miala dobre przetarcie przed faza pucharowa... i kilka kontuzji :roll:

Gr. D:
Licze tu na ŻŁP. Moze Benfica cos powalczy (choc watpie) wiec wychodzi na to, ze MU awansuje... :? Lile - o no prosze, oni jeszcze graja :shock: :lol: :lol: :wink:

Gr. E:
Milan - PSV :twisted: licze na rewanz, chociaz patrzac na zmiany kadrowe cieeezko bedzie :? PSV, Schalke, Fenerbachce - kazdy moze zajac miejsca 2-4... niestety Milan 1...

Gr. F:
Fajnie, ze Real wylosowal Rosenborg, bo Robinho zobaczy snieg pewnie pierwszy raz w zyciu :lol: :wink: dobra grupa, niezbyt silna ale tez nie za latwa. w sam raz na poczatek drogi po Puchar :twisted: :D

Gr. G:
Najbardziej cieszy sie pewnie Mourinho. Chelsea powinna niestety bez problemu awansowac, Liverpool drugi, chociaz nameczy sie z Betisem (Rafa(Ł) bedzie mial na boisku lacznie z 15 Hiszpanow - oby sie nie posikal :lol: :wink: ), Anderlecht - dopoki w tym klubie jest Zewlakow, nie bedzie dobrze.

Gr. H:
Ciekawa grupa. Inter faworyt, Porto nie da sie wyprzedzic Rangersom, a pilkarze Artmedii zaopatrza sie pewnie w aparaty i beda sobie robic zdjecia z Figo, Samuelem itd. (jak kiedys ŁKS na ManUtd :lol: ), a w przerwach zagraja 6 meczy, po ktorych moga zalowac, ze awansowali :lol:

Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 25 sie 2005, 19:54

Faworytem jest dla mnie FC Thun i Club Brugge. Są to dwie, bardzo dobre drużyny, które mają szanse sięgnąć po puchar.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2005, 20:44

Losowanie jakieś mało ciekawe. Jak już wzpomnieli poprzednicy mamy mało szlagierowych spotkań. Nie mniej jednak warto parę zdań napisać.

Grupa A

Bayern
Juventus
Club Bruges
Rapid

Dwie bardzo dobre i dwie bardzo słabe drużyny. Tylko dwa ciekawe spotkania i nic poza tym. Trudno powiedzieć, Bayern czy też Juve wyjdzie z pierwszego miejsca ale to nie będzie miało zbyt wielkiego znaczenia.

Grupa B

Arsenal
Ajax
Sparta
Thun

Ta grupa wydaje się jeszcze słabsza ale paradoksalnie będzie ciekawsza. Arsenal jak dobrze wiemy w LM radzi sobie raczej przeciętnie ale z takiej grupy powinien wyjść bez większych problemów. O drugie miejsce powalczy Ajax i Sparta. Thun powinien być dostarczycielem punktów ale nie zdziwiłbym się gdyby 'ukradli' jakieś punkty teoretycznie lepszym od siebie rywalom.

Grupa C

Barcelona
Panathinaikos
Werder
Udinese

Ta grupa już ciekawsza. Faworytem do wyjścia z pierwszego miejsca jest Barca ale pozostałe trzy ekipy będą walczyć do upadłego o zajęcie drugiej i trzeciej lokaty.

Grupa D

Manchester
Villarreal
Lille
Benfica

Także dość ciekawa grupa. Faworytem jest Manchester ale Villarreal może (i bardzo na to liczę) sporo namieszać a Benfica także będzie walczyć. Ciekaw jestem co pokaże Lille ale raczej cudów bym się nie spodziewał.

Grupa E

Milan
PSV
Schalke
Fenerbahce

Bardzo ciekawa grupa. Faworytem oczywiście jest Milan. PSV gdyby nie to, że straciło czołowych zawodników to mogłoby walczyć z Milanem jak równy z równym a tak to zapowiada się walka o 'tylko' drugą lokatę z Schalke. Turcy raczej sobie nie pograją.

Grupa F

Real
Lyon
Olympiakos
Rosenborg

Real i Lyon powinni bez większych problemów wyjść z grupy. Grecy pewnie będą coś szarpać ale trzecie miejsce im wystarczy.

Grupa G

Chelsea
Liverpool
Anderlecht
Betis

Zdecydowanie najsilniejsza grupa. The Reds mogą mieć problemy z awansem do dalszej rundy o ile Betis nie zawiedzie. Chelsea awansuje pewnie bez większych problemów ale te angielskie pojedynki mogą być bardzo ciekawe. Anderlecht powinien walczyć chociaż o trzecie miejsce ale nie wiem czy im się to uda. Liczę na dobrą postawę Betisu.

Grupa H

Inter
Porto
Rangers
Petrzalka

Ta grupa również może być dość ciekawa. Inter wydaje się nie do ruszenia ale Rangersi są nieźle a Porto też tanio skóry nie sprzeda zwłaszcza, że mogli trafić gorzej. Dla Petrzalki każdy punkt będzie dużym osiągnięciem.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 sie 2005, 21:19

No to teraz i ja się wypowiem :D
Grupa A:
Bayern
Juventus
Club Bruges
Rapid

Dwóch faworytów. Nie ździwię, jak Brugge awansuje. Zespół nieprzewidywalny. Ostatnio w słabszej formie, ale w każdej chwili może ona przyjść. Częstwo się zdarzały przypadki, że faworyt odpadał w fazie grupowej. Rapid będzie walczył o miejsce w PUEFA. Faworytem dla mnie jest Bayern. Nie darzę Juventusu sympatią i nie chce, żeby awansowali, chociaż jest to mało prawdopodone, to prędzej im przyjdzie obniżka formy niż Bayernowi.

Arsenal
Ajax
Sparta
Thun

Głupia grupa. Dla mnie to tylko Arsenal jest zespołem, któremu należy się tutaj awans. 18 punktów zdobyte przez kanonierów nie powinno być dla nich problemem. Ajax jest ostatnio słaby. Nie szukuję się powtórka sukcesu sprzed 2 czy 3 lat. Wielki hit tej grupy Thun - Sparta. Echhhh. Pojedynek na poziomie pierwszej rundy PUEFA. Takie zespoły jak Thun tylko obniżają poziom LM. Życzyłem im grupy razem z Milanem i Chelsea. Niestety.

Barcelona
Panathinaikos
Werder
Udinese

Chciaż nie lubię Barcy, to z Panathinaikosem mogliby z 8-0 wygrać. Panathinaikos dołączam to grupy zespołów zbędnych w LM. Z jakiej paki on wzięli w 2 koszyku? Barca jest raczej pewniakiem tej grupy. O 2 miejsce rozegra się walka pomiędzy Werderem a Udinense.

Manchester
Villarreal
Lille
Benfica

Jeden faworyt, wiadomo kto. Jednek Villareal może namieszać, ale raczej będzie wlaczyć z Benfiką o awans. Lille nie jest bez szans. Wg mnie PUEFA jest w zasięgu ręki. Wszystkie mecze będą ciekawe. Może być kilka ciekawych wyników. Fajna grupa.

Milan
PSV
Schalke
Fenerbahce

Mam cichą nadzieję, że PSV zrewanżuje się Milanowi za zeszłoroczny półfinał. Jednek będzie bardzo trudno. Odeszli wartościowi piłkarze. Do tego PSV nie jest pewniakiem w tej grupie. Schalke ma bardzo mocny zespół, który może namieszać. Fenerbahce raczej będzie wlaczyć o PUEFA. Awanas jest niemożliwy.

Real
Lyon
Olympiakos
Rosenborg

Ciekawy mecz Realu z Lyonem będzie jedyną atrakcją tej grupy. Dwaj pewniacy powalczą o 1 miejsce. Ciekawa, ale na dużo niższym poziomie walka rozegra się pomiędzy Olimpiakosem a Rosenborgiem o PUEFA. Kluczowe dla tych dówch zespołów będą ich bezpośrednie mecze. Będą też liczyć na urwanie punktów faworytom.

Chelsea
Liverpool
Anderlecht
Betis

Ciekawa grupa. Oczywiście będą dwa wilkie hity tej edycji LM. Szkoda mi Betisu, bo mają małe szanse na awans, ale może w PUEFA im się powiedzie. Licze, że Liverpool wygra tą grupe. Anderlech jest stałym bywalcem LM i o wyjściu z grupy nie ma mowy. Nie wydaję mi się nawet by mogli zagrozić Betisowi.

Inter
Porto
Rangers
Petrzalka

Kolejna powtórka z zeszłego sezonu. Inter - Porto. Na rewanż się nie znaosi. Inter jest jednym z faworytów i zapenw znów skońcy się na 1/8, albo na ćwierćfianle ich przygoda z LM. Rangers będzie walczyć z Porto o awans. Jednek większe szanse daję szkotom, bo Porto jest dużo słabsze niż 2 lata temu. Słabnie z roku na rok. Rangers ma wilkie ambicje. Kupują znanych piłkarz za duże pieniądze i chcą osiągnąć z nimi sukces w Europie. Mistrzostwa Szkocji już ich nie kręcą. Petrzała jest całkowicie zbędą tutaj. Równie dobrze GKS Katowice mógłby zając ich miejsce.

Oto moja grupa zespołów zbędnych w tej edycji LM, którą nazwałem grupą śmierci:
- Panthianikos Ateny
- Thun
- Rapid
- Petrzałka
A oto ich równorzędni polscy zastepny:
- Wisła Kraków
- Korona Kielce
- Legia
- Finishparkiet Nowe Miasto Lubawskie, bądź wspomniany GKS.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 sie 2005, 21:24

Corinthians pisze:Oto moja grupa zespołów zbędnych w tej edycji LM:
-(...)
- Thun
Corinthians pisze:A oto ich równorzędni polscy zastepny:
- Legia
Jak narazie ta "rownorzedna" Legia dostaje lekcje gry od slabszej druzyny ze Szwajcarii niz Thun :roll:

Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 25 sie 2005, 21:27

Krzysztof Jarzyna pisze:
Corinthians pisze:Oto moja grupa zespołów zbędnych w tej edycji LM:
-(...)
- Thun
Corinthians pisze:A oto ich równorzędni polscy zastepny:
- Legia
Jak narazie ta "rownorzedna" Legia dostaje lekcje gry od slabszej druzyny ze Szwajcarii niz Thun :roll:
No tak. Ale wiesz, legia to przeca potęga! :lol:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 25 sie 2005, 21:46

A teraz ja :D

Bayern
Juventus
Club Bruges
Rapid

Brugia i Rapid prawie bez szans w konfrontacjach z Bayernem czy Juventusem. Grupa mało ciekawa, Juve będzie pierwsze a Bayern drugi. Belgijczycy powinni pokonac Rapid i zając trzecie miejsce.

Arsenal
Ajax
Sparta
Thun

W takiej kolejności powinna ułożyć sie rupa. Ajax ma małe sznse na zdetronizowanie Arsenalu, który powinien bezproblemowo awansowac z pierwszego miejsca. Sparta powinna zajać trzecie miejsce. Thun bez szans.

Barcelona
Panathinaikos
Werder
Udinese

Barcelona powinna spokojnie i bezproblemowo wygrać grupę. Werder powinien wygrać z Panathinaikosem. Włoscy piłkarze z Udinese też mogą sprawić niespodziankę 8)

Manchester
Villarreal
Lille
Benfica

Ciekawa grupa. Czy Villarreal z Diego Forlanem na czele stawi czoła Manchesterowi. To będą jedne z najciekawszych meczów w LM :) Benfica powinna zając trzecie miejsce. Lille raczej bez niespodzianek.

Milan
PSV
Schalke
Fenerbahce

Milan w poprzedniej edycji wyeliminował PSV. Jak będzie tym razem??? :twisted: Schalke napewno będzie bardzo groźne i liczę, ze awansuje z drugiego miejsca. MIlan powinien z pierwszego a tureckie Fenerbahe raczej ostatnie.

Real
Lyon
Olympiakos
Rosenborg

Ciekawe będę starcia Realu z Lyonem. I mam nadzieję, że te dwa zespoły znajdą sie w dalszej fazie LM. Olympiakos może być czarnym koniem tej grupy 8)

Chelsea
Liverpool
Anderlecht
Betis

Bardzo ciekawa grupa. Chelsea powinna awansować z pierwszego miejsca, ale LFC będzie z The Blues walczyli o to miejsce. Betis chciałbym na miejscu The Reds, Anderlecht może tez napsuć krwi rywalom.

Inter
Porto
Rangers
Petrzalka

Tą grupę powinien wygrac Inter. Ma najlepszy skład i musi zając pierwsze miejsce. Rangers powinien wyjść z druegieg lokaty bo na Porto nie liczę. Petrzalka to zobaczy jak wygląda wielki futbol
:P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2005, 21:54

Corinthians pisze:Thun - Sparta. Echhhh. Pojedynek na poziomie pierwszej rundy PUEFA.
W takim razie kpiną byłaby gra Wisły w LM. Taka Sparta Praga prezentuje o klasę wyższym poziom niż jakakolwiek polska drużyna.
Corinthians pisze:Oto moja grupa zespołów zbędnych w tej edycji LM, którą nazwałem grupą śmierci:
- Panthianikos Ateny
- Thun
- Rapid
- Petrzałka
A oto ich równorzędni polscy zastepny:
- Wisła Kraków
- Korona Kielce
- Legia
- Finishparkiet Nowe Miasto Lubawskie, bądź wspomniany GKS.
Wisła pokazała, że jest gorsza od Panathinaikosu.
A Legia właśnie pokazuje jaka jest dobra. Petrzalka nie gorsza raczej a i Celtic potrafiła ograć.

Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 26 sie 2005, 10:40

Niggaz pisze: W takim razie kpiną byłaby gra Wisły w LM.
Kpiną byłaby gra jakiejkolwiek polskiej drużyny w LM. To nie ten target. Puchar UEFA i Intertoto jest dla nas odpowiedni..

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 26 sie 2005, 10:56

Dr_Lux pisze:Kpiną byłaby gra jakiejkolwiek polskiej drużyny w LM. To nie ten target. Puchar UEFA i Intertoto jest dla nas odpowiedni..
I taka jest wlasnie wasza mentalnosc. Uwazacie ze polskie druzyny tylko do Uefa i Intertoto sie nadaja. Skad wiecie czy Wisla nie sprawila by jakiejs niespodzianki gdyby awansowala. Nie zawsze druzyna lepsza wygrywa przykladem jest Celtic. Moze wam sie wydac to smieszne ale Petrzalka duzo zyska dzieki temu awansowi, nie tylko chodzi o kase, ale zawodnicy nabiora doswiadczenia i kto wie czy za rok nie awansuja ponownie. Moze i wszystkie mecze beda przegrywac, ale to wszystko zacznie owocowac za kilka lat. Szkoda ze Wisla nie awansowala, a takie gadanie ze awans Wisly bylby kpina to poprostu chamstwo. Druzyna zasluzyla na awans... :evil:

Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 26 sie 2005, 11:03

mimek pisze: I taka jest wlasnie wasza mentalnosc
Dziękuję. Od dzisiaj ścinam włosy i idę do klasztoru.
mimek pisze: Uwazacie ze polskie druzyny tylko do Uefa i Intertoto sie nadaja.

Bo taka prawda. Do LM nadają się tak, jak użytkownik mimek do opery.
mimek pisze: Skad wiecie czy Wisla nie sprawila by jakiejs niespodzianki gdyby awansowala. Nie zawsze druzyna lepsza wygrywa
Hm.. Wielki fanie, sam pan nazywa polską drużynę gorszą, więc o co chodzi?

mimek pisze: Moze wam sie wydac to smieszne
No nie.. Świat się kończy. Zgadzam się!
mimek pisze: Szkoda ze Wisla nie awansowala, a takie gadanie ze awans Wisly bylby kpina to poprostu chamstwo. Druzyna zasluzyla na awans... :evil:
Ja, oglądając jej mecz jakoś nie odniosłem takiego wrażenia.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 26 sie 2005, 11:14

Dr Lux starasz sie byc smieszny ale jestes zalosny. Dlaczego dzieciom na komunie daja komputery 8) Wisly nie nazwalem druzyna gorsza, akurat w tym zdaniu ktore cytowales nie chodzilo o Wisle tylko o Petrzalke
A jak ja sie nadaje do opery to ty do pchania karuzeli 8)
Dr_Lux pisze:Ja, oglądając jej mecz jakoś nie odniosłem takiego wrażenia.
Moze inny mecz ogladales :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”