Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 541

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
3
6%
Antoine Griezmann
7
13%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 31 sie 2016, 20:12

Cerci zostaje w Madrycie, oblał testy w Bologni.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 05 wrz 2016, 13:13

Morrow pisze: Dobrze przynajmniej, że nie muszę tu czytać, że tytuł już przegrany.

Trochę mnie zastanawia to Altetico, rok temu na fali entuzjazmu kiedy Atletico było faworytem do triumfu w LM były rozmowy i głosy, że Atletico bardzo fajnie gra z przodu a taktyka murarki to tylko łatka i mit. Chyba jednak nie jest tak różowo bo Atleti do dobrej gry w ataku w przeciwieństwie do ekip, które w ofensywie się lubują jednak potrzebuje znacznie więcej przestrzeni, bez niej potrafią cierpieć tak jak Ci najbardziej renomowani rywale grający przeciw podopiecznym Simeone.
bo oni znowu szykuja sie na dwumecz z barca na wiosnę.

a tak powazniej w prasie w esp pisza juz ze wyczerpala sie formula simeone-atl. wiec wcale tak nie jest ze "nie muszę tu czytać, że tytuł już przegrany." bo tak piszą ;) jesli chodzi o mnie znowu sie ich boje, ale dopiero na wiosne. teraz to pryszcz. chcialbym ich uniknac. niech graja z juventusem i bayernem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 wrz 2016, 12:01

Oblak; Juanfran, Godín, Savic, Filipe; Gabi, Koke, Saúl, Carrasco; Griezmann y Torres

Gaitan/Correa za Saula i byloby calkiem niezle. Trzeba sie modlic o te 1-0.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 wrz 2016, 14:55

Po pierwszej polowie troche zalamka, ale druga polowa to najlepsze Atletico jakie widzialem od dawna. Celta stlamszona, wyzuta i wypluta. Po ostatnich zenujacych wystepach takiego partidazo trzeba bylo wszystkim - pilkarzom, kibicom i Cholo. Mam nadzieje, ze teraz druzyna dostanie pozytywnego kopa i w nastepnych meczach znowu bedzie nam dane ogladac takie SuperAtleti.

Gameiro moglby sie jednak troche ogarnac z tymi pustakami.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 wrz 2016, 20:16

Mam nadzieję, że Atletico choć trochę pokaże tej piłki co dzisiaj w drugiej połowie w meczu z Deportivo bo nie zamierzam się męczyć z 0:0 oglądając to spotkanie na Calderon.

e: Zakupione
Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 wrz 2016, 20:09

Oblak, Jaunfran, Godin, Gimenez, Filipe, Gabi, Koke, Saul, Gaitan, Griezmann, Gameiro

Dobry sklad. Jeszcze tylko Correa za Saula i w ogole byloby bosko, ale jest ok.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 13 wrz 2016, 21:50

Cos sie ruszylo w koncepcji Cholo...jestem w szoku :o

Nie moglam ogladac w niedziele meczu z Celta (niestety coraz mniej mam czasu), ale wynik mocno mnie ucieszyl- a jeszcze bardziej roszady w skladzie!Dzis tez troszke mniej statycznie, niz mozna sie bylo spodziewac no i najwazniejsze, ze gol padl dla tych co trzeba :)
Z przyjemnoscia obejrze druga polowe, oby dobra passa sprzyjala nam nadal. Do boju Rojiblancos!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 wrz 2016, 22:49

Slabizna troche, no i sedzia pomogl. Najwazniejsze jednak trzy punkty, ktore zapewne pozwola uniknac nerwowej koncowki fazy grupowej.

Gameiro znowu pelne portki pod bramka. Nie ma napastnika drugi sezon z rzedu, bo Torres jak wchodzi to potyka sie o wlasne nogi. Juz chyba lepiej wychodzi bez typowej '9' i grac Grizim oraz Correa z przodu.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 13 wrz 2016, 23:07

Szkoda tego Gameiro i chyba troche przedwczesnie wyrokowac, ze nietrafiony transfer, ale...zaczynam sie zastanawiac, co bedzie od momentu wejscia w zycie bana transferowego, bo niekoniecznie musi nam sie ulozyc ze skladem tak, jak bysmy tego chcieli...
czy to jakies fatum?od momentu odejscia Costy jakos nie potrafimy tego skladu poskladac w jedna calosc, niby dwie linie (a co najmniej jedna, bo z pomoca bywa roznie :wink: ) funkcjonuja, ale z tym co najwazniejsze jest caly czas klopot...Chyba powoli zaczynam wierzyc, ze powrot Diego Costy byl dla Cholo priorytetem :o
Czy w koncu kiedys duet Griezmann- Gameiro odpali?bo chyba takie bylo zalozenie. Antek chyba sie przebudzil, pytanie, ile czasu aklimatyzacja zajmie drugiemu z Francuzow...
Ostatnio bylo troche narzekan na Saula a tymczasem to on zdobyl bramke :wink: Koke juz od reprezentacji jakby inny, Carrasco i Gaitan zaczynaja dostawac minuty, moze jeszcze potrzeba troszke minut i zaufania do Correi?
Bo Torres wyraznie slabiej.
Mecz taki sobie, chyba pierwsza polowa lepsza dla nas, oczywiscie sedzia tez nieco zadzialal na nasza korzysc, w ogole szczescie mielismy. Mam w kazdym razie drugi rok z rzedu wrazenie, ze chociaz gra nieco inne Atleti, PSV to wciaz swietna ekipa :) I zapewne tak jest.
Skromne zwyciestwo, jest ok, ale to nie znaczy, ze bedzie nam z nimi latwo na VC.

W ogole pomimo zachwytow i radosci po ligowej wygranej z Celta ja caly czas mam wrazenie- i widze Atleti jako ciagle dosc mocno zagubione na boisku, cos mnie ta strategia Cholo nie do konca przekonuje (czy w ogole jest jakas?)
Bo szybkie zdobycie gola i potem obrona wyniku/murowanie sie juz od dawien dawna nie zdaje egzaminu.
Trzeba wiec probowac roznych opcji, robic roszady w skladzie i moze w koncu cos zaskoczy. No i poza tym wpasuja sie w nasza gre/ ekipe ci, ktorzy jeszcze maja z tym problem...
Bardzo na to licze.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2016, 23:10 przez mzatlanta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 13 wrz 2016, 23:10

Sędziowanie dzisiaj to jakaś kompletna żenada... Dawno takiej szopki nie widziałem nawet u hiszpańskich, czy włoskich sędziów, a to przecież Angol. Atkinson powinien zostać surowo ukarany za to spotkanie, ale jak będzie to chyba każdy wie...

Wysłane z mojego HUAWEI CRR-L09 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 13 wrz 2016, 23:13

A ja sobie pomyslalam, czytajac wczesniej, kto bedzie sedziowal, ze jak Anglik to ok i obejdzie sie bez kontrowersji :?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 13 wrz 2016, 23:14

Delpiero14 pisze: Sędziowanie dzisiaj to jakaś kompletna żenada... Dawno takiej szopki nie widziałem nawet u hiszpańskich, czy włoskich sędziów, a to przecież Angol. Atkinson powinien zostać surowo ukarany za to spotkanie, ale jak będzie to chyba każdy wie...
Właśnie widziałem w studiu C+.Sędziowanie masakra,za takie gwizdanie powinien być jakiś ban dla arbitra.

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 15 wrz 2016, 15:49

Simeone ponoć skrócił kontrakt do 2018 i otrzymał podwyżkę. Jest jakieś wiarygodne źródło tych spekulacji?

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 15 wrz 2016, 16:09

Ok. Czyli jeszcze maksymalnie 2 lata, chociaż spodziewam się, że odejdzie po tym, jeśli, co jest bardzo prawdopodobne, nic nie wygra.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”