Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 wrz 2016, 13:13
Morrow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 23 wrz 2016, 13:14
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 wrz 2016, 13:14
Właśnie to jest to, że temat ostatnio bardzo grzał kobiety - mam na myśli te wszystkie marsze, protesty itd., tymczasem to facetom trzeba włożyć do głów, że ich ciężarne partnerki nie będą mogły być ratowane w przypadku zagrożenia życia, albo zgwałcone córki będą musiały rodzić dzieci, nawet jeśli same będą jeszcze w podstawówce. I tak dalej, i tak dalej...
Serio? No to gratulacje
futbolowa
cloner
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 wrz 2016, 13:23
To świadka musisz winić, byłeś pierwszy na liście, musiało mu uciąć
Kościelny a potem wesele.
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 wrz 2016, 13:24
Projekt, który zakładał, że będzie można dokonać aborcji w przypadku ciąży zagrażającej życiu albo będącej efektem przestępstwa został dzisiaj odrzucony.
Bawcie się wspaniale
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 wrz 2016, 13:26
Niejednokrotnie na nasze odczucie wpływa coś w rodzaju zboczenia czy zmęczenia zawodowego - dla klienta zupełnie normalne pytanie (ma prawo nie wiedzieć) budzi w tobie szał, bo słyszysz je po raz 100 lub jest ono absurdalne. Tyle tylko że coś dla ciebie absurdalnego dla innego może być naprawdę sensownym pytaniem, bo to że ty się na czymś znasz, ale klient nie ma obowiązku znania się - dlatego właśnie pyta. Też mi gul skacze gdy słyszę 'ma pan oprawkę/okładkę/sweterek na telefon' to mi gul skacze, każdy trzeba być debilem żeby nie umieć nazwać poprawnie etui, ale grzecznie uśmiecham się i pokazuję kasztanowi sweterek na telefon jak prosił, bo przecież ostatecznie on NIE MUSI SIĘ NA TYM ZNAĆ.futbolowa pisze:Mam podobnie. Wspominałam o tym zresztą wczoraj na fejsie. Dostaliśmy PW na fp wydawnictwa. Laska się pyta, czy zamierzamy przetłumaczyć trzecią część pewnej serii. Ja jej na to, że już przetłumaczyliśmy, ale wydać nie możemy. Na co ona: "a nie moglibyście tego chociaż na Chomikuj wrzucić?"No to jej odpowiadam, że uznam to pytanie za żart, a ta z wielkim oburzeniem, że to nie żart, że 5 lat czeka, że powinniśmy to upublicznić na Chomiku itd. itd. Żenada
sickstick
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 wrz 2016, 13:30
Nie do końca. Dzisiaj jeszcze obowiązuje, ale projekt dotyczący całkowitego i bezwzględnego zakazu aborcji przeszedł dalej.
Wiesz, to jednak jest trochę coś innego. Jak ktoś się nie zna na wydawaniu książek to mnie to zwisa, ale proponowanie, żeby coś wrzucać na Chomika jest naprawdę żenującesickstick pisze: Tyle tylko że coś dla ciebie absurdalnego dla innego może być naprawdę sensownym pytaniem, bo to że ty się na czymś znasz, ale klient nie ma obowiązku znania się - dlatego właśnie pyta. Też mi gul skacze gdy słyszę 'ma pan oprawkę/okładkę/sweterek na telefon' to mi gul skacze, każdy trzeba być debilem żeby nie umieć nazwać poprawnie etui, ale grzecznie uśmiecham się i pokazuję kasztanowi sweterek na telefon jak prosił, bo przecież ostatecznie on NIE MUSI SIĘ NA TYM ZNAĆ.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 23 wrz 2016, 13:31
Ludzie po prostu nie myślą. Nie chce im się. Są leniami.futbolowa pisze: Mam podobnie. Wspominałam o tym zresztą wczoraj na fejsie. Dostaliśmy PW na fp wydawnictwa. Laska się pyta, czy zamierzamy przetłumaczyć trzecią część pewnej serii. Ja jej na to, że już przetłumaczyliśmy, ale wydać nie możemy. Na co ona: "a nie moglibyście tego chociaż na Chomikuj wrzucić?" No to jej odpowiadam, że uznam to pytanie za żart, a ta z wielkim oburzeniem, że to nie żart, że 5 lat czeka, że powinniśmy to upublicznić na Chomiku itd. itd. Żenada.Zaś druga błagała o współpracę, bo wszystkie wydawnictwa jej odmawiają, a ona założyła trzy tygodnie temu bloga żeby jej wydawcy książki przesyłali. Odpowiadam kulturalnie, że musi prowadzić bloga minimum rok itd., a ta się oburza "za rok to ja już nie będę zainteresowana" Potem kolejna coś się rzucała, i kolejna... I tak codziennie. Masakra.
Jednak dobrze, że zaproszenie jeszcze do mnie nie dotarło.
Rojiblanco
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 wrz 2016, 13:38
Ja ustawy nie widziałam, ale wszędzie - w TV, na portalach itd., podkreślają, że ten zakaz obejmuje właśnie sytuacje w stylu: "efekt przestępstwa, związku kazirodczego albo zagrożenie życia". Nawet gdyby ustawa gwałtu nie dotyczyła, to i tak za mało. Teraz mnóstwo kobiet ma problemy z zajściem w ciążę czy z utrzymaniem jej. Znam parę sytuacji, w których aborcja była jedynym wyjściem - jedna z koleżanek już właściwie zeszła na stole operacyjnym. Dziecko straciła, ją ledwo odratowali. I teraz wyobraź sobie, że to Twoja kobieta i że lekarze ratować jej nie mają prawa. W imię czego ludzie mają się tak poświęcać?
Oj tak, to prawda.
futbolowa
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 wrz 2016, 13:43
Magnum
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio