Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1502

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 01 lis 2016, 17:11

Co do Pogby to mam wrażenie, że jakby były bramki z tych wszystkich podań, to byśmy dziś inaczej oceniali jego grę, chociaż to nie jego wina że te gole nie padły.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 01 lis 2016, 17:26

maxskr pisze: Jones od paru dni już trenuje z zespołem. O dziwo jeszcze nie zdążył złapać kolejnej kontuzji. A Pogba? Ciężko powiedzieć, wg mnie żadnej znaczącej zmiany w jego grze jeszcze nie ma.
Mam dokladnie to samo. Francuz gra ciagle na swym srednim poziomie, a jego dyspozycja jest zblizona do tej z Euro. Czasem zagra fajne podanie, cos pociagnie do przodu, ale pozniej zaliczy strate czy da sie objechac jak dzieciak. Mozna powiedziec, ze przypomina samego siebie z ubieglej jesieni gdzie tez mu malo co wychodzilo. Pozniej jednak po powrocie Marchisio i Khediry odpalil i zamiatal w drugiej czesci sezonu tak, ze rece same skladaly sie do oklaskow. Moze wiec w United tez tak bedzie o ile sama druzyna tez zacznie grac lepiej?

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 01 lis 2016, 18:00

Z pewnością gdyby koledzy z zespołu byli skuteczniejsi po jego akcjach, to i inaczej by się oceniało jego występy. Oczywiste jest, że z jednej strony strony MU jest zależne od gry Pogby, ale też sam Francuz jest uwarunkowany tym co prezentują partnerzy, z kim gra, gdzie on sam jest ustawiany itd. A jak na razie właściwie co mecz jest inna sytuacja. Raz gra w środku dwuosobowej pomocy, raz na 10, raz z Herrerą, raz z Carrickiem, raz z Fellainim. Nie ma konsekwencji i trochę wygląda to tak, jakby Mourinho sam nie wiedział czego chce. Wiem, że jest nowy manager, przygotowania do sezonu były utrudnione i trzeba szukać optymalnych ustawień itp., ale nie tylko u nas jest nowe rozdanie, a u takich City czy Chelsea już widać mniej więcej co chcą grać i w którym kierunku iść. U nas ciągle jest bałagan i myślę, że w dużym stopniu to wpływa na postrzeganie Pogby i jego dyspozycji. Ale też Paul dokłada od siebie, bo zbyt często robi to, o czym napisał ozob.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 01 lis 2016, 19:07

maxskr pisze: A jak na razie właściwie co mecz jest inna sytuacja. Raz gra w środku dwuosobowej pomocy, raz na 10, raz z Herrerą, raz z Carrickiem, raz z Fellainim. Nie ma konsekwencji i trochę wygląda to tak, jakby Mourinho sam nie wiedział czego chce.
Raczej, ze jest zdecydowanie niezadowolony z któregokolwiek z jego partnerów. Zresztą my również i nie tylko my, bo także poprzedni trenerzy, stąd transfery w kolejnych latach Herrery, Fellainiego, Schweinsteigera czy Schneiderlina, gdzie wszyscy się od siebie różnią i byli sprowadzani zwiększając możliwości trenera w tej formacji.

I oni się nie sprawdzili z różnych względów, a ogólnie ilość ciekawych zagrań Pogby raczej nastawia do tego zawodnika pozytywnie, przynajmniej mnie. Jednak nie mam wątpliwości, że obok niego w pomocy musiałby być ktoś lepiej ogarniający obronę, jak młodszy Carrick (stąd nadzieja w Schneiderlinie z naszej kadry), tudzież zmienić ustawienie, gdzie tam musiałby być kompletny przecinak (Mou ponoć interesował się Kante) lub ustawić go po prostu na "10" i kazać walczyć Macie o pozycję na skrzydle, a z tyłu inaczej podzielić zadania.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 01 lis 2016, 20:08

czarny samael pisze: Raczej, ze jest zdecydowanie niezadowolony z któregokolwiek z jego partnerów.
Tu się nie mogę zgodzić. Nieraz już chwalił Herrerę, Fellainiego, ostatnio Carricka (to czemu tak mało gra?). Może dziwić brak zaufania do dwóch panów na Sch, którzy w zeszłym sezonie wyglądali momentami jak najlepsza para na środek pomocy w MU. Kompletnie nie rozumiem postępowania Mourinho względem Schweinsteigera, a i mało minut dla Schneiderlina również jest dla mnie zastanawiające.

Mamy coś na miarę sytuacji bogactwa do obsadzenia gracza na pozycję obok Pogby, ale przy każdym z tych zawodników pojawia się jakiś znak zapytania. Niby ostatnio dobrze sobie radzi Herrera, ale przynajmniej w MU on nie miał jeszcze tylu zadań w defensywie i czasami to widać. Niemniej jednak ja sobie po nim w takim wydaniu sporo obiecuję i zobaczymy jak się u niego będzie wszystko rozwijać. Wg mnie mamy nadmiar piłkarzy na środek pomocy i najchętniej odstrzeliłbym Fellainiego. Trzeba być sprawiedliwym i przyznać, że nie dawał dupy i spisuje się nieźle od początku sezonu, ale wystawiając gracza o tym profilu jako ostatniego pomocnika ograniczamy sobie za bardzo grę. Fizycznie jest genialny, ale nie widzę na dłuższą metę kogoś z jego mobilnością na tej pozycji. Z wystawianiem go wyżej dajmy sobie już spokój, mamy tam za dużo potencjału, żeby grać tartak. Niestety, ale jest to gracz, do którego trzeba dostosowywać taktykę, a nie na odwrót. Poza tym często mnie wnerwia swoim zachowaniem na boisku, a już najbardziej pretensje do sędziego, kiedy ewidentnie łamie przepisy.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lis 2016, 9:45

Joyce odchodzi żeby zostać trenerem Wigan. Podpisał 3,5 letni kontrakt.

Szkoda bo gość od 8 lat był w MU i robił świetną robotę w rezerwach. To był mój typ na trenera jeśli klub miał poprowadzić ktoś "z wewnątrz". Trudno się mu dziwić, że ma ambicje na coś więcej, trzeba mu życzyć sukcesów w Wigan. Liczę, że jeszcze wróci na OT.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 lis 2016, 11:55

Joyce :cry: Facet wykonał świetną robotę. Wyszkolił w ostatnich 8-miu latach 25-ciu reprezentantów kraju. Zasługuje na coś więcej niż szkolenie młodzieży, ale mimo wszystko szkoda, że trafimy fachowca tego kalibru. Ciekawe kto będzie następcą...
maxskr pisze: Mamy coś na miarę sytuacji bogactwa do obsadzenia gracza na pozycję obok Pogby, ale przy każdym z tych zawodników pojawia się jakiś znak zapytania. Niby ostatnio dobrze sobie radzi Herrera, ale przynajmniej w MU on nie miał jeszcze tylu zadań w defensywie i czasami to widać. Niemniej jednak ja sobie po nim w takim wydaniu sporo obiecuję i zobaczymy jak się u niego będzie wszystko rozwijać. Wg mnie mamy nadmiar piłkarzy na środek pomocy i najchętniej odstrzeliłbym Fellainiego. Trzeba być sprawiedliwym i przyznać, że nie dawał dupy i spisuje się nieźle od początku sezonu, ale wystawiając gracza o tym profilu jako ostatniego pomocnika ograniczamy sobie za bardzo grę. Fizycznie jest genialny, ale nie widzę na dłuższą metę kogoś z jego mobilnością na tej pozycji. Z wystawianiem go wyżej dajmy sobie już spokój, mamy tam za dużo potencjału, żeby grać tartak. Niestety, ale jest to gracz, do którego trzeba dostosowywać taktykę, a nie na odwrót. Poza tym często mnie wnerwia swoim zachowaniem na boisku, a już najbardziej pretensje do sędziego, kiedy ewidentnie łamie przepisy.
Tutaj popełniamy IMO podstawowy błąd. Cały czas mowa o partnerze dla Pogby, ale żeby wykorzystać jego największe atuty potrzebujemy ich dwóch. Po prostu. Być może Pogba stanie się kiedyś kompletnym pomocnikiem potrafiącym dysktować tempo gry, ogarniającym ustawienie i zapieprzającym od bramki do bramki. Na razie jednak takim nie jest, więc trzeba drużynę ustawić tak, żeby wykorzystać ejgo największe zalety.

Miałem spore zastrzeżenia do Andera, ale trzeba uczciwie przyznać, że w tym sezonie gra bardzo dobrze i z pewnością nie wywiązuje się ze swojej roli gorzej niż Francuz. Do tej dwójki idealnym uzupełnieniem byłby ktoś potrafiący dyktować tempo gry, ktoś ogarnięty taktycznie i potrafiący wyprowadzić piłkę od obrońców.

.........Pogba.....Blind (Carras/Schweini)......Herrera

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 03 lis 2016, 18:57

red85 pisze: Tutaj popełniamy IMO podstawowy błąd. Cały czas mowa o partnerze dla Pogby, ale żeby wykorzystać jego największe atuty potrzebujemy ich dwóch. Po prostu. Być może Pogba stanie się kiedyś kompletnym pomocnikiem potrafiącym dysktować tempo gry, ogarniającym ustawienie i zapieprzającym od bramki do bramki. Na razie jednak takim nie jest, więc trzeba drużynę ustawić tak, żeby wykorzystać ejgo największe zalety.
Pewnie, że tak, tylko jakie są szanse na trójkę w pomocy u Mourinho? Ustawienie, które podałeś chciałbym zobaczyć w praktyce, zwłaszcza w końcu Blinda w pomocy. Niestety, od dłuższego czasu mamy problem związany z właściwym dobraniem ustawienia pod graczy, których mamy. Co gorsza nie potrafimy (albo nie chcemy) optymalnie ustawiać kluczowych piłkarzy, tak żeby znaleźć odpowiedni balans gdzie będą na tym korzystać zarówno oni, jak i drużyna - wystarczy wspomnieć np. di Marię, Matę, czy teraz Pogbę.

De Gea – Darmian, Blind, Rojo, Shaw – Schneiderlin, Herrera – Rashford, Pogba, Martial – Rooney.

Dobrze, że wychodzą od początku Martial i Schneiderlin, szczególnie mnie ciekawi gra środka pomocy dzisiaj.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lis 2016, 19:50

Katastrofalnie dziś wygląda MU. Po pierwszej połowie nie ma nawet o kim napisać dobrego słowa. Zespół wygląda jakby grał ze sobą po raz pierwszy. Nic nie ma, chaos i bezproduktywność. Jakby Fener było bardziej zdeterminowane do ataku to na jednej bramce by się nie skończyło.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lis 2016, 20:32

Moyes ver 2.skład za mld funtów .Sezon z Chelsea to nie przypadek..Jose stał się trenerska plotka.gdzie presing gdzie obrona.....gdzie walka? Tutaj pozamiatane..chłopcy safa po blamazu z chelse kolejnych rywali by zjedli przed meczem a tutaj?zwracam honory lvg.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 lis 2016, 20:37

Ja już przestałem wierzyć, że będzie dobrze. Nikt się nie stara, Mourinho nie potrafi posadzić na ławce, kogo trzeba, sami chyba nie wiemy o co w tym sezonie gramy. Staliśmy się takim marnym Liverpoolem sprzed kilku lat. Nie widać całkowicie zaangażowania, nie widać żadnej taktyki, nic [k****] nie widać... Dzieje się źle. A najgorsze jest to, że transferów nie da się cofnąć, sami wystawiliśmy się na pośmiewisko.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 lis 2016, 20:39

MGiggs pisze: Moyes ver 2.skład za mld funtów .Sezon z Chelsea to nie przypadek..Jose stał się trenerska plotka.gdzie presing gdzie obrona.....gdzie walka? Tutaj pozamiatane..chłopcy safa po blamazu z chelse kolejnych rywali by zjedli przed meczem a tutaj?zwracam honory lvg.
Ej tam. Oszczedzaja sie na PL. :wink:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 03 lis 2016, 20:49

Jak zagrał Miki?

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 548

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 03 lis 2016, 20:56

Ze specjalną dedykacją dla kibiców United na trudne czasy

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 lis 2016, 21:36

Rozgrywki, które nigdy nie były wysoko na mojej liście priorytetów, więc nie mogę powiedzieć, żeby porażka bardzo mnie zabolała. Co więcej, wcale mnie nie zdziwiła. Szkoda jednak, że wypuszczamy niemal wszystko co najlepsze, szansy nie dostają młodzi, a starsi kolejny raz dają tyłka. I jakoś chyba mało kto ma nadzieję, że trenejro sięgnie w następnym spotkaniu po młodych...

Nie chce mnie się dramatyzować i zbytnio jechać po zawodnikach, więc napisze, że czekam z niecierpliwością na mecz ze Swanseą. Więcej mówić mnie się nie chce, bo musiałbym zacząć od "a nie mówiłem?" ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”