Alkohole - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Stadionowy Szabrownik
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stadionowy Szabrownik » 22 sie 2005, 18:43

LAZIO pisze:mi tam smakuje krajowa z biedronki (wkoncu trzeba wspierac Polski kapital )

Piłem!! :D nie jest droga wiec jest dobra 8)
Pozdrawiam Władysławowo :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 sie 2005, 19:32

Ja rowniez pozdrawiam Wladka :D
Czerwona kartka wrescie zaczela wchodzic

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sie 2005, 15:22

Mam kilka pytań do tutejszych koneserów :lol: Nie sądze aby zbyt wiele osób kojarzyło o co chodzi ale wierzę, że znajdą się tacy. Otóż chodzi mi o Absinth. Czy wie ktoś może gdzie można dostać (w Polsce) prawdziwy Absinth o ile jest to w ogóle możliwe. Z tego co mi wiadomo to te specyfiki sprzedawane w tradycyjnych sklepach to tandetne nalewki żerujące tylko na sławie prawdziwego Absinthu. Zakupiliśmy z qmplem ostatnio i we wtorek będziemy degustować ale nie sądze aby wrażenia były takie jakich oczekujemy. Pytaliśmy miłem pani w sklepie czy to jest taki prawdziwy Absinth no i niby zarzekała się, że to jest właśnie to bo i piołun jest i ble ble ble ale jakoś nie dajemy wiary bo cena trochę niska (58 zł za 0,5). Jeżeli wie ktoś gdzie można dostać prawdziwy Absinth, ewentualnie jego cenę i coś o nim wie ciekawego to niech napisze. Przy okazji jak ktoś już pił to może się podzielić wrażeniami i sposobami picia bo tych jest całkiem sporo podobno.

Awatar użytkownika
MrWoodstock
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MrWoodstock » 27 sie 2005, 16:03

moi znajomi kupowali Absynt w polsce bez problemow i po wypiciu pewnej ilosci byly halucynacje :D
A z tego co wiem to mozna go teraz kupic w Geant :) co do ceny to znajoma kupila chyba 0.5 l za 70 zl.

Pozdro for All

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 27 sie 2005, 16:06

A piliście ROSSJE najlepssz awódka na świecie tylko nie podróba
ORGINALNA jest troche droga gdzieś do 50 zł za połówe

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 27 sie 2005, 16:06

Jezeli ten absynt, ktory kupiles jest polskiej produkcji, to watpie czy naprawde poczujesz "moc zielonej wrozki" :lol: szczerze mowiac, to ciezko mi uwierzyc, zeby w Polsce mogli wyprodukowac porownywalny do, chociazby francuskiego. wiem, ze w Czechach mozna go dostac bez problemu, tylko ze tez watpliwej jakosci. generalnie sprawdz czy na tej butelce jest napisane stezenie tujonu. bo z tego co pamietam, to nie moze ono przekraczac 12mg(?) na litr, wiec jezeli jest wiecej, to na pewno lipa.
A co do prawdziwego Absinthu to chyba go juz nigdzie nie dostaniesz, bo jak napisalem, stezenie tujonu jest regulowane jakimis tam przepisami. a te pierwotne, ktore chlal jak najety chociazby Picasso, to byly delikatne siekiery :lol:
Ja nigdy go nie pilem, chociaz raz w Pradze bylismy blisko, ale ostatecznie zadecydowala cena, ktora byla wyzsza niz zwyklej vódeczki, a wyszlismy z zalozenia, ze niewazne co, wazne zeby skopalo :lol:
w kazdym razie jak juz sie uraczysz, to napisz jak bylo :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2005, 16:12

Sposób konsumpcji

:arrow: kieliszek absyntu, kostka cukru, szklanka wody, dziurkowana łyżeczka :lol:
:arrow: kostkę cukru umieszcza się na łyżeczce i polewa wodą tak, aby rozpuszczony cukier spływał do kieliszka z alkoholem

:arrow: enjoy 8)

Awatar użytkownika
raven
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raven » 27 sie 2005, 16:19

Absynt najlepiej kupowac w Czechach w kazdym sklepie monopolowym przy granicy cena od 250-500Ck
Sposob picia:
http://www.eabsinthe.com/hills/serving.htm

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 27 sie 2005, 16:36

(58 zł za 0,5)
za ta cene to masz wina na caly miesiac :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sie 2005, 16:40

Ten absynt który kupiłem chyba nie jest polskiej produkcji tylko bodajże Słowacki jakiś ale głowy nie dam więc napiszę jak sprawdze a ten 'dochodzi' ( :lol: :wink: ) akutalnie u qmpla. W każdym bądź razie cudów się nie spodziewamy bo też słyszałem, że takiego prawdziwego absyntu to już dostać praktycznie nie można a poza tym 0,5 na dwie osoby to nie będzie dużo. Sądze jednak, że zapalę jedno, drugie cygaro i będzie dobrze :wink: Co do sposobu który zapodał fieldy to znam go bo nawet na opakowaniu jest coś opisane :wink: Dodatkowo dostaliśmy łyżeczkę i kielonek dobry (bo duży :lol: :wink: ). Podoba mi się ta rozkmina z podpalaniem cukru ale to może być niebezpieczne więc spróbujemy to na samym początku :lol: Przy najbliższej okazji pewnie zakupimy coś w Czechach tylko trzeba będzie się porządni wypytać i przejrzeć co i jak. Póki co czekam do wtorku a później jak wstanę to opiszę ewentualne wrażenia :wink:

Awatar użytkownika
Adi88
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi88 » 28 sie 2005, 18:13

Hmm za wódka nie przepadam :) ale jak mam już wypić to jakaś porządna typu Finlandia Cranberry albo "Zielona Wróżka", najlepsze jest i tak piwko TATRA MOCNA 8)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 30 sie 2005, 17:31

LAZIO pisze:(58 zł za 0,5)

Za tą cene, masz załatwiłbym 3 x 1liter Husarskiej vel. Cezar.Więc o czym tu gadać ? Szczerze mówiąc, to mój ziomek ma sklep.Gdy robiliśmy jeden z grillów, ukradł ze sklepu pierwszą lepszą, potem popatrzyliśmy na plakietkę, a tam jakaś brazylijska wódka, 0,5 za 82 zł :O.Ale smak pierwszorzędny 8).

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sie 2005, 18:40

nie pijcie Soplicy na sloncu :lol: :lol:

zajebista bomba :lol: :lol:
ledwo zyje :D:D:D

a co do absynta - napiszcie gdzie to mozna kupic, bo juz nie pilem od roku :D:D
oczywiscie kupowalem na slowacji :D:D

pozdro

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 30 sie 2005, 19:08

nie pijcie Soplicy na sloncu

zajebista bomba
ledwo zyje
na słoncu sie chłopcze nie pije :P wypijesz 3 piwka i juz jest lajtowo :lol:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 30 sie 2005, 19:09

Drodzy moderatorzy!
Dleczegoż to ten osobnik powyżej jawnie pisze na forum w stanie wskazującym na spożycie trunków wyskokowych, kiedy ja takiego pozwolenia, kiedy o nie pytałem nie otrzymałem? Toż to skandal!

Ok, ok, za chwilkę impreza, a ja tutaj siedze z pustymi rękami, więc lecę do monopolka i spotykamy się wieczorkiem z wszystkimi w stanie nietrzeżwym. Lepiej mnie zbanujcie bo ja naprawdę będę pisał!
Papa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”