Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 698

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 lis 2016, 22:51

Rumunia dostanie jakieś kary? Są szanse?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 11 lis 2016, 22:52

A graliśmy standardowe 4-3-3 czy bardziej 4-2-3-1? Niestety w pracy byłem :(

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 11 lis 2016, 22:57

Morrow pisze: To może zabrzmieć paradoksalnie ale dobrze zrobiła kadrze ta melanżowa afera.
Też mam takie wrażenie, że na przekór przewidywaniom mediów ta sytuacja tylko skonsolidowała drużynę i szacunek piłkarzy do trenera.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 lis 2016, 23:05

BadBoy pisze: A graliśmy standardowe 4-3-3 czy bardziej 4-2-3-1? Niestety w pracy byłem :(
Mi to wyglądało na 4-2-3-1 ;)
Melaviock797 pisze: Też mam takie wrażenie, że na przekór przewidywaniom mediów ta sytuacja tylko skonsolidowała drużynę i szacunek piłkarzy do trenera.
Też mi się tak wydaje. Ten mecz mógł sporo dobrego zaprzepaścić jeśli skończyłby się niepomyślnie. Na szczęście udało się zagrać najlepszy mecz w tych eliminacjach, spokojnie zakończyć rok walki o punkty i oczyścić atmosferę. Niby robiło się ponuro ale wszyscy rywale mogą nam pozazdrościć sytuacji w grupie bo jesteśmy na wyraźnym pole position.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 11 lis 2016, 23:07

Nie ma wódy i jest gra jak na Euro. Proste.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 lis 2016, 23:11

Bassu pisze: Rumunia dostanie jakieś kary? Są szanse?
Myślę, że to całkiem prawdopodobne.
ozob pisze: Nie ma wódy i jest gra jak na Euro. Proste.
Sławek Peszko jedną wrzutką w trybuny w ciągu 2 minut na boisku pokazał, że do 0% tam chyba jednak nie zeszli ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 lis 2016, 23:12

ozob pisze: Nie ma wódy i jest gra jak na Euro. Proste.
Nie zgadzam się. Wrzucasz wszystkich do jednego worka. Poza tym wódka jednoczy, a nie poróżnia. Wczoraj musieli się dobrze najebać, bo dzisiaj zagrali jak drużyna.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 lis 2016, 23:19

Morrow pisze:
BadBoy pisze: A graliśmy standardowe 4-3-3 czy bardziej 4-2-3-1? Niestety w pracy byłem :(
Mi to wyglądało na 4-2-3-1 ;)
A mi 433 :)

Mam nawet swoja teorie o ewolucji pozycji numer 10, ktora tworzy pilkarzy, ktorych ja osobiscie nazywam 8,5 i idealnym przykladem na to jest wlasnie nasz Piotrek Zielinski. Kiedys to opisze, zaczne wykladac w calej Europie i stane sie slawny oraz bogaty.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 lis 2016, 23:59

Rumunia przesłaba, wynik rewelacyjny i my się cieszymy. Piękny dzień !

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 12 lis 2016, 0:58

Rumunia - Polska 0:3

niewiele po losowaniu grup Anghel Iordănescu stwierdził, że to Rumunia jest faworytem grupy i stanowi silniejszy zespół od Polski. Cóż, nieudane Euro, zmiana trenera i dzisiejszy mecz pokazał, że nie do końca tak jest. Inna sprawa, że po naszej stronie wciąż jest niemało do poprawy. Jasne, liczą się trzy punkty, cieszy "czyste" konto, ale np. nasza gra od początku drugiej połowy do momentu incydentu z kibicami była bardzo, bardzo słaba. Daliśmy się zepchnąć do defensywy jak amatorzy, rozpaczliwie wybijając piłki na lewo i prawo. Ćwierćfinalistom Mistrzostw Europy taka postawa nie przystoi. Kurde, przecież logiczne było, że po przerwie gospodarze, mając niekorzystny wynik, spróbują wyrównać i Nawałka powinien mieć plan, jak te ataki Rumunów zniwelować. A okazało się, że czeka nas nerwowa walka o przetrwanie. Dobrze, że był ten Piszczek, który potwierdził swoją wysoką formę z jesiennych występów w Dortmundzie i moim zdaniem jest on najlepszym zawodnikiem minionego spotkania. Pochwalę też Lewandowskiego, nie sposób zapomnieć solowej akcji Grosickiego, ale tak samo jestem zadowolony z postawy Fabiańskiego. Tak między 30 a 35. minutą podopieczni Christopha Dauma nas przycisnęli, a Polak zaliczył dwie udane interwencje, a przede wszystkim tę po wykonaniu przez rywala stałego fragmentu gry. Bramkarz Swansea, pomimo że później nie miał już aż tak wiele do bronienia, to do ostatnich minut dbał o koncentrację, co potwierdza udana parada po uderzeniu z dystansu w jednej z ostatnich doliczonych minut (już przy stanie 3:0). Aktywny był także Błaszczykowski i nieraz wykazał się dobrym zagraniem, ale np. strzały z dystansu niespecjalnie Kubie wychodziły i były proste do obrony dla Tătărușanu. Niemniej jednak mamy trzy punkty i wykorzystaliśmy niespodziewane potknięcie Czarnogórców. Armenia pokazała, że jej ambitna postawa w meczu z Polską nie była przypadkiem i nawet po zmianie trenera, była w stanie stawić czoła kolejnemu wyżej notowanemu rywalowi. A my się cieszymy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lis 2016, 8:17

Jakże teraz żal straconych tych dwóch punktów w Kazachstanie, mogło być naprawdę wspaniale po tej jesieni, a tak to jest ino dobrze. Jednak Azja to trudny teren i tam potracili punkty już Polacy, Rumuni i Czarnogórcy, a więc prawie wszyscy.

Największe plusy za to, że się nikt nie wykartkował, bo aż nie chce myśleć co to będzie, jak Lewy wypadnie.

Duńczycy odpaleni, Rumuni odpaleni, teraz czas na Czarnogórę i w marcu można już zamykać rywalom furtki do pierwszego miejsca.

Oby się nie zesrało w te niecałe pół roku.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 lis 2016, 11:09

Po ochłonięciu wczoraj dzisiaj stwierdzam, że to faktycznie był bardzo dobry mecz Polaków, ale jednak 0-3 to trochę za wysoko.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 lis 2016, 12:48

Artykuł Weszło na temat wyjazdowych meczy repry w ostatniej dekadzie:
http://weszlo.com/2016/11/12/30-z-rumun ... -rywalami/
Wygrana z Rumunią to 1. wygrana na wyjeździe w eliminacjach z poważnym rywalem od dekady. Ostatnim niezłym rywalem, którego ograliśmy w gościach była Belgia. Pewnie większość kibiców pamięta przewracającego się Van Buytena i brameczkę RadoMatu (:D). Zobaczymy jak Polacy spiszą się w Podgoricy i Kopenhadze, ale nie miałem pojęcia, że aż tak słabo spisujemy się na wyjazdach.

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 13 lis 2016, 13:55

Przy karnym to Lewy przewrócił się chyba ze zmęczenia, a sędzia dał się nabrać.
Wybuch tej petardy "pikolo" prawie mu głowę urwał :mrgreen: Potężny chłop, a padł jak rażony pierunem, i pomyśleć że na Sylwka dzieci tym się bawią :mrgreen:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 13 lis 2016, 14:48

fan_R10 pisze: Przy karnym to Lewy przewrócił się chyba ze zmęczenia, a sędzia dał się nabrać.
Wybuch tej petardy "pikolo" prawie mu głowę urwał :mrgreen: Potężny chłop, a padł jak rażony pierunem, i pomyśleć że na Sylwka dzieci tym się bawią :mrgreen:
Dla mnie karny był słuszny. Lewy sprytnie wziął Grigore na wypuszczenie piłki i swoje przyspieszenie, a kiedy ten szukał kontaktu z piłką to Robert zostawił nogę i został przez rumuńskiego obrońcę powalony na glebę. Ja też bym zagwizdał :)

Z tą petardą, to nie wiem jaki to był gatunek i czy mógł zrobić mniejszą, bądź większą krzywdę Robertowi, ale przecież petardy (nie wiem, czy ta akurat, czy inne) mogą robić z ludzi kaleki. Mogło go to solidnie przestraszyć. Obczajcie sobie na jakimś skrócie gdzie stał Pazdan i jak zareagował na "eksplozje" :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”