Widocznie wychodzi tylko do tych które może wygrać, co zresztą często było widać. Blind jest fatalny w powietrzu, a ta statystyka nie pokazuje ile centymetrów wzrostu mieli jego przeciwnicy.
Wszyscy wymienieni są przynajmniej 5 cm wyżsi od Blinda. I każdy z nich jest od niego silniejszy. Blind w tym pojęciu, nie nadaje się na DM.
I Samaelu, nie Samauelu
Wg mnie, nie mógł. I wg Mou obecnie nie może, bo nie gra na tej pozycji. Może Portugalczyk uznaje, że w obronie jest przynajmniej szansa, że drugi obrońca to przejmie? Zresztą to nie pytanie na ten moment, bo IMO nigdy nie powinien tam grać, chyba że 3 ŚO jest kontuzjowanych. Ale jak Carras i Pogba nie będą mogli grać, to szanse Blinda na tej pozycji też naturalnie rosną. Tak czy inaczej, w obronie przed nim są wyżsi: Bailly, Smalling, Jones i Rojo.
Na DM przed nim jest wg tego sezonu: Carrick, Fellaini i Schneiderlin. Jednak zauważyłbym, że Francuz minimalnie, a też z jakiegoś powodu Mourinho nie chce dać mu tylu szans co Fellainiemu. Ergo, on chce mieć z tyłu na pomocy wieżę.
Nieprawda, bo to o czym mówię, pokrywa się z tym co widać u Jose. On gra 4-2-3-1, gdzie widać, że jeden z "2" gra mocno do przodu, a drugi cały czas obstawia tyły.
I zauważ, że to on zaczął i Jose przed obrońcami z Blindem miał dwie wieże: Fellainiego i Pogbę. Jestem przekonany, że wzrost na tych pozycjach jest dla niego ważny. Fellaini po prostu grał tak fatalnie, że nie dało się dłużej budować składu wokół tej wieży.
Carrick jest znacznie silniejszy od Blinda, o 8 cm wyższy i ma świetne umiejętności w kontekście czyszczenia tyłów. Blind teoretycznie mógłby pokazać się w ostatniej kwestii. Ba, prędzej widzę Blinda na pozycji obok Carricka, zamiast Herrery, niż tutaj, bo Blind akurat potrafi zapieprzać. Jednak wątpię by Jose go tam widział.
W życiu nie. No po prostu nie i nie wiem czemu się upierasz. Jeden to typowy DM (wysoki, dobry w kryciu, zabieraniu piłki, stosunkowo silny, dobre rozegranie), a drugi to typowy LO (dobry w odbiorze, szybki, dobre wyprowadzenie piłki spod swojego pola karnego, ale np. krycie już ma słabsze).
Po prostu nie ma. Jeśli masz DMa i obok b2b, to nie ma miejsca dla klasycznego rozgrywającego. Ten musiałby być DMem, albo b2b, ale o to przecież ciężko.
Ale sam miałeś pretensje do Jose o skład, więc chciałem wiedzieć do czego się odnieść.
Dla mnie w środę powinno to wyglądać tak:
----TFM-----Pogba-----
Martial-Rooney--Mikha
----------Rashford-------
a wczoraj tak:
----Carrick--Pogba----
Martial--Mata---Mikha
----------Ibra-----------
W razie gdybym miał grać wyżej Pogbą wczoraj, to zagrałby Herrera, ale wtedy nie dostałby nawet minuty w środę. Martial i Mikha szybko by zeszli za Younga i Depaya w środę, a jeśli wynik nie byłby korzystny, to najpierw wszedłby Carrick za TFM.