Gry... - Strona 222

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 09 gru 2016, 11:00

do usług

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 804

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 09 gru 2016, 11:00

Mnie tam jakoś nie wciągnęło ;) ale to może z braku czasu na granie nie mam kiedy się zagłębić w grę. Bo jak odpaliłem pierwszy raz to 4 godziny minęły nie wiadomo kiedy ;)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 gru 2016, 11:04

Pamiętam, że Wiedźmin 2 kompletnie mi nie przypadł do gustu. Zagrałem chyba kilka godzin i odstawiłem. Boję się, że z 3 będzie podobnie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 gru 2016, 12:50

Dla mnie najlepsza była 3 część, a najgorsza 2. Generalnie Wiedźmin 3 to jedyna gra w ostatnich latach, która potrafiła zabierać mi masowo kilka godzin dziennie. Genialne dzieło.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 gru 2016, 14:28

Dziki Gon + dodatki to jedna z najlepszych pozycji w jakie kiedykolwiek grałem. Cieszę się, że redzi zamknęli to jako całość i mimo sporej presji i uznali, że fajnie będzie dorzucić jeszcze jedną część.

Co do wcześniejszych części, to obie bardzo dobre. Wiadomo, jedynka była troszkę grubo ciosana ze skopanym system walki, ale fabularnie niszczyła. Dwójka mocno przypadła mi do gustu, mimo że była krótsza i bardziej polityczna. Mogłem za to na spokojnie przejść sobie tak ścieżkę Roche'a i Iorwetha.

Spoiler:

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 09 gru 2016, 16:49

Muszę przyznać, że Wiedźmin jako seria jest genialna, tyle lore, fabuły i ogólnie pojętej zawartości to ciężko znaleźć we współczesnych grach. Trzecia część oczywiście najlepsza, jednak jest coś takiego, że niektórzy się od tej gry odbijają. W zasadzie według mnie sprawa jest jasna, wiadomo sandbox, ale gra się Geraltem co zresztą ma sens, wielu jednak lubi stworzyć własną postać wzorem serii Fallout tudzież The Elder Scrolls. Kolejna sprawa Swoboda działań, faktem jest, że w Falloutach czy Skyrimie może być albo największą szują i mordercą jakiego ziemia Tamriel widziała albo bohaterem walczącym za sprawę tej krainy. Geralt jako, że jest z reguły dobry, choć oczywiście interesowny to nie może zabijać niewinnych ludzi, którzy zresztą najczęściej są jego pracodawcami. Gra jest perfekcyjna, choć na PS4 z tego co wiem, miała problemy ze spadkiem klatek, ale możliwe, że patche wyleczyły tą dolegliwość. Najlepsza opcja to gra na pc, ale jeśli chce się nacieszyć oko w 60 fps to w zasadzie bez GTX 970 nie podchodź.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 gru 2016, 16:52

Mnie przede wszystkim w Falloucie urzekł ten klimat. Ten cały świat z Wiedźmina to kompletnie nie moja bajka. Taki zbyt "baśniowy".

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 gru 2016, 10:49

Ja również dołączę do fanklubu trzeciej części Wieśka. Dwie poprzednie były ok ale każdej czegoś brakowało dp perfekcji, za to Dziki Gon jest idealnie skonstruowany i wyważony. Czas gry liczony w setkach godzin, dobra i ciekawa główna oś fabuły, fajnie skonstruowane postacie, kapitalne zadania poboczne i postacie w nich występujące (sam się łapałem na tym, że traciłem po kilka godzin na samym eksplorowaniu świata i zadaniach pobocznych zamiast ciągnąć dalej fabułę). Podoba mi się też jak gra jest fajnie zbalansowana jeśli chodzi o jednoczesne bycie sandboxem ale i grą fabularną. Często w przypadku sandboxów ta fabuła nuży albo gdzieś ginie w mnogości możliwości świata i dodatkowych zadań. Redzi świetnie to pogodzili i za to ukłon w ich stronę.

Dobrze zainwestowane pieniądze bo to kawał gry, którą na pewno umieściłbym w top5 tytułów z jakimi miałem do czynienia.

Dodam tylko, że grałem na PS4 i żadnych technicznych komplikacji nie odnotowałem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 gru 2016, 13:58

Morrow pisze: Ja również dołączę do fanklubu trzeciej części Wieśka. Dwie poprzednie były ok ale każdej czegoś brakowało dp perfekcji, za to Dziki Gon jest idealnie skonstruowany i wyważony. Czas gry liczony w setkach godzin, dobra i ciekawa główna oś fabuły, fajnie skonstruowane postacie, kapitalne zadania poboczne i postacie w nich występujące (sam się łapałem na tym, że traciłem po kilka godzin na samym eksplorowaniu świata i zadaniach pobocznych zamiast ciągnąć dalej fabułę). Podoba mi się też jak gra jest fajnie zbalansowana jeśli chodzi o jednoczesne bycie sandboxem ale i grą fabularną. Często w przypadku sandboxów ta fabuła nuży albo gdzieś ginie w mnogości możliwości świata i dodatkowych zadań. Redzi świetnie to pogodzili i za to ukłon w ich stronę.

Dobrze zainwestowane pieniądze bo to kawał gry, którą na pewno umieściłbym w top5 tytułów z jakimi miałem do czynienia.

Dodam tylko, że grałem na PS4 i żadnych technicznych komplikacji nie odnotowałem.
Tak się składa, że wczoraj zakupiłem ps4 z dyskiem 1tb w wersji całej matowej. Nie jest to moja pierwsza przygoda z tą generacją konsol, bo jakieś dwa lata temu również miałem ps4 z tym, że tę gorszą wersję z dyskiem 500 gb. Niestety z uwagi, że w tamtym okresie gry były piekielnie drogie i nie miałem na nie funduszy, to poużywałem jakiś czas i sprzedałem, ale teraz sytuacja się trochę zmieniła i ps4 znowu wraca do łask :wink:

Na początek zakupiłem sobie cztery tytuły: Śródziemie: Cień Mordoru, Fallout 4, Batman Arkham Knight, oraz właśnie wyżej wspomniany Wiedźmin w wersji GOTY edition. Chociaż z uwagi na mój brak czasu to szybko tych tytułów nie ukończę :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 10 gru 2016, 15:20

Batman był w porządku, mimo ze w pewnym momencie łapiesz się na tym, że kończysz tę grę dla fabuły a nie rozgrywki.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 10 gru 2016, 18:25

Wiedźmin 3 na dłuższą metę jest jednak spoko, po prostu nie należy popełniać błędu który ja zrobiłem na poczatku: zwiedzać każdego krzaka i nie tykac głównego wątku - gra jest strasznie nudna grając w ten sposób. Ale robiąc główny wątek + zadania poboczne, plus trochę eksploracji po boku, gra się już bardzo fajnie

Sent from my SM-G928V using Tapatalk

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 10 gru 2016, 20:03

Cruel, a jak oceniasz Dark Souls 3 na tle Bloodborne i wcześniejszych Soulsów ? Pytam, bo pamiętam, że byłeś wielkim fanem tej serii. Zastanawiałem się nad zakupem na święta, ale słyszałem opinie, że tak troszeczkę zachowawczo From Software podeszło do tematu i dużo jest powtórki, a mało świeżości.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 10 gru 2016, 20:38

Jest trochę powtórek, ale dalej bardzo dobra gra, a dla kogoś kto lubi Soulsy pozycja obowiązkowa. Powiedziałbym że gorsze od Dark Souls 1, ale lepsze od Dark Souls 2.
Za to dodatek był bez szału bardzo, poza walka finalowa

Sent from my SM-G928V using Tapatalk

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 11 gru 2016, 17:00

Witam :witam:
Miał ktoś może styczność z tytułem Bloodborne? Słyszałem jak na razie same pozytywne opinie.

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 11 gru 2016, 17:26

Powiem tak, jak za jakiś czas kupię PS4 to pierwszymi grami będą Uncharted 4, Until Dawn, Driveclub i Bloodborne właśnie. Gra kozak, oglądałem na yt trochę i bossowie to absolutna petarda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”