Gry... - Strona 228

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 24 gru 2016, 13:44

Melaviock, widzę, że można na ciebie liczyć jeśli chodzi o tematykę gier. MGS, oraz Bloodborne to dla mnie niezwykle ciekawe tytułu i kiedyś na pewno po nie sięgnę. Co do samego Bloodborne to słyszałem, iż jest to bardzo, bardzo ciężka gra i ciekawi mnie jak bardzo zjadłbym na niej swoje zęby :) Ciekawi mnie również bardzo ten nowy Battlefield. Na Youtubie gra wygląda naprawdę kozacko, ale pytanie jak wypada na konsolach w kwestii płynności rozgrywki Niestety nigdy nie kupuję gier świeżo po premierze, bo ta cena to dla mnie kosmos :roll:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 24 gru 2016, 13:53

Ja też nie kupuje tzn kupiłem PES 16 i już więcej nie wydam, bo gra fajna ale te ceny dramat.

Wole poczekać jak gra oscyluje wokół stówy, bo niektóre tytuły zostawiam ze sobą.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 gru 2016, 14:38

Podobnie ja robiłem. Nie ma co na siłę się spieszyć i lecieć do sklepu w dniu premiery skoro się odczeka i używke można kupić za połowę ceny. Tylko uzależnieni lub z grubym portfelem mogą bądź muszą sobie na to pozwolić ;)

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 24 gru 2016, 15:04

Delpiero14 pisze: Melaviock, widzę, że można na ciebie liczyć jeśli chodzi o tematykę gier. MGS, oraz Bloodborne to dla mnie niezwykle ciekawe tytułu i kiedyś na pewno po nie sięgnę. Co do samego Bloodborne to słyszałem, iż jest to bardzo, bardzo ciężka gra i ciekawi mnie jak bardzo zjadłbym na niej swoje zęby :) Ciekawi mnie również bardzo ten nowy Battlefield. Na Youtubie gra wygląda naprawdę kozacko, ale pytanie jak wypada na konsolach w kwestii płynności rozgrywki Niestety nigdy nie kupuję gier świeżo po premierze, bo ta cena to dla mnie kosmos :roll:
Ceny za gry to rzeczywiście kosmos. Na PS4 są przynajmniej używki i rynek gier wtórnych, ale na PC
MasterRace to lipa, bo wszystko jest przypisywane do konta. Ceny na pieca dzisiaj to też niezły źart, taka Mafia 3 czy Watch Dogs 2 idą po 190 zł na premierę. Najlepiej poczekać rok aż cena idzie w dół o połowę.

Co do Bloodborne' a to jest ciężka, ale satysfakcja mega.
Narazie i tak na PS3 muszę ograć Demon's Souls.

Z Bfem to muszę powiedzieć, że o ile gameplay, grafika i warstwa dźwiękowa to pierwsza liga tak gra jako całość to zawód. Grałem u kumpla, który ma kompa mocarza tak łącznie z 10-12 h i muszę przyznać, że optymalizacja ssie. Gra paskudnie gubi klatki na różnych mapach. Z tego co słyszałem na PS4 też w tej kwestii daleko do ideału. Najbardziej podoba mi się walka wręcz i zabicie kogoś bagnetem albo saperką. Tyle, że gra jest strasznie pocięte bo nie ma Francji i Rosji, które niby mają być w DLC. Poza tym bardzo słabo wygląda progresja i odblokowanie nowych broni w podstawce bo jest jej mało (5-6 dla klasy + warianty).Balans broni też by się przydał. Serwery ma tylko EA co sprawia, że jest ich mało w stosunku do BF4. Ogólnie nie przewiduję tak dużej społeczności i żywotności jak w BF4. Ja narazie wracam do BF4 gdzie będę przekraczał limit 500h. Swoją drogą chyba nie umiał bym grać w multi w BFa na konsoli. Po prostu nie umiem grać w strzelanki padam w multi, także szacun dla tych, którzy to umieją.

A tak w ogóle to od dobrych 3-4 lat nie opłaca się kupować gier ze względu i na cenę i na fuszerkę deweloperów. Są rzecz jasna wyjątki potwierdzające regułę jak nasze rodzime produkty Wiedźmin 3 i Dying Light. A tak apropo to rząd ładnie dofinansował CD Projekt Red. W zasadzie to i dobrze i źle. Fajnie, że rząd inwestuje w tą gałąź rozrywki, która się rozwija i ma wielki potencjał, a przy okazji firmy mogą zatrudnić kolejnych zdolnych polskich programistów i artystów. Z drugiej strony są branże gdzie ingerowanie rządu powinno być jak najmniejsze i jest to chyba jedna z nich.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 804

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 24 gru 2016, 16:33

Ten Overwatch mocno grywalny na ps4? Bo widziałem i gameplay i recenzję ale jakoś się zdecydować nie mogę: BF1 czy Over

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 gru 2016, 17:06

Bloodborne - sama gra (swiat) jest IMO prostsza od dark souls czy demon souls, ale za to niektórzy bossowie ciezcy bardzo

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 gru 2016, 20:26

Quizowanie, Hill Climb, Talking Tom Gold Run.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 gru 2016, 21:04

Mam zamiar zakupić PS4, a jestem w temacie blady więc zadam na wstępie pytanko.

Tak więc na czym to polega:

http://allegro.pl/playstation-plus-ps4- ... 30172.html
http://allegro.pl/playstation-plus-14-d ... 06693.html

Jedyną grą po sieci w która będę grał to wyłącznie Fifa. Generalnie planuję kupować gry na cd. Ww. oferta jak dla mnie jest warta uwagi i korzystniejsza od abonamentu ze ściąganiem gier.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 gru 2016, 21:42

Wystarczy dokładnie przeczytać. Ta druga aukcja to wałek gdzie kupujesz od nich PS+ z nowym kontem na 14 dni. Ta pierwsza aukcja to też z kontem gotowym. Podaj Ci na maila passy itd. i robisz to konto u siebie. Jeżeli chcesz PS+ na swoim koncie to roczne kosztuje ok. 200zł.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 gru 2016, 21:44

Bienias, pytasz ogólnie na czym polega przywilej playstation plus?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 gru 2016, 21:45

Bienias pisze:Mam zamiar zakupić PS4, a jestem w temacie blady więc zadam na wstępie pytanko.

Tak więc na czym to polega:

http://allegro.pl/playstation-plus-ps4- ... 30172.html
http://allegro.pl/playstation-plus-14-d ... 06693.html

Jedyną grą po sieci w która będę grał to wyłącznie Fifa. Generalnie planuję kupować gry na cd. Ww. oferta jak dla mnie jest warta uwagi i korzystniejsza od abonamentu ze ściąganiem gier.
Nie dziwi Ciebie że na allegro ta usługa jest tańsza o 3-4 razy od sklepów czy PS Store?

Pierwsza aukcja to kupowanie aktywnego konta, dostajesz po zakupie dane do logowania, wg polityki Sony jest to nielegalne. Nie wiem jak z trofeami i innymi takimi rzeczami ale wątpię że będą zdobywane na Twoje dane.

Druga aukcja to konto które sam możesz założyć za darmo i dostać 14 dni.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 25 gru 2016, 21:49

Nieraz kupowałem konta na allegro za dosłownie złotówkę i wystarczyło, że dane konto, które zostało mi po zapłacie udostępnione ustawiałem jako główne i ta opcja rozciągała się na pozostałe moje konta. Więc nie mniej nie więcej mogłem grać takim sposobem przez sieć na swoim koncie.Trofea również zostały mi zapisane. Nie wiem jak ze ściąganiem gier, aczkolwiek czytałem, że i tym sposobem jest taka możliwość. Chociaż z drugie strony ja do tej pory przypominam sobie tylko 3 gry wartę uwagi z playstation plus na ps4: joruney, rocket league, nba2k16 i chyba tyle. Chyba dali też kiedyś Lord of The Fallen, ale nie wiem, na ile jest to wartościowa gra.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 gru 2016, 21:52

Bienias, pytasz ogólnie na czym polega przywilej playstation plus?
z założenia jest to wymóg do grania po sieci, który chciałbym przejść na jak najniższym kosztem.
Jeżeli chcesz PS+ na swoim koncie to roczne kosztuje ok. 200zł.
- po prawidłowej instalacji konta grasz online ze swojego prywatnego konta
Pierwsza aukcja to kupowanie aktywnego konta, dostajesz po zakupie dane do logowania, wg polityki Sony jest to nielegalne. Nie wiem jak z trofeami i innymi takimi rzeczami ale wątpię że będą zdobywane na Twoje dane.
I to mnie ciekawi bowiem kiedyś kupiłem na ps3 FIfe 15 cyfrowo za grosze. Na swoim koncie normalnie grałem. Miałem nadzieję, że korzystając z tej oferty będzie podobnie. Jak dla mnie płacenie ok 200 zł za samą możliwość grania w fife po sieci to trochę dużo.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 gru 2016, 22:00

Kupiłem 12 miesięcy za 150 zł. Trzeba szukać.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 25 gru 2016, 22:02

Ja jakieś miesiąc temu grałem tak, jak pisałem. Kupiłem konto przez allegro za groszę, ustawiłem je podłóg instrukcji jako główne i bez problemu mogłem grać ze swojego pierwotnego konta przez sieć. Ba, zresztą przypominam sobie, że w podobny sposób grałem w tutejszy forumowy turniej fify 15 albo 16.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”