Mecze przez Internet !!!! - Strona 21

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 sie 2005, 18:57

Ultras-Sur pisze:Coco jeśli masz problemy z Pplive to sćiągnij najnowsża wersje czyli 1.7.0.4 i powinno wszystko być dobrze
Ultras daj linka bo mi sie nie chce szukac :P

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 28 sie 2005, 19:37

teo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: teo » 28 sie 2005, 20:50

ale jak sie uzywa tego pplive??jest gdzies szczegolowa instrukcja???

RealFans
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RealFans » 28 sie 2005, 20:58

Ultras Sur co mam zrobic jesli zaladowalo mi sie w WMP9 i zamiast obrazu jest takie to co leci jak np. muzyki sluchasz np. swietlista kula!Co mam zrobic aby byl obraz?

teo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: teo » 28 sie 2005, 21:20

RealFans
prawdopodobnie nie masz dobrych kodekow!
polecam sciagniecie pakietu k-lite codec pack!
pozdro

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 sie 2005, 21:31

Ej Ultras ale napisz mi od czego zalezy to buforowanie ? bo hciałbym na przyszłosc wiedziec :wink:
P.S widac ze Figo nie zapomniał jak sie gra w piłke :wink:

RealFans
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RealFans » 28 sie 2005, 22:11

Thx teo,sciagnelem ale teraz mam inny problem,mianowicie:
gdy wklejam adres do wyszukiwarki wyskakuje mi takie oto cos:
Please check your network connection.
Pliss pomozcie!!!

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 28 sie 2005, 23:27

coco
Żebym tylko ja wiedział.Z doświadczenia sądze że najważniejszym czynnikiem jest szybkość oraz przepustowość Twojego.np jeśli masz 2 mb łącze i masz całe dla siebie to buforowanie bedzię wtedy największe.Jeśli masz właczone programy typu P2p jak Kazaa Emule czy DC++ to zapomnij o meczu.Bufforowanie zalezy chyba od szybkości Twojego komputera(pozamykaj wtedy wszystkie programy gry strony itp.) Zależy również do serwera do którego się podłączasz.Np jesli oglądasz mecz Realu :lol: i ten mecz ogląda ok 10,000 osób to wtedy powinieneś mieć większy buffer niż gdy ten mecz oglądałoby powiedzmy 1000 osób
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 sie 2005, 8:23

dzieki Ultras ....zawsze to cos :wink: ale programy i tak miałem powyłaczane jak wczoraj Inter ogladałem jedynie miałem właczona livescore i to wszysko

viadro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: viadro » 29 sie 2005, 11:14

kurde nie działa mi ten program, właczam go a tu nic buforowanie i WMP się nie włacza nie wiem dlaczeg... wie ktoś może co jest źle ?

juz wiem dlaczego mi nie działa, bo mam radiówkę i zablokwane pory, wie ktoś może jakie porty wykorzystyje ten program ?? i czy na łądo 50 kb da rade coś oglądać ?

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 29 sie 2005, 11:31

viadro
ale chodzi Ci o PPlive czy Coolstreaminga Jesli chodzi o Coola i na górze programu masz Preference i w Application to open asf stream powinieneś mięc coś takiego C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe

Jeśli chodzi o PPlive to sprawa jest troche trudniejsza.Uruchom PPlive najlepiej najnowsza wersje kliknij na ikonke pplive( literka P) lewym przyciskiem myszy i kliknij Swich Languagea poźniej Config i w asfpath powinieneś mieć C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe

Teraz do wszystkich zainteresowanych.Według mnie PPlive chodzi troche lepiej jesli w Max Peer Count jest zamiast 60 licza 45
Portów nie ma sensu zmieniać bo to nic nie da i żeby potwierdzić wystarczy kliknąć Ok i zrestartować program

Więc taki masz problem a radiówce nie sądze żebyś mógł oglądać jakieś mecze przez internet
Ostatnio zmieniony 29 sie 2005, 11:34 przez Ultras, łącznie zmieniany 1 raz.

viadro
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: viadro » 29 sie 2005, 11:33

ale mi chodzi o to zeby admin sieci mi odblokowałe te pory, to coś mi isę nie wydaje zeby to chodziło na porcie 21 albo 80 bo mi się bufor w oglnie nie ładuje :P

LukaszG
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LukaszG » 29 sie 2005, 12:01

Krok 1) http://babelfish.altavista.com/babelfis ... urce.shtml
Wejdz tam. To jest TA strona. Wokol niej wszystko sie kreci. Jest po ang. Ma liste kanalow z opisem (tzn. musisz sie troche podomyslac) co jest aktualnie transmitowane.
Krok 2) sciagni PPlive z tej strony: http://www5.pplive.com/english/
tam masz takze najnowszy WMP kodeki itp. Jesli by cos nie dzialalo mozesz tam posciagac nowsze werjse. Sciagnji jak najnowsza wersje PPL.
Krok 3) Muszisz zainstalowac PPL. Jest to jeden z programow do ogladania sporty i telewizji w sieci. Jak zainstalujes zmien obie jezyk. Inne programy dzieki ktorym mozesz ogladac inne mecze: to http://www.live-foot.com/ tam masz takze liste jakie mecze transmituja na danej stacji i jakim programem mozesz go odebrac.. ALE to nie jest kompletna lista. Wczoraj np. nie bylo tam podane ze dzieki PPL mozna odebrac REAL. Dlatego warto przed interesujacym cie meczem wpasc na strone Realu. Najczesciej w artykule przedmeczowym lub w komentarzach pojawi sie inf. na jakim kanale bedzie mozna z internetu ogladac. Nie sugeruj sie takze inf. jakoby jakas tam Armenia 1 puszczala przez satelite mecze. Arm1 i owszem wykupila lige ale puszcza ja tylko lokalnie przez satelite elci Panarmenia Tv gdzie nie ma ligi.
Krok 4) wybierasz interesujacy cie kanal i wlaczasz. WMP uruchomi sie. Daj mu troche czasu musi sciagnac wszystko i poustawiac. dobrze jest uruchomic go i poszukac najdogodniejszego kanalu [np. wczoraj mecz realu transmitowaly 4 stacje. wiec trzeba bylo rozejrzec sie ktora jest naleosza. plecam szczegolnie ccc5+ czy jakos tak. zreszta jest zasada. im wyzej na lisce kanalow tym elpiej dziala.] Najlepiej uruchom 15 min przed meczem. Jak bediesz mial jakis problem w przyszlsci pisz na gg 5965883. postaram sie pomoc. np. przy odnalezieniu kanalu. najczesciej do odbierania wystarczy tylko ppl ale moze sie zdarzyc ze akurat danego meczu nie bedzie tam wiec wtedy muszisz zainstalowac tak jak pisalem inny program z: http://www.live-foot.com/ Wszystkie mecze sa live. Opoznienie w sotsunku do czasu miejscowego jest okolo 1 min. Dobra jaksc szczegolnie na CCC5+. To chyba wszystko. Mozna ogladac w zasadzei wszystkie mecze jesli tylko dobrze poszukasz kanalow. Mecze La liga. ligi ang. wloskiej etc. i np. hbo powodzenia

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 29 sie 2005, 13:08

No no ładnie LukaszG,a jesli chodzi o mecze np ligi hiszpanskiej to na cctv5 pokazywane są wszystkie mecze realu i barcelony oraz jak jest czas to innych drużyn no. wczoraj pokazywany był mecz Atletico Madrid- real Saragossa a pozniej Cadiz- Real Madrid więc to jest pewna stacja do meczy La liga

Awatar użytkownika
Wosek07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wosek07 » 30 sie 2005, 0:09

A mecze ligi mistrzow tez sie znajda

konkretnie villarreal vs manu

wiem , ze wczesnie pytam , ale to na przyszlosc

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”